Roses

Totes les notícies

ERC presentarà una moció per a demanar la derogació la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL)

El Grup Municipal Republicà de Roses presentarà una moció al proper ple ordinari per a que el nou govern de l'Estat derogui la llei LRSAL, que limita la capacitat dels ajuntaments per a poder gestionar lliurement els seus propis recursos.   Segons el Portaveu del Grup Municipal, Joan Plana, la llei, aprovada l'any 2013 perjudica els municipis, especialment, per dos motius. El primer, segons Plana, és que "impedeix que els Ajuntaments puguin invertir els seus propis diners en aquells projectes o en aquells serveis que consideri oportuns, cosa que dificulta la capacitat de poder donar resposta a les necessitats dels ciutadans". També ha afirmat que aquesta legislació "és especialment injusta amb Ajuntaments com el de Roses, que té una situació pressupostaria molt positiva i que sense aquesta cotilla podria tenir molt més marge per a poder tirar endavant molts més projectes". A més, ha recordat que en el cas de Roses "ens trobem amb la perversa paradoxa que tenim un Ajuntament potent a nivell de recursos i, per altra banda, una realitat social molt dura per part de moltes famílies de la nostra ciutat. Davant de situacions com aquesta, no donar totes les eines a Ajuntaments com el nostre per a poder fer front a aquesta realitat amb tota l'eficiència és injust i, fins i tot, cruel."   El segon gran perjudici que provoca aquesta llei és que provoca una privatització dels serveis públics oferts pels Ens Locals, externalitzant la seva prestació, amb el consegüent cost que això sovint això suposa per a la ciutadania i que en molts casos produeix un clar minvament de la qualitat d'alguns dels serveis prestats. Segons Plana "amb l'excusa d'una gestió ineficient i de corregir les mancances de les Administracions locals a l'hora d'utilitzar els recursos propis per prestar els seus serveis, s'amaga realment la intenció de mercantilitzar els serveis públics amb les conseqüències nefastes que això té per als ciutadans, en comptes d'abordar els problemes organitzatius, de recursos humans, procedimentals o de transparència, entre d'altres, que han abundat en les empreses municipals.

Roses vila lliure de prejudicis, estereotips i rumors falsos sobre la diversitat cultural

ERC vol que roses sigui una vila lliure de prejudicis, estereotips i rumors falsos sobre la diversitat cultural

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Roses presentarà una moció al Ple de juny per millorar la gestió de la diversitat a la vila. En aquest sentit, Gerard Teixidó, regidor del grup, ha explicat que un 32% dels rosincs són nascuts a l’estranger, però ha lamentat que “moltes vegades el desconeixement mutu alça barreres entre les diferents comunitats i impedeix l’assoliment de majors cotes de cohesió social”. Malgrat reconèixer que a Roses no hi ha greus problemes de convivència, Teixidó ha assenyalat que cal “promoure la relació, comunicació i interacció entre tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen, així com també combatre els rumors i els estereotips falsos que contribueixen a distanciar la ciutadania" . Per assolir aquests objectius, els republicans han proposat una sèrie de mesures concretes. En aquest sentit, el regidor també ha explicat que “volem que Roses visibilitzi i normalitzi la diversitat cultural present a la ciutat a través de mesures com ara campanyes de sensibilització, tallers antirumors o experiències de diàleg intercultural”. La moció proposa també altres mesures com elaborar materials divulgatius com fulletons, còmics o xapes; accions als espais web i en les xarxes socials o activitats de reflexió intercultural per tal d’afavorir la coneixença de les persones immigrants, millorar la cohesió social i la convivència. Per últim, ERC ha demanat que “es doni comptes en el ple per part de la regidoria de Benestar Social per exposar les accions empreses en referència als acords de la moció i fer-ne una valoració en el termini de 6 mesos després de l’aprovació".

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Ple Municipal, Roses, Alt Empordà,

El Ple de Roses aprova la moció d'ERC per aturar les llicències per pescar corall vermell

El ple municipal de Roses va aprovar la moció del grup republicà a l'Ajuntament de Roses  per aturar les dotze llicències que ha concedit el Ministeri d'Agricultura per pescar corall vermell a la Costa Brava.   Per Esquerra Republicana aquesta mesura topa frontalment amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat on ja s'alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català, i és una interpretació deliberadament restrictiva de la normativa estatal i va contra les mesures adoptades per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació) l'any passat.   Segons el portaveu republicà a l'Ajuntament rosinc Joan Plana "Tot i que aquesta mesura no afecta directament a la costa de Roses, la protecció dels tresors naturals de la Costa Brava és un assumpte que interessa de forma directa a tots els municipis que la conformen" i ha afegit que "La decisió, pot esdevenir un perillós precedent que pugui obrir la porta a què iniciatives futures semblants puguin afectar també directament a l'ecosistema marí o al litoral de la nostra vila".   La moció demanava: - Instar al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a revocar l'adjudicació de les llicències d'autoritzacions d'extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català. - Instar el Govern de l'Estat i a la Generalitat de Catalunya a reforçar el control de la pesca furtiva amb l'objectiu d'eliminar les conseqüències ambientals negatives d'aquesta pràctica i a erradicar la sensació d'invulnerabilitat dels furtius. - Instar la Generalitat de Catalunya a utilitzar aquesta parada biològica del corall per potenciar les campanyes de sensibilització que es duen a terme sobre l'elevat valor ambiental del corall i el risc de la seva explotació extractiva i l'alternativa d'explotar turísticament la presència de corall al fons marí de la zona en concret. - Col•laborar amb les escoles i els centres educatius del municipi per a la sensibilització i la conscienciació del valor ecològic del medi subaquàtic com a patrimoni natural que cal preservar.

Presentació de la campanya contra l'extracció del corall vermell a Begur

ERC Roses presentarà una moció per aturar les llicències per pescar corall vermell

El grup republicà a l'Ajuntament de Roses presentarà al proper ple del mes de maig una moció per aturar les dotze llicències que ha concedit el Ministeri d'Agricultura per pescar corall vermell a la Costa Brava.   Per Esquerra Republicana aquesta mesura topa frontalment amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat on ja s'alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català, i és una interpretació deliberadament restrictiva de la normativa estatal i va contra les mesures adoptades per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació) l'any passat.   Segons el portaveu republicà a l'Ajuntament rosinc Joan Plana "Tot i que aquesta mesura no afecta directament a la costa de Roses, la protecció dels tresors naturals de la Costa Brava és un assumpte que interessa de forma directa a tots els municipis que la conformen" i ha afegit que "La decisió, pot esdevenir un perillós precedent que pugui obrir la porta a què iniciatives futures semblants puguin afectar també directament a l'ecosistema marí o al litoral de la nostra vila".   La moció demana: - Instar al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a revocar l'adjudicació de les llicències d'autoritzacions d'extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català. - Instar el Govern de l'Estat i a la Generalitat de Catalunya a reforçar el control de la pesca furtiva amb l'objectiu d'eliminar les conseqüències ambientals negatives d'aquesta pràctica i a erradicar la sensació d'invulnerabilitat dels furtius. - Instar la Generalitat de Catalunya a utilitzar aquesta parada biològica del corall per potenciar les campanyes de sensibilització que es duen a terme sobre l'elevat valor ambiental del corall i el risc de la seva explotació extractiva i l'alternativa d'explotar turísticament la presència de corall al fons marí de la zona en concret. - Col•laborar amb les escoles i els centres educatius del municipi per a la sensibilització i la conscienciació del valor ecològic del medi subaquàtic com a patrimoni natural que cal preservar.

L'Ajuntament de Roses condemna, a proposta d'ERC, la criminalització dels CDR per part dels aparells de l'Estat

El ple de l'Ajuntament de Roses va aprovar el passar 2 de maig una moció presentada pel Grup Municipal Republicà on s'acordava donar suport als CDR contra la repressió de l'Estat contra la organització i molts dels seus integrants. En concret, es va aprovar considerar una forma d'acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura, així com també denunciar la criminalització de la protesta social. Aquesta resolució es va debatre arran de les accions dels aparells de l'Estat contra els Comitès de Defensa de la República. Unes organitzacions de reivindicació pacífica i democràtica que a finals d'abril explicava d'aquesta manera a les seves xarxes socials la repressió que peteixen i el seu posicionament sobre la situació: "En una setmana en la qual els CDR hem agafat el timó de les protestes al carrer, hem vist com els mitjans del règim han començat a difondre mentides per atacar-nos i criminalitzar- nos. Aquesta campanya, orquestrada conjuntament amb les torces repressores de l'estat espanyol pretén crear un marc per poder legitimar la seva repressió cap a nosaltres i posar- nos al punt de mira de la persecució política i poder justificar, també, la persecució judicial. Els mitjans i els partits polítics del regim no tenen miraments en inventar una suposada ''ka/ e borroka" que no existeix ni existirà. El que realment els hi fa por és l'existència d'un poble unit, alegre i combatiu. Els hi fa por que pràcticament el pacifisme actiu com a mètode de transformació social, els hi fa por que tinguem la capacitat per aturar el país. Tenen por que cada cop ens organitzem més i preguem consciència del poder que tenim. Ells tenen la força de la llei, el poder de la premsa, la violència de les porres i tots els recursos econòmics. I nosaltres, nosaltres no tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d'un país millor, des de baix i per a totes.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Municipals 2019

Joan Plana escollit cap de llista d’ERC Roses a les eleccions muncipals 2019

Joan Plana serà el candidat d'Esquerra Republicana a Roses amb les eleccions municipals que se celebraran el pròxim any 2019. L'actual portaveu del grup Republicà a l'Ajuntament de Roses, ha renovat la confiança de la seva secció local i tornarà a encapçalar una llista que des d'ERC ha anunciat que serà cremallera i que buscarà el talent i les millors persones per a construir la Roses de les persones. Plana s'ha mostrat agraït pel suport i la confiança rebuda per l'assemblea local i ha volgut deixar clar, des d'un primer moment, que "Tenim davant nostra l'oportunitat de fer un nou pas endavant, de conquerir noves fites històriques, i tinc ganes d'intentar conquerir-les". En aquesta línia, el candidat republicà ha insistit en el fet que "Seguim avançant junts i demostrarem que el temps, la feina i la passió no tenen cap límit ".  

Moció en motiu del dia mundial de la fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central

ERC Roses ha presentat una proposta per debatre en el proper ple de l’Ajuntament per tal de donar a conèixer una malaltia infradiagnosticada, la fibromiàlgia i, per tant, donar visibilitat a la gent que la pateix. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va reconèixer la Fibromiàlgia a l'any 1992, tenint en compte que afecta la població mundial en un índex que se situa entre un 3% i un 6%. Un percentatge que podria ser encara major, ja que es tracta d’una malaltia infradiagnosticada. El 12 de maig és el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, una data per difondre el coneixement i sensibilitzar professionals, institucions, agents socials i societat en general, respecte al reconeixement de la malaltia. La Fibromiàlgia és una condició que causa dolor en els músculs i cansament generalitzat. Genera dificultats per dormir, rigidesa muscular, mal de cap, deteriorament cognitiu, entre altres seqüeles, que dificulten la realització de les activitats de la vida diària i minimitzen la qualitat de vida. És una malaltia crònica, oscil·lant i no neurodegenerativa, és a dir que pot tenir períodes amb més hipersensibilitat al dolor que altres, no s'ha d'esperar la curació, no hi ha cap tractament específic i l'única opció terapèutica són els antidepressius i la psicoteràpia, sense un clar benefici. No es coneixen les causes concretes de la Fibromiàlgia. Qualsevol pot tenir-la, però és més comú en les dones (90-95%) de mitjana edat. Es tracta d’una de les demanominades síndromes de sensibilització central, juntament amb altres com la síndrome de fatiga crònica (que causa una fatiga significativa i persistent davant de petits esforços, tant físics com mentals, que empitjora amb l’activitat i no millora amb el repòs i provoca, a més, un dolor generalitzat i una disminució del rendiment cognitiu, insomni i son no reparador); la sensibilitat química múltiple (que provoca la pèrdua de tolerància a substàncies químiques nocives presents en l’entorn, com combustibles, dissolvents o pesticides i a productes d’ús habitual, com ambientadors, desinfectants, perfums o suavitzants, que es manifesta amb símptomes en diferents òrgans i sistemes, en exposar-se a petites quantitats d’agents químics diversos); així com també l’electrohipersensibilitat (que és la intolerància als camps electromagnètics que es troben al nostre entorn , com telefonia mòbil, wifi o línies d’alta tensió, i provoca en les persones afectades símptomes de diferent intensitat, fins al punt de perjudicar la seva vida professional, acadèmica i familiar).

ERC escollirà el seu candidat a l'alcaldia el proper 21 d'abril

El passat dimecres, dia 21 de març, la secció local d'Esquerra Republicana de Roses va celebrar la seva setena informativa pública. En aquest acte, els quatre regidors del Grup Municipal varen repassar els temes més rellevants de l'actualitat municipal dels últims mesos. Uns actes periòdics que eren un dels compromisos que ERC va assumir amb la ciutadania i que s'ha anat complint al llarg del mandat. Els regidors republicans varen repassar temes com ara la construcció del nou tanatori, l'aprovació del nou reglament orgànic municipal, els treballs per redactar l'ordenança de civisme, les propostes en matèria de fiscalitat, l'enderroc de l'antiga depuradora de marisc o la inauguració recent del nou rocòdrom. El portaveu republicà i president de la Secció Local, Joan Plana, va tancar l'acte fent una valoració de les dues dates més importants d'aquest període: l'1 d'octubre, data del referèndum, i el 21 de desembre, data de les eleccions al Parlament. En aquest apartat, es va posar de manifest la importància de treballar des del municipalisme per defensar els drets dels ciutadans davant de la involució democràtica que pateix el país de mans de l'Estat. En aquest sentit, es va anunciar que la Secció Local de Roses, que fa unes setmanes ja va activar les àrees de treball per redactar el programa de forma participativa, celebrarà l'assemblea d'elecció del candidat a l'alcaldia d'ERC a les eleccions del 2019 el proper dissabte 21 d'abril a les 12h. L'elecció, a la qual podran participar totes les persones inscrites, com a militants, simpatitzants o amics del partit, suposarà l'activació de tota la maquinària electoral, i fixa de forma decidida el rumb cap a aquestes eleccions a les quals els republicans donen una gran importància.

7a Jornada informativa d’ERC Roses

El proper dimecres 21 de març a les 20h a Ca l’Anita, la secció local d’ERC a Roses durà a terme la 7a informativa pública corresponent als mesos d’agost a març.   Els 4 regidors republicans a l’ajuntament de Roses Joan Plana, Eric Ibánez, Verónica Medina i Gerard Teixidó, faran una valoració sobre aquests últims mesos en el terreny municipal i també en el camp nacional que igual que a tot el país a Roses es van viure moments excepcionals com el referèndum de l’1 d’octubre o les eleccions del 21 de desembre.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Roses us convidem venir i participar d’aquesta 7a informativa, un dels compromisos adoptats des de l’inici de la legislatura i saber la feina que s’ha fet des de l’oposició i dels projectes de futur i les propostes per seguir millorant la ciutat.