Salou

Totes les notícies

Píndola 1 Post confinament

Píndoles de coneixement: Turisme familiar en temps de la COVID-19 Post confinament vs post COVID-19 Turisme, oci exterior i l’actual pandèmia. Què podem esperar els mesos vinents? Un estudi impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Píndoles per una situació excepcional Què són i per a què? Arran de la pandèmia declarada a escala global per la irrupció i propagació de la malaltia infecciosa COVID-19, la salut, l’economia i els hàbits de les persones s’han vist afectats i capgirats com ningú podia imaginar fa només uns mesos. Aquesta situació ens obliga a repensar la nostra manera d’afrontar nous condicionants i situacions complexes en l’àmbit personal, alhora que també ens crida a reformular les dinàmiques del nostre àmbit professional. I sense dubte, el nostre, és un dels sectors econòmics més directament afectats per aquesta situació.   Què esperar  del futur  en temps  de la COVID-19? És possible que, fa uns mesos, l’expectativa sobre el 2020 i el 2021 en endavant fos que les coses evolucionessin dins d’una normalitat, de certes coses esperables i plausibles, en un continu creixement. Aquesta situació que estem vivint, entre moltes variables, ens condueix a trencar esquemes sobre allò que donàvem per fet.   Mons post-COVID-19 i post confinament no són el mateix Aquest és un dels punts clau d’allò que podem saber: el final del confinament no coincidirà amb el final del virus, malauradament. Es parla sovint de com serà el món «post-COVID-19». Si ens referim amb el post com «després de», queden anys per aquest moment. Per tant, i atès que tot és molt incert i alguns processos són accelerats o caòtics, encara no podem tenir clar quins serien els escenaris probables.   Quins estadis són previsibles després del confinament, els mesos vinents? Els càlculs sobre la durada del desconfinament i les previsions sobre l’obtenció d’una vacuna ens permeten visualitzar possibles impactes econòmics i socials del mateix confinament, però també plantejar-nos – tot i que la previsió pot resultar incòmoda- que tenim per endavant, com a poc, dos anys de volatilitat, de nous petits i mitjans esdeveniments inesperats, com per exemple nous brots i infeccions a diferents escales.

CARTA D’ACOMIADAMENT A LA PRECARIETAT

Des d'un formalisme republicà i socialista per acomiadar-nos del treball precari ens hem de servir d'igualtat d'oportunitats laborals basades en l'accés a la formació abaratit per l'estat de dret. Tanmateix avui en dia, les escales salarials estan molt polaritzades i als bregadors de la cultura de l'esforç no se'ls hi garanteix la seva tria vocacional per molt que s'hagin esllomat en el seu itinerari educatiu i professional. El clientelisme entre membres de classes socials, sindicats, entitats bancàries o partits menysprea el potencial i les retribucions de moltíssims treballadors. Per això posem en dubte aquell tan repetit mantra, des de l'escola: "qui treballa fort aconsegueix el que vol". Paradigma d'un capitalisme platònic que, a fuetades, sotmet a milers de treballadors enganyats al somni del paradís consumista. Foment de la lluita competencial entre membres del col·lectiu laborista, mentre s'ambiciona i inclús es respecta els estatus privilegiats superiors. Per altra banda, els treballadors masculins segueixen tenint millors retribucions que les seves companyes de professió. I amb la mateixa injustícia, els immigrants lubriquen la maquinària capitalista sense seguretat social ni salaris dignes. Que l'1 de maig reivindicatiu és més necessari que mai ho demostra la nova categoria de treballadors pobres, que per molt que treballin no els hi arriba per pagar el lloguer o el menjar dels seus fills. Aquesta categoria ja fa temps que la coneixen els països explotats per les multinacionals, mentre aquestes disfressen la seva imatge amb almoines als més desafavorits o salaris més dignes als seus països seu. Cal una indemnització via impositiva. Tampoc volem oblidar que el nostre món també és explotat i buidat impunement dels seus recursos naturals, quan els nostres avenços tecnològics poden aprofitar molt millor els avantatges de les energies alternatives. Per això pels qui desitgem un país nou; no desitgem que aquest vicis aristocràtics, ni classistes; ni volem conformar-nos a ser mileuristes endeutats a perpetuïtat, ni creiem merèixer més per ser d'un determinat sexe o nacionalitat.

Reflexions des del confinament II

Quin és el principal problema  que ha de resoldre Catalunya per esdevenir un estat sobirà independent? Possiblement, si féssim la pregunta, el primer que ens vindria al cap és que el principal problema és l’estat espanyol, un estat enrocat en la defensa de la unitat d’Espanya per sobre de tot. Una idea tan arrelada a l’imaginari col·lectiu espanyol, que fins i tot fa que forces progressistes renunciïn  a defensar drets fonamentals, no sigui que algú els acusi de separatistes i de voler trencar Espanya. Evidentment aquest és un gran problema, però jo estic convençut que no n'és el principal. Doncs si no és aquest, quin és? Segons Manel Delgado, el principal problema que tenim els catalans és la presència larvada del feixisme dins del moviment independentista. Jo no puc estar més d’acord amb aquesta afirmació. Fa uns dies, en Joan Canadell (President de la cambra de comerç de Barcelona) declarava sense ruboritzar-se: “España es paro y muerte; Catalunya, vida y futuro” Entre els comentaris de particulars que acompanyaven la noticia, l’adjectiu més comú era “Nyordos de merda”. Realment algun independentista pot creure que aquest és el camí? La veritable batalla que s’ha de lliurar és la dels arguments, la de fer entendre que si ens gestionem nosaltres mateixos tindrem un millor futur; que si ho fem bé, podem crear una República amb uns fonaments sòlids, socialment justa, feminista, ecologista, un model modern, transparent, de governs del poble pel poble, integradora, on tothom (i tothom és tothom) estigui representat i la faci seva. No podem permetre que ningú trenqui aquest somni. Dins l’independentisme, hi ha qui pensa que una persona que respecta la terra dels seus avantpassats, que estima la llengua dels seus avis i pares, que voldria que Catalunya continués formant part de l’estat Espanyol, que espera amb anhel l’arribada de l’estiu per anar a aquella casa familiar d’Andalusia, d’Extremadura, de Castella o del Marroc, que aquesta família no té lloc a una Catalunya independent, que són “nyordos de merda”.

INFORME MESURES SECTOR TURÍSTIC

Avuí us fem arribar un informe amb data 14 d’abril de 2020, que donada la nostra situació i la dedicació de la nostra població al mercat turístic trobem prou important i interesant, en que  detalla l’estat dels mercats emissors de turisme a dia 8 d’abril de 2020.  S’ha de tenir en compte que en les circumstàncies actuals, la informació canvia constantment.  En aquest informe s’assenyalen les restriccions de moviments i les mesures preses al sector turístic de cada mercat. Els mercats implicats en aquest informe són els següents: -EUROPA: Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Italia, Irlanda, Israel, Països Baixos, Països Nòrdics, Portugal, Regne Unit, Rússia. -AMÈRICA: Argentina, Brasil, Estats Units.  -ASIA: Àsia-Pacífic, Xina.                                                     Us convidem a que us mireu l’informe detingudament per extraure la informació necessaria.  http://locals.esquerra.cat/documents/arxius/informe-mesures-sector-turistic-090420-mercats-emissors-1-pdf                                                   INFORME MESURES SECTOR TURÍSTIC 9.4.2020 COVID-19 http://locals.esquerra.cat/documents/arxius/1587068087033_novetats-covid-9.4-1.pdf                                                  INFORME MESURES SECTOR TURÍSTIC 28.4.2020 COVID-19 http://locals.esquerra.cat/documents/arxius/actualitzacio-28.04.2020.pdf                                                INFORME MESURES SECTOR TURÍSTIC 30/04/2020 COVID-19 http://locals.esquerra.cat/documents/arxius/novetats-covid-30.4-1.pdf

MESURES PER AFRONTAR LA COVID-19 AJUNTAMENT DE SALOU

Ajuda i acompanyament per les famílies vulnerables, treballadors, autònoms, PIMEs i altres sectors que s'han vist afectats per la declaració de l'Estat d'Alarma Mesures econòmiques Mesures de neteja, recollida de residus i salubritat urbana Mesures d'infància, joventut, culturals i educatives Mesures que s'han pres des del Patronat Municipal de Turisme de Salou Mesures de gestió i tràmits en línea a través de la seu electrònica Mesures de serveis als veïns i veïnes de Salou VOLEU SER VOLUNTARIS/ÀRIES? Escriviu un missatge i ens posarem en contacte amb vosaltres​ QUÈ PUC FER I QUÈ NO, ALTRE ENLLAÇOS D'INTERÈS Informació sobre la restricció d’activitats Què puc fer i què no puc fer. Preguntes sobre la restricció d'activitats per la Covid-19 (Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya)   Informació general Preguntes i respostes sobre el Covid-19 (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya)   Información para la ciudadanía sobre el nuevo coronavirus Covid-19 (Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social)   Situació actual del Covid-19 a Espanya (Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social)   Informació i recomanacions sobre el coronavirus en diferents idiomes (Canal Salut de la Generalitat de Catalunya)    Informació sobre salut App Stop Covid-19CAT (Canal Salut, Generalitat de Catalunya)  Guia amb recomanacions de gestió psicologics durant quarantenes per malalties infeccioses (Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya)   Informació sobre educació Mesures preses en l'àmbit educatiu (Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya)   Informació sobre l’àmbit econòmic Servei d’atenció digital per informar de les mesures econòmiques per fer front al COVID-19 (Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya)   Recomanacions per a les empreses en casos d’infecció (Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya)   Afectacions del coronavirus per a les persones consumidores (Agència Catalana de Consum)   Moratòria del pagament de la hipoteca pel Covid-19.

TARGETA MENJADOR

Distribuïdes ja les targetes moneder per una empresa de repartiment amb els 40€ inicials, donat que el tancament de les escoles s’allarga mes enllà dels primers 15 dies inicials. El departament d’ensenyament de la Generalitat, ja ha efectuat una recarrega fins que l’alumnat pugui tornar a classe.  Per tant es important que aquestes  targetes no es llencin.  En alguns ajuntaments les targetes les han repartit les mateixes escoles, altres han sigut els consells comarcals que han trobat la manera de fer arribar aquestes targetes als usuaris , i a Salou ha sigut una empresa postal que ha fet el repartiment d’aquestes.   Les targetes han estat recarregades en les darreres hores, que s’afegeix al saldo del que ja es disposava. Es tracta dels diners corresponents als dies laborals entre el 30 de març i el 9 d’abril, a  més del 13 de març que va ser el primer dia de tancament de les escoles i que no estava inclòs en la primera càrrega de la targeta.  Aquestes targetes tenen com a objectiu garantir als menors beneficiaris d’aquest ajut d’educació infantil, primària i secundària la continuïtat d’ajut durant el temps que els centres romanguin tancats. Estan destinades a la adquisició d’aliments.  Nota de premsa: http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=384085

PROPOSTES D'ERC A L’AJUNTAMENT DE SALOU PER TAL DE PODER FER FRONT A LA CRISIS DEL COVID-19

El Covid-19 ens ha sacsejat sens dubte, provocant una situació d’emergència social i econòmica en la qual tots i totes fem i haurem de fer molts esforços. La societat ha respondre de manera responsable i solidària i respectar en tot moment el confinament decretat. Com a ciutadans podem fer molt per fer front aquest virus, com quedar-nos a casa, respectar les mesures d’higiene i mantenir les distàncies (també a casa, sobretot quan compartim espai amb persones grans o amb patologies prèvies).   L’administració local, pot aplicar una sèrie de mesures amb les quals pot ajudar a fer front aquesta crisis. ERC Salou, vol col·laborar en tot el que sigui possible amb l’equip de govern. Per això, tot i que sabem que hi estan treballant, els hi fem entrega d’un seguit de propostes i mesures a nivell municipal per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local.   Som conscients que és una situació molt canviant, que les conseqüències d’aquesta crisis són imprevisibles i, per tant, en cada cas i cada situació caldrà adaptar aquestes situacions.   MESURES SOCIALS     Vetllar: ara més que mai l’Ajuntament ha de tenir una actitud pro -activa i fer un seguiment de totes les famílies i assegurar que no els manca de res; si fos necessari reunificant al personal en aquelles àrees que durant aquest període tinguin una càrrega extra.   Ajudes al lloguer i hipoteca: crear una nova subvenció per donar ajudes al lloguer/hipoteca mentre dura l’alarma a les famílies que ha deixat de tenir ingressos i tenen més despeses i que poder queden despenjades per les oferides per la Generalitat o Estat, com pot ser el cas dels treballadors eventuals que no estan contemplats, fet que al nostre municipi hi ha una gran quantitat.   Comunicació: comunicar de forma més extensa totes les novetats sobre la situació a tota la població, utilitzant tots els canals disponibles: xarxes, megafonia o penjant cartells en farmàcies i negocis que estiguin oberts.

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián

Les 14 mesures econòmiques i socials d'Esquerra Republicana per pal·liar els efectes del coronavirus

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés considera insuficients les propostes de l'Executiu espanyol i exigeix la suspensió del pagament del lloguer i dels subministraments bàsics El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha exigit al Govern espanyol una bateria de 14 mesures econòmiques urgents encarades a afrontar la situació social i econòmica derivada del coronavirus. Es tracta d'un paquet de mesures que tenen un doble objectiu: d'una banda, dotar de més liquiditat als autònoms i a les PIMES per sustentar el teixit productiu durant aquest confinament i, d'altra banda, garantir que cap treballador perd el seu lloc de treball perquè ningú es quedi enrere: "Fa 12 anys no van dubtar a rescatar, per valor de 60mil MEUR, la banca. Que no ningú no dubti ara, ni un minut més, a rescatar les persones", va advertir Rufián al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Tanmateix, Rufián va deixar palesa la insuficiència de les mesures proposades per l’executiu espanyol, i va recordar que " el nostre deure no només és protegir la gent del virus. Es també protegir-la d'un acomiadament, d'un desnonament o de la misèria que arribarà demà. No ho oblidin". De la mateixa manera, va insistir que "aquell que es pensi que es solucionarà tot, amb 4 o 5 senyors amb 20 medalles cadascun d'ells al pit, presents a la televisió cada matí, o amb aplaudiments als balcons (que s'agraeixen) a l´únic exèrcit desarmat que guanyarà aquesta batalla, s'equivoca enormement".    El nostre deure no només és protegir la gent del virus. És també protegir-la d'un acomiadament, d'un desnonament o de la misèria que arribarà demà  Gabriel Rufián, portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés En aquest sentit, Gabriel Rufián va deixar clares quines són les mesures de xoc que Esquerra Republicana defensa per lluitar contra el coronavirus i també contra les repercussions econòmiques i socials que se'n derivaran: La suspensió urgent del pagament del lloguer per als col·lectius més afectats per aquesta crisi.

Reflexions des del confinament

Si ens centrem en “l'espai d'història concreta que ens pertoca, i el minúscul territori per viure-la”, dels quals parlava el poeta, ens adonem que estem patint la traca final d’uns anys convulsos. Estem en moments transcendentals on, sense pudor, les pitjors característiques dels mals governants, dels mals jutges, dels mals periodistes i de les males persones en definitiva, campen lliurement per l’estat espanyol. Les aparences enganyen gairebé sempre, i aquest “Gobierno” en aparença progressista, n'és una bona mostra.  Com pot ser? Que per protegir la imatge de la capital del regne, no s´hagi tancat un dels principals focus de contaminació de l'Europa occidental. Com pot ser? Que ens diguin que el virus no entén de fronteres, ni territoris, quan l’única eina efectiva per controlar la crisis s’hagi demostrat que és el tancament de territoris. Com pot ser? Que les rodes de premsa informatives estiguin envoltades  de militars, de policies i guàrdies civils. Com pot ser? Que es confisquin les comandes  de material mèdic de diferents destins, per afavorir el territori d’aquells que ens diuen que no creuen en territoris. Com pot ser? Que la monarquia aprofiti aquest delicat moment per reconèixer d’amagatotis que el rei emèrit ha estat un personatge presumptament corrupte i que l'esquerra espanyola voti en contra d’investigar-ho.  I si mirem cap a casa nostra, tot i guanyar la comparativa, no estem en el millor moment,  angoixats amb la incertesa de si el nostre sistema sanitari podrà aguantar sense col·lapsar. Aquest sistema sanitari que el ministre de les clavegueres presumia d’haver-se’l carregat, que ha patit les esgarrifadores retallades dels governs neoliberals d’Artur Mas, aquell govern que derivava pacients a hospitals privats, al mateix temps que  rebaixava els pressupostos a la sanitat publica.  Doncs aquest sistema, aguanta estoicament, gracies a l’actiu mes important que té Catalunya en tots els àmbits, el capital humà, els magnífics professionals del sector sanitari.