Roses

Totes les notícies

ERC Roses envia cartes de suport a Oriol Junqueras

Militants i amics de la secció local d'ERC a Roses ha enviat cartes en suport al president del partit Oriol Junqueras tancat des de fa ja més de 100 dies a la presó madrilenya de l'Estremanera. Segons ha manifestat el portaveu republicà Joan Plana "la injustícia que està patint Junqueras i els altres presos com Quim Forn i els Jordis, així com els membres del govern exiliats a Brussel•les i la resta de membres de partits i entitats sobiranistes citats a declarar són una clara mostra de l'escassa democràcia que hi ha a l'Estat Espanyol", i ha afegit que "des d'ERC Roses sempre estarem en contra de qualsevol injustícia i a la llibertat d'expressió i a la democràcia del poble català. El vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller d'interior Joaquim Forn i Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ja fa més de 108 i 125 dies respectivament que estan injustament empresonats. Segons Plana "Aquesta és una situació injusta que hauria de fer caure la cara de vergonya a qualsevol Estat que es consideri demòcrata".  

Aprovada la subvenció de l'IBI per a famílies monoparentals, proposada per ERC en els pressupostos

En l'últim ple de l’any 2017 a l’Ajuntament, s'ha aprovat finalment una de les propostes que el Grup Municipal d'ERC va posar com a condició per facilitar l’aprovació dels pressupostos: la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals. Valorem molt positivament que el compliment d'aquest compromís s'hagi dut a terme de forma tan ràpida, ja que això permetrà que les famílies de Roses se'n puguin beneficiar des d'aquest mateix any. Es preveu una partida inicial de 25.000 €, ens sembla bé però volem demanar al govern en primer lloc, que es faci una modificació de crèdit per a dotar la partida amb més recursos en cas que sigui necessari i, en segon lloc, que l'experiència d'aquest primer any serveixi per adaptar les partides per a pressupostos futurs amb les quantitats adequades per a cobrir el cost de la subvenció a totes les famílies que s'hi puguin acollir. Per altra banda, aprofitem per demanar que la resta d'acords que ha aprovat el ple i amb els quals el govern s'ha compromès en la negociació de pressupostos es diguin també a terme pròximament i dins del termini pactat.

Els 4 regidors d'ERC participen en la campanya solidària de la Policia Local

Els regidors republicans han col·laborat amb la iniciativa solidària de la policia local de Roses amb el títul #pelsvalents. Es tracta de la venda d'escuts solidaris per només 4€, i la recapta dels diners s'ingressaran al Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu i es destinaran íntegrament a la recerca i a les despeses dels nens afectats per aquesta malaltia (trasllats, temps d'ingrés hospitalari, intervencions, educació, etc.)

Acte públic a Roses: La democràcia sempre guanya

Amb:  Joan Olòriz (Diputat al Congrés) Agnès Fàbregas (Cap de llista d’ERC Alt Empordà i candidata al Parlament per Girona) Magda Casamitjana (Exalcaldessa de Roses i candidata al Parlament per Girona) Judit Calveras (Candidata de les JERC per Girona)

ERC condiciona els pressupostos de Roses al compromís en impulsar els seus projectes aprovats pel ple

El Grup Municipal d'ERC Roses ha traslladat a l'equip de govern de Roses que només facilitarà l'aprovació dels pressupostos municipals de l'any que ve si van acompanyats del compromís d'impulsar, al llarg dels primers sis mesos del 2018, alguns dels principals projectes que els republicans han portat a ple. Entre aquests projectes, hi ha l'aprovació d'una ordenança de civisme, la restauració i senyalització de patrimoni municipal, projectes sobre l'aprofitament alimentari o la línia de subvencions de l'IBI per a famílies monoparentals. Aquest oferiment es produeix després que les últimes negociacions hagin donat bons resultats i finalment s'hagi aprovat la reforma del Reglament Orgànic Municipal (que ERC demanava des de l'inici de mandat), s'hagin realitzat els estudis sobre les possibilitats de municipalització del servei de recollida de residus i s'hagi incorporat a les inversions previstes per a l'any que ve inversions com la de la caldera de biomassa. En els pròxims dies es concretarà si hi ha el compromís per part del govern que exigeix ERC i en funció d'aquest es determinarà quina serà la postura del Grup Municipal en el ple de pressupostos previst per la setmana que ve.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Roses, Ple,

Roses diu NO a la suspensió de l'autonomia i a l'aplicació del 155

El ple de Roses va aprovar amb un ple extraordinari la moció on es demanava que no es suspengués l'autonomia de Catalunya ni s'apliqués l'article 155. El regidor d'ERC Eric Ibañez ha començat la intervenció demanant la llibertat dels presidents d'Omnium i l'ANC Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i ha manifestat que "El govern espanyol està retallant drets fonamentals i aplica polítiques repressives pròpies del franquisme més obscur". Ibañez ha continuat la seva intervenció manifestant que el govern del PP "Està fent un cop d'estat encobert aplicant el 155 i passant per sobre de la voluntat del poble que va votar l'1 d'octubre" i ha afegit que "És una vergonya que el partit més corrupte d'Europa, el PP ens vulgui donar lliçons de legalitat". Finalment el republicà ha fet una crida a tots els demòcrates de Roses perquè "ens ajudin a fer un país més just i lliure de la tirania del PP de C's" La moció s'ha aprovat amb els vots d'ERC, CDC amb 1 abstenció i GdP i el vot en contra del PSC, PP, C's i UMdR.  L'abstenció a les files de l'antiga convergència és la continuació d'una actitud reiterada per part d'un dels seus regidors de negar-se a donar suport a mocions importants com, per exemple, la de condemna a la violència del passat 1 d'octubre. Considerem que defensar postures pròpies dels partits que volen acabar amb les institucions catalanes des d'un regidor del PDeCAT és injustificable, atempta contra la tasca de representació dels seus votants i debilita la postura de la majoria sobiranista del ple de Roses. Per aquest motiu instem al PDeCAT a què faci una profunda reflexió sobre l'actitud del seu regidor i que prengui les mesures que cregui oportunes en les seves tasques de representació del govern municipal.  

Roses condemna la violència de l'1 d'octubre i declara Enric Millo persona "non grata"

Avui s'ha celebrat un ple extraordinari on s'ha debatut una moció de condemna de la violència del dia 1 d'octubre i de suport al Parlament i al Govern de Catalunya. També per a declarar persona "non grata" a la persona que és el màxim representant del govern de l'Estat a Catalunya, el delegat del govern, el senyor Enric Millo.  S'ha aprovat amb 10 vots a favor (ERC, PDeCAT i GDP) i 6 en contra (PSC, PP, C's i UMdC). Destacar que un dels regidors del PDeCAT ha trencat la disciplina de vot i s'ha abstingut argumentant que no estava d'acord amb alguns del punts de la moció, com ara el de donar ple suport al Govern de la Generalitat.  En tot cas, l'Ajuntament de Roses es posiciona, una vegada més en defensa de la democràcia i dels drets i llibertats dels catalans. Contents que la nostra vila segueixi ferma al costat de la seva gent! 

Els regidors d'ERC cedeixen la retribució del ple extraordinari a la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC

És tradició a l'Ajuntament de Roses que en els plens extraordinaris per aprovar algun tipus de declaració institucional, els regidors renunciïn a la retribució. És una forma d'evitar consideracions oportunistes i reforçar el missatge que es vol transmetre. Així es va fer, per exemple, en el ple del passat mandat per aprovar una declaració en defensa del model d'immersió lingüística català. Quan es va convocar el ple extraordinari d'ahir, per a condemnar la violència policial del passat 1 d'octubre i donar suport al Parlament de Catalunya, es va proposar, com marca la tradició, que el ple no fos retribuït, evitant que tingués cap sobrecost per les arques públiques. Diversos grups del consistori, els mateixos que varen manifestar públicament estar en contra de la convocatòria del ple i el varen titllar d'innecessari i oportunista, varen oposar-se a què aquest ple no es cobrés. Finalment, el govern municipal va cedir a aquestes peticions i va mantenir la retribució habitual. Des del grup d'ERC lamentem la hipocresia d'alguns grups, i ens mantenim ferms en la idea que plens com el que ahir vàrem celebrar no haurien de suposar cap retribució extra. En coherència amb aquesta postura, els regidors republicans cediran la retribució d'aquest ple a la Caixa de Solidaritat impulsada per Òmnium i l'ANC per a fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d'accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques.

Serret: “Serem ferms en la defensa de la democràcia i l’1 d’octubre votarem”

La plaça Catalunya de Roses ha estat la seu aquest dimecres 30 d’agost de l’acte Construir una Nova República organitzat per Esquerra Republicana. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat durant la jornada que “diàriament estem demostrant que estem preparats per posar en marxa la República Catalana”. Serret ha fet una crida per “aprofitar les oportunitats que tenim com a país i tirar endavant el país pròsper que tots volem”. La consellera ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “serem ferms en la defensa de la democràcia i això ens portarà a votar el proper 1 d’octubre”. El visecretari general d’Esquerra i diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que “celebrarem el Referèndum i el farem com sempre. Com ho poden evitar si hi ha una gran majoria que vol votar l’1 d’octubre?”. El senador gironí, Jordi Martí, ha afirmat que “votarem per dignitat” mentre que el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, ha exclamat que “l’1 d’octubre guanyarem, i a Roses també”.