Salou

Totes les notícies

T'esperem a la conferència política d'Oriol Junqueras!

Us animem a venir amb els autocars que em preparat des del territori per anar a la Conferència de l'Oriol Junqueras, el proper dimarts 29 de gener de 2019, a les 19.30 h, al Sant Jordi Club (Passeig Olímpic, 5-7 de Barcelona).  Autocar des de Tarragona: https://creixem.esquerra.cat/civicrm/event/register?reset=1&id=77 … Inscripcions obertes!

Fer República des dels ajuntaments: com exercir el dret a vot!

Una oportunitat única per excercir el nostre dret a vot Si ets d'un país de la Unió Europea o d'un país amb conveni de reciprocitat, tens dret a votar! Com exercir el dret a vot a les eleccions municipals per a persones procedents de països amb conveni de reciprocitat Como ejercer el derecho al voto en las elecciones municipales para personas procedentes de países con convenio de reciprocidad Com exercir el dret a vot a les eleccions municipals i europees per a persones procedents de països de la Unió Europea Como ejercer el derecho al voto en las elecciones municipales y europeas para personas procedentes de países de la Unión Europea  

Saps que si tens la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea podràs votar a les eleccions municipals i europees?

Saps que si tens la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea podràs votar a les eleccions municipals i europees? Els ciutadans i les ciutadanes dels països membres de la Unió Europea que no tinguin la nacionalitat espanyola, però resideixin a l’Estat espanyol, podran votar a les eleccions municipals i a les del Parlament Europeu del proper 26 de maig del 2019 Quines condicions he de reunir? Ser major de divuit anys el dia de la votació i no estar privat del dret de sufragi actiu. Estar inscrit al padró municipal d’habitants. Haver manifestat la voluntat d’exercir el dret de sufragi a l’Estat espanyol a les eleccions municipals. Quins són els terminis? El termini de presentació de les sol·licituds acaba el 30 de gener del 2019. Per on puc inscriure'm? Per internet. Per correu postal. Personalment al teu ajuntament. Com ho faig per correu postal? Cal enviar la resposta a la carta rebuda per correu postal directament a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral, sense necessitat de franqueig. Com ho faig a l’Ajuntament? Dirigeix-te a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del teu ajuntament i allà et donaran el formulari per omplir-lo i tramitar la sol·licitud. Com ho faig per internet? Cal que tinguis el Número d’Identificació d’Estranger (NIE) i haver rebut una comunicació per correu postal de l’Oficina del Cens Electoral (OCE) amb la clau CTT. El NIE i la CTT rebuda et permetran acreditar la teva identitat i fer el tràmit de manifestació de voluntat de vot. Si tens aquestes dades, accedeix al següent enllaç i clica “Acceder”.  

гражданите и гражданите на държавите-членки на европейския съюз, които нямат испанската националност, но пребивават в испанската държава, ще могат да гласуват на общинските избори и на европейския парламент на следващия май 26 г 2019 г.

какви условия трябва да събера? да бъдат повече от години в деня на гласуването и да не бъдат лишени от правото да гласуват. да се регистрира в общинската ролка на жителите. изразиха готовността си да упражнят правото си да гласуват в испанската държава на общинските избори. какви са крайните срокове? крайният срок за подаване на заявления приключва на 30 януари 2019. г. къде мога да се регистрирам? за интернет. по пощата. лично в кметството ви. как да го направя по пощата? трябва да изпратите отговора на писмото, получено чрез пощенска поща директно на на делегация на офиса на избирателната ролка, без да има нужда от пощенски марки. как да се справя в кметството? отидете в офиса на вниманието на гражданите на вашата кметството и там ще ви дадат формата да го попълните и да процес искането. как да се справя в интернет? трябва да имате идентификационния номер на чужденец (не) и да сте получили съобщение по пощата от офиса на избирателната ролка (blrdey) с ключа ctt. на и на ще ви позволят да докажете самоличността си и да направите процедурата за демонстрация на воля за гласуване. ако имате тези данни, свържете се със следния линк и натиснете "acceder".

PROPER DILLUMS 7 DE GENER A LES 19.00H.

Per a les persones interessades en la política municipal de Salou obrim el Casal Josep Zamora el proper dillums 7 de Gener de 2019 a les 19.00h. Entre d'altres coses podem parlar de la darrera Comissió Informativa de Promoció de la Ciutat, Dinamització Económica i Ocupació. També ens podem possar al dia dels temes a tractar a les diferents comissions que es celebraran durant la propera setmana. Un altre punt interessant serà saber qui s'incorporarà al grup municipal una vegada feta efectiva la renúncia del Sandro. I com no pot ser de cap altra manera parlarem de la possibilitat de quina persona pot encapçalar el projecte d' ERC Salou per les properes municipals.

Benvolguts tots i totes.

Després d’un llarg temps de reflexió personal, he pres la decisió de no presentar-me com a cap de llista a les pròximes eleccions municipals del 2019, malgrat haver estat unànimement elegit per la militància el passat mes de juny. Vaig encapçalar la llista el 2011 i el 2015 i porto bastants anys molt compromès treballant en el projecte d’ERC a Salou.  Ara, sincerament, no em veig amb  prou il·lusió  i força per tornar a encapçalar el projecte del 2019  per quatre anys més. Està molt meditat des de fa bastants mesos i vull agrair des d’aquestes línies tot el suport que he rebut de moltes persones. També crec,  i ho he dit moltes vegades,  que no s’ha d’estar massa temps  en política de primera línia i que cal fer partícip a més gent. A la fi, el projecte polític d’ERC a Salou no és personal ni respon a la imatge  d’una sola persona; és un projecte de partit i de la gent que en forma part i hi simpatitza per la manera de veure el municipi i el país. També  perquè som republicans i volem fermament la independència del nostre país. En política, com en la vida, ningú és imprescindible. Tal i  com vaig explicar en l’assemblea de militants i amics,  la feina s’està fent seguint el model republicà i el model municipalista d’ERC. I  així ha de ser. Gent per fer-ho n’hi ha. I a més, amb il·lusió i capacitats suficients. Per això hem crescut tant a Salou i també perquè els nostres convilatans  han vist i valorat la feina feta durant els darrers quatre anys (9-N, 1-O, 21-D, mobilitzacions, actes, reivindicacions), com hem actuat nosaltres i què han fet d’altres. També he decidit que a primers d’any deixaré l’acta de regidor per facilitar la incorporació  i integració al grup municipal del nou regidor o regidora  d’ERC a l’Ajuntament de Salou. Jo continuaré treballant com a militant de base . La tasca dels regidors del grup municipal ha estat molt seriosa, constructiva i fiscalitzadora i crec que feta amb rigor i compromís vers el nostre programa i l’argumentari polític.

ERC Salou constata "la manca d’eficiència en la gestió de l'Ajuntament i l’incompliment d’inversions"

ERC Salou constata "la manca d’eficiència en la gestió de l'Ajuntament i l’incompliment d’inversions" El portaveu d'ERC a l’Ajuntament de Salou, Alexandre Boquet, considera “quan es governa s’ha de passar comptes, i no parlar d’intencions que encara no hagis fet”. Ho va dir durant el Ple extraordinari de dilluns passat.   En el Pla d'Acció Municipal (PAM) 2019-2022, que va rebre el vot en contra de tota l’oposició, ERC troba peculiar que no s’inclogui el projecte estrella del programa electoral de Pere Granados: la casa dels mestres com a centre de dia per la gent gran. A més a més, el PAM fa evident el fracàs de la remodelació del mercat municipal, la paràlisi del projecte del sector 04 Emprius Nord i de la ciutat esportiva, que és una idea recurrent des de l'any 1991. El PAM constata també el fracàs rotund de la zona hotelera del sector 03, Barenys- Pla de les Pomeres per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va anul·lar tot el projecte.   El portaveu republicà fa un repàs de les diferents àrees de l'Ajuntament incidint en els problemes detectats al llarg del 2018. El primer és que “l'organització interna no es gestiona correctament, i això afecta la qualitat i l’eficiència, ho diem nosaltres i coincideixen altres grups municipals, sindicats de la casa i treballadors".   Altres mancances detectades per ERC és que el govern municipal CiU i PSC té estancats econòmicament els plans d'ocupació, tot el contrari que la despesa desmesurada en alcaldia.  Boquet considera que s’hauria pogut destinar molta més inversió en Comerç, Consum i Promoció Econòmica, tenint en compte l’Ajuntament de Salou diu que té els comptes sanejats.   El partit republicà recorda que des del principi va reclamar polítiques integrals socials, en habitatge i lloguer a preus assequibles, però el més calent és a l’aigüera. També troba a faltar una aposta amb més recursos per a beques i ajuts socials a llars d'infants i facilitats a les quotes de l’escola municipal de música.

ERC SALOU CONSIDERA ELS NOUS PRESSUPOSTOS COM A CONSERVADORS I ELECTORALISTES.

ERC Salou considera la proposta de pressupostos municipals de "conservadora i electoralista" El portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Salou, Alexandre Boquet, ha assegurat que "s'ha jugat amb les inversions durant tot el mandat". Boquet ha manifestat que "han estat quatre anys sense cap mena de rumb, sense projectes que transformessin la ciutat, canviant de prioritats segons bufava el vent". Per això des d'ERC Salou s'ha alertat que cal "acabar amb la paràlisi d'idees que hi ha a l'equip de govern de l'ajuntament de Salou". Pel republicà Alexandre Boquet: "Salou té un govern que és al·lèrgic a la participació i al diàleg", quan promoure la participació ciutadana "és essencial per construir una societat compromesa, cívica i que comparteixi el model de ciutat". A més a més, el regidor d'ERC Salou, Marçal Curto, ha reclamat que les inversions per al 2019 "arriben tard" i presenten com a projectes nous "temes que fa molts anys que estan presentats i aprovats, i ha posat com a exemples "els casos de sector 04 amb les instal·lacions esportives, que arriba amb 16 anys de retard". El portaveu Boquet ha apuntat com a prioritats la nova biblioteca, incrementar els ajuts directes a les famílies amb vulnerabilitat i les aportacions a les entitats socials, la tarifació social a l'Escola de Música, i les guarderies municipals i augmentar les partides de via pública per la millora dels carrers i un pla per potenciar la recollida selectiva, i potenciar les polítiques d'habitatge.    

ERC Salou demana una fiscalitat progressiva en funció dels ingressos de les persones

  ERC Salou demana una fiscalitat progressiva en funció dels ingressos de les persones Els republicans també proposen oferir transport escolar gratuït per alumnes que visquin més d'1,5 km del centre d'estudi i la baixada de la taxa dels paradistes El grup municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Salou ha demanat a l'equip de govern una sèrie de millores en el que fa a les ordenances fiscals que s'han d'aprovar en el ple del pròxim dia 31 d'octubre. Els republicans proposen que es facin unes ordenances tenint en compte la "fiscalitat progressiva", que es pagui en funció dels ingressos de les persones. ERC ha demanat des del primer dia de legislatura i ja en les ordenances fiscals que es van aprovar per a l'any 2016, que es tingués en compte el concepte de "fiscalitat progressiva". És a dir que es paguin alguns tributs o taxes en funció dels ingressos de les persones. Cal dir que les ordenances fiscals són l'eina que regula els impostos que paguem durant l'exercici. L'IBI, escombraries i residus, escoles bressol, escola de música, etc. Són alguns tipus d'impostos on es pot aplicar el criteri de "fiscalitat progressiva". El portaveu d'ERC-AM, Alexandre Boquet, ha manifestat que des del primer dia hem rebut "la resposta negativa per part de l'equip de govern (CiU + PSC)" i ho han justificat dient "que porta molta feina (sic)". Transport escolar gratuït Per una altra banda, els republicans també han proposat que s'impulsi la gratuïtat del transport escolar per a aquells alumnes que visquin a més d'1,5km del centre escolar, bàsicament per a tots els alumnes de la zona de Cap Salou i rodalia. Des de l'equip de govern també han negat aquesta proposta. El republicà Alexandre Boquet ha explicat que "els alumnes i els pares no tenen cap culpa de la mala planificació i ubicació dels centres escolars a Salou (model de concentració)". Baixa de les taxes als paradistes També, l'equip municipal d'ERC Salou ha sol·licitat, i l'equip de govern ho ha rebutjat, la baixada de les taxes per als paradistes del mercadet dels dilluns, per adequar-les a la d'altres municipis de l'entorn i característiques de Salou.