Roses

Totes les notícies

Xerrada-col·loqui : "La veritat sobre la reforma laboral del PP"

 Et convidem a una xerrada-col·loqui en que parlarem sobre quina és la finalitat real i quins son els punts fonamentals i més perjudicials de la reforma laboral aprovada pel govern Rajoy. Hi intervindran : Carles Trias, president d'ERC Roses, i Bartomeu Compte, Secretari General de CCOO a les comarques gironines. També hi haurà un apartat final de debat, en que esperem poder escoltar les teves preguntes / comentaris sobre aquest tema. L'acte tindrà lloc el proper dissabte, dia 31 de març, a les 6 de la tarda al Bar Cerdanya de Roses. Esperem comptar amb la teva presència !!

Acte amb el diputat Joan Tardà i participació a l'any nou amazigh

El passat dissabte 21 de gener el Diputat Joan Tradà va participar en cafè tertúlia a Roses. L'Acte, al qual hi varen assistir una trentena de persones, va començar amb una breu reflexió sobre l'actual situació política de Catalunya derivada de les decisions preses darrerament al Parlament Català i al Congrés Espanyol amb l'excusa de la crisi. A continuació es va obrir un torn de paraules en el qual els assistents a l'acte van poder intercanviar el seu punt de vista amb el diputat cosa que va generar un extens i enriquidor debat. Els principals temes que van sorgir d'aquest debat foren la situació econòmica i l'estat actual de la llengua, així com quines són les principals propostes d'ERC al respecte. Es va parlar que seria apropiat repetir aquest tipus d'actes en que la ciutadania te la possibilitat de demanar directament a alts càrrecs politics sobre les qüestions que consideres interessants o sobre les que puguin tenir algun tipus de dubte. Un cop finalitzada la tertúlia Tardà va participar en la celebració de l'any nou amazig que es celebrà al Teatre Municipal de Roses. Durant la seva intervenció en l'acte va mostrar-se gran coneixedor de la causa amaziga, cosa que va arrencar una gran ovació per part del públic assistent. També va destacar les similituds entre el poble amazig i el català, ambdós oprimits en qüestions de llengua i cultura. L'acte va finalitzar amb un sopar de germanor amb plats típics amazigs.

Nou Twitter de la secció local

A causa de problemes tècnics amb el Twitter de la secció local d'ERC Roses, ens hem vist obligats a crear una nova compte d'usuari. El nou twitter de la secció local és @rosesERC Anima't a seguir-nos !! https://twitter.com/#!/RosesERC

Resultats eleccions al congrés 2011 a Roses

A les passades eleccions al congrés espanyol, celebrades el passat diumenge dia 20 de novembre de 2011, a la nostra vila de Roses es varen donar els següents resultats : - CIU : 1.958 vots (31,75%) - PP : 1.727 vots (28,01%) - PSC-PSOE : 1.535 vots (24,89%) - ERC-Rcat-CatSí : 410 vots (6,64%) - ICV-EUiA : 174 vots (2,82%) - PxC : 59 vots (0,95%) - UPyD : 52 vots (0,84%) CIU guanya les eleccions a Roses. Guanya en 4 dels 6 col·legis electorals de Roses (Grecs, Casa Cambó, Narcís Monturiol, i al SUF) El PP, que per primera vegada supera al PSC-PSOE en unes eleccions al congrés, es col·loca en segona posició. És la força més votada en 2 dels 6 col·legis electorals de Roses (el TMR i l'institut Cap Norfeu) ERC Obté 410 vots, un augment de 125 respecte les eleccions al parlament del passat 2010. Finalment, la formació republicana aconseguirà mantenir un diputat per la circumscripció de Girona. En aquest cas serà Teresa Jordà, en substitució de Francesc Canet, que ho ha estat els últims 7 anys. Pel que fa al Senat, els resultats dels 3 candidats republicans han estat els següents : - Maria Mercè Roca i Perich : 406 vots (6,09%) - Joaquim Sabrià i Pujol : 347 (5,21%) - Maria Perpinyà i Fortunet : 303 (4,55%)

Repartiment de senyeres per la diada 2011

La secció local d'ERC Roses va repartir, aquest dissabte dia 10 de setembre, més de 300 metres de senyera entre tots els vilatans que van acostar-se a la parada que varem situar al costat del Zigurat (encreuament entre el passeig marítim i la riera Ginjolers). Aquest acte, que es realitza per cinquè any consecutiu, busca potenciar que els rosincs pengin la senyera al balcó el dia de la diada nacional, reivindicant així la catalanitat del nostre poble. Aquest any, amés, creiem que és més important que mai reivindicar la nostra catalanitat davant de les sentències dels tribunals de justícia espanyols contra l'escola catalana. 

ERC Roses rep a Anna Simó, Teresa Jordà i Maria Perpinyà

Aquest dimarts, 8 de novembre, ERC Roses va organitzar un acte per les eleccions generals del 20-N. Hi van asistir Anna Simó, portaveu d’ERC al Parlament, i exconsellera de Benestar i Familia; Teresa Jordà, regidora de Ripio i cap de llista de la coalició independentista ERC-Reagrupament-Catalunya Sí al Congrés per Girona; Maria Perpinyà, regidora de Pont de Molins i número 3 pel senat; i Jaume Doménech, número 4 pel Congrés a Girona. Després de les intervencions d’Anna Sastre, secretària d’imatge i comunicació d’ERC Roses, i d’Agnès Fàbregas, secretària de la dona de la secció local, van parlar les tres convidades. Maria Perpinyà, que va ser la primera en parlar, va demanar confiança en el nostre projecte, i va demanar que el 20 de novembre ningú es quedi a casa i que es voti l’únic partit independentista per poder tenir veu a Madrid. Anna Simó va demanar el vot als rosincs dient que era un vot contra la resignació, referint-se al poc cas que fan a Catalunya els de Madrid i, concretament, al Congrés dels Diputats. Teresa Jordà va dir que volem ser a Madrid per explicar les mancances que patim els ciutadans de Catalunya. Per exemple, a l’Empordà la Nacional-II pateéis un oblit, per part de Madrid, abismal. Després dels discursos, es van poder fer preguntes a les tres convidades. Per acabar, es va servir un pica-pica on tothom va poder parlar de forma més personal. ERC-Roses valora com a molt positiva l’assistència i l’acte.

ERC Roses renova la seva executiva local

          Cada dos anys, les seccions locals d’ERC han de fer una renovació de la seva executiva segons els estatuts interns. Així doncs, aquest dissabte 29 d’octubre a les 11 del matí, els militants d’ERC Roses han assistit a l’assemblea on s’ha votat, per unanimitat, els càrrecs de la nova secció local.           Per aquests següents dos anys, l’executiva d’ERC Roses estarà formada per membres de l’anterior executiva, i per nous militants.           Així doncs, per unanimitat, els nous càrrecs que s’han establert són: PRESIDENT DE LA SECCIÓ LOCAL............... Carles Trias i Bosch SECRETARIA D’ORGANITZACIÓ................... Pere Bohigas i Argemí SECRETARIA DE FINANCES.......................... David Campà i Frigola SECRETARIA D’IMATGE I COMUNICACIÓ.... Anna Sastre i Escuadra PORTAVEU DE L’EXECUTIVA......................... Joan Plana i Sagué SECRETARIA DE POLÍTICA MUNICIPAL....... Ivan López i Núñez SECRETARIA DE LA DONA............................ Agnès Fàbregas i Badosa VOCAL PRIMER............................................... Manel Donat i Giró           Per tant, des de dissabte ERC Roses comença una nova etapa amb moltes ganes i il•lusió.

Alfred Bosch visita la secció local de Roses i és entrevistat a Empordà TV

Alfred Bosch, candidat a les eleccions a les Corts espanyoles de la coalició independentista ERC-RCAT-Catalunya Sí, va visitar Roses el passat dimarts 25 d’octubre a la tarda. Va ser rebut, entre altres, pel president comarcal d’ERC, David Pujol, per alguns militants d’esquerra de Roses, per la regidora de GdP-AM, Ianna Arjona, i pel regidor d’esquerra a la Jonquera, Jaume Domènech.           Després d’una breu xerrada, Alfred Bosch es va presentar a TV Empordà per exposar alguns dels aspectes més importants per ERC i que intentarà tractar des de les Corts espanyoles. Va parlar de la situació de Catalunya dins d’Espanya , de les comarques gironines i de Roses. Pel que fa a això últim, va comentar que “el que m'han transmès és que la qualitat de riquesa que hi ha a Roses, tan cultural, turística com paisatgística, és enorme i que s'hauria de trobar la manera de connectar tots aquests elements per a que els visitants allarguin la seva estada a la població i obtenir més ingressos”. També va afegir, referent a l’Alt Empordà i al Cap de Creus, en general, que “s'hauria d'explotar més la imatge de marca de l'Alt Empordà, de Roses i del Cap de Creus que potser no ha estat prou promoguda. I per això, va remarcar, seria necessari coordinar tot una serie d'agents diferents que actuen sobre la zona i connectar-los uns amb els altres, tant pel que fa el transport i les connexions com el que fa pels centres d'interès cultural, el paisatge o les platges”. Així doncs, tot i la brevetat de la visita, ja que Alfred Bosch havia d’anar també a l’Escala i a Figueres, el candidat a les Corts espanyoles va fer una valoració de Catalunya i de Roses. Per tant, des d’ERC Roses es valora molt positivament aquesta visita, i espera properes visites de membres d'ERC al municipi. Link de l'entrevista d'Alfred Bosch a TV Empordà. http://empordatv.cat/diari/index.php?option=com_content&view=article&id=2988%3Aalfred-bosch&catid=51%3Aconvidats&Itemid=58

Oriol Junqueras conversa amb militants i simpatitzants d'ERC Roses

El passat dimecers 3 d'agost l'Oriol Junqueres, alcalde de Sant Viceç del Horts, eurodiputat i candidat a la presidència d'ERC, va visitar Roses.  Primer va tenir l'ocasió de reunir-se amb diferents militants i simpatitzants rosincs d'ERC i intercanviar-hi punts de vista sobre l'actualitat del partit i del país.  Seguidament, va concedir una entrevista a Empordà TV en la qual va explicar quin és el projecte que pensa desenvolupar quan ocupi la presidència d'Esquerra Republicana de Catalunya. També va confirmar que Alfred Bosch, escriptor i exportaveu de la plataforma "Barcelona decideix", aspirarà a convertir-se en cap de cartell d'ERC a les eleccions espanyoles del proper més de novembre. Aquí teniu el vídeo de l'entrevista d'Oriol Junqueras a Empordà TV : http://empordatv.cat/figueres/index.php?option=com_content&view=article&id=388:oriol-junqueras&catid=40:convidats&Itemid=49