Salou

Totes les notícies

ERC Salou ens sumem avui i cada dia, al dia internacional contra la violència envers les dones

Avui ,#25N, és el Dia Internacional per l'eliminació de les violències envers les dones i exclamem més fort que mai que nosaltres volem ser lliures, no valentes. Davant les violències masclistes, propostes feministes!  Avui fem nostres els carrers. Participa de les manifestacions del teu territori. Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen.   La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Aquest any s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.  I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori. Una República Catalana amb polítiques públiques encaminades a la prevenció centrada en l’educació afectivo-sexual que generi noves maneres de relacionar-se.   L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes.

ERC Salou acull el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona

Divendres 22 de novembre es va celebrar el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona, al centre cívic de Salou. El Congrés va aplegar unes 100 persones totes representants de les diferents seccions locals del Camp de Tarragona per tal de debatre les esmenes presentades a la Ponència política i estatutària del 28è Congrés Nacional que celebrarem el 21 desembre a Barcelona.           

Pep Moreno, xef de Deliranto vencedor de la seva primera Estrella Michelin.

Salou rep la primera Estrella Michelin de la mà del Xef Pep Moreno, del Restaurant Deliranto

El grup Municipal d'ERC a Salou felicitem el Pep Moreno, xef de Deliranto per ser un dels guanyadors de l'Estrella Michelin. Concretament, el jove xef ha resultat vencedor de la seva primera Estrella Michelin. Amb el seu restaurant Deliranto a Salou aconseguint situar la nostra ciutat en el prestigiós mapa gastronòmic de les Estrelles Michelin. El Xef defineix la seva cuina com a contemporània amb tocs d'autor i, de fet, la seva carta destaca per la seva originalitat.  

erc, salou, lgtbi, catalunya

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL SAI SALOU (SERVEI D'ATENCIÓ INTEGRAL LGTBI +)

Avui les regidores d’ERC a Salou, hem assistit a la presentació del Servei d'Atenció Integral LGBTI +) a Salou, que ha presentat la regidoria de Benestar en coordinació amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la qual la companya d’ERC Mireia Mata és la directora General a la Generalitat.  El SAI formarà part de la XARXA  Pública de Serveis d'Atenció Integral LGBTI +) de Catalunya.  

A SALOU, ERC PRESENTA LES SEVES PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2020.  

  PROPOSTES DEL GRUP MUNICIPAL D’ERC-AM ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2020. -Redacció immediata del projecte per la millora del barri de la Salut. -Redacció immediata del projecte per la millora de barri de Cap Salou. -Crear casal de la gent gran. -Increment significatiu de l’aportació a les entitats socials, culturals, comercial i veïnals, així com l’ajuda econòmica als clubs esportius de la ciutat. Pressupostos participatius:                                                                           Dedicar 1% del pressupost general als pressupostos participatius i no limitar aquests al manteniment de la ciutat. (557.004,49 Euros)                     -Incrementar fins a 10.000 Euros el pressupost anual de l’arxiu municipal.  ·Despeses en caixes aprox. 2000 Euros  ·Exposicions aprox. 3000 Euros unitat. (2 al any).                      ·Material fungible aprox. 500 Euros. - Museu Municipal de l’Esmalt Contemporani:                                                L’ubicació del museu no és la més adient per la conservació de les obres, degut a les oxidacions ràpides en elements metàl·lics de les obres. Demanem una partida pressupostaria per l’instalació de sistemes tècnics que preservin l’atmosfera d’exposició de les obres.   Després de no acceptar l’equip de govern cap de les set propostes en les ordenances fiscals, el grup municipal d’ERC tornem a insistir i presentem 7 al·legacions al que serà indubtablement el pressupost del 2020, el pressupost de l’equip de govern, no el d’ERC.    

ERC Salou proposa al ple les següents al·legacions a les ordenances fiscal del 2020.

ERC Salou proposa al ple les següents al·legacions a les ordenances fiscal del 2020. 1- Implementar la fiscalitat progressiva, al pagament de les guarderies, escola de música, i escola d’adults municipal. 2- Pujada de I’IBI al 1,4. Índex de preus al consum a Catalunya. 3- Baixar la taxa del servei de recollida i eliminació de residus un 10% per qui recicli a casa. 4- Bonificació del 75 % del primer tram de la tarifa de l’aigua per a ús domèstic de l’habitatge habitual, si es disposa d’ingressos anuals inferiors al Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). 5- Transport escolar gratuït per primària i secundaria. 6- Congelar la taxa d’esports. Cap ni una acceptada pel Equip de Govern, cap sorpresa, votació unànime de l’oposició en contra, tot i no posar-nos d’acord, però es fàcil arribar a les mateixes votació quan els que manen ignoren a l’oposició.    

Resposta per part d’ERC Salou a la moció per a la modificació de la Llei Orgànica 9/1983 reguladora del dret de reunió i manifestació, presentada al plè de l’Ajuntament de Salou en data 25 de Setembre de 2019.

Resposta per part d’ERC Salou a la moció per a la modificació de la Llei Orgànica 9/1983 reguladora del dret de reunió i manifestació, presentada al plè de l’Ajuntament de Salou en data 25 de Setembre de 2019. Sembla  ser que avui han decidit portar el teatre al saló de Plens de l’Ajuntament de Salou. Aquesta moció de MARQUETING representa una falta de respecte i un greu atac a la llibertat dels salouencs i salouenques i dels nostres visitants. Aquesta desafortunada moció conjunta, amb la dreta més rància de l’estat espanyol, és un acte de revenja i d’intolerància contra la llibertat d’expressió. Generacions anteriors a la nostra van lluitar i pagar un preu molt alt, per poder deixar-nos uns valors i unes llibertats que avui i aquí s’intenten eliminar. Tot arrel d’una passejada per la república, que cal dir que ja porta la segona edició, totes dues sense cap incident . Vivim en una situació global de vulneració de drets d’expressió, opinió, associació i participació, amb una persecució clara cap als independentistes, amb la pressió desmesurada per part de l’Administració i del poder judicial per impedir el dret a decidir el futur polític de Catalunya. I ara hem d’afegir l’intent de vulneració  del dret de manifestació que es proposa a aquest ple. Ja veiem quin peu calça cadascun dels firmants d’aquesta petició, que son tots aquells que van aplicar el 155 a Catalunya. Però el que ens produeix una gran decepció es veure com Junts per Catalunya, s’alinea amb aquests partits. Ja que igual que nosaltres, vosaltres sabeu en pròpia pell que l’empresonament dels polítics catalans no respon a criteris legals, com tampoc respon aquesta moció; sinó a un us ideològic, que posa en evidència el trencament del principi de separació de poders, fent us partidista, fent partícip a l’administració local d’un abús de dret. El grup municipal d’ERC rebutja la persecució ideològica i política que des de diferents instàncies, i ara també des de l’administració local de Salou s’està portant a terme contra l’ independentisme, incloent Junts per Catalunya, que avui firmen aquesta moció.

A SALOU, DE NOU OCTUBRE. TORNEM-HI.

DE NOU OCTUBRE. TORNEM-HI. Avui fa dos anys de l' 1 d'octubre. Malgrat la repressió, vam ser-hi. Ferms, pacífics i determinats.  I malgrat la repressió, hi serem. De nou torna a ser octubre. De nou, tornem-hi!

ERC SALOU, DEFENSARÀ AL PROPER PLE EL DRET DE MANIFESTACIÓ

JuntsxCat-Sumem, PP, C’s i PSC cometen un greu atac a les llibertats i drets civils del municipi amb la moció que portaran al ple. Des del grup municipal d’Esquerra Republicana considerem que la moció que presenten aquestes 4 formacions és un senyal alarmant de la involució democràtica que està patint l’Ajuntament com a institució i que afecta directament a tots els convilatans de la població.    El text proposa limitar el dret de reunió i manifestació i atorga la potestat necessària a la figura de l’alcalde/ssa per a què decideixi, en última instància, si la manifestació és  autoritzada o no ho és. Aquesta moció és la resposta a la Passejada per la República, que es va fer de forma totalment cívica i pacífica el passat 18 d’agost, ja que l’equip de govern vol evitar per totes les vies possibles que manifestacions d’aquest tipus tornin a produir en la localitat.   Considerem que aquest intent de tornar a la “ley de orden público” no pot quedar impune i és per això que expressem el nostre rebuig frontal a la idea de fons que conté aquesta moció: que siguin els alcaldes les persones amb les màximes competències per decidir el que es pot expressar en espai públic, igual com succeïa en èpoques del règim franquista. Esquerra Salou serem l’únic partit que votarà en contra de l’aprovació del text i lamentem profundament que JuntsxCat-Sumem comparteixi aquest punt de vista d’absoluta repressió i vulneració dels drets fonamental amb els partits del 155.