Salou

Totes les notícies

Nous materials per ciutadania publicats (23.3.20)

•    Preguntes freqüents sobre l’accés als centres sanitaris i circumstàncies personals de risc de contagi. http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/acces-centres-sanitaris.pdf  •    Consells a l’hora de fer mascaretes casolanes o    Vídeo http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/video-mascaretes-casolanes1080x1080.mp4 o    Gif http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/gif-mascaretes-casolanes-1080x1080.gif •    Material adreçat a Joves http://canalsalut.gencat.cat/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/joactuo/cartell/jove-quedat-a-casa.pdf •    Animals de companyia http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/animals-companyia.pdf •    Cartells comunitat de veïns http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/prohibit-espais-comunitaris.pdf •    Nou Vídeo: Al·lèrgics i SARS-CoV-2: Risc afegit? https://www.youtube.com/watch?v=pgCKhAQEVWs&feature=youtu.be •    Col·labora amb el sistema de salut. En aquest enllaç trobareu els formularis vigents però s’està treballant una nova pàgina que integrarà tots els formularis que tenim en marxa. http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/campanya-jo-actuo/ •    Actualitzats els material de difusió de l’APP, que integren la nova url http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/stop-covid19-cat/ •    Actualitzat el cartell amb telèfons, apps i links d’interès http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-us-responsable.pdf •    Actualitzat. Consells per a persones que estan en aïllament domiciliari http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-consells-aillament-domiciliari.

Rufián llançà un avís als qui estan utilitzant aquesta crisi com a cortina de fum per a tapar les seves vergonyes i les seves corrupteles. La Casa Reial Espanyola.

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés demana al govern espanyol endurir les mesures de confinament i garantir que cap treballador perdi la feina: “Que ningú quedi enrere” “Els hospitals no necessiten militars. Necessiten més mitjans i més personal sanitari. Menys Guàrdia Civil i Exèrcit patrullant per ‘donar tranquil·litat’ i més recursos per al personal sanitari”. Amb aquestes paraules s’ha referit el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, a les mesures impulsades pel govern espanyol per a fer front a la crisi provocada pel Covid-19. En un ple extraordinari celebrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats, Rufián ha demanat al govern de Pedro Sánchez endurir les mesures de confinament individual i atendre la petició del Govern de la Generalitat d’aïllar Catalunya. A més, ha subratllat que cal garantir que cap treballador perdi la feina: “Que ningú quedi enrere”. El portaveu republicà al Congrés ha destacat que “si això és avui un problema global és perquè no es va tractar de forma territorial”. “Si ja van ser irresponsables un cop amb el no confinament territorial, no ho tornin a ser ara no endurint el confinament individual. Hem d’aïllar casa a casa, família a família”, ha reclamat. A més, ha plantejat “un canvi de paradigma total”: reduir el pressupost militar en un 40% per destinar-ho íntegrament al sistema públic de salut, i mentrestant, destinar els recursos destinats al desplegament militar previst durant aquesta crisis “íntegrament a mitjans per a metges i infermeres”. “El hospitals estan a punt de col·lapsar, i si no ho aturem només anirà a pitjor”, ha avisat. Rufián ha començat la seva intervenció agraint el treball de professionals sanitaris, transportistes, caixers, agricultors, personal de neteja i la resta de treballadors que estan sostenint aquesta crisi, i ha advertit que “la crisi sanitària passarà, però la crisi econòmica prevaldrà”.

ERC Salou es posa a disposició del consistori i dels veïns i veïnes del Municipi

Ens trobem davant una crisi global, que posarà a prova la nostra capacitat de gestió col·lectiva. Hem de ser conscients que ens espera encara molta feina. ERC Salou, ens oferim per treballar conjuntament, sense cap oportunisme, a aquelles àrees del consistori on sigui més necessari i ens posem a disposicio de la ciutadania per informar i prestar la ajuda necessària. S'està treballant de valent per dictar i aplicar totes les mesures necessàries per a lluitar contra el contagi del COVID-19. Cal reconèixer la qualitat i la dedicació de tot el personal funcionari, laboral, policia local, sanitaris, a tothom, pel seu sacrifici en aquests dies tan difícils. Així doncs, mostrem voluntat total oferint col·laboració al govern de la ciutat i  a la ciutadania per tal de gestionar i resooldre la crisi del COVID19.  Contacte amb els nostres Regidors Telegram Salut de la Generalitat de Catalunya Test per saber si estic afectat pel coronavirus.   061 Salut Respon (GRATUÏT). Informació de salut sobre el Coronavirus SARS-CoV-2 Tota la informació de salut. Per a la ciutadania.  Per a professionals - Links d'interes: Ajuntament de Salou Mesures generals Informació per als viatgers Àmbit de salut Àmbit del consum Àmbit laboral Àmbit econòmic Àmbit educatiu Àmbit de mobilitat Àmbit de cultura Àmbit universitari Àmbit dels serveis socials Esport i lleure Àmbit judicial  

Mesures preventives davant el COVID-19 (ACTUALITZACIÓ 17/03/2020)

El grup municipal d’ERC Salou, Seguit d'aquest post anirem actualitzant les diferents mesures preventives que decreti el govern, i els diferents enllaços d'interes. Darreres mesures El Govern de la Generalitat ha anunciat el confinament de tot Catalunya. Demanarà a l'Estat el tancament de ports, aeroports i transport ferroviari. Preguntes freqüents sobre el confinament i les restriccions d'activitat [PDF] Des del 14 de març i durant 15 dies s'han establert les mesures següents: -Només funciona un terç del transport públic. -Es decreta el tancament de:               *grans zones comercials, gimnasos, locals d'oci, pistes d'esquí i establiments que no                            siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació               *bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració               *biblioteques i museus de Catalunya -No es poden fer batudes de caça. -Se suspèn la vetlla de persones mortes per COVID-19. -En l'àmbit dels serveis socials:               *es tanquen els centres i serveis de la xarxa social púlica               *se suspenen les activitats als centres ocupacionals               *se suspenen les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada També s'han aixecat les restriccions de trànsit al transport de mercaderies del 14 al 28 de març. A més, des del dijous 12 de març està decretat el confinament de persones en els municipis d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. Test per saber si estic afectat pel coronavirus.   061 Salut Respon (GRATUÏT). Informació de salut sobre el Coronavirus SARS-CoV-2 Tota la informació de salut. Per a la ciutadania.  Per a professionals - Links d'interes: Ajuntament de Salou Mesures generals Informació per als viatgers Àmbit de salut Àmbit del consum Àmbit laboral Àmbit econòmic Àmbit educatiu Àmbit de mobilitat Àmbit de cultura Àmbit universitari Àmbit dels serveis socials Esport i lleure Àmbit judicial  

L’alcalde reconeix que el patronat es polititza. Ell marca la línia política i el gerent l’executa. Per això mateix refusa professionalitzar la gerència.

El passat dimecres 26 en el ple municipal de l'Ajuntament de Salou vam presentar la moció per la professionalització del càrrec de la gerència del Patronat de Turisme. Una moció en la qual el nostre grup municipal demana que el càrrec de gerent de Patronat de Turisme no pugui ser triat a dit pel “mandatari” del moment; que aquesta plaça no sigui un càrrec de confiança només a disposició del govern local que estigui al mandat. Aquesta circumstància actual propicia que cada quatre anys, o quan el govern ho desitgi, es pugui prescindir d’ell si no segueix les seves directrius, al marge que siguin les més adequades per al municipi. Per aquest motiu, el nostre grup municipal va sol·licitar que aquesta plaça sigui adjudicada per concurs públic, i que recaigui en una persona amb els mèrits corresponents que la qualifiquin per ocupar el càrrec. També vam demanar que aquesta persona tingui una certa estabilitat laboral que li permeti tirar endavant projectes turístics que siguin beneficiosos per la ciutat, a curt i a llarg termini. En el plenari, la nostra moció va ser rebutjada per l'equip de govern SUMEM-JUNTSXCAT i PSC, que van argumentar que es tracta d’una moció innecessària, que el ple no és el lloc per presentar-la i que és una moció tòxica. El Sr alcalde, en el seu torn de paraula per al·lusions, també va recriminar al nostre portaveu “que no en té ni idea de turisme”. Va explicar que les ordres les dona el govern local i el patronat les acata i executa, demostrant així que aquest òrgan no treballa de forma autònoma, sinó que és un òrgan de treball polititzat. Tota l'oposició va votar a favor la moció:  Cs (4), PP(1), ERC(4). Aquest consens demostra  que és una proposta necessària per aplicar al nostre municipi. Amb això es va demostrar que l’equip de govern, en tenir la majoria del plenari, vol seguir fent de les seves tenint tots els fils dels titelles a les seves mans, fent i desfent al seu gust. D'aquesta manera, la plaça que demanem que sigui escollida per concurs públic seguirà sent triada a dit, per acabar convertint-se en una plaça administrativa per executar ordres del govern i no per realitzar projectes de forma més autònoma.

Entrevista a Miriam Martinez Luque la nostra Regidora

Entrevista del diari de Tarragona. Miriam Martinez Luque     24/09/1992 (27) Titulada en Organització i Assistència a la direcció i iniciant estudis universitaris de Dret. Regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya a Salou com a número 2 a les llistes municipals del 2019 i Secretària d’imatge i comunicació a la secció local del partit al municipi.    - Què li falta a Salou ?, quines són les seves principals mancances? A Salou li falta continuar tenint una sensació  de poble però sense oblidar que ens estem convertint en una gran ciutat, tant per part de les veïnes  i veïns de Salou com per part de l’equip de Govern. No podem oblidar que encara que la nostra és una població dedicada al turisme, el més important és cuidar a la seva gent i tot el que ens envolta, des dels més petits fins als més grans, i que serà això el que faci Salou esdevingui una ciutat plenament exitosa.  - Què recepta dona per impulsar més a Salou? S’ha d’aconseguir d’una vegada per totes desestacionalitzar la temporada estival  i apostar per un Salou de tot l’any, en que la puguem oferir als turistes nacionals com internacionals, i perquè no, a la població local una oferta atractiva que et faci escollir Salou davant altres destins. S’ha de cuidar i apostar molt més pel comerç local, una renovació complerta del mercat municipal i una solució immediata del barri de la Salut (barranc de Barenys) entre d’altres. Sent pioners i ficant la ciutat com a referent culinari,  mediambiental i sostenible, esportiu, d’entreteniment i sense oblidar, ser un referent  social, aplicant mesures per garantir que una part del parc immobiliari es reservi per a les persones que hi volen viure tot l’any; en que hem de fer que tot el que vulgui vindre a viure a Salou, o sigui d’aquí de tota la vida no tingui cap raó per marxar i sigui aquesta gent la que faci créixer Salou i pugui tenir una vida personal i familiar digna. - Com ven a Salou als seus amics de fora de la localitat? Passi el que passi, Salou te un encant únic, que fa que totes les persones que venen vulguin tornar; tenim unes cales meravelloses, amb una cultura històrica de poble de costa preciosa i que hi ha racons únics que encara a dia d’avui pots descobrir.

ERC Salou sortim al carrer per recaptar diners per la caixa de la solidaritat

El Tribunal de Cuentas imposa una fiança que suma un total de 4,1 milions d'euros a membres de l'anterior govern, Consellers, alts càrrecs i funcionaris encausats a la macrocausa contra l'independentisme i el Primer d'octubre. És per aquest motiu que l'Executiva Nacional va aprovar sortir al carrer i fer parades arreu del país el cap de setmana del 21 al 23 de febrer, per fer visible la situació i recaptar diners per contribuir a omplir la caixa de solidaritat, ajudant a evitar que la gent encausada vegi embargats els seus béns. Per això aquest passat dissabte 22 vàrem organitzar la paradeta que va tenir un doble objectiu recaptar tot el possible per estar al costat de totes les persones represaliades pel fet d'exercir la seva responsabilitat al costat de l'1 d'octubre i la democràcia, i visualitzar que Esquerra està liderant la lluita antirepressiva. No deixarem cap persona sola. Davant la seva repressió, la nostra solidaritat.    

EL GRUP MUNICIPAL D’ERC SALOU PRESENTA MOCIÓ PER LA PROFESIONALITZACIÓ DE LA GERÈNCIA DEL CONSELL RECTOR DEL PATRONAT DE TURISME

El fins ara Gerent del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Juan Carlos Capilla, ha decidit deixar el càrrec a final del mes de febrer, i és una llàstima. Joan Carles arriba al patronat com a càrrec de confiança de l'anterior president del patronat Benet Presses, amb la intenció d'incorporar una persona que prové del sector privat i és coneixedora de l'entramat turístic de Salou. L'empenta del gerent durant els seus anys al capdavant del patronat ha resultat positiva, sobretot en corregir l'endarreriment que portava Salou amb relació a moltes de les destinacions turístiques amb les quals la nostra ciutat ha d'enfrontar-se cada dia en fires, corners... La seva particular fixació per l'excel·lència en la recerca de la qualitat i no en la quantitat, ens ha aportat un esgraó més en el coneixement per part del turisme de la nostra ciutat. Volem felicitar el Juan Carlos Capilla per la tasca realitzada i la seva professionalitat. Des del primer dia hem mantingut una bona relació professional, de la qual el grup municipal d'ERC es mostra agraït. Desitgem que li vagi bé a la seva nova feina. El grup municipal d'ERC voldria aprofitar aquesta marxa per proposar al Consell rector que aquesta plaça de gerència no sigui un càrrec de confiança d'un govern en particular, sinó que es professionalitzi la funció directiva amb un càrrec que demostri la seva capacitat i que sigui avaluat amb criteris exclusivament objectius. També que durant el temps que la tramitació faci el seu camí, sigui una persona de l'equip del mateix patronat qui es faci càrrec de la gerència. No deixem de banda que tot axó es produeix en ser l'alcalde de la ciutat qui s'encarrega del Consell Rector del Patronat de Turisme de Salou, i que porta un tarannà diferent en qüestió de representativitat de Salou al món. Fins a l'entrada de l'alcalde al Consell Rector, aquesta va ser una taula de consens constant entre les diferents forces polítiques i els empresaris representats al Consell.

La Generalitat garanteix les expropiacions del projecte del barranc de Barenys

Al diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 23 de gener 2020, podem llegir a la disposició addicional, "s'autoritza els departaments de la vicepresidència i d'economia i hisenda i de Territori i Sostenibilitat a adoptar durant el període de pròrroga de la llei 4/2017, del 28 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2017, els acords i mesures que siguin necessaris per a la tramitació de mitigació del risc d'inundació al barri de la Salut del terme municipal de Salou (Tarragonès) CLAU LME. 00101701.PAP 19-02 i per dur a terme les expropiacions necessàries per  l'execució d'aquest projecte" Pressupost necessari i reclamat durant anys per fer front als greus problemes amb les riuades del barranc de Barenys que pateix assíduament el barri de la Salut de Salou. Ara es podran fer efectives les expropiacions de la via del tren fins al passeig Miramar, que és la zona, per fer la sortida del barranc al mar, en aquesta primera fase i que juntament amb el desviament del barranc farà que el barri de la Salut estigui en constat perill d'inundacions.