Roses

Notícia

Aprovada la moció d'ERC per regular de forma inclusiva el joc infantil al carrer

Les places, els parcs i els carrers de la vila de Roses seran revisats i estudiats per tal de definir si els infants hi poden jugar a pilota o no. Així es va decidir en el ple d'ahir, en el qual es va aprovar la moció presentada pel grup municipal d'ERC amb 7 vots a favor (ERC, PSC i UMdC), 5 abstencions (GDP, PP i C's) i 5 vots en contra (PDeCAT).

L'aprovació de la moció implicarà l'elaboració d'un inventari dels espais on actualment trobem els cartells de "prohibit jugar a pilota" i una anàlisi de cada un d'ells per a determinar quins compleixen les condicions mínimes de seguretat i convivència amb la resta d'usos per a replantejar aquesta prohibició. Seguidament, es redactarà una ordenança de civisme que reguli aquests usos. Amb aquesta ordenança, tothom hi sortirà guanyant, ja que els veïns, comerços, policia i Ajuntament tindran eines normatives per a fer efectiva la prohibició en aquells espais que siguin necessaris i els joves i infants tindran delimitats una sèrie d'espais on poden jugar amb tranquil·litat i seguretat.

La moció contemplava també la implementació de campanyes de civisme i l'estudi de les iniciatives que han desenvolupat en altres municipis per tal d'ajudar a fer compatible el joc al carrer amb el desenvolupament de la vida urbana.