Roses

Totes les notícies

ERC Roses anima a ciutadans i entitats a fer ús de les eines que permet el nou ROM

ERC Roses ha treballat des de l'inici del mandat per impulsar una reforma del Reglament Orgànic Municipal de Roses per per introduir reformes que facilitessin el debat democràtic i la participació ciutadana.  El ROM va ser finalment reformat a finals de l'any 2017, amb novetats en el seu redactat que reconeixien el dret dels ciutadans a poder traslladar preguntes al ple municipal i de les entitats de poder presentar mocions per a ser debatudes i votades. Aquest nou reglament entrarà en vigor el proper dia 21 de març, després d'haver-se complert tots els terminis legals exigits.  Des d'ERC valorem molt positivament aquestes reformes, i volem aprofitar per animar als ciutadans i a les entitats de Roses a fer ús d'aquestes noves eines de les que disposen, que queden regulades en els articles 74, 75 i 76 del reglament.   

ERC Roses obre a la ciutadania la construcció del seu projecte de ciutat

Esquerra Republicana de Catalunya a Roses ha presentat aquest divendres el pla de treball per a construir el projecte de ciutat per a les eleccions municipals del 2019. Així doncs, repetint la fórmula de les passades eleccions, el portaveu republicà Joan Plana ha explicat que "seguirem treballant de forma oberta i transparent, i buscant complicitat amb la gent de Roses perquè ens ajudin a construir el model de ciutat". Per aquest motiu des d'ERC s'han creat 5 grans àrees de treball que es divideixen en: - Gestió del Territori - Gestió Institucional - Promoció Personal i Cívic - Desenvolupament Econòmic - Àrea Social Pel que fa a la Gestió del Territori, tal com ha explicat Mar León coordinador de l'àrea, es basarà en l'urbanisme i l'espai públic, així com la sostenibilitat, el medi ambient, litoral i els serveis públics i les empreses municipals. Per León, des d'aquesta àrea es vol garantir un desenvolupament sostenible de la ciutat potenciant un urbanisme molt més humà que garanteixi la convivència, la mobilitat i la promoció del teixit associatiu. En el mateix sentit ha afegit que "Cal també tenir present els drets dels animals i dels seus propietaris, així com garantir uns serveis públics de qualitat i eficients". Pel que fa a l'àrea de Gestió Institucional Fany Pozas ha destacat que treballaran per aconseguir un finançament de l'Ajuntament adequat, però recaptat de forma justa, i desenvolupant polítiques de seguretat pública modernes i transversals. Finalment Pozas ha afegit que volen un ajuntament amb parets de vidre que permeti al ciutadà ser part activa de la governança de Roses. Pel que fa a l'àrea de desenvolupament econòmic i cultural que inclou turisme, promoció econòmica, cultura i patrimoni històric Eric Ibañez ha destacat que "Volem un comerç actiu que potenciï aquelles experiències empresarials que aporten un valor afegit per la ciutat" i ha afeti que potenciaran "el turisme esportiu, cultural i patrimonial, fent que la cultura i l'art siguin un element integrador i de foment del civisme".

ERC Roses envia cartes de suport a Oriol Junqueras

Militants i amics de la secció local d'ERC a Roses ha enviat cartes en suport al president del partit Oriol Junqueras tancat des de fa ja més de 100 dies a la presó madrilenya de l'Estremanera. Segons ha manifestat el portaveu republicà Joan Plana "la injustícia que està patint Junqueras i els altres presos com Quim Forn i els Jordis, així com els membres del govern exiliats a Brussel•les i la resta de membres de partits i entitats sobiranistes citats a declarar són una clara mostra de l'escassa democràcia que hi ha a l'Estat Espanyol", i ha afegit que "des d'ERC Roses sempre estarem en contra de qualsevol injustícia i a la llibertat d'expressió i a la democràcia del poble català. El vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller d'interior Joaquim Forn i Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ja fa més de 108 i 125 dies respectivament que estan injustament empresonats. Segons Plana "Aquesta és una situació injusta que hauria de fer caure la cara de vergonya a qualsevol Estat que es consideri demòcrata".  

Aprovada la subvenció de l'IBI per a famílies monoparentals, proposada per ERC en els pressupostos

En l'últim ple de l’any 2017 a l’Ajuntament, s'ha aprovat finalment una de les propostes que el Grup Municipal d'ERC va posar com a condició per facilitar l’aprovació dels pressupostos: la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals. Valorem molt positivament que el compliment d'aquest compromís s'hagi dut a terme de forma tan ràpida, ja que això permetrà que les famílies de Roses se'n puguin beneficiar des d'aquest mateix any. Es preveu una partida inicial de 25.000 €, ens sembla bé però volem demanar al govern en primer lloc, que es faci una modificació de crèdit per a dotar la partida amb més recursos en cas que sigui necessari i, en segon lloc, que l'experiència d'aquest primer any serveixi per adaptar les partides per a pressupostos futurs amb les quantitats adequades per a cobrir el cost de la subvenció a totes les famílies que s'hi puguin acollir. Per altra banda, aprofitem per demanar que la resta d'acords que ha aprovat el ple i amb els quals el govern s'ha compromès en la negociació de pressupostos es diguin també a terme pròximament i dins del termini pactat.

Els 4 regidors d'ERC participen en la campanya solidària de la Policia Local

Els regidors republicans han col·laborat amb la iniciativa solidària de la policia local de Roses amb el títul #pelsvalents. Es tracta de la venda d'escuts solidaris per només 4€, i la recapta dels diners s'ingressaran al Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu i es destinaran íntegrament a la recerca i a les despeses dels nens afectats per aquesta malaltia (trasllats, temps d'ingrés hospitalari, intervencions, educació, etc.)

Acte públic a Roses: La democràcia sempre guanya

Amb:  Joan Olòriz (Diputat al Congrés) Agnès Fàbregas (Cap de llista d’ERC Alt Empordà i candidata al Parlament per Girona) Magda Casamitjana (Exalcaldessa de Roses i candidata al Parlament per Girona) Judit Calveras (Candidata de les JERC per Girona)

ERC condiciona els pressupostos de Roses al compromís en impulsar els seus projectes aprovats pel ple

El Grup Municipal d'ERC Roses ha traslladat a l'equip de govern de Roses que només facilitarà l'aprovació dels pressupostos municipals de l'any que ve si van acompanyats del compromís d'impulsar, al llarg dels primers sis mesos del 2018, alguns dels principals projectes que els republicans han portat a ple. Entre aquests projectes, hi ha l'aprovació d'una ordenança de civisme, la restauració i senyalització de patrimoni municipal, projectes sobre l'aprofitament alimentari o la línia de subvencions de l'IBI per a famílies monoparentals. Aquest oferiment es produeix després que les últimes negociacions hagin donat bons resultats i finalment s'hagi aprovat la reforma del Reglament Orgànic Municipal (que ERC demanava des de l'inici de mandat), s'hagin realitzat els estudis sobre les possibilitats de municipalització del servei de recollida de residus i s'hagi incorporat a les inversions previstes per a l'any que ve inversions com la de la caldera de biomassa. En els pròxims dies es concretarà si hi ha el compromís per part del govern que exigeix ERC i en funció d'aquest es determinarà quina serà la postura del Grup Municipal en el ple de pressupostos previst per la setmana que ve.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Roses, Ple,

Roses diu NO a la suspensió de l'autonomia i a l'aplicació del 155

El ple de Roses va aprovar amb un ple extraordinari la moció on es demanava que no es suspengués l'autonomia de Catalunya ni s'apliqués l'article 155. El regidor d'ERC Eric Ibañez ha començat la intervenció demanant la llibertat dels presidents d'Omnium i l'ANC Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i ha manifestat que "El govern espanyol està retallant drets fonamentals i aplica polítiques repressives pròpies del franquisme més obscur". Ibañez ha continuat la seva intervenció manifestant que el govern del PP "Està fent un cop d'estat encobert aplicant el 155 i passant per sobre de la voluntat del poble que va votar l'1 d'octubre" i ha afegit que "És una vergonya que el partit més corrupte d'Europa, el PP ens vulgui donar lliçons de legalitat". Finalment el republicà ha fet una crida a tots els demòcrates de Roses perquè "ens ajudin a fer un país més just i lliure de la tirania del PP de C's" La moció s'ha aprovat amb els vots d'ERC, CDC amb 1 abstenció i GdP i el vot en contra del PSC, PP, C's i UMdR.  L'abstenció a les files de l'antiga convergència és la continuació d'una actitud reiterada per part d'un dels seus regidors de negar-se a donar suport a mocions importants com, per exemple, la de condemna a la violència del passat 1 d'octubre. Considerem que defensar postures pròpies dels partits que volen acabar amb les institucions catalanes des d'un regidor del PDeCAT és injustificable, atempta contra la tasca de representació dels seus votants i debilita la postura de la majoria sobiranista del ple de Roses. Per aquest motiu instem al PDeCAT a què faci una profunda reflexió sobre l'actitud del seu regidor i que prengui les mesures que cregui oportunes en les seves tasques de representació del govern municipal.  

Roses condemna la violència de l'1 d'octubre i declara Enric Millo persona "non grata"

Avui s'ha celebrat un ple extraordinari on s'ha debatut una moció de condemna de la violència del dia 1 d'octubre i de suport al Parlament i al Govern de Catalunya. També per a declarar persona "non grata" a la persona que és el màxim representant del govern de l'Estat a Catalunya, el delegat del govern, el senyor Enric Millo.  S'ha aprovat amb 10 vots a favor (ERC, PDeCAT i GDP) i 6 en contra (PSC, PP, C's i UMdC). Destacar que un dels regidors del PDeCAT ha trencat la disciplina de vot i s'ha abstingut argumentant que no estava d'acord amb alguns del punts de la moció, com ara el de donar ple suport al Govern de la Generalitat.  En tot cas, l'Ajuntament de Roses es posiciona, una vegada més en defensa de la democràcia i dels drets i llibertats dels catalans. Contents que la nostra vila segueixi ferma al costat de la seva gent!