Roses

Totes les notícies

Emili Salellas tancarà la llista d'ERC-Ara Roses

Emili Salellas, nascut a Roses l'any 1945, és constructor jubilat i té una llarga trajectòria en el teixit associatiu de la vila. Entre altres coses, ha estat vicepresident del club de futbol Associació Esportiva Roses i també ha format part en diferents etapes de la junta de la Societat Unió Fraternal (SUF). Salellas es va fer militant d'ERC l'any 2011, en un dels moments més complicats de la formació, i des de llavors ha estat implicat en l'activitat de la Secció Local i ja havia format part de les llistes del 2011 i del 2015. Ara, els republicans volen reconèixer la seva trajectòria social i política amb aquesta posició honorífica a la candidatura del 2019. El candidat republicà, Joan Plana, ha explicat que" Salellas representa el compromís de dècades amb el poble, tot un símbol de què volem que sigui aquesta candidatura i el futur govern. Fermament compromesos amb la ciutat i pensant tant en el dia a dia com en la ciutat de les dècades que vénen".

ERC-Ara Roses presenta, des del Mas Oliva, el programa de gestió institucional

El passat divendres ERC-Ara Roses va presentar els eixos del programa per l'àrea de Gestió Institucional, que inclou els temes de Participació Ciutadana i Fiscalitat, Entitats i Associacions, Seguretat i Mediació, Gestió Publica i Serveis. A l'acte, que va tenir lloc al barri del Mas Oliva de Roses, hi varen intervenir, a més del candidat Joan Plana, els membres de la llista Glòria Roura, Montse Franch i Xavi Coll. Glòria Roura va obrir els parlaments parlant de la importància de la participació ciutadana, i en aquest sentit va remarcar que a ciutadana ha d'estar implicada en la presa de les decisions i exercir el control de les polítiques públiques, amb iniciatives com impulsar les noves tecnologies amb eines com el vot electrònic, crear la figura d'un síndic social i donar comptes sobre el funcionament del govern i de l'Ajuntament de manera pública, accessible i comprensible. Pel que fa a entitats, va remarcar que és important desenvolupar polítiques per fomentar-les i facilitar i abaratir l'accés d'aquestes als equipaments i serveis municipals. Franch va intervenir per explicar les principals propostes d'hisenda, i va plantejar com a principi general que "l'Ajuntament ha d'assolir un nivell de finançament adequat, amb una recaptació justa i proporcional." Va expressar el compromís de la candidatura en millorar els mecanismes perquè la ciutadania participi en l'elaboració dels pressupostos Coll es va centrar, per una banda, en les polítiques de gestió de serveis públics, destacant que fugiran de l'actual model d'externalització de serveis per intentar aconseguir la remunicipalització de serveis bàsics com per exemple la grua o el tanatori, i que vigilaran les condicions laborals dels treballadors municipals i de les empreses concessionàries. Per altra banda, va explicar també les propostes sobre seguretat ciutadana, explicant que cal fer compatible el dret a viure amb seguretat amb el dret a la llibertat. Va exposar, així mateix, alguns compromisos sobre aquest tema, com ara treballar per la coordinació entre policies en el marc de les juntes de seguretat local i promoure la creació de taules de treball entre els cossos de seguretat i protecció civil.

ERC-Ara Roses presenta el seu programa de Gestió del Territori

Ahir la candidatura d'ERC- Ara Roses va presentar en roda de premsa els eixos que formen part del programa d'Urbanisme, Espai públic, Mobilitat, Sostenibilitat i polítiques d'Animals, agrupats en l'àrea de Gestió del Territori. A la roda de premsa hi varen participar el candidat republicà, Joan Plana, les candidates a les regidories d'Urbanisme i Sostenibilitat, Esther Bonaterra i Mar León, i altres membres de la candidatura com Joaquim Buscató, Júlia López i Julián Ventosa.  Bonaterra va declarar que "Roses com molts municipis de la Costa Brava ha tingut en molts moments de la seva història un creixement poc sostenible, amb un model pensat més pels interessos privats que per rendibilitzar els recursos del conjunt de la societat. Defensem un urbanisme subjecte a control democràtic, de fort contingut social, amb un model d'urbanisme al servei de les persones i de la cohesió social que faci de Roses un espai de trobada, de relació i integració pels seus vilatans". També sobre el programa de mobilitat, va afegir que "Impulsarem la mobilitat sostenible que estableixi les línies a seguir a les properes dècades en temes clau com l'estacionament, les zones peatonals, l'accés a les platges, la situació de Sta Margarida o la saturació dels principals carrers de la ciutat." Per la seva banda, León va explicar que "les polítiques d'animals han de contemplar actuacions que tinguin en compte els propis animals i la seva integració com a part de la nostra societat" i que "els parcs naturals dels Aiguamolls de l'Empordà i el Cap de Creus, són un dels principals actius de la ciutat. Treballarem per potenciar aquests espais i els seus valors paisatgístic, biològic i geològic amb una aposta clara per a la seva conservació i preservació". Per últim, va explicar també que "promourem els hàbits de consum sostenible i responsable entre ciutadans, empreses i sector públic, fomentant el reciclatge, la reutilització, el consum d'energia verda, l'eficiència energètica i la reducció de la contaminació entre d'altres.

La filòloga, periodista i activista pels drets de les persones amb discapacitat Laura González Ortensi, a la llista d'ERC-Ara Roses

La Secció Local d'ERC Roses anuncia la incorporació de la periodista i filòloga Laura González a la candidatura d'ERC-Ara Roses per a les eleccions municipals del 2019. Laura Gonzàlez Ortensi va néixer a Roses el 1991 i és llicenciada en Periodisme, graduada en Filologia Catalana i màster en Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes. Es guanya la vida corregint textos i redactant continguts web. Ha publicat articles i ressenyes literàries a Núvol, Butxaca, Catorze, Els de dalt, La Lectora i La Directa, molts dels quals reflexionant sobre la situació que viuen les persones amb discapacitat en diferents àmbits de la vida i de la societat, com ara l'accessibilitat dels espais públics, l'accés al mercat laboral o la maternitat. Es dedica a estudiar l'obra de Montserrat Roig. També és socia d'Òmnium Cultural. El candidat a l'alcaldia, Joan Plana, ha declarat que la seva incorporació a la llista suposa sumar un gran talent al projecte, i ha destacat el seu compromís amb la llengua catalana i amb la lluita per la plena inclusió de les persones amb discapacitat a la societat. Dos principis que Plana ha manifestat que són dos dels pilars fonamentals del projecte d'ERC-Ara Roses i que seran unes de les principals línies de treball en cas de poder formar govern. 

Plana visita l'alcaldessa de Palau-Saverdera per parlar de la relació entre els dos municipis

Aquest matí el candidat a l'alcaldia de Roses, Joan Plana, s'ha reunit amb Isabel Maria Cortada, l’alcaldessa de Palau-Saverdera, per parlar de diferents temes que afecten a Roses i a Palau. La reunió ha tingut lloc a l'Ajuntament de Palau, i també hi han assistit Vero Medina i Fany Poza, membres de la candidatura municipal rosinca.  En acabar la reunió, Plana ha declarat que "la coordinació amb els municipis veïns en temes com les infraestructures, la promoció o la prestació de serveis és important i ha de ser una de les grans línies de treball en els propers anys". En aquest sentit, ha volgut remarcar el seu compromís i el de tota la candidatura amb treballar per mantenir la bona relació que històricament han tingut els dos pobles. Els republicans rosincs també han volgut manifestar el seu agraïment a l'alcaldessa la seva rebuda.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Joan Plana, Muncipals 2019, Eleccions Municipals, República, Ara Roses

ERC-Ara Roses presenta la proposta d’equip de govern per a les municipals 2019

El port esportiu de Roses ha estat l’espai triat per la candidatura republicana encapçalada per l’actual portaveu d’ERC Joan Plana per presentar la proposta de Govern. L’equip per governar l’Ajuntament Rosinc que proposa ERC, està format per 5 dones i 4 homes. Gent nascuda a Roses i en altres indrets de l’Estat. Amb amplies trajectòries en l’associacionisme, l’empresa privada o l’administració”. El cap de llista d’ERC-Ara Roses Joan Plana ha declarat que aquest és “Un equip de persones competents i preparades en tots els àmbits de l’administració local. Alguns, militants d’ERC des de fa anys, altres, independents o que provenen d’altres espais ideològics. En definitiva, un govern que s’assembla a la societat que vol representar” Pel que fa a la composició i línia ideològica de la proposta de govern, Plana ha manifestat que aquest serà  “El govern més paritari i el més jove de la nostra història local i un govern que per primera vegada incorpora àrees com el feminisme, la Memòria històrica o les polítiques per a animals”. Per la seva banda la número 2 de la llista republicana Esther Bonaterra ha explicat que “Volem que aquest possible futur govern s’assembli com cap altra a la societat que vol representar. Un govern que ens permeti mirar als propers anys amb optimisme”. Davant la Roses conformista d'alguns, i la Roses fosca dels altres, des d’Esquerra Republicana de Catalunya - Ara Roses creiem que un futur millor és possible. Aquesta és la Roses a la que apel·lem: A la Roses optimista.”  

ERC presenta el seu programa d'igualtat i proposa crear una regidoria d'igualtat i feminisme

La Secció Local d'ERC Roses va presentar ahir en un acte a la plaça de la Victòria Catalana de la urbanització els Grecs les seves propostes en matèria d'igualtat. L'acte va comptar amb la presència de prop d'una trentena de les dones que formen part o que donen suport al projecte, i hi varen intervenir Vero Medina, regidora d'ERC a l'Ajuntament, Esther Bonaterra, número 2 de la candidatura d'ERC-Ara Roses d'enguany i Fany Poza, que porta els temes socials a l'executiva local republicana. Medina va obrir l'acte explicant que ERC Roses se suma a la reivindicació feminista i que comparteix i es fa seus els objectius principals de la jornada de mobilització del 8 de març. "Les dones som les grans protagonistes d’aquesta lluita constant per aconseguir una societat més justa, equitativa i amb més oportunitats",va declarar. Bonaterra, per la seva banda, va exposar de forma més concreta les principals propostes sobre igualtat que el presentarà la candidatura d'ERC-Ara Roses a les eleccions municipals del 26 de maig. Propostes com: - Treballar amb tots els agents institucionals, educatius i socials del municipi per tal de conscienciar sobre el masclisme present en tots els àmbits de la nostra societat i per a treballar per a la seva eliminació. - Seguir treballant perquè òrgans municipals com el SIAD (el Servei d'Informació i Atenció a les Dones) disposin de tots els recursos necessàris per tal de poder seguir desenvolupant la seva tasca. - Prendre mesures per prevenir comportaments masclistes en esdeveniments festius i d'oci, a través de campanyes potents i la instal·lació de punts liles. - Donar suport a la implantació i el desenvolupament a Roses d'entitats ciutadanes feministes o de suport a les dones i treballarem coordinadament amb elles en la implantació de mesures destinades a fomentar la plena igualtat entre homes i dones. - Donar compliment estricte a la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya l'any 2015.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Joan Plana, Esther Bonaterra, Eric Ibáñez, Vero Medina, Gerard Teixidó, Muncipals 2019, Eleccions Municipals, República, Ara Roses

Èric Ibáñez, Vero Medina i Gerard Teixidó números 3, 4 i 5 de la candidatura d’ERC-Ara Roses

Els actuals regidors d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Roses Èric Ibáñez, Vero Medina i Gerard Teixidó formaran part dels primers llocs de la candidatura d’ERC-Ara Roses per a les eleccions municipals del 2019, just després del candidat, Joan Plana, i d’Esther Bonaterra, la nova incorporació republicana i que ocuparà el número 2 de la llista La bona feina i la dedicació que ha tingut el Grup Municipal al llarg dels últims 4 anys ha motivat que la Secció Local renovi la confiança i aposti per aprofitar tota aquesta experiència pel que ha de ser el futur govern municipal. Amb aquest anunci, ERC confirma els cinc primers llocs de la candidatura, i continua la tasca de construir el millor equip i el millor projecte per a aquestes eleccions.  

ERC reivindica les polítiques de memòria històrica en el 80è aniversari de l’entrada dels franquistes a la vila

ERC ha commemorat aquest cap de setmana els 80 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Roses, el 9 de febrer de 1939. El lloc escollit per a recordar aquesta data ha estat el monument en record de les víctimes de la guerra que l'Ajuntament va erigir ja fa uns anys al municipi, just davant del cementiri municipal. El portaveu republicà, Joan Plana, ha començat el seu parlament recordant unes paraules de Salvador Espriu: "Deia Salvador Espriu que la veritat és un mirall trencat en mil bocins. I que només unint-los tots podem veure aquest mirall sencer. Cal recompondre i mantenir units tots els trossos del mirall de la nostra història perquè la llum es reflecteixi sobre les veritats que conformen el nostre passat. És per això que les polítiques de memòria històrica són les que ens permetran mantenir viva aquesta llum i evitar que ressorgeixi la foscor que va imperar en temps passats." En aquest sentit, els republicans han recordat que al llarg dels darrers quatre anys han treballat per posar la memòria històrica al centre de l’agenda política municipal, amb alguns avenços importants, com ha estat l’eliminació del títol de fill adoptiu de Roses al dictador Miguel Primo de Rivera, que ostentava des de 1926, tal i com molt bé va documentar en el seu dia l'Arxiu Municipal de Roses. També han aprofitat aquesta data assenyalada, per a reafirmar el capteniment del seu grup en seguir desenvolupant aquestes polítiques al llarg dels anys vinentsamb propostes com ara: Establir com una de les línies de treball de la recentment creada comissió del nomenclàtor la promoció de dates, esdeveniment i personatges rellevants de la nostra història democràtica, així com revisar si alguna de les actuals denominacions de l’espai públic no s’ajustava als valors de respecte, tolerància i democràcia que volem potenciar. Realitzar un acte institucional anualment per recordar la data del 9 febrer 1939 i el seu significat. Promoure, al llarg del mandat, xerrades i conferències explicant quin va ser l’abast i les conseqüències de l’aixecament militar que va donar peu a la Guerra Civil, donant especial valor i significació al patrimoni històric encara existent a la nostra vila i les diferents publicacions de recerca científica sobre aquest període a Roses.