Salou

Totes les notícies

Reglament d’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Ajuntament de Salou.

Amb 14 al·legacions presentades i aprovades  del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Salou s’aprova per unanimitat el Reglament d’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Ajuntament de Salou. Amb l’objectiu d’establir els criteris generals i les regles d’ús que s’han d’observar per l’adequada utilització de les tecnologies de l’ informació i la comunicació( TIC ), que l’Administració de l’Ajuntament de Salou posa a disposició del seu personal per a l’exercici de les seves funcions, s’ha aprovat al passat Ple del Ajuntament aquest nou reglament. Una aprovació per unanimitat donat que en diferents comissions de treball  es van acceptar 12 de les 14 al·legacions que va presentar el grup d’ERC. Amb aquesta feina Técnica i política que em desenvolupat, estem convençuts que es protegeix tota l’ informació de l’Ajuntament de Salou, a la que s’accedeix a través d’aquestes eines, i es garanteix el bon funcionament de l’equipament informàtic i la gestió eficient de l’ infraestructura  informàtica i de telecomunicacions. Tot i assegurant el compliment de la legislació vigent en matèria de propietat intel·lectual i protecció de dades de caràcter personal.    

8 de Març. DONES AMB TOTS ELS DRETS!

ERC Salou apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures.      

Traspàs del militant Josep Zamora

ERC Salou lamenta profundament la mort del nostre company i amic Josep Zamora (1930-2018). Gran persona, home de fortes conviccions, compromès, afable i lluitador. Et trobarem molt a faltar, Josep. Sempre t'estarem agraïts per comptar amb la teva amistat. Descansa en pau. Rebeu el nostre condol la família Zamora Juanpere.El funeral tindrà lloc diumenge a les 13h a l'església Santa Maria del Mar de Salou.  

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS.

ERC inicia a Salou la campanya Free Junqueras per l'alliberament dels presos polítics.  Aquest cap de setmana tindrà lloc la primera acció a Salou en el marc de la campanya Free Junqueras per l'alliberament del president d'Esquerra Republicana i la resta de presos polítics. La Secció Local d'ERC i les JERC de Salou iniciaran a peu de carrer la campanya d'adhesions al manifest FreeJunqueras.org a favor de l'alliberament dels presos el dissabte al matí, de les 10.00 a les 14.00, al carrer Barcelona cantonada c/ Aragó, vies del tren. El mateix dia centenars de parades ompliran Catalunya amb la mateixa finalitat. A les parades també hi haurà un espai per escriure cartes als presos polítics i es repartirà material informatiu de la campanya.   Per al partit republicà els objectius d’aquesta campanya són diversos, des d'impedir que es normalitzi la situació d'excepcionalitat antidemocràtica que patim, passant per la reivindicació de la figura de l’Oriol Junqueras i la resta de presos i exiliats així com també la denúncia de la degradació de la democràcia a l’Estat espanyol. ERC també vol contribuir a eixamplar la base social del sobiranisme a través de la defensa de la democràcia i els drets civils i polítics.   La campanya Free Junqueras va néixer en motiu dels 100 dies d'empresonament d'Oriol Junqueras i està impulsada per un grup de persones d'orígens diversos que compten amb el suport d'Esquerra Republicana. En formen part des de veïns de Sant Vicenç dels Horts fins a docents, estudiants i personal de la Universitat Autònoma de Barcelona i altres membres de la societat civil.  

DE NOU UN PROJECTE DE CIUTAT AMB QUE NO ES COMPTA AMB NINGÚ.

DE NOU UN PROJECTE DE CIUTAT AMB QUE NO ES COMPTA AMB NINGÚ.   El ple de L’Ajuntament de Salou ha donat avui llum verda a la concessió a l’empresa Mercadona de la superfície comercial adjacent al mercat municipal. La multinacional ha estat la guanyadora del concurs públic per construir i explotar un establiment comercial alimentari en forma de supermercat. L’empresa ha proposat un cànon de 500.000 euros amb un màxim de 30 anys d’explotació. El grup municipal d’ERC a Salou, juntament amb la resta dels grups municipals a l’oposició han sol·licitat la retirada del punt de l’ordre del dia fins a arribar a un acord amb els paradistes per entendre que no hi ha hagut prou diàleg amb els paradistes. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC Sandro Boquet, aquest gran establiment comercial és vist pel nostre grup, contrari al model comercial català, que ha estat un model d’èxit al llarg dels anys. Avui s’ha iniciat la fi de la xarxa comercial existent al voltant de Via Roma, també pel problemes afegits com la mobilitat de la zona, on es troba a faltar el preceptiu informe de la maniobrabilitat de camions de gran tonatge en marxa enrere, o els problemes de sorolls. El govern ha aprovat amb la seva majoria l’adjudicació a Mercadona, els 12 vots favorables del govern (8 de CiU i 4 del PSC) i els vots contraris de C’s, PP, ERC i Guanyem Salou.  Adduint que es tracta d’un projecte d’interès general i que es treballa en paral·lel amb els paradistes per a la reforma del mercat municipal amb la voluntat de millorar-ne les instal·lacions.  Es tracta d’una primera actuació inclosa en la proposta encaminada a reordenar l’àmbit. El govern ha justificat l’atorgament de la concessió on actualment se situa un aparcament a l’aire lliure a l’efecte de revitalitzar el nucli comercial de Salou centre, a tocar de l’espai del mercat i prenent  referències de múltiples actuacions realitzades en els mercats a Catalunya. Per la seva banda Sandro Boquet del grup municipal d’ERC va manifestar la manca d’ètica de l’equip de govern a l’autoritzar que es faci servir l’informe presentat per Anguerri Consultors com a base per tot el projecte del gran establiment  comercial territorial col·lectiu i que no es veu en lloc l’interès públic que acompanyava l’objecte del contracte.

MARATONIANA JORNADA DE MOCIONS A L’AJUNTAMENT DE SALOU.

MARATONIANA  JORNADA DE MOCIONS A L’AJUNTAMENT DE SALOU.   Comença el ple a dos quarts de dues i finalitza a dos quarts de sis de la tarda. Fins a 8 mocions es vam presentar al plenari de Salou que es va celebrar ahir. El grup municipal d’ERC a Salou va aconseguir veure com s’aprovaven les dues mocions que presentava en solitari  al plenari: -Una per revertir les reclamacions de l’iva a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. -Un altre per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions. També el grup municipal d’ERC participava en dues mocions mes amb altres forces politiques i que també van ser aprovades pel plenari: -Amb l’equip de Govern van presentar una moció de suport a l’escola catalana i el model d’immersió  lingüística. -El que hauria sigut una declaració institucional per la commemoració del dia internacional de les dones i suport a la vaga feminista del 8 de març, no va poder ser per la falta de voluntat política de C’s i del PPC.        

27 de febrer de 2018 a les 19.00. Local d'ERC Salou

Vols estar al dia de la política nacional i municipal de Salou? Vols informació de primera mà? A les nostres reunions tractem els temes de més actualitat i els que son de l'interès de la ciutadania en un format obert i participatiu. A més, podràs dialogar amb els nostres regidors sobre els assumptes a tractar al proper plenari del 28 de febrer. Quan? el proper dimarts 27 de febrer 19.00h.  al local de la secció local, Via Aurelia 10 No faltis. Entre tots fem Salou    

CAL UNA MORATÒRIA DE LLICÈNCIES ALS PISOS TURÍSTICS.

CAL UNA MORATÒRIA DE LLICÈNCIES ALS PISOS TURÍSTICS.   El grup polític municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Salou hem demanat que s'estudiï la necessitat de regular les llicències d'habitatges d'ús turístic. Salou és un municipi turístic molt important. Per això, hem d'intentar regular i controlar en quines zones del municipi es poden donar llicències per explotar aquests habitatges, ja que es comença a detectar queixes pel desenvolupament d’aquesta activitat turística en comunitats on la majoria del veïnat resideix durant tot l'any. Volem evitar conflictes de convivència entre els residents habituals i els turistes, com ja està succeint en altres indrets turístics del nostre país. Ara, tenim l'oportunitat d'avançar-nos a la problemàtica, com ens recomana el Pla Estratègic de Turisme de Salou i com reclamem des d’Esquerra des de fa temps. Per tot això, creiem que cal aplicar una moratòria en la tramitació de llicències mentre s'estudia la millor solució. Proposem que durant un any, es suspengui  la concessió de les llicencies per a us turístic que coincideix amb la delimitació de la trama urbana consolidada, en un àrea definida pels carrers: Pont dels Estanyets, Carles Roig, Barenys, Vial de Cavet, Autovia de Salou-Reus. Amb una precisió, que aquesta suspensió es fa amb la finalitat de procedir als estudis previs a la tramitació de l’estudi del Pla especial urbanístic per a la regulació dels Habitatges d’Us Turístic a la ciutat de Salou.  

EN CONTRA D’UNS PRESSUPOSTOS QUE MENYSTENEN ELS SERVEIS A LES PERSONES I S’INCOMPLEIXEN.

EN CONTRA D’UNS PRESSUPOSTOS QUE MENYSTENEN ELS SERVEIS A LES PERSONES I S’INCOMPLEIXEN.  En coherència amb la nostra manera de fer oposició crítica i constructiva alhora, hem votat en contra dels pressupostos municipals per a l’exercici 2018 i ens hem abstingut en la votació de les ordenances d’enguany. Vam votar en contra dels pressupostos perquè l’actual equip de govern no vol ni sentir parlar de pressupostos participatius i perquè destinen, per exemple, més diners a festes, que a serveis socials, que rep una quantitat molt per sota de la mitjana dels municipis de l’Estat (accedeix a les dades ). I perquè considerem que els serveis a les persones haurien de rebre més diners. En concret, els pressupostos actuals destinen a comerç, consum i promoció econòmica el 0,37%; a foment de l’ocupació amb recursos propis, el 0,48%; a serveis socials el 0,77% (0 € a habitatge i lloguer social); a ensenyament, l’1%; a les entitats culturals, el 0,15% (tradicions i cultura popular) i a altres partides, com infància i joventut, les xifres són encara més ridícules. En canvi, a festes, sense comptar de Nadal i Reis, la Festa del Calamar i la del Rei Jaume I, l’1,18%. A més, del pressupostat l’any passat en infraestructures, obres i arquitectura només s’ha fet el 5,22% i no s’ha fet el 59% i està pendent d’adjudicació el 36%. En concret, en infraestructures i jardineria només s’ha fet el 0,88% i no s’ha fet el 79% i el 20% es troba en fase d’adjudicació o realització. L’abstenció a les ordenances ve motivada perquè, d’una banda, es congela la pressió fiscal, es mantenen els preus dels serveis i es recullen algunes de les nostres propostes com, per exemple, bonificacions pels vehicles elèctrics i híbrids i ajudes socials a sectors amb majors necessitats. Tot i que, d’altra banda, ignoren algunes de les nostres propostes com, per exemple, bonificar les empreses que contractin persones aturades empadronades al nostre municipi, entre d’altres.