Roses

Totes les notícies

Els republicans rosincs es reuneix amb Ernest Maragall per parlar del fenòmen del "top-manta"

Aquesta setmana des de la Secció Local d'ERC de Roses ens hem reunit amb l’Ernest Maragall, candidat a l’alcaldia de Barcelona, per parlar d’un fenomen comú (encara que amb característiques diferents) de Roses i de la capital catalana: el “top-manta”.   La reunió ha estat molt útil per intercanviar impressions i parlar de possibles línies d’actuació des del món municipal. Volem seguir-les explorant en els propers mesos i esperem poder concretar noves reunions de treball amb Barcelona i amb representants d'altres municipis afectats.  Des d'ERC Roses estem preocupats i fermament compromesos amb aquest tema i volem afrontar-lo amb rigor, generant complicitats i fugint de la demagògia. No hi ha cap solució màgica, però tampoc cap excusa per rendir-se. El portaveu republicà, Joan Plana, ha declarat després de la reunió que "Aquesta realitat genera importants afectacions en temes com la gestió de l’ocupació de la via pública i el comerç, a més d’un important problema social per la realitat en la que viu la gent que practica aquesta venda ambulant irregular. Volem garantir la dignitat i l’accés a una vida en condicions de totes les persones, un comerç legal i regulat i evitar la saturació de l’espai públic. Per això seguirem treballant."

La fins ara Jutgessa de Pau, Esther Bonaterra, serà la número 2 d'ERC-Ara Roses

L'assemblea d'Esquerra Republicana a Roses ha triat aquest dissabte per unanimitat a Esther Bonaterra com a número 2 i acompanyar a l'alcaldable republicà Joan Plana a la llista d'ERC a Roses.   Esther Bonaterra ha rebut el suport de tota la militància de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Roses, i serà la número 2 a les pròximes eleccions municipals. L'actual jutgessa de pau de Roses,  acompanyarà a Joan Plana i formarà part de la llista d'ERC que serà cremallera, alternant homes i dones i totalment paritària. L'alcaldable d'ERC Joan Plana ha explicat "Ens congratula molt que l'Esther s'hagi volgut unir al nostre equip. Ella és la peça que li faltava al projecte republicà per ser més fort i arribar al màxim de gent possible" i a afegit que "Tenim molt clar quin ha de ser la Roses del present i la de futur, i per fer-ho encarem les municipals d'aquest mes de maig amb més força que mai i amb el convenciment que podem aportar el millor per a tots els ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Després de l'elecció, Bonaterra ha manifestat que "Des del consistori hem de recuperar l'ambició i revertir la desafecció de la ciutadania, per això hem de representar a tots els nostres conciutadans, vinguin d'on vinguin, siguin com siguin i pensin com pensin" i ha afegit que "Sé que junts tenim la capacitat i el coneixement de dur Roses allà on volem que estigui". Esther Bonaterra, nascuda l'any 1962, treballa actualment com a comercial del diari El Punt Avui, té experiència en diferents empreses del sector de la construcció i immobiliari i ha estat Jutgessa de Pau a Roses des del 2017, càrrec al qual ha renunciat per formar part de la llista d'ERC-Ara Roses.    

ERC escollirà dissabte la persona que ocuparà el número 2 de la candidatura per a les eleccions municipals de Roses

La Secció Local d'ERC Roses ha convocat assemblea pel proper dissabte, dia 26 de gener, per a escollir la persona que ocuparà el número 2 a les eleccions municipals d'aquest any 2019.  El reglament d'Esquerra Republicana per a aquests comicis estableix que les candidatures han de tenir una presència igualitària de dones i homes, de manera que les candidatures han de tenir una proporció que s’asseguri al màxim al 50% de dones i al 50% d’homes. Això implica que a les ciutats de més 3.000 habitants la situació de les persones a la llista ha de ser alterna per a cada gènere en el conjunt de la llista. És a dir, les posicons les han d'ocupar dones i homes alternativament.  També segons el reglament, el procediment d'elecció del conjunt de la candidatura ha de ser el mateix que el d'elecció del cap de llista. En el cas de Roses, es va optar per obrir al màxim possible el cens electoral i donar dret a vot al conjunt de militants, simpatitzants i amics de la Secció Local i, per tant, són els mateixos que podran votar el dissabte.  El candidat de la formació republicana, Joan Plana, ha declarat que "esperem que l'assemblea doni llum verda al nom que proposarem. Serà el primer pas per a construir una candidatura que ha de sumar tota l'experiència d'aquests quatre anys de bona feina a l'Ajuntament amb nous perfils i nous talents que ens faran millors com a equips. Per aquest motiu, puc avançar que els actuals regidors hi tindran un paper destacat, i també hi sumarem independents destacats. L'objectiu ha de ser proposar el millor equip de govern possible: responsable, eficient i transversal". Els republicans faran públic el mateix dissabte el nom de la persona escollida, i tenen previst anunciar durant les setmanes següents els noms dels següents llocs de la candidatura.

ERC presenta a Joan Plana com a alcaldable a Roses amb la mirada fixada en l'alcaldia de la ciutat

Unes 300 persones van assistir a la presentació de l'alcaldable d'ERC a Roses que va comptar amb Montse Franch com a presentadora i amb la participació del diputat del grup Republicà al Parlament i impulsor de la plataforma "Casa nostra, casa vostra" Ruben Wagensber. L'acte va començar amb la lectura per part de Miquel Gómez, Safaa El Hamdoui, Eva Bueno i Glòria Roura del Manifest Ara Roses. Un manifest que aposta per la creació d'una candidatura amb vocació municipalista i que aglutini persones i sensibilitats diverses, amb capacitat de proposar a la ciutadania un projecte integral de vila republicana. Una Roses republicana: socialment cohesionada, humanament diversa, econòmicament competitiva, fermament empordanesa i sentimentalment orgullosa. El manifest demana treballar per una Roses amb una relació responsable i respectuosa amb el territori i la capacitat de guanyar-se a vida de les generacions futures. Que cuidi el patrimoni, els paisatges i l'entorn natural han de ser la punta de llança de l'oferta turística. Que lluiti incansablement per la justícia social i on tothom tingui accés a les eines que li permetin desenvolupar una vida digna. Per una ciutat inclusiva, acollidora i solidària, que garanteixi els drets de ciutadania dels seus vilatans, lliure d'opressions, d'explotació i violències masclistes, i amb un ferm compromís republicà de respecte als drets civils i polítics i de conquesta de les eines que permetin construir un nou país i millorar les condicions de vida de la seva gent. El diputat Ruben Wagensberg va destacar la força, l'energia i el compromís de Joan Plana amb els rosincs i entre altres temes va apostar pel compromís des del Parlament i des del grup d'ERC a afrontar un tema tan complicat com la venda ambulant il·legal sense caure en demagògies ni simplificacions. Segons Wagensberg "Hi haurà candidatures que faran servir mentides i discursos racistes, amb el risc que això té de trencar la societat, per guanyar quatre vots.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Joan Plana, Muncipals 2019, Eleccions Municipals, República, Ara Roses

Manifest Ara Roses!

Els impulsors d'aquest manifest apostem per la creació d'una candidatura amb vocació municipalista a Roses que aglutini persones i sensibilitats diverses, amb capacitat de proposar a la ciutadania un projecte integral de vila republicana: socialment cohesionada, humanament diversa, economicament competitiva, fermament empordanesa i sentimentalment orgullosa. Així com també un equip humà amb capacitat per a liderar aquest canvi des de les institucions municipals. En els darrers anys hem observat com Roses ha anat patint una pèrdua d'ambició per part de l'administració local, una desacceleració econòmica i una desafecció creixent entre la ciutadania. Tot això, en mig d'un context social dur, que ha produït el creixement de les desigualtats i les injustícies socials a les nostres viles i barris. Volem recuperar l'orgull d'ésser rosinc, i volem fer-ho de manera col·lectiva, que els ciutadans i ciutadanes tinguin un paper protagonista en el disseny de les polítiques públiques i que paraules com participació o transparència no sonin buides de contingut. Volem un consistori que governi al servei de tots els ciutadans i ciutadanes. Per aquest motiu, estem fermament convençuts de la necessitat d'articular una candidatura amb vocació majoritària, capaç de liderar un nou govern local, que situï al centre de la política municipal la lluita pel progrés social, el desenvolupament econòmic, la sostenibilitat i la preservació del territori, la transparència en la governabilitat i l'empoderament ciutadà. Un projecte i una candidatura que la gent d'Esquerra Republicana ofereix al poble de Roses.  Ara, una ciutat que tots els rosincs i rosinques se sentin seva i de la que puguin ser protagonistes. Una Roses construïda i pensada per als prop de 20.000 ciutadans i amb els mecanismes necessaris perquè tothom pugui influir en l'orientació i les prioritats de la gestió dels recursos públics. Ara, pensar la vila des de tots els seus barris i no només des del centre.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Joan Plana, Muncipals 2019, Eleccions Municipals, República,

ERC presenta Joan Plana com a candidat a l'alcaldia de Roses acompanyat de Ruben Wagensberg

El proper divendres 11 de gener a les 20h la Secció Local d'ERC Roses presentarà Joan Plana com a l'alcaldia de la Vila en un acte públic al Teatre Municipal. A l'acte també està previst que es llegeixi un manifest amb les idees troncals sobre les quals s'organitzarà la candidatura, fruit de diferents reunions de les diverses àrees de treball obertes a la ciutadania que els republicans varen articular ara fa un any. En aquestes reunions, s'ha debatut sobre els principals reptes i les principals problemàtiques de la vila, així com quins són els camins a seguir de cara als propers anys per poder-los afrontar. La lectura d'aquest manifest anirà a càrrec de diferents persones que han participat en les àrees de treball. Com a convidat a l'acte, també hi intervindrà el Diputat al Parlament de Catalunya i impulsar de la Plataforma "Cada nostra casa vostra", Ruben Wagensberg. Els republicans rosincs fan una crida a tota la ciutadania a assistir a aquest acte per encarar el camí cap a les eleccions municipals del mes de maig.

ERC celebra la seva última informativa pública del mandat amb la mirada posada al 2019

Un dels compromisos que la candidatura d'Esquerra Republicana de Roses va contreure amb la ciutadania a les darreres eleccions municipals era crear espais de retiment comptes on explicar públicament la feina que fèiem a l’Ajuntament i atendre les preguntes, comentaris o reclamacions de la ciutadania. Fidels a aquest compromís, durant tot el mandat els quatre regidors electes han anat celebrant regularment aquestes sessions informatives per traslladar als ciutadans les tasca institucional que feien. Aquesta setmana ha celebrat la seva vuitena informativa pública, on concretament ha explicat la feina feta entre el març i el desembre del 2018. En l'acte, s'han repassat propostes traslladades a ple durant aquests mesos com l'impuls de campanyes antirrumors per prevenir la xenofòbia, la conscienciació sobre la fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central, la creació de la Comissió Municipal del Nomenclàtor, Reforma de l’ordenança de tinença d’animals o la moció contra les llicències per pescar corall vermell a la Costa Brava. També s'han recordat accions com les visites territorials als barris i les valoracions crítiques d'algunes actuacions de l'equip de govern, com ara la programació i la coordinació de la festa major del 2018, que va motivar que s'exigís autocrítica al govern i al regidor de festes. Per cloure l'acte, el candidat a l'alcaldia, Joan Plana, va repassar l'estat de les feines de preparació de la candidatura municipal. Va informar que l'executiva local està en converses amb diferents independents per a incorporar-los a la candidatura, i que el seu nom es podria fer públic durant els pròxims dos mesos. Pel que fa a les tasques de redacció del programa, els cinc grups de treball sectorial que es varen constituir el gener d'aquest any ja tenen preparats els principals punts sobre els quals pivotarà el programa. També va explicar que la campanya està ja dissenyada en línies generals i que la precampanya començarà el proper mes de gener amb un acte de presentació del candidat.

Unes 50 persones assisteixen a la presentació del llibre "Vam fer un referèndum" a Roses

El passat 28 de novembre va tenir lloc a Roses al Teatre Municipal de Roses la presentació del llibre d'Andreu Pujol (historiador i col·laborador habitual de TVC i Catalunya Ràdio) "Vam fer un referèndum". L'acte, organitzat per la Secció Local d'ERC Roses, va comptar amb la intervenció de l'autor del llibre, el President dels republicans rosincs, Joan Plana i també de l'actual coordinadora local de l'ANC, Imma Carrion.  Plana va explicar que des d'Esquerra Republicana s'havia optat per organitzar l'acte per tal de donar als ciutadans de Roses la possibilitat de conèixer un dels millors treballs periodístics sobre com es va arribar al referèndum de l'1 d'octubre del 2017, una data assenyalada de la nostra història recent que pel context en el qual es va desenvolupar encara ara té molts episodis desconeguts per la majoria de la ciutadania i que no varen ser recollits pels mitjans de comunicació ordinaris. Carrión va presentar el perfil professional i acadèmic de l'autor, i va fer un resum dels principals temes tractats en el llibre. També va apuntar la necessitat de mantenir sempre present els fets que s'hi relaten, en primer lloc, perquè amb el pas dels temps no oblidem les importants vulneracions de drets que varen tenir lloc per intentar impedir el referèndum, i en segon lloc, per aprendre de les lliçons i no repetir alguns dels errors que vàrem cometre des del sobiranisme.  Andreu Pujol va explicar que el llibre va ser elaborat basant-se en diferents entrevistes a diferents protagonistes polítics de primera línia, que varen donar la seva versió dels fets amb el compromís que el seu nom no seria revelat. Gràcies a això, la publicació ressegueix els entramats polítics del Parlament i del Govern de Catalunya entre el debat sobre les eleccions del 27 de setembre del 2015 fins a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. L'acte va acabar amb un torn obert als assistents per debatre els diferents temes que els ponents varen posar sobre la taula.

Presentació del llibre "Vam fer un refrèndum" a Roses

Demà, presentem el llibre “Vam fer un referèndum” a Roses!  - Dimecres 28 de novembre - Teatre Municipal de Roses - 20:00h - Amb l’autor del llibre i presentació a càrrec d’Imma Carrion - pica-pica final!  Andreu Pujol Mas explica com es va preparar i organitzar l’1-O, i fa un interessant repàs cronològic. El camí polític fins a l’1 d’octubre va estar ple de sobresalts, que no sempre van recollir els mitjans de comunicació. Tot a partir de desenes d’entrevistes a actors de primer nivell que han tingut un paper clau en la vida política més recent.