Salou

Totes les notícies

MARATONIANA JORNADA DE MOCIONS A L’AJUNTAMENT DE SALOU.

MARATONIANA  JORNADA DE MOCIONS A L’AJUNTAMENT DE SALOU.   Comença el ple a dos quarts de dues i finalitza a dos quarts de sis de la tarda. Fins a 8 mocions es vam presentar al plenari de Salou que es va celebrar ahir. El grup municipal d’ERC a Salou va aconseguir veure com s’aprovaven les dues mocions que presentava en solitari  al plenari: -Una per revertir les reclamacions de l’iva a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. -Un altre per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions. També el grup municipal d’ERC participava en dues mocions mes amb altres forces politiques i que també van ser aprovades pel plenari: -Amb l’equip de Govern van presentar una moció de suport a l’escola catalana i el model d’immersió  lingüística. -El que hauria sigut una declaració institucional per la commemoració del dia internacional de les dones i suport a la vaga feminista del 8 de març, no va poder ser per la falta de voluntat política de C’s i del PPC.        

27 de febrer de 2018 a les 19.00. Local d'ERC Salou

Vols estar al dia de la política nacional i municipal de Salou? Vols informació de primera mà? A les nostres reunions tractem els temes de més actualitat i els que son de l'interès de la ciutadania en un format obert i participatiu. A més, podràs dialogar amb els nostres regidors sobre els assumptes a tractar al proper plenari del 28 de febrer. Quan? el proper dimarts 27 de febrer 19.00h.  al local de la secció local, Via Aurelia 10 No faltis. Entre tots fem Salou    

CAL UNA MORATÒRIA DE LLICÈNCIES ALS PISOS TURÍSTICS.

CAL UNA MORATÒRIA DE LLICÈNCIES ALS PISOS TURÍSTICS.   El grup polític municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Salou hem demanat que s'estudiï la necessitat de regular les llicències d'habitatges d'ús turístic. Salou és un municipi turístic molt important. Per això, hem d'intentar regular i controlar en quines zones del municipi es poden donar llicències per explotar aquests habitatges, ja que es comença a detectar queixes pel desenvolupament d’aquesta activitat turística en comunitats on la majoria del veïnat resideix durant tot l'any. Volem evitar conflictes de convivència entre els residents habituals i els turistes, com ja està succeint en altres indrets turístics del nostre país. Ara, tenim l'oportunitat d'avançar-nos a la problemàtica, com ens recomana el Pla Estratègic de Turisme de Salou i com reclamem des d’Esquerra des de fa temps. Per tot això, creiem que cal aplicar una moratòria en la tramitació de llicències mentre s'estudia la millor solució. Proposem que durant un any, es suspengui  la concessió de les llicencies per a us turístic que coincideix amb la delimitació de la trama urbana consolidada, en un àrea definida pels carrers: Pont dels Estanyets, Carles Roig, Barenys, Vial de Cavet, Autovia de Salou-Reus. Amb una precisió, que aquesta suspensió es fa amb la finalitat de procedir als estudis previs a la tramitació de l’estudi del Pla especial urbanístic per a la regulació dels Habitatges d’Us Turístic a la ciutat de Salou.  

EN CONTRA D’UNS PRESSUPOSTOS QUE MENYSTENEN ELS SERVEIS A LES PERSONES I S’INCOMPLEIXEN.

EN CONTRA D’UNS PRESSUPOSTOS QUE MENYSTENEN ELS SERVEIS A LES PERSONES I S’INCOMPLEIXEN.  En coherència amb la nostra manera de fer oposició crítica i constructiva alhora, hem votat en contra dels pressupostos municipals per a l’exercici 2018 i ens hem abstingut en la votació de les ordenances d’enguany. Vam votar en contra dels pressupostos perquè l’actual equip de govern no vol ni sentir parlar de pressupostos participatius i perquè destinen, per exemple, més diners a festes, que a serveis socials, que rep una quantitat molt per sota de la mitjana dels municipis de l’Estat (accedeix a les dades ). I perquè considerem que els serveis a les persones haurien de rebre més diners. En concret, els pressupostos actuals destinen a comerç, consum i promoció econòmica el 0,37%; a foment de l’ocupació amb recursos propis, el 0,48%; a serveis socials el 0,77% (0 € a habitatge i lloguer social); a ensenyament, l’1%; a les entitats culturals, el 0,15% (tradicions i cultura popular) i a altres partides, com infància i joventut, les xifres són encara més ridícules. En canvi, a festes, sense comptar de Nadal i Reis, la Festa del Calamar i la del Rei Jaume I, l’1,18%. A més, del pressupostat l’any passat en infraestructures, obres i arquitectura només s’ha fet el 5,22% i no s’ha fet el 59% i està pendent d’adjudicació el 36%. En concret, en infraestructures i jardineria només s’ha fet el 0,88% i no s’ha fet el 79% i el 20% es troba en fase d’adjudicació o realització. L’abstenció a les ordenances ve motivada perquè, d’una banda, es congela la pressió fiscal, es mantenen els preus dels serveis i es recullen algunes de les nostres propostes com, per exemple, bonificacions pels vehicles elèctrics i híbrids i ajudes socials a sectors amb majors necessitats. Tot i que, d’altra banda, ignoren algunes de les nostres propostes com, per exemple, bonificar les empreses que contractin persones aturades empadronades al nostre municipi, entre d’altres.

L’ALCALDE GRANADOS ENS TORNA A VENDRE FUM, ARA AMB LA VIA DEL TREN?

“Volem saber què passarà a Salou: quina connectivitat ferroviària tindrà un cop es desmantellin les actuals vies de tren i entri en marxa el nou Corredor del Mediterrani” va preguntar el portaveu d’ERC, Sandro Boquet, a l’Alcalde Granados en el Ple del passat 24 de gener. La pregunta que fa ERC ve donada per la incertesa que provoquen els plans del Ministeri de Foment sobre el territori, ja que es té la percepció que Salou quedarà despenjat del tràfic ferroviari i la resposta donada per l’alcalde no va esvair aquests dubtes. Tothom volem que el desmantellament de les vies, previst per enguany, permeti a Salou executar un projecte estratègic per a la vertebració urbana i la mobilitat, amb implantació d’un tramvia, que faciliti la connexió amb la xarxa ferroviària del corredor del Mediterrani. Malauradament, una cosa es el que voldríem tots i una altra cosa és el que realment sembla que pot passar. El grup municipal d’ERC hem parlat amb els nostres representants a Madrid i ens han assegurat que el municipi de Salou quedarà molt desconnectat. Sobre aquest tema, podeu llegir l’article del regidor d’Esquerra Alexandre Boquet publicat l’any 2016 al Diari de Tarragona amb el títol Un tren/via anomenat desig (frustrat), plenament vigent:  

UNA OPOSICIÓ CRÍTICA I ALHORA CONSTRUCTIVA.

La tasca d’oposició que fem des de l’Ajuntament de Salou està sent avalada elecció rere elecció. Així, vam obtenir 703 vots, que representen el 9,32% del total, a les eleccions municipals de l’any 2015 i 1.623 vots, el 14,85% del total, a les darreres eleccions al Parlament. Hem obtingut més del doble de vots en dos anys i mig. D’ençà que ens van constituir com a grup municipal, estem treballant conjuntament amb la secció local d’Esquerra i estem molt actius, amb una clara presència a la ciutat i amb un compromís ferm amb la ciutadania. Tractem els temes locals amb una visió nacional i implementem, en la mesura que el fet d’estar a l’oposició ens permet, els eixos principals del programa electoral: justícia social, reactivació econòmica, ocupació i llibertat nacional. Per això, hem votat en contra dels pressupostos municipals per a l’exercici 2018 i ens hem abstingut en la votació de les ordenances. També hem participat activament en tots els temes de ciutat. Així, per exemple, hem contribuït de manera decisiva a dotar, per fi, l’Ajuntament de Salou del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i del Reglament de Participació Ciutadana, àmbits en què mostra poc interès l’equip de govern. Des d’una oposició responsable que aspira a governar, ens alegrem quan algunes de les nostres propostes, encara que sigui per apropiació en lloc de demanar la nostra col·laboració, es porten a la pràctica: les al·legacions i millora del projecte conegut com a Barcelona World, l’interès per la connexió ferroviària, la promoció del poblat de la Cella, la contractació de persones aturades del municipi, l’estudi de percepció turística i el pla estratègic de turisme de Salou o el canvi d’ubicació de les parades de Sant Jordi. A més, hem presentat als plens mocions i altres iniciatives, sovint dictades per l’actualitat, en defensa de la ciutadania i dels nostres representants legítims. Malgrat tot, detectem problemes en la gestió municipal i un continuisme sense cap planificació.

ERC PREGUNTA A L’ALCALDE PER LES MANCANCES QUE PATIRÀN ELS USUARIS DEL FERROCARRIL UNA VEGADA DESMANTELLADES LES VIES.

  “Volem saber que passarà a Salou, quina connectivitat ferroviària tindrà, un cop es desmantellin les actuals vies de tren i, entri en marxa el nou Corredor del Mediterrani” Aquesta va ser la pregunta que el portaveu d’ERC, Sandro Boquet va fer a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Salou durant el passat Ple. Aquesta pregunta que fa ERC a Salou ve donada per la incertesa que  provoquen els plans del Ministeri de Foment sobre el territori. A Esquerra Republicana tenim la percepció que quedarem despenjats del tràfic ferroviari i la resposta donada per l’alcalde no va esvair els nostres dubtes, una cosa es el que voldríem tots i altra cosa és el que realment sembla que pot passar. Pel que sabem al grup municipal d’ERC i després de parlar amb els nostres representants a Madrid, el municipi de Salou quedarà molt desconnectat, l’Equip de Govern ens respon el que li agradaria, però quan veus i t’expliquen com s’està desenvolupant tot tècnicament i com respiren a Madrid, això no ens quadra. Cal que se li expliqui a la gent quines freqüències de tren tindrà Salou quan es posi en marxa el nou Corredor del Mediterrani. Sabem que la ciutat de Tarragona també es veurà molt perjudicada i, per tant, cal saber quins trens vindran al cul de sac que serà l’estació de PortAventura i quins trens en sortiran.  

ASSEMBLEA OBERTA

Com no pot ser de cap altre manera continuem amb la vida municipal al damunt de la taula i de les nostres agendes personals, i es per això que els regidors d'ERC a Salou explicaran els temes que es tractaran al pròxim Ple. Vine, opina i participa. T'esperem dillums 22 de gener 19.00h. Seu ERC Salou Via Aurelia 12 (Salou) FemSalou Seguím