Salou

Totes les notícies

Aprovada per unanimitat la moció d'ERC Salou per solventar el problema de desconnexió ferroviària

Aprovada per unanimitat la moció presentada per ERC Salou per demanar l'increment de les freqüències ferroviàries. En el plenari d'avui dimecres 29/01/2020 s'ha aprovat per unanimitat del consistori la moció que presentàvem el grup municipal d'ERC Salou en la que defensàvem: 1 – Creació d'una línia única de rodalies BCN-Salou, evitant fer transbord a TGN, així com adequar les freqüències i horaris a la realitat del nostre municipi. 2 – Creació d'un traçat amb ample de vies internacional de Salou a Vila-Seca, connectant amb el nou Corredor del Mediterrani. 3 – Garantir l'aprofitament dels terrenys desafectats per la creació d'un nou Tramvia, integrable urbanísticament, que permeti la connexió amb la resta de municipis del territori. Aquestes propostes han tingut el vot favorable de tot el consistori, juntament amb aquesta moció s'han presentat tres mocions més dels diferents grups municipals del mateix caràcter i temàtica, en la que tots els grups municipals han estat favorables sabent que és una problemàtica al nostre municipi i que necessita un front comú per abordar la situació i resoldre el més aviat i millor possible. Des del grup municipal d'ERC lamentem que l'alcalde no hagi sigut capaç d'acordar una declaració institucional amb tot el consistori, però agraïm la unanimitat i consens de tots els grups municipals per seguir treballant per Salou.

ERC Salou revalida una executiva que manté Sebastià Domínguez com a president

ERC Salou revalida una executiva que manté Sebastià Domínguez com a president

Esquerra Salou ha revalidat la seva executiva local en una assemblea celebrada aquest dilluns al vespre que ha avalat l'única candidatura presentada per unanimitat. L'encapçala l'actual president, Sebastià Domínguez, que s'ha compromès a continuar la tasca que va iniciar. Al costat de Domínguez, repeteixen a l'executiva alguns membres que també han estat fonamentals en la consecució de l'executiva de Salou. També s'ha renovat la presidència de les JERC Salou, que passa a ser Valèria Salvador la nova presidenta de la secció local del Jovent República. La Secció Local de Salou no la formem únicament els militants i els simpatitzants d'Esquerra, també totes aquelles persones disposades a compartir les preocupacions i el compromís sobre el futur del nostre municipi. Per tot això, posem al servei dels nostres veïns i veïnes tots els mitjans i el nostre compromís per tirar endavant un projecte integrador i participatiu. Amb aquest equip —que acumula experiència i també una renovació que assegura nous reptes i idees— la nova executiva agafa el compromís de continuar fent créixer el projecte republicà a Salou i de donar el suport necessari al Grup Municipal envers la ciutat.         

A SALOU, ERC PRESENTARÀ UNA MOCIÓ PER L’INCREMENT DE FREQÜÈNCIES FERROVIÀRIES

Al proper plenari de l’ajuntament de Salou, dimecres 29 de gener el grup municipal d’ERC proposarà una moció en la qual és sol·licitarà a la Generalitat, en compliment de les competències en organització de la xarxa ferroviària que li confereix l’estatut de Catalunya, la creació de una línia única de Salou a Barcelona amb parada a Tarragona. Sabem que a hores d’ara tenim una oportunitat d’incrementar els trens directes des de Salou fins a Barcelona, existeixen 14 freqüències que han quedat lliures pel desviament dels trens TALGO i EUROMED de l’estació de la Secuita. Si aquestes freqüències poden servir per tenir més trens regionals directes com va demanar la ciutat de Tarragona el passat 16 de març de 2018 arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC de Tarragona, des de Salou apel.lem a què d’una manera urgent ens sol.lucionin les necessitats dels viatgers que van a Barcelona. El fet que suposaria la connexió Salou-Tarragona-Barcelona, quant a capacitat de moure milions de passatgers, i que l’oferta actual de trens siguin insuficient per assumir la demanda amb condicions dignes es repeteix cada estiu, la imatge de trens plens i amb molts viatgers drets, que justifica sobradament la necessitat d’ampliar les actuals freqüències. Creiem fermament que millorar la connectivitat entre Salou, capital de la costa daurada i Barcelona capital de Catalunya, afavorirà tant als sectors econòmics com turístics i que la importància del transport col.lectiu de persones, de manera especial el ferroviari, per a la millora del medi ambient i per les estratègies de lluita contra el canvi climàtic, hem de garantir la complicitat dels agents del territori per resoldre aquesta qüestió i es absolutament urgent el seu reflex en documents que la unitat d’acció i comprometin un front comú davant de “MINISTERIO DE FOMENTO”.

ERC Salou trasllada les propostes per donar solució al problema de desconnexió ferroviària als seus representants a les institucions catalanes i estatals.

ERC Salou ha mantingut una reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat Oscar Peris, la diputada al Parlament Raquel Sans, el diputat al Congrés Jordi Salvador i amb el senador Josep Rufà, per tractar el greu problema de desconnexió ferroviària. En aquesta reunió s’ha transmès el descontent degut a la manca de previsió per part de les totes les administracions implicades, i s’han traslladat les següents propostes: 1 – Creació d’una línia única de rodalies BCN-Salou, evitant fer transbord a TGN, així com adequar les freqüències i horaris a la realitat del nostre municipi. 2 – Creació d’un traçat amb ample de vies internacional de Salou a Vila-Seca, connectant amb el nou Corredor del Mediterrani. 3 – Garantir l’aprofitament dels terrenys desafectats per la creació d’un nou Tramvia, integrable urbanísticament, que permeti la connexió amb la resta de municipis del territori. Aquestes propostes seran traslladades a les comissions pertinents de cada una de les administracions.  

Jordi Cuixart, 48h de llibertat després de 822 dies d’empresonament injust

Jordi Cuixart, president d'Òmnium va sortir dijous després d'haver complert una quarta part de la pena de 9 anys (822 dies) de presó injusta imposada pel Suprem.  Cuixart va tornar a entrar a Lledoners  somrient i, tal com va fer dijous, quan va sortir, fent el gest de victòria. Des d’ERC Salou volem fer-li arribar tot el nostre escalf i força per continuar aquesta lluita. Perquè com diu ell: "Contra la por, un somriure. Contra la seva prepotència, la nostra desobediència infinita".

A Salou ens ha passat el tren...

El passat dilluns 13 de gener va començar el desmantellament de la via que creua la nostra població. La primera mesura va ser tallar la circulació ferroviària i deixar Salou sense comunicació directa amb Barcelona i València. L'antiga estació va quedar sense servei i l'actual baixador de Port Aventura és el punt de sortida i arribada d’una nova línia de rodalies llançadora cap a Tarragona, on cal fer transbord a un segon rodalies que connecta amb Barcelona. Un baixador no habilitat, a la intempèrie, sense WC, sense màquina dispensadora de bitllets, sense zona d'aparcament específica, amb una connexió urbanística molt complicada per poder arribar-hi amb cotxe o bus. La planificació actual contempla trens directes Salou-BCN únicament condicionats a la temporada turística i pensats per connectar el Parc Temàtic Port Aventura i no pas per donar servei al municipi de Salou, la capital de la Costa Daurada. És sabut des de fa molt de temps el desig de molts salouencs i salouenques que el tren no circulés pel centre de Salou, però en cap cas amb la voluntat de perdre la comunicació del nostre municipi amb la resta del territori i amb el Corredor del Mediterrani. ERC Salou fa temps que advertia sobre les mancances i la poca planificació del Consistori en aquells aspectes en els quals tenia total potestat. Ha mostrat passivitat i deixadesa pel que fa a la previsió de la mobilitat i únicament s’ha preocupat en vendre el projecte de la nova super-estació, la qual no veurem probablement fins d'aquí uns anys. Durant aquest temps ens haurem de conformar amb el projecte d’una estació provisional que va ser aprovat a finals del 2019, de pressa i corrents i amb poca garantia jurídica i que passaran mesos fins a tenir enllestida. Mentrestant els salouencs i salouenques romandran a la intempèrie d’un baixador més propi d’una parada d'autobús. Evidentment no només l’Ajuntament de Salou no ha estat a l’alçada. El Govern Espanyol i la Generalitat de Catalunya han errat greument en el disseny, la planificació i la gestió del Corredor del Mediterrani, errada que afecta no només als nostres veïns i veïnes i al nostre sector turístic, sinó també a la resta de municipis del territori.

Explosió al polígon sud de Tarragona

Ahir vam patir una situació d’angoixa amb l'explosió que es va produïr ahir al polígon sud de Tarragona, en el que ja hem de lamentar les víctimes mortals i diversos ferits de gravetat. Des de ERC del Salou volem traslladar el nostre condol i suport als afectats i a les seves famílies en aquets durs moments. Així mateix volem agraïr la tasca realitzada per bombers, mossos, guàrdia urbana, protecció civil i totes les persones que treballen per restablir la normalitat. Per tot això exigim una revisió i actualització urgent tant del PLASEQCAT com de la seguretat industrial de les empreses del polígon químic de Tarragona. ENS HI VA LA VIDA!

ERC Salou ens sumem avui i cada dia, al dia internacional contra la violència envers les dones

Avui ,#25N, és el Dia Internacional per l'eliminació de les violències envers les dones i exclamem més fort que mai que nosaltres volem ser lliures, no valentes. Davant les violències masclistes, propostes feministes!  Avui fem nostres els carrers. Participa de les manifestacions del teu territori. Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen.   La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Aquest any s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.  I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori. Una República Catalana amb polítiques públiques encaminades a la prevenció centrada en l’educació afectivo-sexual que generi noves maneres de relacionar-se.   L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes.

ERC Salou acull el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona

Divendres 22 de novembre es va celebrar el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona, al centre cívic de Salou. El Congrés va aplegar unes 100 persones totes representants de les diferents seccions locals del Camp de Tarragona per tal de debatre les esmenes presentades a la Ponència política i estatutària del 28è Congrés Nacional que celebrarem el 21 desembre a Barcelona.