Salou

Totes les notícies

El nou BCN World, molt millor

El dimecres 28 de desembre, el Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) ha informat favorablement el nou Pla Director Urbanístic (PDU) del projecte conegut com BCN World, incorporant les al·legacions presentades per Salou. Es tracta d’un pas preceptiu per l’aprovació definitiva de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya. Unes al·legacions que van rebre el suport de tots els grups del consistori en el ple del passat 2 de novembre. Els dos regidors d’ERC vam votar a favor perquè es va presentar un document tècnic que recollia un seguit de propostes de millora al PDU proposades pel nostre grup en les al·legacions inicials de desembre de 2015. Pel que fa a l’informe aprovat al Ple, en l’apartat de les infraestructures de mobilitat i respecte als accessos al CRT, es demanava una proposta més rigorosa i integrada en el territori d’acord amb les infraestructures actuals, amb els ajustos i modificacions que es requereixin. Tot i això, continuem tenim dubtes sobre l’afectació de la mobilitat malgrat la nova proposta que fa el nou PDU. L’informe de l’arquitecte municipal ens dóna la raó que hi ha moltes possibilitats que hi hagi embussos i molts problemes quan el nou centre funcioni. El document aprovat per unanimitat també recollia altres aspectes relatius a les cessions obligatòries d’Espais Lliures i Equipaments.         Es remarcava que calia que el PDU incorporés una distribució equitativa entre Salou i Vila-seca i en el cas de no poder ser equilibrades, s’estableixin mesures de compensació. A més, pel que fa a la cessió del 15% de l’aprofitament urbanístic, que l’anterior PDU ignorava, i quantificat en 45 o 73 milions d’euros –una xifra que varia depenen de la font que informi–, es demanava que el document concretés de forma explícita i clara que el beneficiari final ha de ser el Consorci del CRT, encarregat de distribuir-los entre els dos ajuntaments en funció dels acords establerts.

Els nostres regidors ja formen part de l'assemblea de càrrecs electes

Els nostres regidors ja formen part de l'assemblea de càrrecs electes, un nou instrument impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per garantir el referèndum d'independència.  Entre els inscrits figuren alcaldes i regidors, així com diputats al Parlament de Catalunya i al Congrés espanyol. Aquesta iniciativa neix per fer front als possibles obstacles que es poden generar a l'hora de convocar un referèndum, i l'objectiu de l'agrupació és vetllar i garantir que tot segueixi el seu curs. Els dos membres del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de Salou ja formen part de l'Assemblea d'Electes de Catalunya.  L'executiva de l'Associació de Municipis per la Independència, AMI, va aprovar la setmana passada iniciar el procés per la creació i impuls de l'Assemblea d'Electes de Catalunya. La voluntat és crear una xarxa d'electes del país, des de regidors fins a eurodiputats, compromesos amb el procés d'independència que estem vivint, present i de futur.  El portaveu del grup municipal, Sandro Boquet, ha assenyalat la importància que "des dels pobles i ciutats, i també des de Salou, es mostri el suport al Parlament i el Govern de la Generalitat, que està treballant per les estructures del nou país, de la República Catalana", i, en aquest sentit, destaca que de seguida que han conegut la iniciativa, els dos regidors del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Salou s'han inscrit.  Si voleu més informació, podeu adreçar-vos a la pàgina de l' AECAT.    

Inauguració del Parc de Lluís Companys

El passat mes d'octubre, es va inaugurar el Parc de Lluís Companys a Salou. Situat al costat de la Masia Tous de Salou, i conforma una illa compresa entre els carrers Vicenç Vives, Maria Castillo, Carrer de Montserrat i Avinguda Pau Casals.   El parc va ser inaugurat el passat 15 d’Octubre a les 10 del matí i coincidint amb la data del seu assassinat, Salou retre homenatge al President que morí pronunciant com a últimes paraules, de cara a l’escamot i descalçant-se per morí  trepitjant terra catalana “Per Catalunya”.   Durant dècades el seu vil assassinat és recordat cada any, pels catalans arreu del mon, amb multituds d’actes. Ara Salou formarà part d’aquests llocs que cada 15 d’octubre recorden i homenatgen la figura de qui va saber honorar i defensar la Pàtria en vida i més enllà de la mort. Aquest Parc ha esta possible gràcies a la iniciativa d'ERC Salou mitjançant una moció presentada davant del Ple de la coporació.

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Salou proposa la prevenció de riscos en consum de drogues i alcohol entre els joves i revisar els protocols de la Festa Major

"Tenim una bona festa major però la volem fer créixer, prioritzar la creativitat  local i donar poder i protagonisme a les entitats" ha manifestat el portaveu d’ERC Salou, Boquet.   "Ens agrada la nostra Festa Major" amb aquesta declaració de principis, el regidor d'ERC, Alexandre Boquet, ha presentat la proposta que la formació defensarà per intentar millorar la festa més important de la ciutat. El regidor Boquet ha desgranat una proposta molt ambiciosa que parteix de la necessitat de revisar els protocols de la Festa Major i variar el model de governança de la Festa. O, en altres paraules, modificar els actes i tradicions establerts i obrir la Festa Major perquè la ciutadania i les entitats de la ciutat participin en les decisions, l'organització i la direcció de la Festa. Un model de Festa més participatiu on es vol introduir nous elements correctors per tal de potenciar la participació i la promoció de la creativitat local. Cal un punt d'informació, prevenció i control de consum de drogues, amb intenció de minimitzar els riscos derivats del consum de drogues i alcohol, així com la informació pertinent sobre sexe i malalties de transmissió sexual. També ha volgut destacar, el regidor Boquet, que cal incloure aquest punt d'informació en totes aquelles activitats dirigides a joves de mitjà format. Un punt d'informació que minimitzi els riscos derivats del consum de drogues i alcohol durant tot l'any. Per a millorar la participació ciutadana,  Boquet ha dirigit la seva atenció cap als més petits, proposant crear materials amb les entitats per donar a conèixer la Festa Major entre l'alumnat salouenc. Així mateix, es proposa incorporar un programa d'actes directament adreçat als nens i nenes que esdevingui un reflex dels actius patrimonials de sempre. També es planteja repensar el projecte Jove amb l'ajuda dels col·lectius de joves perquè no es doni la imatge de l'any passat durant la Festa Major. Per tal d'intentar construir una Festa Major per a tothom, també s'ha proposat eliminar la presència institucional dels actes eclesiàstics per preservar la laïcitat dels actes oficials.

Nova web per trobar l'informació d'ERC Salou

Aquesta nova web és la que farà servir la secció local d'Esquerra a Salou per informar de tot el que passi en l'àmbit local i també hi trobareu tota l'informació que es generi desde el partit en tots els àmbits.Recordeu www.esquerracampdetarragona.cat/salou  i  el correu és : salou @esquerra.org  

EL BLUF DE L'AUTOBUS

Hem llegit i vist per diferents mitjans de comunicació la manifestació del passat 11 d'octubre que es va celebrar a Salou, denunciant els convocants  ( tour operadors, transportistes, taxistes, autocaristes i agents de viatges i hotelers) el pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa d'autocars Plana, així com  l'intrussisme professional i abús de situació de monopoli. Situació que han possat en mans d'advocats amb les corresponents denúncies davant  les instàncies i administracions competents. Gent del sector afectada per la situació s'ha possat en contacte amb Esquerra de Salou fent-li arribar el seu malestar i explicant la situació. Els afectats s'arriben a plantejar a més  d'un pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa Plana un excessiu zel per part de la policia local empaitant als altres transportistes i autocaristes a l'hora de deixar o recollir de diferents establiments hotelers els seus clients. Els han de descarregar fins 500 metres més enllà de la porta de l'hotel, arrossegant les maletes, és clar. La denúncia contra Autocars Plana va des de la venda d'excursions i diferents serveis turístics sense llicència aprofitant les línies regulars de transport  subvencionades per la Generalitat de Catalunya i sota la marca "Transports públics oficials de Catalunya" (són els busos amb la part del darrera vermella) . Ningú pot competir amb preus. Per altra banda i no menys indignant, el sector del transport i agents de viatges que es dediquen al negoci que no  són Plana, al.lucinen amb l'adjudicació o lloguer de 58 parades a Salou, d'ús exclussiu per a Autocars Plana. Algú entén que dins un mateix terme municipal, una empresa d'autobusos de línea regular tingui 58 parades? I totes d'ús exclussiu. L'Ajuntament de Salou i qui tingui competències en el tema ens ho hauria d'explicar prou bé  o ja només ens queda pensar malament i això vol dir un tracte de favor i una mala praxis.

Parada a la Plaça Sant Jordi

LA DIADA A SALOU

El passat dissabte celebràvem un cop més , la nostra diada, a Salou. Tal com va informar ERC Salou es desmarcava dels actes institucionals que organitzava l'Ajuntament i vam celebrar amb militants, amics i simpatitzants l'acte a la Plaça Onze de setembre. Vam comptar amb la presència del president de la comarcal, Pau Ricomà i  d'en Francesc Tarragona,Director dels Serveis Territorials de Governació.Els participants, una cinquantena,es van concentrar a la seu local  on es vam desplaçar al lloc dels actes.El president de la secció local, en Juanjo Gabriel i en Francesc Tarragona van fer uns parlaments.A continuació es va fer l'ofrena floral i es va cantar "Els Segadors".En acabar l'acte es va celebrar un esmorzar a la seu local. També es va instal.lar una paradeta amb informació i venda de material  per part dels membres de la secció local, que va estar molt visitada pels vianants que gaudien d'un matí assolejat. Va estar una diada molt entranyable i participativa.