Salou

Totes les notícies

ASSEMBLEA OBERTA

Com no pot ser de cap altre manera continuem amb la vida municipal al damunt de la taula i de les nostres agendes personals, i es per això que els regidors d'ERC a Salou explicaran els temes que es tractaran al pròxim Ple. Vine, opina i participa. T'esperem dillums 22 de gener 19.00h. Seu ERC Salou Via Aurelia 12 (Salou) FemSalou Seguím  

Felicitacions al Camping Sangulí Salou.

El grup municipal d’ERC a Salou felicitem al Camping & Resort Sangulí Salou per ser un dels guanyadors del premi ANWB al Camping de l’Any 2018.  Concretament, ha resultat vencedor en la categoria dels millors allotjaments de lloguer. El Sangulí Salou ha guanyat en una de les tres categories d’uns Premis ANWB en els quals es presentaven 180 càmpings de tota Europa. Per a la selecció dels guanyadors s’han realitzat inspeccions independents a tots els establiments turístics. Amb aquest premi, el Camping & Resort Sangulí Salou ha acabat de celebrar el seu 45è aniversari; un any en el qual s’ha demostrat la seva evolució en el sector amb la inauguració de l’Àfrica, la nova zona Resort. Així, s’ha seguit adaptant a les tendències i necessitats del client, mantenint la seva essència i convertint-se en una referència en el turisme en l’àmbit europeu.  El premi als millors allotjaments de lloguer ha estat gràcies a la tematització que es viu en tot el seu recinte. El Sangulí busca una història sobre la qual pilotar una experiència. A partir d’aquí, s’intenta plasmar la identitat de l’empresa buscant inspiració en altres mons. I la consolidació i culminació en tematització ha arribat amb l’Àfrica. Aquesta zona compta amb 300 allotjaments lodges i 12 tendes safari repartides sobre tres grans terrasses batejades com a Sabana Alta, Mitjana i Baixa. Segons la zona, es poden gaudir d’unes vistes diferents, però sempre amb totes les comoditats possibles. En total, són cinc tipologies d’allotjaments: els lodges Nuba, Samburu i Masai, i les tendes Safari Tent i Grand Safari Tent. Per una banda, els lodges són allotjaments de fusta i materials que el fan fusionar-se amb el paisatge. Compten amb grafismes espectaculars d’animals salvatges a les habitacions que destaquen sobre un mobiliari neutre i modern. D’altra banda, les tendes safari són la representació més emblemàtica de la salvatge Àfrica, fetes amb materials sostenibles i de qualitat, fustes de llarga duració estructures d’acer i teles especials per revestir la tenda.

Passem comptes del 2017 (III).

Salou Divendres 12 de gener 19:00h. Sala Costa Daurada del Centre Cívic. c/ Advocat Gallego 2(Salou) Els regidors per ERC a Salou, Alexandre Boquet i Marçal Curto, passaràn comptes de l'acció política que han dut a terme a l'Ajuntament de Salou durant l'any 2017. Una trobada oberta a tota la ciutadania, amics i militants.  

Fem que el grocLlibertat estigui present a cada plaça i carrer de la nostra República. Que res ens aturi.

Fem que el grocLlibertat estigui present a cada plaça i carrer de la nostra República. Que res ens aturi. Vuit membres del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Salou han estat sancionats aquest diumenge per penjar llaços grocs a diferents punt de la capital de la Costa Daurada i per fet pintades a mobiliari urbà, segons font municipals. Els independentistes estaven portant a terme l'acció reividicativa a l'Institut Marta Mata quan la Policia Local els va identificar, va aixecar acta i a continuació els va imposar sancions de 100 euros per a cadascú per incomplir l'ordenança de civisme. L’article 15.12 del capítol III de l’Ordenança de Civisme i convivència ciutadana de l’Ajuntament de Salou prohibeix “fer grafits, pintades, col·locació de pancartes, cartells o fulletons, així com altres conductes d’embrutiment del patrimoni públic i/o privat que provoquin una degradació visual de l’entorn”. Aquestes conductes, que són constitutives d’una “infracció lleu”, comporten una multa de 100 euros, segons la normativa. Des del CDR denuncien que "no s'ha malmès cap equipament" i reivindiquen que "el color groc no està prohibit".  Aquestes són les primeres sancions, que almenys s'hagin conegut, per penjar llaços grocs en algun municipi del Camp de Tarragona.   

ERC de Salou reclama la dimisió de Batalla del Patronat de Turisme.

El grup municipal d'ERC reclama a l'Ajuntament de Salou que cessi David Batalla del consell rector del Patronat de Turisme del municipi a causa del recent canvi de seu social a Benalmádena (Màlaga). Quan va ser nomenat, Batalla era representant de la Federació d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), de la qual en va ser fins fa poc el seu president. Els republicans han lamentat la decisió i alhora la rebutgen "perquè s'ha demostrat que el canvi social de l'empresa a terres andaluses és innecessari per la situació que s'està vivint a Catalunya ni la seguretat institucional i ni jurídica", segons el portaveu d'ERC Salou, Alexandre Boquet. En aquest sentit, ha afegit que "aquesta postura és equivocada, ja que s'ha demostrat amb dades que l'economia del país no s'ha vist afectada per la situació de Catalunya" i etziba que "no entenem com una empresa nascuda aquí, a Salou, faci una maniobra d'aquestes seguint les recomanacions del bloc del 155". Boquet afirma que "si aquesta empresa actua així, no mereix representar a ningú del sector turístic i menys en un òrgan de representació municipal com és el Patronat de Turisme de Salou". El cap dels republicans clou dient que "si no creu en el seu territori, que marxi dels òrgans de representació. Que tingui una mica més de dignitat i coherència." Best Hotels deixa Salou Cal recordar que Best Hotels va traslladar la seva seu social de Salou, on té tres establiments, a Benalmádena (Màlaga), segons els registres del Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME). La companyia hotelera, gestora de 32 hotels repartits entre Espanya i Andorra, trasllada la seva seu a l'avinguda Antonio Machado, número 66, de la localitat malaguenya de Benalmádena i se suma a altres grups hotelers que han traslladat la seva seu fora de Catalunya, com Hotusa, Derby Hotels i Axel Hotels. La companyia dirigida per David Batalla, expresident de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT), disposa de tres establiments en la Costa del Sol, l'Hotel Best Tritón, l'Hotel Best Benalmádena i l'Hotel Best Sirocco, tots amb quatre estrelles.

ERC a Salou demana suspendre la concessió de llicencies per a us turístic.

ERC Salou demana a l’Ajuntament que apliqui una moratòria de llicències  als pisos turístics.   El grup polític municipal d’ ERC-AM a l’Ajuntament de Salou demana que s’estudiï la necessitat de regular les llicències d’habitatges d’us turístic. Aquesta proposta neix de la mancança de regulació suficient dels requisits tècnics dels Habitatges d'Ús Turístic i de la seva compatibilitat urbanística. Aquesta iniciativa vol estructurar el plànol, delimitar-lo i desenvolupar estudis previs a la tramitació de l’estudi del Pla especial urbanístic per a la regulació dels Habitatges d'Us Turístic a la ciutat de Salou.    El grup republicà defensa i constata que en els darrers temps, l’increment d’Habitatges d’Ús Turístic en entorns urbans consolidats amb ús residencial, ha creat alguns problemes de convivència, i considera la necessitat d’estudiar si els requisits tècnics i urbanístics que regulen aquesta activitat a la nostra normativa urbanística, són els més adequats per esmorteir, reduir i controlar aquesta situació i permetre que aquesta activitat pugui ser desenvolupada d’una manera harmònica amb els altres usos urbanístics previstos en el sòl urbà.    “Salou és un municipi turístic molt important, però hem d’intentar regular i controlar en quines zones del municipi es poden donar llicències per explotar aquests pisos, ja que es comença a detectar queixes de veïns per la implantació d’aquest pisos en comunitats majoritàriament residencial durant tot l’any i fora del focus principal.”   El grup polític municipal d’ERC Salou vol tirar endavant aquesta proposta  per “evitar conflictes de convivència entre els residents habituals i els turistes, com està succeint en altres indrets turístics del nostre país i que ja ha generat molta repulsa ciutadana i certs problemes de convivència”. El portaveu republicà, Alexandre Boquet, ha manifestat que “ara tenim l’oportunitat d’avançar-nos a la problemàtica, abans que aquesta arribi a quotes difícils de controlar o que es desbordin per manca d’acció i control al nostre municipi” i ha afegit que “cal donar-li la importància que es mereix i afrontar-ho amb rigorositat  i eficiència”.

MOCIÓ CONTRA L'ARTICLE 155.

ERC SALOU CONSEGUEIX TRANSACCIONAR UNA MOCIÒ CONTRA EL ART.155 QUE ACABA VOTANT EL PSC SALOU. Al plenari d’ahir, l’ajuntament de Salou va aprovar per la via d’urgència una moció en la que demana l’alliberament dels líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i es demana també que no s’apliqui l’article 155. La moció va ser consensuada desprès de uns dies de fortes negociacions amb la majoria dels grups municipals del consistori excepte PPC i C’s que la varen votar en contra, 6. Els vots afirmatius, 15 corresponen a CiU, PSC, ERC i Guanyem. El portaveu d’ERC, Alexandre Boquet, va manifestar en la seva explicació de vot afirmatiu, el suport de grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Salou al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament, per fer efectiu, el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei de Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Trasitorietat Jurídica i Fundacional de la República, aprovades pel Parlament de Catalunya. Tant Alexandre Boquet com Marçal Curto, regidors per ERC a l’ajuntament de Salou van condemnar la violació de dret fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.    

Fora forces d'ocupació.

Els regidors de L’Ajuntament de Salou Sandro Boquet i Marçal Curto(ERC), juntament amb el representant de Guanyem al consistori,la regidora de Demòcrates i els tres regidors del PDeCAT condemnen de forma enèrgica la violència generada per l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre de 2017.   El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència desproporcionada davant d’una ciutadania absolutament indefensa. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans i ciutadanes que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.   Les gairebé 900 persones ferides registrades, a mans de la brutalitat policial, la vulneració de drets fonamentals i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència, no cauran mai en l’oblit. L’actuació ha estat dictada pel govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurà d’assumir les conseqüències.   Al mateix temps, reconeixem i agraïm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que el dia 1 d’octubre es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, són el reflex d’una societat madura, pacifica i plenament democràtica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que es pogués votar.   Es, per aquets motiu, que exigim la dimissió immediata de el Delegat del Govern Español a Catalunya, Enric Millo i de el Ministre del Interior del Govern d’Espanya Juan Ignacio Zoido per la seva implicació en la violència d’Estat i la violació de drets humans que va patir Catalunya, i demanem la retirada immediata dels efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per a reprimir el referèndum i que encara hi romanen.

Preparem el proper 11 de Setembre

Ja tenim a disposició autobús per anar el proper 11 de Setembre a Barcelona. Aquesta vegada la quota es de 15E per persona. Reserveu el més aviat possible a : esquerra@salou.cat. Telf. 615883234 . www.esquerra.cat/salou