Roses

Notícia

ERC celebra el 30è aniversari i presenta l'equip que pilotarà el projecte els propers anys

Ahir la Secció Local d'ERC Roses va celebrar en un acte al Teatre Municipal, davant d'unes 150 persones, els seus 30 anys d'història. Per a fer-ho, va comptar amb el testimoni d'alguns dels fundadors del partit republicà al municipi l'any 1989 (Ramón Pujol, que va ser regidor entre 1991 i 2005, i Manel Donat, que va ser President local entre el 2000 i el 2007) i també d'alguns dels militants amb una trajectòria més destacada en aquestes dècades (com Carles Trias, President local entre el 2009 i el 2013, David Campà o Agnès Fàbregas). Tots ells varen destacar els principals moments de la trajectòria republicana a Roses.

L'acte va servir també per presentar la candidatura municipal d'ERC-Ara Roses per als comicis d'enguany, en els que els republicans aspiren a assolir l'alcaldia per primer cop des de la Segona República. Tal com va explicar Alba Esteve, membre de la candidatura i presentadora de l'acte: "L'equip que presentem és un reflex de les desenes de persones que han participat en el projecte republicà durant els últims anys. La Junta Electoral només ens deixarà registrar 27 noms, però avui presentem l'equip complet que va més enllà de la candidatura oficial. Un equip de 40 persones de Roses que volen mostrar el seu compromís amb la ciutat i la seva gent."

Marta Rovira, Secretaria General d'ERC, ara l'exili i perseguida per les autoritats espanyoles, va voler participar també a l'acte des de Ginebra a través d'un vídeo, que va rebre una forma i emocionada ovació per part del públic assistent.

Va intervenir també a l'acte el diputat d'ERC al Congrés i candidat a reelecció a les eleccions del 28 d'abril Joan Margall, que va exposar que "a Roses presenteu el relleu d'aquests 30 anys d'Esquerra Republicana de Catalunya un partit del qual s'ha d'estar orgullós. Un partit sense cap cas de corrupció i que no deu ni un euro a ningú". Sobre les eleccions generals d'aquest mes va recordar que "som el partit que ha patit repressió, exili i presos polítics, i malgrat que les amenaces sortim al carrer i anem a les institucions a donar la veu a la ciutadania."

El candidat republicà a l'alcaldia, Joan Plana, va cloure l'acte emfatitzant la doble visió que va suposar la celebració:" Amb l'acte d'avui volem representar que tenim molt presents els inicis durs d'Esquerra Republicana de Catalunya i que volem avançar de forma ferma i segura. Perquè també som aquí per parlar de futur. Un futur que hem anat construint durant aquests 4 anys a l'Ajuntament. Dia a dia, mica en mica, pas a pas, reunió a reunió...". Va aprofitar també per recordar al president del partit, Oriol Junqueras, empresonat des de fa un any i mig: "Aquestes persones, assumim el compromís de representar-vos i liderar, des de l'Ajuntament, la política transformadora que Roses necessita i afrontem aquest repte recordant les paraules de l'Oriol Junqueras: "Piqueu pedra, I piqueu! i piqueu! I arribarà un moment en què us cansareu. Seguiu picant! I arribarà un dia que us farà mal tot el cos. Seguiu picant! I també arribarà el moment en què ho veureu tot perdut. Seguiu picant! I piqueu! I piqueu! Perquè arribarà el dia, tard o aviat, que la pedra es farà pols, i sota la pols, trobareu la terra que ens permetrà conrear un futur millor". Amb la vostra força i la vostra confiança, no ho dubteu, seguirem picant i, per més que costi, la pedra acabarà fent-se pols!"

Candidatura d'ERC-Ara Roses per a les eleccions municipals del 2019:

1- Joan Plana 
2- Esther Bonaterra
3- Èric Ibáñez 
4- Vero Medina 
5- Gerard Teixidó
6- Fany Poza 
7- Mar León 
8- Xavi Coll
9- Montse Franch
10- Joaquim Buscató
11-  Alba Esteve 
12- David Campà 
13- Glòria Roura 
14- Mustafa El Karrouchi 
15- Júlia López 
16- Albert Torrà
17- Laura González 
18- Juan Hornos 
19- Françoise Lloancy 
20- Xavi Gorro 
21- Safaa Hamdaoui
22- Miquel Gómez 
23- Judit Bosch
24- Fr. Xavier Calatayud 
25- Paula Tena 
26- Olga Morente 
27- Emili Salellas 
28- Rosa Sanmartí 
29- Julian Ventosa 
30- Mireia Pasqual 
31- Robert Coll 
32- Clàudia López 
33- Mostapha Taouil
34- Fay Hamdaoui 
35- Adrià González 
36- Marina Neus Martínez 
37- Esteve Cusí
38- Ariadna Carrasco
39- Vicenç Bellver
40- Marina Cardona