Salou

Totes les notícies

TARGETA MENJADOR

Distribuïdes ja les targetes moneder per una empresa de repartiment amb els 40€ inicials, donat que el tancament de les escoles s’allarga mes enllà dels primers 15 dies inicials. El departament d’ensenyament de la Generalitat, ja ha efectuat una recarrega fins que l’alumnat pugui tornar a classe.  Per tant es important que aquestes  targetes no es llencin.  En alguns ajuntaments les targetes les han repartit les mateixes escoles, altres han sigut els consells comarcals que han trobat la manera de fer arribar aquestes targetes als usuaris , i a Salou ha sigut una empresa postal que ha fet el repartiment d’aquestes.   Les targetes han estat recarregades en les darreres hores, que s’afegeix al saldo del que ja es disposava. Es tracta dels diners corresponents als dies laborals entre el 30 de març i el 9 d’abril, a  més del 13 de març que va ser el primer dia de tancament de les escoles i que no estava inclòs en la primera càrrega de la targeta.  Aquestes targetes tenen com a objectiu garantir als menors beneficiaris d’aquest ajut d’educació infantil, primària i secundària la continuïtat d’ajut durant el temps que els centres romanguin tancats. Estan destinades a la adquisició d’aliments.  Nota de premsa: http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=384085

PROPOSTES D'ERC A L’AJUNTAMENT DE SALOU PER TAL DE PODER FER FRONT A LA CRISIS DEL COVID-19

El Covid-19 ens ha sacsejat sens dubte, provocant una situació d’emergència social i econòmica en la qual tots i totes fem i haurem de fer molts esforços. La societat ha respondre de manera responsable i solidària i respectar en tot moment el confinament decretat. Com a ciutadans podem fer molt per fer front aquest virus, com quedar-nos a casa, respectar les mesures d’higiene i mantenir les distàncies (també a casa, sobretot quan compartim espai amb persones grans o amb patologies prèvies).   L’administració local, pot aplicar una sèrie de mesures amb les quals pot ajudar a fer front aquesta crisis. ERC Salou, vol col·laborar en tot el que sigui possible amb l’equip de govern. Per això, tot i que sabem que hi estan treballant, els hi fem entrega d’un seguit de propostes i mesures a nivell municipal per reduir l’impacte econòmic sobre les famílies i el sector econòmic local.   Som conscients que és una situació molt canviant, que les conseqüències d’aquesta crisis són imprevisibles i, per tant, en cada cas i cada situació caldrà adaptar aquestes situacions.   MESURES SOCIALS     Vetllar: ara més que mai l’Ajuntament ha de tenir una actitud pro -activa i fer un seguiment de totes les famílies i assegurar que no els manca de res; si fos necessari reunificant al personal en aquelles àrees que durant aquest període tinguin una càrrega extra.   Ajudes al lloguer i hipoteca: crear una nova subvenció per donar ajudes al lloguer/hipoteca mentre dura l’alarma a les famílies que ha deixat de tenir ingressos i tenen més despeses i que poder queden despenjades per les oferides per la Generalitat o Estat, com pot ser el cas dels treballadors eventuals que no estan contemplats, fet que al nostre municipi hi ha una gran quantitat.   Comunicació: comunicar de forma més extensa totes les novetats sobre la situació a tota la població, utilitzant tots els canals disponibles: xarxes, megafonia o penjant cartells en farmàcies i negocis que estiguin oberts.

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián

Les 14 mesures econòmiques i socials d'Esquerra Republicana per pal·liar els efectes del coronavirus

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés considera insuficients les propostes de l'Executiu espanyol i exigeix la suspensió del pagament del lloguer i dels subministraments bàsics El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha exigit al Govern espanyol una bateria de 14 mesures econòmiques urgents encarades a afrontar la situació social i econòmica derivada del coronavirus. Es tracta d'un paquet de mesures que tenen un doble objectiu: d'una banda, dotar de més liquiditat als autònoms i a les PIMES per sustentar el teixit productiu durant aquest confinament i, d'altra banda, garantir que cap treballador perd el seu lloc de treball perquè ningú es quedi enrere: "Fa 12 anys no van dubtar a rescatar, per valor de 60mil MEUR, la banca. Que no ningú no dubti ara, ni un minut més, a rescatar les persones", va advertir Rufián al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Tanmateix, Rufián va deixar palesa la insuficiència de les mesures proposades per l’executiu espanyol, i va recordar que " el nostre deure no només és protegir la gent del virus. Es també protegir-la d'un acomiadament, d'un desnonament o de la misèria que arribarà demà. No ho oblidin". De la mateixa manera, va insistir que "aquell que es pensi que es solucionarà tot, amb 4 o 5 senyors amb 20 medalles cadascun d'ells al pit, presents a la televisió cada matí, o amb aplaudiments als balcons (que s'agraeixen) a l´únic exèrcit desarmat que guanyarà aquesta batalla, s'equivoca enormement".    El nostre deure no només és protegir la gent del virus. És també protegir-la d'un acomiadament, d'un desnonament o de la misèria que arribarà demà  Gabriel Rufián, portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés En aquest sentit, Gabriel Rufián va deixar clares quines són les mesures de xoc que Esquerra Republicana defensa per lluitar contra el coronavirus i també contra les repercussions econòmiques i socials que se'n derivaran: La suspensió urgent del pagament del lloguer per als col·lectius més afectats per aquesta crisi.

Reflexions des del confinament

Si ens centrem en “l'espai d'història concreta que ens pertoca, i el minúscul territori per viure-la”, dels quals parlava el poeta, ens adonem que estem patint la traca final d’uns anys convulsos. Estem en moments transcendentals on, sense pudor, les pitjors característiques dels mals governants, dels mals jutges, dels mals periodistes i de les males persones en definitiva, campen lliurement per l’estat espanyol. Les aparences enganyen gairebé sempre, i aquest “Gobierno” en aparença progressista, n'és una bona mostra.  Com pot ser? Que per protegir la imatge de la capital del regne, no s´hagi tancat un dels principals focus de contaminació de l'Europa occidental. Com pot ser? Que ens diguin que el virus no entén de fronteres, ni territoris, quan l’única eina efectiva per controlar la crisis s’hagi demostrat que és el tancament de territoris. Com pot ser? Que les rodes de premsa informatives estiguin envoltades  de militars, de policies i guàrdies civils. Com pot ser? Que es confisquin les comandes  de material mèdic de diferents destins, per afavorir el territori d’aquells que ens diuen que no creuen en territoris. Com pot ser? Que la monarquia aprofiti aquest delicat moment per reconèixer d’amagatotis que el rei emèrit ha estat un personatge presumptament corrupte i que l'esquerra espanyola voti en contra d’investigar-ho.  I si mirem cap a casa nostra, tot i guanyar la comparativa, no estem en el millor moment,  angoixats amb la incertesa de si el nostre sistema sanitari podrà aguantar sense col·lapsar. Aquest sistema sanitari que el ministre de les clavegueres presumia d’haver-se’l carregat, que ha patit les esgarrifadores retallades dels governs neoliberals d’Artur Mas, aquell govern que derivava pacients a hospitals privats, al mateix temps que  rebaixava els pressupostos a la sanitat publica.  Doncs aquest sistema, aguanta estoicament, gracies a l’actiu mes important que té Catalunya en tots els àmbits, el capital humà, els magnífics professionals del sector sanitari.

Nous materials per ciutadania publicats (23.3.20)

•    Preguntes freqüents sobre l’accés als centres sanitaris i circumstàncies personals de risc de contagi. http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/acces-centres-sanitaris.pdf  •    Consells a l’hora de fer mascaretes casolanes o    Vídeo http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/video-mascaretes-casolanes1080x1080.mp4 o    Gif http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/gif-mascaretes-casolanes-1080x1080.gif •    Material adreçat a Joves http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/joactuo/cartell/jove-quedat-a-casa.pdf •    Animals de companyia http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/animals-companyia.pdf •    Cartells comunitat de veïns http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/prohibit-espais-comunitaris.pdf •    Nou Vídeo: Al·lèrgics i SARS-CoV-2: Risc afegit? https://www.youtube.com/watch?v=pgCKhAQEVWs&feature=youtu.be •    Col·labora amb el sistema de salut. En aquest enllaç trobareu els formularis vigents però s’està treballant una nova pàgina que integrarà tots els formularis que tenim en marxa. http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/campanya-jo-actuo/ •    Actualitzats els material de difusió de l’APP, que integren la nova url http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/stop-covid19-cat/ •    Actualitzat el cartell amb telèfons, apps i links d’interès http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-us-responsable.pdf •    Actualitzat. Consells per a persones que estan en aïllament domiciliari http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-consells-aillament-domiciliari.

Rufián llançà un avís als qui estan utilitzant aquesta crisi com a cortina de fum per a tapar les seves vergonyes i les seves corrupteles. La Casa Reial Espanyola.

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés demana al govern espanyol endurir les mesures de confinament i garantir que cap treballador perdi la feina: “Que ningú quedi enrere” “Els hospitals no necessiten militars. Necessiten més mitjans i més personal sanitari. Menys Guàrdia Civil i Exèrcit patrullant per ‘donar tranquil·litat’ i més recursos per al personal sanitari”. Amb aquestes paraules s’ha referit el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, a les mesures impulsades pel govern espanyol per a fer front a la crisi provocada pel Covid-19. En un ple extraordinari celebrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats, Rufián ha demanat al govern de Pedro Sánchez endurir les mesures de confinament individual i atendre la petició del Govern de la Generalitat d’aïllar Catalunya. A més, ha subratllat que cal garantir que cap treballador perdi la feina: “Que ningú quedi enrere”. El portaveu republicà al Congrés ha destacat que “si això és avui un problema global és perquè no es va tractar de forma territorial”. “Si ja van ser irresponsables un cop amb el no confinament territorial, no ho tornin a ser ara no endurint el confinament individual. Hem d’aïllar casa a casa, família a família”, ha reclamat. A més, ha plantejat “un canvi de paradigma total”: reduir el pressupost militar en un 40% per destinar-ho íntegrament al sistema públic de salut, i mentrestant, destinar els recursos destinats al desplegament militar previst durant aquesta crisis “íntegrament a mitjans per a metges i infermeres”. “El hospitals estan a punt de col·lapsar, i si no ho aturem només anirà a pitjor”, ha avisat. Rufián ha començat la seva intervenció agraint el treball de professionals sanitaris, transportistes, caixers, agricultors, personal de neteja i la resta de treballadors que estan sostenint aquesta crisi, i ha advertit que “la crisi sanitària passarà, però la crisi econòmica prevaldrà”.

ERC Salou es posa a disposició del consistori i dels veïns i veïnes del Municipi

Ens trobem davant una crisi global, que posarà a prova la nostra capacitat de gestió col·lectiva. Hem de ser conscients que ens espera encara molta feina. ERC Salou, ens oferim per treballar conjuntament, sense cap oportunisme, a aquelles àrees del consistori on sigui més necessari i ens posem a disposicio de la ciutadania per informar i prestar la ajuda necessària. S'està treballant de valent per dictar i aplicar totes les mesures necessàries per a lluitar contra el contagi del COVID-19. Cal reconèixer la qualitat i la dedicació de tot el personal funcionari, laboral, policia local, sanitaris, a tothom, pel seu sacrifici en aquests dies tan difícils. Així doncs, mostrem voluntat total oferint col·laboració al govern de la ciutat i  a la ciutadania per tal de gestionar i resooldre la crisi del COVID19.  Contacte amb els nostres Regidors Telegram Salut de la Generalitat de Catalunya Test per saber si estic afectat pel coronavirus.   061 Salut Respon (GRATUÏT). Informació de salut sobre el Coronavirus SARS-CoV-2 Tota la informació de salut. Per a la ciutadania.  Per a professionals - Links d'interes: Ajuntament de Salou Mesures generals Informació per als viatgers Àmbit de salut Àmbit del consum Àmbit laboral Àmbit econòmic Àmbit educatiu Àmbit de mobilitat Àmbit de cultura Àmbit universitari Àmbit dels serveis socials Esport i lleure Àmbit judicial  

Mesures preventives davant el COVID-19 (ACTUALITZACIÓ 17/03/2020)

El grup municipal d’ERC Salou, Seguit d'aquest post anirem actualitzant les diferents mesures preventives que decreti el govern, i els diferents enllaços d'interes. Darreres mesures El Govern de la Generalitat ha anunciat el confinament de tot Catalunya. Demanarà a l'Estat el tancament de ports, aeroports i transport ferroviari. Preguntes freqüents sobre el confinament i les restriccions d'activitat [PDF] Des del 14 de març i durant 15 dies s'han establert les mesures següents: -Només funciona un terç del transport públic. -Es decreta el tancament de:               *grans zones comercials, gimnasos, locals d'oci, pistes d'esquí i establiments que no                            siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació               *bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració               *biblioteques i museus de Catalunya -No es poden fer batudes de caça. -Se suspèn la vetlla de persones mortes per COVID-19. -En l'àmbit dels serveis socials:               *es tanquen els centres i serveis de la xarxa social púlica               *se suspenen les activitats als centres ocupacionals               *se suspenen les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada També s'han aixecat les restriccions de trànsit al transport de mercaderies del 14 al 28 de març. A més, des del dijous 12 de març està decretat el confinament de persones en els municipis d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. Test per saber si estic afectat pel coronavirus.   061 Salut Respon (GRATUÏT). Informació de salut sobre el Coronavirus SARS-CoV-2 Tota la informació de salut. Per a la ciutadania.  Per a professionals - Links d'interes: Ajuntament de Salou Mesures generals Informació per als viatgers Àmbit de salut Àmbit del consum Àmbit laboral Àmbit econòmic Àmbit educatiu Àmbit de mobilitat Àmbit de cultura Àmbit universitari Àmbit dels serveis socials Esport i lleure Àmbit judicial  

L’alcalde reconeix que el patronat es polititza. Ell marca la línia política i el gerent l’executa. Per això mateix refusa professionalitzar la gerència.

El passat dimecres 26 en el ple municipal de l'Ajuntament de Salou vam presentar la moció per la professionalització del càrrec de la gerència del Patronat de Turisme. Una moció en la qual el nostre grup municipal demana que el càrrec de gerent de Patronat de Turisme no pugui ser triat a dit pel “mandatari” del moment; que aquesta plaça no sigui un càrrec de confiança només a disposició del govern local que estigui al mandat. Aquesta circumstància actual propicia que cada quatre anys, o quan el govern ho desitgi, es pugui prescindir d’ell si no segueix les seves directrius, al marge que siguin les més adequades per al municipi. Per aquest motiu, el nostre grup municipal va sol·licitar que aquesta plaça sigui adjudicada per concurs públic, i que recaigui en una persona amb els mèrits corresponents que la qualifiquin per ocupar el càrrec. També vam demanar que aquesta persona tingui una certa estabilitat laboral que li permeti tirar endavant projectes turístics que siguin beneficiosos per la ciutat, a curt i a llarg termini. En el plenari, la nostra moció va ser rebutjada per l'equip de govern SUMEM-JUNTSXCAT i PSC, que van argumentar que es tracta d’una moció innecessària, que el ple no és el lloc per presentar-la i que és una moció tòxica. El Sr alcalde, en el seu torn de paraula per al·lusions, també va recriminar al nostre portaveu “que no en té ni idea de turisme”. Va explicar que les ordres les dona el govern local i el patronat les acata i executa, demostrant així que aquest òrgan no treballa de forma autònoma, sinó que és un òrgan de treball polititzat. Tota l'oposició va votar a favor la moció:  Cs (4), PP(1), ERC(4). Aquest consens demostra  que és una proposta necessària per aplicar al nostre municipi. Amb això es va demostrar que l’equip de govern, en tenir la majoria del plenari, vol seguir fent de les seves tenint tots els fils dels titelles a les seves mans, fent i desfent al seu gust. D'aquesta manera, la plaça que demanem que sigui escollida per concurs públic seguirà sent triada a dit, per acabar convertint-se en una plaça administrativa per executar ordres del govern i no per realitzar projectes de forma més autònoma.