Salou

Totes les notícies

MOCIÓ DE CIU, PSC, ERC I GUANYEM SALOU PER LA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES I SUPORT A LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ.

Una moció que tindria que ser en si mateixa aglutinadora dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Salou, va torna a ser motiu de revenja per part del Partit Popular de Catalunya, que sembla més que vota en contra de tot el que estigui relacionat amb ERC, i l’abstenció de Ciutadans, memorable. en fi, naltros a la feina que no es poca.  A Salou també volem enfortir les veus de les dones a tots els àmbits, tant en l’esfera pública com en la privada, atès que, massa sovint, les opinions de les dones són silenciades o situades en una posició inferior. Cal respectar les veus de les dones, no silenciar-les i ignorar-les.  Als mitjans de comunicació de Salou les opinions de les dones continuen sent poc visibles. Actualment, les dones només  protagonitzen un tant per cent molt menor de les informacions. La veu autoritzada i pretesament més experta continua sent la masculina. Com a Administració local i com a societat hem de vetllar perquè els continguts dels mitjans de comunicació públics i privats, enforteixin les veus de les dones: difonent al màxim les seves aportacions, exigint una comunicació amb perspectiva de gènere, eliminant barreres per a l’accés a les TIC, convidant els mitjans a l’establiment de pautes d’autoregulació, elaborant guies de recomanacions de comunicació no sexista, promovent eines i bones pràctiques per garantir la presència paritària, tant a nivell de continguts com de professionals i d’equips directius, ajustant les col·laboracions i els ajuts d’acord amb allò que determina la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes, i oferint suport a les xarxes de periodistes i comunicadores que treballen per una comunicació respectuosa amb  les dones.  Amb aquesta moció, l’Ajuntament de Salou manifesta el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació.  A més, de continuar treballant amb les empreses del municipi per l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de les dones als càrrecs de decisió; a més de donar suport a les reivindicacions de la vaga internacional de dones realitzada per les feministes de diferents països i convocada a Catalunya pel conjunt del moviment feminista i sindicats majoritaris, entre d’altres.

APROVADA LA MOCIÓ D’ERC PER A REVERTIR LES RECLAMACIONS DE L’IVA A ENTITATS CULTURALS I MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICS.

APROVADA LA MOCIÓ D’ERC PER A REVERTIR LES RECLAMACIONS DE L’IVA A ENTITATS CULTURALS I MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICS.   L’Estat espanyol arrossega una greu crisi de les finances públiques que l’obliga a exprimir tots els mecanismes possibles per a obtenir nous recursos, passant sovint per sobre dels interessos d’altres nivells d’administració i del propi interès general. Ho saben molt bé els propis ajuntaments que han patit un atac sistemàtic a la seva autonomia. Davant la magnitud del problema i veient les liquidacions que rebien moltes entitats del país, el grup d’Esquerra Republicana al Congrés va presentar una esmena al Projecte de Llei de Contractes del Sector Públic, aprofitant per a introduir una modificació sobre la Llei de l’IVA que deixés clarament sense tributació les subvencions a entitats culturals, empreses de transport i altres serveis públics de caràcter general. L’esmena va ser aprovada i va acabar modificant l’articulat de la Llei de l’IVA, posant fi a una inseguretat jurídica de molts anys. Entenem que cal fer força des dels municipis, i també des de les administracions d’àmbit supramunicipal, per instar al Govern espanyol i especialment al Ministre Montoro a que aturi l’escanyament exercit sobre el sector cultural i sobre els mitjans de comunicació públics del país. Hem vist com el tracte del Ministeri d’Hisenda ha estat molt diferent quan es tracta d’entitats culturals vinculades a l’Estat i també amb els mitjans públics de comunicació estatals, per això entenem que tècnicament és viable aturar aquestes liquidacions, més encara quan la Llei ja ha estat modificada per evitar la tributació d’aquestes subvencions. La moció exigeix al ministeri d’hisenda que aturi l’ofec a les institucions culturals catalanes i dels mitjans de comunicació públics, renunciant a aquesta interpretació forçada que obliga a abonar els imports de l’IVA. A més d’exigir a Montoro que centri els esforços de la hisenda espanyola a lluitar contra el frau; a més d’aixecar la intervenció immediata de les finances de la Generalitat a càrrec del govern espanyol.

Reglament d’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Ajuntament de Salou.

Amb 14 al·legacions presentades i aprovades  del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Salou s’aprova per unanimitat el Reglament d’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Ajuntament de Salou. Amb l’objectiu d’establir els criteris generals i les regles d’ús que s’han d’observar per l’adequada utilització de les tecnologies de l’ informació i la comunicació( TIC ), que l’Administració de l’Ajuntament de Salou posa a disposició del seu personal per a l’exercici de les seves funcions, s’ha aprovat al passat Ple del Ajuntament aquest nou reglament. Una aprovació per unanimitat donat que en diferents comissions de treball  es van acceptar 12 de les 14 al·legacions que va presentar el grup d’ERC. Amb aquesta feina Técnica i política que em desenvolupat, estem convençuts que es protegeix tota l’ informació de l’Ajuntament de Salou, a la que s’accedeix a través d’aquestes eines, i es garanteix el bon funcionament de l’equipament informàtic i la gestió eficient de l’ infraestructura  informàtica i de telecomunicacions. Tot i assegurant el compliment de la legislació vigent en matèria de propietat intel·lectual i protecció de dades de caràcter personal.    

8 de Març. DONES AMB TOTS ELS DRETS!

ERC Salou apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures.      

Traspàs del militant Josep Zamora

ERC Salou lamenta profundament la mort del nostre company i amic Josep Zamora (1930-2018). Gran persona, home de fortes conviccions, compromès, afable i lluitador. Et trobarem molt a faltar, Josep. Sempre t'estarem agraïts per comptar amb la teva amistat. Descansa en pau. Rebeu el nostre condol la família Zamora Juanpere.El funeral tindrà lloc diumenge a les 13h a l'església Santa Maria del Mar de Salou.  

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS.

ERC inicia a Salou la campanya Free Junqueras per l'alliberament dels presos polítics.  Aquest cap de setmana tindrà lloc la primera acció a Salou en el marc de la campanya Free Junqueras per l'alliberament del president d'Esquerra Republicana i la resta de presos polítics. La Secció Local d'ERC i les JERC de Salou iniciaran a peu de carrer la campanya d'adhesions al manifest FreeJunqueras.org a favor de l'alliberament dels presos el dissabte al matí, de les 10.00 a les 14.00, al carrer Barcelona cantonada c/ Aragó, vies del tren. El mateix dia centenars de parades ompliran Catalunya amb la mateixa finalitat. A les parades també hi haurà un espai per escriure cartes als presos polítics i es repartirà material informatiu de la campanya.   Per al partit republicà els objectius d’aquesta campanya són diversos, des d'impedir que es normalitzi la situació d'excepcionalitat antidemocràtica que patim, passant per la reivindicació de la figura de l’Oriol Junqueras i la resta de presos i exiliats així com també la denúncia de la degradació de la democràcia a l’Estat espanyol. ERC també vol contribuir a eixamplar la base social del sobiranisme a través de la defensa de la democràcia i els drets civils i polítics.   La campanya Free Junqueras va néixer en motiu dels 100 dies d'empresonament d'Oriol Junqueras i està impulsada per un grup de persones d'orígens diversos que compten amb el suport d'Esquerra Republicana. En formen part des de veïns de Sant Vicenç dels Horts fins a docents, estudiants i personal de la Universitat Autònoma de Barcelona i altres membres de la societat civil.  

DE NOU UN PROJECTE DE CIUTAT AMB QUE NO ES COMPTA AMB NINGÚ.

DE NOU UN PROJECTE DE CIUTAT AMB QUE NO ES COMPTA AMB NINGÚ.   El ple de L’Ajuntament de Salou ha donat avui llum verda a la concessió a l’empresa Mercadona de la superfície comercial adjacent al mercat municipal. La multinacional ha estat la guanyadora del concurs públic per construir i explotar un establiment comercial alimentari en forma de supermercat. L’empresa ha proposat un cànon de 500.000 euros amb un màxim de 30 anys d’explotació. El grup municipal d’ERC a Salou, juntament amb la resta dels grups municipals a l’oposició han sol·licitat la retirada del punt de l’ordre del dia fins a arribar a un acord amb els paradistes per entendre que no hi ha hagut prou diàleg amb els paradistes. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC Sandro Boquet, aquest gran establiment comercial és vist pel nostre grup, contrari al model comercial català, que ha estat un model d’èxit al llarg dels anys. Avui s’ha iniciat la fi de la xarxa comercial existent al voltant de Via Roma, també pel problemes afegits com la mobilitat de la zona, on es troba a faltar el preceptiu informe de la maniobrabilitat de camions de gran tonatge en marxa enrere, o els problemes de sorolls. El govern ha aprovat amb la seva majoria l’adjudicació a Mercadona, els 12 vots favorables del govern (8 de CiU i 4 del PSC) i els vots contraris de C’s, PP, ERC i Guanyem Salou.  Adduint que es tracta d’un projecte d’interès general i que es treballa en paral·lel amb els paradistes per a la reforma del mercat municipal amb la voluntat de millorar-ne les instal·lacions.  Es tracta d’una primera actuació inclosa en la proposta encaminada a reordenar l’àmbit. El govern ha justificat l’atorgament de la concessió on actualment se situa un aparcament a l’aire lliure a l’efecte de revitalitzar el nucli comercial de Salou centre, a tocar de l’espai del mercat i prenent  referències de múltiples actuacions realitzades en els mercats a Catalunya. Per la seva banda Sandro Boquet del grup municipal d’ERC va manifestar la manca d’ètica de l’equip de govern a l’autoritzar que es faci servir l’informe presentat per Anguerri Consultors com a base per tot el projecte del gran establiment  comercial territorial col·lectiu i que no es veu en lloc l’interès públic que acompanyava l’objecte del contracte.

MARATONIANA JORNADA DE MOCIONS A L’AJUNTAMENT DE SALOU.

MARATONIANA  JORNADA DE MOCIONS A L’AJUNTAMENT DE SALOU.   Comença el ple a dos quarts de dues i finalitza a dos quarts de sis de la tarda. Fins a 8 mocions es vam presentar al plenari de Salou que es va celebrar ahir. El grup municipal d’ERC a Salou va aconseguir veure com s’aprovaven les dues mocions que presentava en solitari  al plenari: -Una per revertir les reclamacions de l’iva a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. -Un altre per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions. També el grup municipal d’ERC participava en dues mocions mes amb altres forces politiques i que també van ser aprovades pel plenari: -Amb l’equip de Govern van presentar una moció de suport a l’escola catalana i el model d’immersió  lingüística. -El que hauria sigut una declaració institucional per la commemoració del dia internacional de les dones i suport a la vaga feminista del 8 de març, no va poder ser per la falta de voluntat política de C’s i del PPC.        

27 de febrer de 2018 a les 19.00. Local d'ERC Salou

Vols estar al dia de la política nacional i municipal de Salou? Vols informació de primera mà? A les nostres reunions tractem els temes de més actualitat i els que son de l'interès de la ciutadania en un format obert i participatiu. A més, podràs dialogar amb els nostres regidors sobre els assumptes a tractar al proper plenari del 28 de febrer. Quan? el proper dimarts 27 de febrer 19.00h.  al local de la secció local, Via Aurelia 10 No faltis. Entre tots fem Salou