Roses

Notícia

Unes 50 persones assisteixen a la presentació del llibre "Vam fer un referèndum" a Roses

El passat 28 de novembre va tenir lloc a Roses al Teatre Municipal de Roses la presentació del llibre d'Andreu Pujol (historiador i col·laborador habitual de TVC i Catalunya Ràdio) "Vam fer un referèndum". L'acte, organitzat per la Secció Local d'ERC Roses, va comptar amb la intervenció de l'autor del llibre, el President dels republicans rosincs, Joan Plana i també de l'actual coordinadora local de l'ANC, Imma Carrion. 

Plana va explicar que des d'Esquerra Republicana s'havia optat per organitzar l'acte per tal de donar als ciutadans de Roses la possibilitat de conèixer un dels millors treballs periodístics sobre com es va arribar al referèndum de l'1 d'octubre del 2017, una data assenyalada de la nostra història recent que pel context en el qual es va desenvolupar encara ara té molts episodis desconeguts per la majoria de la ciutadania i que no varen ser recollits pels mitjans de comunicació ordinaris.

Carrión va presentar el perfil professional i acadèmic de l'autor, i va fer un resum dels principals temes tractats en el llibre. També va apuntar la necessitat de mantenir sempre present els fets que s'hi relaten, en primer lloc, perquè amb el pas dels temps no oblidem les importants vulneracions de drets que varen tenir lloc per intentar impedir el referèndum, i en segon lloc, per aprendre de les lliçons i no repetir alguns dels errors que vàrem cometre des del sobiranisme. 

Andreu Pujol va explicar que el llibre va ser elaborat basant-se en diferents entrevistes a diferents protagonistes polítics de primera línia, que varen donar la seva versió dels fets amb el compromís que el seu nom no seria revelat. Gràcies a això, la publicació ressegueix els entramats polítics del Parlament i del Govern de Catalunya entre el debat sobre les eleccions del 27 de setembre del 2015 fins a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

L'acte va acabar amb un torn obert als assistents per debatre els diferents temes que els ponents varen posar sobre la taula.
ERC de Roses fa una valoració molt positiva de l'esdeveniment i obre la porta a realitzar presentacions semblants d'altres publicacions que puguin ser d'interès públic en els pròxims mesos.