Salou

Totes les notícies

SIS MOCIONS AL PLE DE SALOU.

SIS MOCIONS AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SALOU. El ple de l’Ajuntament de Salou en sessió ordinària del mes de Maig va contar amb sis mocions dels diferents grup municipals, entre aquestes una de caràcter institucional. La primera, l’ha presentada el Grup Municipal del PP en la que demanava -després de l’anunci de la desaparició d’ETA després de 50 anys d’existència- que el ple de l’Ajuntament acordés erigir, en un espai públic del nostre municipi, un monument en homenatge a les víctimes d'ETA; a més d’agrair tant als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat com als jutges i fiscals, la seva la tasca en la lluita contra la banda terrorista. Aquesta moció només ha rebut els vots a favor del PP i de C’s, i no ha estat aprovada.  La segona moció, presentada pel Grup Municipal Socialista –i on s’han introduït unes esmenes d’ERC- insta al Govern de la Generalitat a prorrogar, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de la Direcció General de Joventut, la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya o incorporar una figura similar a les mateixes entitats on estaven els Impulsors, com a mínim, durant el transcurs del Programa de Garantia Juvenil (2014-2020). A més d’instar a la Generalitat a destinar els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves, degut a que la Xarxa d’Impulsors no té sentit si no hi ha una cartera de serveis i uns recursos a oferir als i les joves. Aquesta moció ha rebut el suport unànime dels 21 regidors. El debat de mocions ha continuat amb una tercera, presentada pel PP, en la que s’insta la Generalitat de Catalunya a mantenir l’actual sistema de repartiment de la recaptació de la taxa turística. Aquesta, ha estat rebutjada. La moció dels populars recull que des de l’any passat els ajuntaments catalans reben un 50% de la recaptació de la taxa turística en lloc del 30%, com a conseqüència d'una esmena de la Llei d'acompanyament dels Pressupostos 2017 que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya i assenyala que “aquest mes hem tingut coneixement que la Generalitat vol tornar a modificar els canvis introduïts l'any passat en la recaptació de la taxa turística, fent marxa enrere a la mesura adoptada.

Demà parlem del proper PLE DE L'AJUNTAMENT de Salou.

Si et vols informar dels diferents assumptes que es tractaran dimecres 30 de Maig de 2018 al ple de l'ajuntament, vine demà dimarts al nostre local social, via Aurèlia 12 de Salou, 19.00h i podrem explicar-te tot el que vols saber. Contarem amb la participació dels regidors d'ERC a l'ajuntament que ens posaran al dia de la vida municipal, parlarem de gestió del territori, de serveis als ciutadans i de les diferents mocions presentades pels grups municipals. També ens podeu dir si teniu preguntes a dirigir a l'alcalde. ORDRE DEL DIA: 100.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, DE L'ACTA DEL PLE CELEBRAT, EN SESSIÓ ORDINÀRIA, EL DIA 25 D'ABRIL DE 2018 (EXPEDIENT NÚMERO 3716/2018)   200.- DESPATX OFICIAL   201.- DONAR COMPTE DELS DECRETS DES DEL NÚMERO 1872 FINS AL NÚMERO 2731 DE L'ANY 2018 (EXPEDIENT NÚMERO 531/2018)   300.- ASSUMPTES DE GESTIÓ DEL TERRITORI I D’INFRAESTRUCTURES I MANTENIMENT DE LA CIUTAT   301.- APROVACIÓ PROVISIONAL, SI S'ESCAU, DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL POUM REFERENT A L'APLICACIÓ DE LA REGULACIÓ DE LA DENSITAT HOTELERA SEGONS ELPOUM VIGENT (MODIFICAT PER LA MP-40) AL PAU CS-14. (MP-100) (EXPEDIENT NÚMERO8177/2017)   302.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, RATIFICAR EL DECRET DE DATA 18-05-2018 DE REQUERIMENT A LA DIRECCIÓ GENERAL DE COMERÇ, EN RELACIÓ A LA MP DEL POUM SECTOR 04 EMPRIUS NORD (EXPEDIENT NUMERO 3348/2017)   303.- VERIFICACIÓ, SI S'ESCAU, DEL TEXT REFÓS DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA ESPECIAL URBANÍSTIC D'ACTUACIÓ ESPECÍFICA D'INTERÉS PÚBLIC DE CARÀCTER ESPORTIU AL COMPLEX ESPORTIU "FUTBOL SALOU" (EXPEDIENT NÚMERO 6504/2016)   400.- ASSUMPTES DE SERVEIS ALS CIUTADANS 401.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, DEL CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT DE SALOU I LA FUNDACIÓ TARRAGONA 2017 EN EL MARC DELS XCIII JOCS MEDITERRÀNIS (EXPEDIENT NÚMERO 767/2018)   402.- APROVACIÓ, SI S'ESCAU, DE NOMENAMENT DEL PAS PÚBLIC PEATONAL QUE PORTA DEL CARRER PUNTA DEL CAVALL A LA CALA DEL PINATELL (EXPEDIENT NÚMERO 3938/2018) F_RESOLUCION 500.- MOCIONS PRESENTADES PELS DIVERSOS GRUPS POLÍTICS   501.

SALOU COMENÇA A DEFINIR-SE.

  El ple de Salou celebrat aquest dimecres ha aprovat una moció d’ERC de denúncia a la criminalització dels CDR “per part de l’aparell de l’estat espanyol”. Amb aquesta moció ERC Salou dona veu als CDR per dir a la ciutadania que es consideren una forma d’acció política absolutament legítima. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC , Guanyem i els regidors de CiU Martina Fourrier, Maria José Rodríguez, Marc Montagut, Benet Presas i Ramón Pascual. El PP i Ciudadanos han votat en contra, mentre que el PSC, l’alcalde, Pere Granados, i els regidors de CiU Júlia Gómez i Jesús Barragán s’han abstingut. La moció presentada pel grup municipal del PP “de rebuig als actes violents ocorreguts els darrers dies a Catalunya”, ha quedat descartada per la seva aprovació al plenari. La proposta dels populars s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC, Guanyem, i els regidors de CiU Benet Presas, Marc Montagut, Martina Fourrier, Ramon Pasqual, i Maria José Rodríguez. El PP i Ciudadanos han votat a favor, però  el PSC, l’alcalde Pere Granados i els regidors de CiU Júlia Gómez i Jesús Barragán han votat abstenció.  

SALOU DIADA SANT JORDI 2018

Com sempre, a la plaça de Sant Jordi la parada d’ERC Salou va rebre la visita matinal dels alumnes dels diferents centres escolars de la població, ja que es va disposar per part de l’ajuntament , diferents activitats per animar la diada, contant fins i tot amb la Cobla Tàrrega. I visita de grans, un gran indicador de la proximitat amb la gent. La plaça plena de parades amb roses, i constatar que venen expressament a comprar a la parada d’ERC Salou, clar, amb la rosa ve la xerradeta amb els membres de la Secció Local i amb els regidors per ERC a l’ajuntament de Salou, Sandro Boquet i Marçal Curto que per el mateix preu de la rosa o el llibre et posaven al corrent de l’última a l’Ajuntament.  

AL PROPER PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE SALOU DEL 25 D’ABRIL, ERC SALOU DONARÀ VEU ALS COMITÈS DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA DE CATALUNYA, PRESENTANT UNA MOCIÓ DE DENÚNCIA A LA CRIMINALITZACIÓ DELS CDR PER PART DE L’APARELL DE L’ESTAT ESPANYOL.

AL PROPER PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE SALOU DEL 25 D’ABRIL, ERC SALOU DONARÀ VEU ALS COMITÈS DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA DE CATALUNYA, PRESENTANT UNA MOCIÓ DE DENÚNCIA A LA CRIMINALITZACIÓ DELS CDR PER PART DE L’APARELL DE L’ESTAT ESPANYOL.   MOCIÓ  DEL GRUP POLÍTIC D’ERC-AM A L’AJUNTAMENT DE SALOU DE DENÚNCIA A LA CRIMINALITZACIÓ DELS CDR PER PART DE L’APARELL DE L’ESTAT ESPANYOL   EXPOSICIÓ DE MOTIUS Els Comitès de defensa de la República de Catalunya mitjançant les seves xarxes  socials oficials,  publiquen el següent comunicat que reproduïm de forma literal: "En una setmana en la qual els CDR hem agafat el timó de les protestes al carrer, hem vist com els mitjans del règim han començat a difondre mentides per atacar-nos i criminalitzar-nos. Aquesta campanya, orquestrada conjuntament amb les torces repressores de l'estat espanyol pretén crear un marc per poder legitimar la seva repressió cap a nosaltres i posar-nos al punt de mira de la persecució política i poder justificar, també, la persecució judicial. Els mitjans i els partits polítics del regim no tenen miraments en inventar una suposada ''ka/e borroka" que no existeix ni existirà. El que realment els hi fa por és l'existència d'un poble unit, alegre i combatiu. Els hi fa por que pràcticament el pacifisme actiu com a mètode de transformació social, els hi fa por que tinguem la capacitat per aturar el país. Tenen por que cada cop ens organitzem més i preguem consciència del poder que tenim. Ells tenen la força de la llei, el poder de la premsa, la violència de les porres i tots els recursos econòmics. I nosaltres, nosaltres no tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d'un país millor, des de baix i per a totes. També ens tenim les unes a les altres, colze a colze i allò que més els espanta: el futur. Perquè els CDR som estudiants, pageses, bombers, aturades, botigueres, cambreres, recepcionistes, professores,    autònomes, cuidadores, informàtiques, cuineres, perruqueres, carteres, treballadores de la indústria, jubilades, .

AMB ELS VOTS EN CONTRA D’ERC, EL PLENARI DE SALOU, TOMBA LA MOCIÓ DE CIUDADANOS SOBRE L’OCUPACIÓ IL.LEGAL DE VIVENDES AL MUNICIPI DE SALOU.  

AMB ELS VOTS EN CONTRA D’ERC, EL PLENARI DE SALOU, TOMBA LA MOCIÓ DE CIUDADANOS SOBRE L’OCUPACIÓ IL.LEGAL DE VIVENDES AL MUNICIPI DE SALOU.     El grup de municipal de Ciudadanos a l’ajuntament de Salou ha presentat una moció sobre l’ocupació il·legal d’habitatges al municipi de Salou. Ciudadanos va defensar que les ocupacions il·legals de vivendes, sobretot les realitzades per la delinqüència organitzada que extorsionen al veïns, poden arribar en ocasions a formar part del tràfic de drogues o a la tracta de persones i això se està convertint en tot un nou problema a Salou, i demana mesures per assegurar la convivència entre els veïns que es veuen alterades per l’ocupació il·legal. Per part d’ERC va ser Marçal Curto l’encarregat de defensar el vot contrari a la moció “Malgrat que compartim el fons de la moció (castigar i evitar que màfies o organitzacions criminals ocupin pisos per desprès relloga’ls-les a la gent necessitada i obtenir un guany), no podem votar a favor d’aquesta moció atesa la perillositat d’incloure –accidentalment o no- a qualsevol ciutadà que ocupi un habitatge per necessitat dins d’un nou marc legislatiu que el podia desnonar de manera exprés i deixar-lo al carrer sense cap alternativa. Es imprescindible lluitar contra les màfies i les ocupacions il·legítimes però alhora ha d’anar acompanyat d’una solució habitacional a aquells qui ocupen un habitatge per poder, senzillament, viure”. La moció s’ha votat en contra amb els vots de CiU, PSC, ERC, i Guanyem; i amb els vots favorables de C’s i PP.  

SALOU APROVA UNA MOCIÓ QUE EXIGEIX L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS, EL RETORN DELS EXILIATS I LA DENUNCIA DE LA DERIVA ANTIDEMOCRÀTICA DE L’ESTAT ESPANYOL.

SALOU APROVA UNA MOCIÓ QUE EXIGEIX L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS, EL RETORN DELS EXILIATS I LA DENUNCIA DE LA DERIVA ANTIDEMOCRÀTICA DE L’ESTAT ESPANYOL. Amb l’abstenció dels quatre regidors del PSC a l’Ajuntament de Salou, i la també la abstenció de tres dels regidors del FUPS( grup local presentat a les llistes electorals municipals amb l’antiga CiU),entre elles la de l’alcalde Pere Granados, es va donar per aprovada durant el ple del passat dilluns, 9 de abril de 2018, moció aprovada per un sol vot de diferencia i que exigeix l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denuncia de la deriva antidemocràtica de l’estat espanyol. Aquesta moció fou presentada per el grup municipal d’ERC que conta amb dos regidors i per els quatre regidors de l’antiga CiU(Martina Fourrier, Marc Montagut, Ramón Pasqual i Benet Presas i amb el vot favorable de Maria José Rodríguez(FUPS), el representant del grup municipal de Guanyem també va votar favorablement a la moció, fent que se asseguressin un total de 8 vots a favor. Ciudadanos i el Partit Popular de Catalunya van fer el que era previsible, votar en contra. La moció va ser aprovada doncs amb 8 vots a favor, 7 abstencions i 6 vots en contra.    

VOT CONTRARI D’ERC AL NOU REGLAMENT MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE SALOU.

VOT CONTRARI D’ERC AL NOU REGLAMENT MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE SALOU.   Tot i la feina feta per el grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Salou amb la regidoria que porta la negociació del reglament, i que ERC entén la participació com una eina bàsica per exercir la governança en l’ampli sentit de la paraula, i per axó una població, ciutat o vila com Salou necessita aquesta eina per a que els convilatatns puguin interpel·lar als qui els governen i participar i sentir-se partícips. El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat inicialment el Reglament Municipal de Participació Ciutadana amb un total de 12 vots favorables (els del govern CiU i PSC), i cap favorable per part de l’oposició. Ciudadanos i Guanyem s’han abstingut, i els regidors del Partit Popular de Catalunya i ERC hi ha votat en contra.   L’alcalde, Pere Granados, ha remarcat que “és un reglament que té un objectiu clar, que és impulsar polítiques i espais de participació tot obrint procediments d’informació i participació ciutadana que ens han d’ajudar a la presa de decisions valorant aquells reptes i demandes de la societat”. Afegia que “la voluntat del govern amb aquest reglament és donar mitjans perquè el ciutadà col·labori i sigui més protagonista d’allò que l’Ajuntament tira endavant, i això vol dir donar elevar la qualitat democràtica del municipi”.   Per la seva banda, la regidora de Participació, Júlia Gómez, ha expressat la seva satisfacció “per aquesta eina que servirà per posar en marxa un municipi que dona més veu i valor a la ciutadania”, i ha donat les gràcies a tots els grups municipals de l’oposició que han “col·laborat amb les seves aportacions” (PP, C’s i ERC), malgrat lamentar que aquests finalment no hagin donat el seu vot a favor “havent-hi una quasi unanimitat  i alt grau de consens en tot l’articulat”. El portaveu d’ERC, Sandro Boquet va manifestar en relació al vot contrari d’ERC al Reglament de Participació Ciutadana, que no és lògic, ni coherent, i coarten que puguem representar a aquells que volen i van decidir que els representem.

PLE DE L'AJUNTAMENT

Demà dillums, Convocatòria del PLE DE L'AJUNTAMENT que es celebrarà el proper dia 09 d'abril de 2018. A les 12.00h. MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL D'ERC-AM, LA REGIDORA SRA. MARTINA FOURRIER I ELS REGIDORS SR. MARC MONTAGUT, SR. BENET PRESAS I SR. RAMON PASCUAL, PER L'ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS, EL RETORN DELS EXILIATS I LA DENÚNCIA DE LA DERIVA ANTIDEMOCRÀTICA I AUTORITÀRIA DE L'ESTAT ESPANYOL.