Roses

Totes les notícies

L'Ajuntament de Roses condemna, a proposta d'ERC, la criminalització dels CDR per part dels aparells de l'Estat

El ple de l'Ajuntament de Roses va aprovar el passar 2 de maig una moció presentada pel Grup Municipal Republicà on s'acordava donar suport als CDR contra la repressió de l'Estat contra la organització i molts dels seus integrants. En concret, es va aprovar considerar una forma d'acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura, així com també denunciar la criminalització de la protesta social. Aquesta resolució es va debatre arran de les accions dels aparells de l'Estat contra els Comitès de Defensa de la República. Unes organitzacions de reivindicació pacífica i democràtica que a finals d'abril explicava d'aquesta manera a les seves xarxes socials la repressió que peteixen i el seu posicionament sobre la situació: "En una setmana en la qual els CDR hem agafat el timó de les protestes al carrer, hem vist com els mitjans del règim han començat a difondre mentides per atacar-nos i criminalitzar- nos. Aquesta campanya, orquestrada conjuntament amb les torces repressores de l'estat espanyol pretén crear un marc per poder legitimar la seva repressió cap a nosaltres i posar- nos al punt de mira de la persecució política i poder justificar, també, la persecució judicial. Els mitjans i els partits polítics del regim no tenen miraments en inventar una suposada ''ka/ e borroka" que no existeix ni existirà. El que realment els hi fa por és l'existència d'un poble unit, alegre i combatiu. Els hi fa por que pràcticament el pacifisme actiu com a mètode de transformació social, els hi fa por que tinguem la capacitat per aturar el país. Tenen por que cada cop ens organitzem més i preguem consciència del poder que tenim. Ells tenen la força de la llei, el poder de la premsa, la violència de les porres i tots els recursos econòmics. I nosaltres, nosaltres no tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d'un país millor, des de baix i per a totes.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Municipals 2019

Joan Plana escollit cap de llista d’ERC Roses a les eleccions muncipals 2019

Joan Plana serà el candidat d'Esquerra Republicana a Roses amb les eleccions municipals que se celebraran el pròxim any 2019. L'actual portaveu del grup Republicà a l'Ajuntament de Roses, ha renovat la confiança de la seva secció local i tornarà a encapçalar una llista que des d'ERC ha anunciat que serà cremallera i que buscarà el talent i les millors persones per a construir la Roses de les persones. Plana s'ha mostrat agraït pel suport i la confiança rebuda per l'assemblea local i ha volgut deixar clar, des d'un primer moment, que "Tenim davant nostra l'oportunitat de fer un nou pas endavant, de conquerir noves fites històriques, i tinc ganes d'intentar conquerir-les". En aquesta línia, el candidat republicà ha insistit en el fet que "Seguim avançant junts i demostrarem que el temps, la feina i la passió no tenen cap límit ".  

Moció en motiu del dia mundial de la fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central

ERC Roses ha presentat una proposta per debatre en el proper ple de l’Ajuntament per tal de donar a conèixer una malaltia infradiagnosticada, la fibromiàlgia i, per tant, donar visibilitat a la gent que la pateix. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va reconèixer la Fibromiàlgia a l'any 1992, tenint en compte que afecta la població mundial en un índex que se situa entre un 3% i un 6%. Un percentatge que podria ser encara major, ja que es tracta d’una malaltia infradiagnosticada. El 12 de maig és el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, una data per difondre el coneixement i sensibilitzar professionals, institucions, agents socials i societat en general, respecte al reconeixement de la malaltia. La Fibromiàlgia és una condició que causa dolor en els músculs i cansament generalitzat. Genera dificultats per dormir, rigidesa muscular, mal de cap, deteriorament cognitiu, entre altres seqüeles, que dificulten la realització de les activitats de la vida diària i minimitzen la qualitat de vida. És una malaltia crònica, oscil·lant i no neurodegenerativa, és a dir que pot tenir períodes amb més hipersensibilitat al dolor que altres, no s'ha d'esperar la curació, no hi ha cap tractament específic i l'única opció terapèutica són els antidepressius i la psicoteràpia, sense un clar benefici. No es coneixen les causes concretes de la Fibromiàlgia. Qualsevol pot tenir-la, però és més comú en les dones (90-95%) de mitjana edat. Es tracta d’una de les demanominades síndromes de sensibilització central, juntament amb altres com la síndrome de fatiga crònica (que causa una fatiga significativa i persistent davant de petits esforços, tant físics com mentals, que empitjora amb l’activitat i no millora amb el repòs i provoca, a més, un dolor generalitzat i una disminució del rendiment cognitiu, insomni i son no reparador); la sensibilitat química múltiple (que provoca la pèrdua de tolerància a substàncies químiques nocives presents en l’entorn, com combustibles, dissolvents o pesticides i a productes d’ús habitual, com ambientadors, desinfectants, perfums o suavitzants, que es manifesta amb símptomes en diferents òrgans i sistemes, en exposar-se a petites quantitats d’agents químics diversos); així com també l’electrohipersensibilitat (que és la intolerància als camps electromagnètics que es troben al nostre entorn , com telefonia mòbil, wifi o línies d’alta tensió, i provoca en les persones afectades símptomes de diferent intensitat, fins al punt de perjudicar la seva vida professional, acadèmica i familiar).

ERC escollirà el seu candidat a l'alcaldia el proper 21 d'abril

El passat dimecres, dia 21 de març, la secció local d'Esquerra Republicana de Roses va celebrar la seva setena informativa pública. En aquest acte, els quatre regidors del Grup Municipal varen repassar els temes més rellevants de l'actualitat municipal dels últims mesos. Uns actes periòdics que eren un dels compromisos que ERC va assumir amb la ciutadania i que s'ha anat complint al llarg del mandat. Els regidors republicans varen repassar temes com ara la construcció del nou tanatori, l'aprovació del nou reglament orgànic municipal, els treballs per redactar l'ordenança de civisme, les propostes en matèria de fiscalitat, l'enderroc de l'antiga depuradora de marisc o la inauguració recent del nou rocòdrom. El portaveu republicà i president de la Secció Local, Joan Plana, va tancar l'acte fent una valoració de les dues dates més importants d'aquest període: l'1 d'octubre, data del referèndum, i el 21 de desembre, data de les eleccions al Parlament. En aquest apartat, es va posar de manifest la importància de treballar des del municipalisme per defensar els drets dels ciutadans davant de la involució democràtica que pateix el país de mans de l'Estat. En aquest sentit, es va anunciar que la Secció Local de Roses, que fa unes setmanes ja va activar les àrees de treball per redactar el programa de forma participativa, celebrarà l'assemblea d'elecció del candidat a l'alcaldia d'ERC a les eleccions del 2019 el proper dissabte 21 d'abril a les 12h. L'elecció, a la qual podran participar totes les persones inscrites, com a militants, simpatitzants o amics del partit, suposarà l'activació de tota la maquinària electoral, i fixa de forma decidida el rumb cap a aquestes eleccions a les quals els republicans donen una gran importància.

7a Jornada informativa d’ERC Roses

El proper dimecres 21 de març a les 20h a Ca l’Anita, la secció local d’ERC a Roses durà a terme la 7a informativa pública corresponent als mesos d’agost a març.   Els 4 regidors republicans a l’ajuntament de Roses Joan Plana, Eric Ibánez, Verónica Medina i Gerard Teixidó, faran una valoració sobre aquests últims mesos en el terreny municipal i també en el camp nacional que igual que a tot el país a Roses es van viure moments excepcionals com el referèndum de l’1 d’octubre o les eleccions del 21 de desembre.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Roses us convidem venir i participar d’aquesta 7a informativa, un dels compromisos adoptats des de l’inici de la legislatura i saber la feina que s’ha fet des de l’oposició i dels projectes de futur i les propostes per seguir millorant la ciutat.  

ERC Roses anima a ciutadans i entitats a fer ús de les eines que permet el nou ROM

ERC Roses ha treballat des de l'inici del mandat per impulsar una reforma del Reglament Orgànic Municipal de Roses per per introduir reformes que facilitessin el debat democràtic i la participació ciutadana.  El ROM va ser finalment reformat a finals de l'any 2017, amb novetats en el seu redactat que reconeixien el dret dels ciutadans a poder traslladar preguntes al ple municipal i de les entitats de poder presentar mocions per a ser debatudes i votades. Aquest nou reglament entrarà en vigor el proper dia 21 de març, després d'haver-se complert tots els terminis legals exigits.  Des d'ERC valorem molt positivament aquestes reformes, i volem aprofitar per animar als ciutadans i a les entitats de Roses a fer ús d'aquestes noves eines de les que disposen, que queden regulades en els articles 74, 75 i 76 del reglament.   

ERC Roses obre a la ciutadania la construcció del seu projecte de ciutat

Esquerra Republicana de Catalunya a Roses ha presentat aquest divendres el pla de treball per a construir el projecte de ciutat per a les eleccions municipals del 2019. Així doncs, repetint la fórmula de les passades eleccions, el portaveu republicà Joan Plana ha explicat que "seguirem treballant de forma oberta i transparent, i buscant complicitat amb la gent de Roses perquè ens ajudin a construir el model de ciutat". Per aquest motiu des d'ERC s'han creat 5 grans àrees de treball que es divideixen en: - Gestió del Territori - Gestió Institucional - Promoció Personal i Cívic - Desenvolupament Econòmic - Àrea Social Pel que fa a la Gestió del Territori, tal com ha explicat Mar León coordinador de l'àrea, es basarà en l'urbanisme i l'espai públic, així com la sostenibilitat, el medi ambient, litoral i els serveis públics i les empreses municipals. Per León, des d'aquesta àrea es vol garantir un desenvolupament sostenible de la ciutat potenciant un urbanisme molt més humà que garanteixi la convivència, la mobilitat i la promoció del teixit associatiu. En el mateix sentit ha afegit que "Cal també tenir present els drets dels animals i dels seus propietaris, així com garantir uns serveis públics de qualitat i eficients". Pel que fa a l'àrea de Gestió Institucional Fany Pozas ha destacat que treballaran per aconseguir un finançament de l'Ajuntament adequat, però recaptat de forma justa, i desenvolupant polítiques de seguretat pública modernes i transversals. Finalment Pozas ha afegit que volen un ajuntament amb parets de vidre que permeti al ciutadà ser part activa de la governança de Roses. Pel que fa a l'àrea de desenvolupament econòmic i cultural que inclou turisme, promoció econòmica, cultura i patrimoni històric Eric Ibañez ha destacat que "Volem un comerç actiu que potenciï aquelles experiències empresarials que aporten un valor afegit per la ciutat" i ha afeti que potenciaran "el turisme esportiu, cultural i patrimonial, fent que la cultura i l'art siguin un element integrador i de foment del civisme".

ERC Roses envia cartes de suport a Oriol Junqueras

Militants i amics de la secció local d'ERC a Roses ha enviat cartes en suport al president del partit Oriol Junqueras tancat des de fa ja més de 100 dies a la presó madrilenya de l'Estremanera. Segons ha manifestat el portaveu republicà Joan Plana "la injustícia que està patint Junqueras i els altres presos com Quim Forn i els Jordis, així com els membres del govern exiliats a Brussel•les i la resta de membres de partits i entitats sobiranistes citats a declarar són una clara mostra de l'escassa democràcia que hi ha a l'Estat Espanyol", i ha afegit que "des d'ERC Roses sempre estarem en contra de qualsevol injustícia i a la llibertat d'expressió i a la democràcia del poble català. El vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller d'interior Joaquim Forn i Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ja fa més de 108 i 125 dies respectivament que estan injustament empresonats. Segons Plana "Aquesta és una situació injusta que hauria de fer caure la cara de vergonya a qualsevol Estat que es consideri demòcrata".  

Aprovada la subvenció de l'IBI per a famílies monoparentals, proposada per ERC en els pressupostos

En l'últim ple de l’any 2017 a l’Ajuntament, s'ha aprovat finalment una de les propostes que el Grup Municipal d'ERC va posar com a condició per facilitar l’aprovació dels pressupostos: la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals. Valorem molt positivament que el compliment d'aquest compromís s'hagi dut a terme de forma tan ràpida, ja que això permetrà que les famílies de Roses se'n puguin beneficiar des d'aquest mateix any. Es preveu una partida inicial de 25.000 €, ens sembla bé però volem demanar al govern en primer lloc, que es faci una modificació de crèdit per a dotar la partida amb més recursos en cas que sigui necessari i, en segon lloc, que l'experiència d'aquest primer any serveixi per adaptar les partides per a pressupostos futurs amb les quantitats adequades per a cobrir el cost de la subvenció a totes les famílies que s'hi puguin acollir. Per altra banda, aprofitem per demanar que la resta d'acords que ha aprovat el ple i amb els quals el govern s'ha compromès en la negociació de pressupostos es diguin també a terme pròximament i dins del termini pactat.