Roses

Notícia

El ple aprova la moció per derogar l'ordre del TSJC "Operació Toga"

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Ajuntament, Ple Municipal, Operació Toga, TSJC,
El ple de Roses aprova la moció d'ERC per derogar l'"Operació Toga"
El ple del mes d'agost ha aprovat la moció presentada pels grups d'ERC, al qual es van sumar Junts per Roses, Gent del Poble i Lliures, per tal de derogar l'anomenada "Operació Toga".

Tal com ha explicat el portaveu republicà Joan Plana, "El TSJC va dictar l'ordre "Operació Toga" en què obliga al Cos de Mossos d'Esquadra protegir els edificis judicials les 24 hores del dia arran d'unes protestes algunes de caràcter polític i d'altres de caràcter social, que van produir-se davant d'alguns edificis judicials, cosa que implica destinar nombrosos efectius de Mossos a la vigilància dels jutjats en comptes de fer tasques de seguretat ciutadana i oferir el servei públic que ha d'oferir la policia als ciutadans".

El regidor de seguretat ciutadana, va afegir que "Com la resta de zones del país, Roses pateix una manca d'efectius de Mossos pels ajustos pressupostaris de la Generalitat del 2011 i 2013. Davant d'aquesta manca d'efectius la Policia Local actua a vegades assistint o prestant dels serveis que pertocarien als Mossos. Aquesta situació és especialment preocupant en viles com la nostra, amb una població oficial de prop de 20.000 persones durant l'any, augmenta fins a les prop de 100.000 durant l'estiu".

La moció, que va ser aprovada per tots els grups a excepció del PSC, C's i PP que van votar en contra, proposava l'adopció dels següents acords:
1 Sol·licitar al TSJC la derogació l'Operació Toga, atès que no hi ha cap motiu que la justifiqui.
2 Sol·licitar a la Conselleria d'Interior, quan la situació legal i pressupostària ho permeti, un augment de la dotació de Mossos.
3 Notificar l'acord al TSJC a les conselleries d'Interior i Justícia de la Generalitat.