Roses

Totes les notícies

Els 4 regidors d'ERC participen en la campanya solidària de la Policia Local

Els regidors republicans han col·laborat amb la iniciativa solidària de la policia local de Roses amb el títul #pelsvalents. Es tracta de la venda d'escuts solidaris per només 4€, i la recapta dels diners s'ingressaran al Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu i es destinaran íntegrament a la recerca i a les despeses dels nens afectats per aquesta malaltia (trasllats, temps d'ingrés hospitalari, intervencions, educació, etc.)

Acte públic a Roses: La democràcia sempre guanya

Amb:  Joan Olòriz (Diputat al Congrés) Agnès Fàbregas (Cap de llista d’ERC Alt Empordà i candidata al Parlament per Girona) Magda Casamitjana (Exalcaldessa de Roses i candidata al Parlament per Girona) Judit Calveras (Candidata de les JERC per Girona)

ERC condiciona els pressupostos de Roses al compromís en impulsar els seus projectes aprovats pel ple

El Grup Municipal d'ERC Roses ha traslladat a l'equip de govern de Roses que només facilitarà l'aprovació dels pressupostos municipals de l'any que ve si van acompanyats del compromís d'impulsar, al llarg dels primers sis mesos del 2018, alguns dels principals projectes que els republicans han portat a ple. Entre aquests projectes, hi ha l'aprovació d'una ordenança de civisme, la restauració i senyalització de patrimoni municipal, projectes sobre l'aprofitament alimentari o la línia de subvencions de l'IBI per a famílies monoparentals. Aquest oferiment es produeix després que les últimes negociacions hagin donat bons resultats i finalment s'hagi aprovat la reforma del Reglament Orgànic Municipal (que ERC demanava des de l'inici de mandat), s'hagin realitzat els estudis sobre les possibilitats de municipalització del servei de recollida de residus i s'hagi incorporat a les inversions previstes per a l'any que ve inversions com la de la caldera de biomassa. En els pròxims dies es concretarà si hi ha el compromís per part del govern que exigeix ERC i en funció d'aquest es determinarà quina serà la postura del Grup Municipal en el ple de pressupostos previst per la setmana que ve.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Roses, Ple,

Roses diu NO a la suspensió de l'autonomia i a l'aplicació del 155

El ple de Roses va aprovar amb un ple extraordinari la moció on es demanava que no es suspengués l'autonomia de Catalunya ni s'apliqués l'article 155. El regidor d'ERC Eric Ibañez ha començat la intervenció demanant la llibertat dels presidents d'Omnium i l'ANC Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i ha manifestat que "El govern espanyol està retallant drets fonamentals i aplica polítiques repressives pròpies del franquisme més obscur". Ibañez ha continuat la seva intervenció manifestant que el govern del PP "Està fent un cop d'estat encobert aplicant el 155 i passant per sobre de la voluntat del poble que va votar l'1 d'octubre" i ha afegit que "És una vergonya que el partit més corrupte d'Europa, el PP ens vulgui donar lliçons de legalitat". Finalment el republicà ha fet una crida a tots els demòcrates de Roses perquè "ens ajudin a fer un país més just i lliure de la tirania del PP de C's" La moció s'ha aprovat amb els vots d'ERC, CDC amb 1 abstenció i GdP i el vot en contra del PSC, PP, C's i UMdR.  L'abstenció a les files de l'antiga convergència és la continuació d'una actitud reiterada per part d'un dels seus regidors de negar-se a donar suport a mocions importants com, per exemple, la de condemna a la violència del passat 1 d'octubre. Considerem que defensar postures pròpies dels partits que volen acabar amb les institucions catalanes des d'un regidor del PDeCAT és injustificable, atempta contra la tasca de representació dels seus votants i debilita la postura de la majoria sobiranista del ple de Roses. Per aquest motiu instem al PDeCAT a què faci una profunda reflexió sobre l'actitud del seu regidor i que prengui les mesures que cregui oportunes en les seves tasques de representació del govern municipal.  

Roses condemna la violència de l'1 d'octubre i declara Enric Millo persona "non grata"

Avui s'ha celebrat un ple extraordinari on s'ha debatut una moció de condemna de la violència del dia 1 d'octubre i de suport al Parlament i al Govern de Catalunya. També per a declarar persona "non grata" a la persona que és el màxim representant del govern de l'Estat a Catalunya, el delegat del govern, el senyor Enric Millo.  S'ha aprovat amb 10 vots a favor (ERC, PDeCAT i GDP) i 6 en contra (PSC, PP, C's i UMdC). Destacar que un dels regidors del PDeCAT ha trencat la disciplina de vot i s'ha abstingut argumentant que no estava d'acord amb alguns del punts de la moció, com ara el de donar ple suport al Govern de la Generalitat.  En tot cas, l'Ajuntament de Roses es posiciona, una vegada més en defensa de la democràcia i dels drets i llibertats dels catalans. Contents que la nostra vila segueixi ferma al costat de la seva gent! 

Els regidors d'ERC cedeixen la retribució del ple extraordinari a la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC

És tradició a l'Ajuntament de Roses que en els plens extraordinaris per aprovar algun tipus de declaració institucional, els regidors renunciïn a la retribució. És una forma d'evitar consideracions oportunistes i reforçar el missatge que es vol transmetre. Així es va fer, per exemple, en el ple del passat mandat per aprovar una declaració en defensa del model d'immersió lingüística català. Quan es va convocar el ple extraordinari d'ahir, per a condemnar la violència policial del passat 1 d'octubre i donar suport al Parlament de Catalunya, es va proposar, com marca la tradició, que el ple no fos retribuït, evitant que tingués cap sobrecost per les arques públiques. Diversos grups del consistori, els mateixos que varen manifestar públicament estar en contra de la convocatòria del ple i el varen titllar d'innecessari i oportunista, varen oposar-se a què aquest ple no es cobrés. Finalment, el govern municipal va cedir a aquestes peticions i va mantenir la retribució habitual. Des del grup d'ERC lamentem la hipocresia d'alguns grups, i ens mantenim ferms en la idea que plens com el que ahir vàrem celebrar no haurien de suposar cap retribució extra. En coherència amb aquesta postura, els regidors republicans cediran la retribució d'aquest ple a la Caixa de Solidaritat impulsada per Òmnium i l'ANC per a fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d'accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques.

Serret: “Serem ferms en la defensa de la democràcia i l’1 d’octubre votarem”

La plaça Catalunya de Roses ha estat la seu aquest dimecres 30 d’agost de l’acte Construir una Nova República organitzat per Esquerra Republicana. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat durant la jornada que “diàriament estem demostrant que estem preparats per posar en marxa la República Catalana”. Serret ha fet una crida per “aprofitar les oportunitats que tenim com a país i tirar endavant el país pròsper que tots volem”. La consellera ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “serem ferms en la defensa de la democràcia i això ens portarà a votar el proper 1 d’octubre”. El visecretari general d’Esquerra i diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que “celebrarem el Referèndum i el farem com sempre. Com ho poden evitar si hi ha una gran majoria que vol votar l’1 d’octubre?”. El senador gironí, Jordi Martí, ha afirmat que “votarem per dignitat” mentre que el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, ha exclamat que “l’1 d’octubre guanyarem, i a Roses també”.

ERC creu que construir un tanatori sense crematori i gestionat per una empresa privada durant 30 anys és un error

El Grup Municipal d'ERC Roses va exposar el següent posicionament en el ple de 30 d'agost sobre el projecte de tanatori:   En el passat ple del mes de juliol ja vam plantejar en el torn de precs i preguntes que veiem clara la necessitat de construir un tanatori a Roses, ja que és un servei de primer ordre, que tot i no tenir l’obligació de prestar, cal que l’ajuntament faciliti l’implementació. Ara bé, ens vau presentar les característiques tècniques que voldríeu per al tanatori, 3 sales de vetlla, una de cerimònies, magatzem, garatge pel cotxes fúnebres, etc. El que o inclou és que hi hagi un crematori, fet que no s’ha estudiat ni valorat prou, i menys tenint en compte que el nombre d’incineracions augmenta any rere any i a la nostra zona avui en dia ja hi ha entre un 40 i 50% d’incineracions.  Aquest tanatori que plantegeu, que per nosaltres ja neix amb mancances, respon a un sol objectiu, el de proximitat. Si que és veritat que el fet que hi hagi un tanatori a Roses facilitarà utilitzar un servei sense haver-se de desplaçar del municipi, i fins hi tot aproximarà el servei als municipis veïns com Cadaqués, Pau o Palau. Però no serà un servei de proximitat del tot, ja que els familiars i amics de les persones incinerades s’hauran d’acabar desplaçant, com a mínim a Figueres per finalitzar el procés d’incineració.  A tot això, des del grup municipal d’ERC creiem que l’objectiu de proximitat no és l’únic que s’hauria d’haver tingut en compte. Ara era una bona oportunitat per plantejar-se l’objectiu d’acabar amb l’abús del sector funerari i oferir la possibilitat que a Roses es prestés el servei del tanatori de forma municipal i per tant oferir el servei amb uns preus municipals. Avui en dia, el sector funerari està monopolitzat per poques empreses que s’aprofiten d’aquest monopoli i de les situacions de dol de les persones afectades per fer un negoci econòmic rodó. El preu mitjà d’enterrar un difunt a Catalunya, avui en dia, segons l’OCU és de 3.

ERC defensa reformar el reglament dels plens per permetre la participació de ciutadans i entitats

El Grup Municipal d’ERC persentarà una moció al ple per tal d’impusar una reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que permeti la participació i la presentació de propostes de les entitats de Roses que ho desitgin a les sessions del ple municipal. A la proposta, s’hi han sumat, de moment, els Grups Municipals del PSC, C’s i UMdC, i el redactat està obert a les aportacions i esmenes d’altres grups que també s’hi vulguin afegir.    És una mesura que ja està contemplada en els reglaments de diferents Ajuntaments, com per exemple el de Girona. Des del nostre grup, creiem que són bons exemples que ajudarien a avançar en qualitat democràtica, participació ciutadana i capacitat d’influència de les entitats.    La proposta girarà al voltant de tres punts clau:   - La possibilitat que els ciutadans i les entitats de Roses puguin participar i intervenir directament als Plens municipals (tant en temes en que siguin del seu interès com en el torn de preguntes al final del Ple Municipal) sota els criteris que s’estiminim oportuns per tal de regular aquest dret i fer-lo eficient. - Permetre a les entitats presentar propostes per tal que aquestes siguin incorporades com a tema de debat i discussió a l’ordre del dia dels Plens municipals, sempre i quan   compleixin els requisits que s’estableixin i siguin sobre temes de competència municipal que afectin els interessos generals o sectorials dels veïns d'acord amb les condicions que s’acordin. - Permetre que les propostes presentades per entitats puguin ser exposades i defensades en primera persona pels mateixos proposants, d’acord amb la regulació d’aquestes intervencions que s’estableixi.