Roses

Notícia

ERC defensa reformar el reglament dels plens per permetre la participació de ciutadans i entitats

El Grup Municipal d’ERC persentarà una moció al ple per tal d’impusar una reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que permeti la participació i la presentació de propostes de les entitats de Roses que ho desitgin a les sessions del ple municipal. A la proposta, s’hi han sumat, de moment, els Grups Municipals del PSC, C’s i UMdC, i el redactat està obert a les aportacions i esmenes d’altres grups que també s’hi vulguin afegir. 
 
És una mesura que ja està contemplada en els reglaments de diferents Ajuntaments, com per exemple el de Girona. Des del nostre grup, creiem que són bons exemples que ajudarien a avançar en qualitat democràtica, participació ciutadana i capacitat d’influència de les entitats. 
 
La proposta girarà al voltant de tres punts clau:
 
- La possibilitat que els ciutadans i les entitats de Roses puguin participar i intervenir directament als Plens municipals (tant en temes en que siguin del seu interès com en el torn de preguntes al final del Ple Municipal) sota els criteris que s’estiminim oportuns per tal de regular aquest dret i fer-lo eficient.

- Permetre a les entitats presentar propostes per tal que aquestes siguin incorporades com a tema de debat i discussió a l’ordre del dia dels Plens municipals, sempre i quan   compleixin els requisits que s’estableixin i siguin sobre temes de competència municipal que afectin els interessos generals o sectorials dels veïns d'acord amb les condicions que s’acordin.

- Permetre que les propostes presentades per entitats puguin ser exposades i defensades en primera persona pels mateixos proposants, d’acord amb la regulació d’aquestes intervencions que s’estableixi.