Salou

Totes les notícies

Entrevista a Miriam Martinez Luque la nostra Regidora

Entrevista del diari de Tarragona. Miriam Martinez Luque     24/09/1992 (27) Titulada en Organització i Assistència a la direcció i iniciant estudis universitaris de Dret. Regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya a Salou com a número 2 a les llistes municipals del 2019 i Secretària d’imatge i comunicació a la secció local del partit al municipi.    - Què li falta a Salou ?, quines són les seves principals mancances? A Salou li falta continuar tenint una sensació  de poble però sense oblidar que ens estem convertint en una gran ciutat, tant per part de les veïnes  i veïns de Salou com per part de l’equip de Govern. No podem oblidar que encara que la nostra és una població dedicada al turisme, el més important és cuidar a la seva gent i tot el que ens envolta, des dels més petits fins als més grans, i que serà això el que faci Salou esdevingui una ciutat plenament exitosa.  - Què recepta dona per impulsar més a Salou? S’ha d’aconseguir d’una vegada per totes desestacionalitzar la temporada estival  i apostar per un Salou de tot l’any, en que la puguem oferir als turistes nacionals com internacionals, i perquè no, a la població local una oferta atractiva que et faci escollir Salou davant altres destins. S’ha de cuidar i apostar molt més pel comerç local, una renovació complerta del mercat municipal i una solució immediata del barri de la Salut (barranc de Barenys) entre d’altres. Sent pioners i ficant la ciutat com a referent culinari,  mediambiental i sostenible, esportiu, d’entreteniment i sense oblidar, ser un referent  social, aplicant mesures per garantir que una part del parc immobiliari es reservi per a les persones que hi volen viure tot l’any; en que hem de fer que tot el que vulgui vindre a viure a Salou, o sigui d’aquí de tota la vida no tingui cap raó per marxar i sigui aquesta gent la que faci créixer Salou i pugui tenir una vida personal i familiar digna. - Com ven a Salou als seus amics de fora de la localitat? Passi el que passi, Salou te un encant únic, que fa que totes les persones que venen vulguin tornar; tenim unes cales meravelloses, amb una cultura històrica de poble de costa preciosa i que hi ha racons únics que encara a dia d’avui pots descobrir.

ERC Salou sortim al carrer per recaptar diners per la caixa de la solidaritat

El Tribunal de Cuentas imposa una fiança que suma un total de 4,1 milions d'euros a membres de l'anterior govern, Consellers, alts càrrecs i funcionaris encausats a la macrocausa contra l'independentisme i el Primer d'octubre. És per aquest motiu que l'Executiva Nacional va aprovar sortir al carrer i fer parades arreu del país el cap de setmana del 21 al 23 de febrer, per fer visible la situació i recaptar diners per contribuir a omplir la caixa de solidaritat, ajudant a evitar que la gent encausada vegi embargats els seus béns. Per això aquest passat dissabte 22 vàrem organitzar la paradeta que va tenir un doble objectiu recaptar tot el possible per estar al costat de totes les persones represaliades pel fet d'exercir la seva responsabilitat al costat de l'1 d'octubre i la democràcia, i visualitzar que Esquerra està liderant la lluita antirepressiva. No deixarem cap persona sola. Davant la seva repressió, la nostra solidaritat.    

EL GRUP MUNICIPAL D’ERC SALOU PRESENTA MOCIÓ PER LA PROFESIONALITZACIÓ DE LA GERÈNCIA DEL CONSELL RECTOR DEL PATRONAT DE TURISME

El fins ara Gerent del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Juan Carlos Capilla, ha decidit deixar el càrrec a final del mes de febrer, i és una llàstima. Joan Carles arriba al patronat com a càrrec de confiança de l'anterior president del patronat Benet Presses, amb la intenció d'incorporar una persona que prové del sector privat i és coneixedora de l'entramat turístic de Salou. L'empenta del gerent durant els seus anys al capdavant del patronat ha resultat positiva, sobretot en corregir l'endarreriment que portava Salou amb relació a moltes de les destinacions turístiques amb les quals la nostra ciutat ha d'enfrontar-se cada dia en fires, corners... La seva particular fixació per l'excel·lència en la recerca de la qualitat i no en la quantitat, ens ha aportat un esgraó més en el coneixement per part del turisme de la nostra ciutat. Volem felicitar el Juan Carlos Capilla per la tasca realitzada i la seva professionalitat. Des del primer dia hem mantingut una bona relació professional, de la qual el grup municipal d'ERC es mostra agraït. Desitgem que li vagi bé a la seva nova feina. El grup municipal d'ERC voldria aprofitar aquesta marxa per proposar al Consell rector que aquesta plaça de gerència no sigui un càrrec de confiança d'un govern en particular, sinó que es professionalitzi la funció directiva amb un càrrec que demostri la seva capacitat i que sigui avaluat amb criteris exclusivament objectius. També que durant el temps que la tramitació faci el seu camí, sigui una persona de l'equip del mateix patronat qui es faci càrrec de la gerència. No deixem de banda que tot axó es produeix en ser l'alcalde de la ciutat qui s'encarrega del Consell Rector del Patronat de Turisme de Salou, i que porta un tarannà diferent en qüestió de representativitat de Salou al món. Fins a l'entrada de l'alcalde al Consell Rector, aquesta va ser una taula de consens constant entre les diferents forces polítiques i els empresaris representats al Consell.

La Generalitat garanteix les expropiacions del projecte del barranc de Barenys

Al diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 23 de gener 2020, podem llegir a la disposició addicional, "s'autoritza els departaments de la vicepresidència i d'economia i hisenda i de Territori i Sostenibilitat a adoptar durant el període de pròrroga de la llei 4/2017, del 28 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2017, els acords i mesures que siguin necessaris per a la tramitació de mitigació del risc d'inundació al barri de la Salut del terme municipal de Salou (Tarragonès) CLAU LME. 00101701.PAP 19-02 i per dur a terme les expropiacions necessàries per  l'execució d'aquest projecte" Pressupost necessari i reclamat durant anys per fer front als greus problemes amb les riuades del barranc de Barenys que pateix assíduament el barri de la Salut de Salou. Ara es podran fer efectives les expropiacions de la via del tren fins al passeig Miramar, que és la zona, per fer la sortida del barranc al mar, en aquesta primera fase i que juntament amb el desviament del barranc farà que el barri de la Salut estigui en constat perill d'inundacions.

ERC Salou demana en comissió, adherir-se a la campanya t'ho estàs perdent

Des de el grup municipal d'ERC Salou s'ha instat en comissió d'esports que tant l'ajuntament com tots els seus canals de comunicació inclòs tac 12 s'hadereixi a la campanya t'ho estàs perdent una campanya impulsada per la generalitat per donar més visibilitat a l'esport femení. L'objectiu de la campanya és promoure una major presència de les dones esportistes als mitjans, contribuint així a avançar a cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l'esport femení i posicionar-lo com un contingut d'interès i capaç d'atraure grans audiències. També pretén consolidar en l'audiència, especialment en infants i adolescents, referents de l'esport femení, ja que massa sovint només tenen com a referents esportistes masculins. La campanya #ThoEstàsPerdent té el lema "Si no veus esport femení, t'estàs perdent la meitat de l'espectacle". La iniciativa consta de diverses peces audiovisuals que han protagonitzat cinc esportistes d'elit: la medallista olímpica de natació Mireia Belmonte, la multicampiona del món de motociclisme Laia Sanz, la subcampiona de la Champions League femenina de futbol, Alexia Putellas, la tricampiona d'Europa i subcampiona olímpica de bàsquet Laia Palau i la rècord del món de pentatló i heptatló sub-18 Maria Vicente.

Aprovada per unanimitat la moció d'ERC Salou per solventar el problema de desconnexió ferroviària

Aprovada per unanimitat la moció presentada per ERC Salou per demanar l'increment de les freqüències ferroviàries. En el plenari d'avui dimecres 29/01/2020 s'ha aprovat per unanimitat del consistori la moció que presentàvem el grup municipal d'ERC Salou en la que defensàvem: 1 – Creació d'una línia única de rodalies BCN-Salou, evitant fer transbord a TGN, així com adequar les freqüències i horaris a la realitat del nostre municipi. 2 – Creació d'un traçat amb ample de vies internacional de Salou a Vila-Seca, connectant amb el nou Corredor del Mediterrani. 3 – Garantir l'aprofitament dels terrenys desafectats per la creació d'un nou Tramvia, integrable urbanísticament, que permeti la connexió amb la resta de municipis del territori. Aquestes propostes han tingut el vot favorable de tot el consistori, juntament amb aquesta moció s'han presentat tres mocions més dels diferents grups municipals del mateix caràcter i temàtica, en la que tots els grups municipals han estat favorables sabent que és una problemàtica al nostre municipi i que necessita un front comú per abordar la situació i resoldre el més aviat i millor possible. Des del grup municipal d'ERC lamentem que l'alcalde no hagi sigut capaç d'acordar una declaració institucional amb tot el consistori, però agraïm la unanimitat i consens de tots els grups municipals per seguir treballant per Salou.

ERC Salou revalida una executiva que manté Sebastià Domínguez com a president

ERC Salou revalida una executiva que manté Sebastià Domínguez com a president

Esquerra Salou ha revalidat la seva executiva local en una assemblea celebrada aquest dilluns al vespre que ha avalat l'única candidatura presentada per unanimitat. L'encapçala l'actual president, Sebastià Domínguez, que s'ha compromès a continuar la tasca que va iniciar. Al costat de Domínguez, repeteixen a l'executiva alguns membres que també han estat fonamentals en la consecució de l'executiva de Salou. També s'ha renovat la presidència de les JERC Salou, que passa a ser Valèria Salvador la nova presidenta de la secció local del Jovent República. La Secció Local de Salou no la formem únicament els militants i els simpatitzants d'Esquerra, també totes aquelles persones disposades a compartir les preocupacions i el compromís sobre el futur del nostre municipi. Per tot això, posem al servei dels nostres veïns i veïnes tots els mitjans i el nostre compromís per tirar endavant un projecte integrador i participatiu. Amb aquest equip —que acumula experiència i també una renovació que assegura nous reptes i idees— la nova executiva agafa el compromís de continuar fent créixer el projecte republicà a Salou i de donar el suport necessari al Grup Municipal envers la ciutat.         

A SALOU, ERC PRESENTARÀ UNA MOCIÓ PER L’INCREMENT DE FREQÜÈNCIES FERROVIÀRIES

Al proper plenari de l’ajuntament de Salou, dimecres 29 de gener el grup municipal d’ERC proposarà una moció en la qual és sol·licitarà a la Generalitat, en compliment de les competències en organització de la xarxa ferroviària que li confereix l’estatut de Catalunya, la creació de una línia única de Salou a Barcelona amb parada a Tarragona. Sabem que a hores d’ara tenim una oportunitat d’incrementar els trens directes des de Salou fins a Barcelona, existeixen 14 freqüències que han quedat lliures pel desviament dels trens TALGO i EUROMED de l’estació de la Secuita. Si aquestes freqüències poden servir per tenir més trens regionals directes com va demanar la ciutat de Tarragona el passat 16 de març de 2018 arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC de Tarragona, des de Salou apel.lem a què d’una manera urgent ens sol.lucionin les necessitats dels viatgers que van a Barcelona. El fet que suposaria la connexió Salou-Tarragona-Barcelona, quant a capacitat de moure milions de passatgers, i que l’oferta actual de trens siguin insuficient per assumir la demanda amb condicions dignes es repeteix cada estiu, la imatge de trens plens i amb molts viatgers drets, que justifica sobradament la necessitat d’ampliar les actuals freqüències. Creiem fermament que millorar la connectivitat entre Salou, capital de la costa daurada i Barcelona capital de Catalunya, afavorirà tant als sectors econòmics com turístics i que la importància del transport col.lectiu de persones, de manera especial el ferroviari, per a la millora del medi ambient i per les estratègies de lluita contra el canvi climàtic, hem de garantir la complicitat dels agents del territori per resoldre aquesta qüestió i es absolutament urgent el seu reflex en documents que la unitat d’acció i comprometin un front comú davant de “MINISTERIO DE FOMENTO”.

ERC Salou trasllada les propostes per donar solució al problema de desconnexió ferroviària als seus representants a les institucions catalanes i estatals.

ERC Salou ha mantingut una reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat Oscar Peris, la diputada al Parlament Raquel Sans, el diputat al Congrés Jordi Salvador i amb el senador Josep Rufà, per tractar el greu problema de desconnexió ferroviària. En aquesta reunió s’ha transmès el descontent degut a la manca de previsió per part de les totes les administracions implicades, i s’han traslladat les següents propostes: 1 – Creació d’una línia única de rodalies BCN-Salou, evitant fer transbord a TGN, així com adequar les freqüències i horaris a la realitat del nostre municipi. 2 – Creació d’un traçat amb ample de vies internacional de Salou a Vila-Seca, connectant amb el nou Corredor del Mediterrani. 3 – Garantir l’aprofitament dels terrenys desafectats per la creació d’un nou Tramvia, integrable urbanísticament, que permeti la connexió amb la resta de municipis del territori. Aquestes propostes seran traslladades a les comissions pertinents de cada una de les administracions.