Salou

Totes les notícies

PASSEJADA PER LA REPÚBLICA.

DISSABTE 25 D'AGOST. A LES 19H. SORTIDA AL PASSEIG JAUME I, CONFLUÈNCIA AMB EL MOLL. SALOU. PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I  LA LLIBERTAT. CAMBRILS, SALOU, VILASECA.  

UN ALTRE TURISME ÉS POSSIBLE.

Un altre turisme és possible. A Salou, tothom opina sobre el turisme i és lògic, ja que és una de les destinacions turístiques més importants de Catalunya. Sovint, però, es fa des d’una visió parcial o sense concretar. Una temàtica que dona per molt. Per això, amb aquest article, des d’Esquerra de Salou fem aquesta reflexió general.   En els darrers mesos, han sorgit veus demanant la intervenció de les administracions públiques per tal de millorar i minimitzar l'impacte del turisme sobre la població i sobre el municipi. En la nostra opinió, cal recordar-los que Salou és una ciutat turística i la seva economia es basa en el sector serveis. Una activitat que sovint genera desocupació d'una part considerable de la població local durant la tardor i l'hivern. Per tant, la gent del territori no podem estar en contra d'una inversió potent com el futur Hard Rock, que està previst que comporti la creació de 2.176 llocs de treball directes a temps complert durant els primers cinc anys i d'11.500 llocs de treball totals, directes i indirectes. Una xifra que equival a una tercera part de l'atur registrat al Camp de Tarragona l'any 2017 que va ser de 31.268 persones. Es tracta, doncs, d'un tipus d'inversió coherent amb la realitat socioeconòmica del municipi i del territori.   És clar que aquests nous llocs de feina que es crearan han de ser de qualitat i que cal lluitar contra la precarització laboral, la mala praxi en les contractacions i en les externalitzacions de serveis que algunes empreses del sector fan emparats per la legislació laboral vigent, son símbols característics d’aquesta precarització creixent.   Així doncs, quan es reclamen serveis de qualitat s'ha de començar per tenir en compte el personal del sector, els treballadors i les treballadores que tracten amb els visitants. Ells i elles són la cara visible de les empreses i els responsables directes del servei final al client, la part més important d’aquest negoci. I tenir-los en compte vol dir oferir-los formació permanent i unes condicions laborals adequades.

Parlem del proper PLE DE L'AJUNTAMENT de Salou.

Vols estar al dia de la política municipal de Salou? Vols informació de primera mà? A les nostres reunions tractem els temes de més actualitat i els que son de l'interès de la ciutadania en un format obert i participatiu.   En aquesta ocasió, farem un repàs dels punts a tractar al proper ple de l’ajuntament. També d'allò que a tu et preocupi. Quan? el proper dimarts 17 de juliol a les 19.00h.  on? al casal Josep Zamora, Via Aurelia 10 No faltis. Entre tots fem Salou Secció Local ERC-SALOU    

ERC SALOU DEMANA DESFIBRIL.LADORS EXTERNS.

Els regidors d’ERC a l’Ajuntament de Salou han demanat a la Regidoria de Sanitat i Salut la implantació  de Desfibril.ladors Externs Automàtics (DEA) en via pública i en aquelles zones del municipi amb més trànsit de gent i en espais pròxims a platges on no hi ha serveis de SOS permanent.  Cal dir que davant d’una emergència i la ràpida  actuació amb un DEA es poden salvar vides si s’actua durant els primers 20 minuts d’un atac de cor. Creiem que a la zona de platges de Cap Salou, Carles Buigas, Passeig Jaume I, Club Nàutic, etc. podrien ser llocs perfectes per ubicar en una primera fase els primers aparells. Aquesta mesura ens donaria una gran valor afegit com a destinació turística i vers totes les persones  de Salou. Des de el grup d’ERC a l’Ajuntament de Salou, entenem que vistos els resultats positius econòmics del darrer exercici, amb quasi 5 milions Euros de superàvit, no fora cap impediment per dur a terme la nostra proposta.    

CAP DE LLISTA MUNICIPALS 2019 A ERC SALOU

Sandro Boquet és escollit candidat republicà per Salou al 2019. Ha rebut un recolzament unànime i per tercera vegada encapçalarà la llista republicana a la capital de la Costa Daurada Alexandre “Sandro” Boquet Cervera ha estat escollit candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2019 en l’assemblea de la Secció Local d’ERC Salou. Ha rebut un recolzament unànime i per tercera vegada encapçalarà la llista republicana a la capital de la Costa Daurada. Sandro Boquet és regidor des de 2015 juntament amb el company Marçal Curto. Tots dos realitzen una tasca ingent de control del govern municipal. En el seu discurs, el flamant alcaldable dels republicans ha declarat que “falta un any per les eleccions locals i seguirem aprofundint la fiscalització de l’acció d’un govern municipal que notem esgotat i, massa cops, el veiem amb el pas canviat respecte la realitat del país”. “Treballem des de l’oposició, sí, però tenim una clara vocació de govern. Per això confeccionarem una llista transversal i amb persones capacitades per governar Salou amb els valors republicans”, ha afirmat. Sandro Boquet creu que “Salou té molts elements per lluir més del que la fan lluir”. “És com si li faltés ànima –afegeix-; m’agradaria enfortir l’esperit de pertanença a la ciutat per part dels que l’habitem i necessitem més espais que impulsin la col•laboració i relació entre els ciutadans”. L’assemblea d’ERC Salou  era oberta a les persones amigues i simpatitzants, moltes d’elles més implicades amb el partit arrel de la gestió municipal i de qüestions nacionals dels últims temps. La militància a la Secció Local s’ha incrementat des de l’1 d’octubre i en les darreres eleccions celebrades, les del Parlament del 21 de desembre de 2017, ERC va obtenir el seu rècord absolut de vots a Salou (1.623 vots). Convertint a ERC Salou en la primera força independentista i d'esquerres de la ciutat. Sandro Boquet assegura que “defensem i seguirem defensant el vot independentista, d’esquerres i republicà.

SIS MOCIONS AL PLE DE SALOU.

SIS MOCIONS AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SALOU. El ple de l’Ajuntament de Salou en sessió ordinària del mes de Maig va contar amb sis mocions dels diferents grup municipals, entre aquestes una de caràcter institucional. La primera, l’ha presentada el Grup Municipal del PP en la que demanava -després de l’anunci de la desaparició d’ETA després de 50 anys d’existència- que el ple de l’Ajuntament acordés erigir, en un espai públic del nostre municipi, un monument en homenatge a les víctimes d'ETA; a més d’agrair tant als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat com als jutges i fiscals, la seva la tasca en la lluita contra la banda terrorista. Aquesta moció només ha rebut els vots a favor del PP i de C’s, i no ha estat aprovada.  La segona moció, presentada pel Grup Municipal Socialista –i on s’han introduït unes esmenes d’ERC- insta al Govern de la Generalitat a prorrogar, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de la Direcció General de Joventut, la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya o incorporar una figura similar a les mateixes entitats on estaven els Impulsors, com a mínim, durant el transcurs del Programa de Garantia Juvenil (2014-2020). A més d’instar a la Generalitat a destinar els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves, degut a que la Xarxa d’Impulsors no té sentit si no hi ha una cartera de serveis i uns recursos a oferir als i les joves. Aquesta moció ha rebut el suport unànime dels 21 regidors. El debat de mocions ha continuat amb una tercera, presentada pel PP, en la que s’insta la Generalitat de Catalunya a mantenir l’actual sistema de repartiment de la recaptació de la taxa turística. Aquesta, ha estat rebutjada. La moció dels populars recull que des de l’any passat els ajuntaments catalans reben un 50% de la recaptació de la taxa turística en lloc del 30%, com a conseqüència d'una esmena de la Llei d'acompanyament dels Pressupostos 2017 que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya i assenyala que “aquest mes hem tingut coneixement que la Generalitat vol tornar a modificar els canvis introduïts l'any passat en la recaptació de la taxa turística, fent marxa enrere a la mesura adoptada.

Demà parlem del proper PLE DE L'AJUNTAMENT de Salou.

Si et vols informar dels diferents assumptes que es tractaran dimecres 30 de Maig de 2018 al ple de l'ajuntament, vine demà dimarts al nostre local social, via Aurèlia 12 de Salou, 19.00h i podrem explicar-te tot el que vols saber. Contarem amb la participació dels regidors d'ERC a l'ajuntament que ens posaran al dia de la vida municipal, parlarem de gestió del territori, de serveis als ciutadans i de les diferents mocions presentades pels grups municipals. També ens podeu dir si teniu preguntes a dirigir a l'alcalde. ORDRE DEL DIA: 100.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, DE L'ACTA DEL PLE CELEBRAT, EN SESSIÓ ORDINÀRIA, EL DIA 25 D'ABRIL DE 2018 (EXPEDIENT NÚMERO 3716/2018)   200.- DESPATX OFICIAL   201.- DONAR COMPTE DELS DECRETS DES DEL NÚMERO 1872 FINS AL NÚMERO 2731 DE L'ANY 2018 (EXPEDIENT NÚMERO 531/2018)   300.- ASSUMPTES DE GESTIÓ DEL TERRITORI I D’INFRAESTRUCTURES I MANTENIMENT DE LA CIUTAT   301.- APROVACIÓ PROVISIONAL, SI S'ESCAU, DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL POUM REFERENT A L'APLICACIÓ DE LA REGULACIÓ DE LA DENSITAT HOTELERA SEGONS ELPOUM VIGENT (MODIFICAT PER LA MP-40) AL PAU CS-14. (MP-100) (EXPEDIENT NÚMERO8177/2017)   302.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, RATIFICAR EL DECRET DE DATA 18-05-2018 DE REQUERIMENT A LA DIRECCIÓ GENERAL DE COMERÇ, EN RELACIÓ A LA MP DEL POUM SECTOR 04 EMPRIUS NORD (EXPEDIENT NUMERO 3348/2017)   303.- VERIFICACIÓ, SI S'ESCAU, DEL TEXT REFÓS DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA ESPECIAL URBANÍSTIC D'ACTUACIÓ ESPECÍFICA D'INTERÉS PÚBLIC DE CARÀCTER ESPORTIU AL COMPLEX ESPORTIU "FUTBOL SALOU" (EXPEDIENT NÚMERO 6504/2016)   400.- ASSUMPTES DE SERVEIS ALS CIUTADANS 401.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, DEL CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT DE SALOU I LA FUNDACIÓ TARRAGONA 2017 EN EL MARC DELS XCIII JOCS MEDITERRÀNIS (EXPEDIENT NÚMERO 767/2018)   402.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, DE NOMENAMENT DEL PAS PÚBLIC PEATONAL QUE PORTA DEL CARRER PUNTA DEL CAVALL A LA CALA DEL PINATELL (EXPEDIENT NÚMERO 3938/2018) F_RESOLUCION 500.- MOCIONS PRESENTADES PELS DIVERSOS GRUPS POLÍTICS   501.

SALOU COMENÇA A DEFINIR-SE.

  El ple de Salou celebrat aquest dimecres ha aprovat una moció d’ERC de denúncia a la criminalització dels CDR “per part de l’aparell de l’estat espanyol”. Amb aquesta moció ERC Salou dona veu als CDR per dir a la ciutadania que es consideren una forma d’acció política absolutament legítima. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC , Guanyem i els regidors de CiU Martina Fourrier, Maria José Rodríguez, Marc Montagut, Benet Presas i Ramón Pascual. El PP i Ciudadanos han votat en contra, mentre que el PSC, l’alcalde, Pere Granados, i els regidors de CiU Júlia Gómez i Jesús Barragán s’han abstingut. La moció presentada pel grup municipal del PP “de rebuig als actes violents ocorreguts els darrers dies a Catalunya”, ha quedat descartada per la seva aprovació al plenari. La proposta dels populars s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC, Guanyem, i els regidors de CiU Benet Presas, Marc Montagut, Martina Fourrier, Ramon Pasqual, i Maria José Rodríguez. El PP i Ciudadanos han votat a favor, però  el PSC, l’alcalde Pere Granados i els regidors de CiU Júlia Gómez i Jesús Barragán han votat abstenció.  

SALOU DIADA SANT JORDI 2018

Com sempre, a la plaça de Sant Jordi la parada d’ERC Salou va rebre la visita matinal dels alumnes dels diferents centres escolars de la població, ja que es va disposar per part de l’ajuntament , diferents activitats per animar la diada, contant fins i tot amb la Cobla Tàrrega. I visita de grans, un gran indicador de la proximitat amb la gent. La plaça plena de parades amb roses, i constatar que venen expressament a comprar a la parada d’ERC Salou, clar, amb la rosa ve la xerradeta amb els membres de la Secció Local i amb els regidors per ERC a l’ajuntament de Salou, Sandro Boquet i Marçal Curto que per el mateix preu de la rosa o el llibre et posaven al corrent de l’última a l’Ajuntament.