Salou

Totes les notícies

Jordi Cuixart, 48h de llibertat després de 822 dies d’empresonament injust

Jordi Cuixart, president d'Òmnium va sortir dijous després d'haver complert una quarta part de la pena de 9 anys (822 dies) de presó injusta imposada pel Suprem.  Cuixart va tornar a entrar a Lledoners  somrient i, tal com va fer dijous, quan va sortir, fent el gest de victòria. Des d’ERC Salou volem fer-li arribar tot el nostre escalf i força per continuar aquesta lluita. Perquè com diu ell: "Contra la por, un somriure. Contra la seva prepotència, la nostra desobediència infinita".

A Salou ens ha passat el tren...

El passat dilluns 13 de gener va començar el desmantellament de la via que creua la nostra població. La primera mesura va ser tallar la circulació ferroviària i deixar Salou sense comunicació directa amb Barcelona i València. L'antiga estació va quedar sense servei i l'actual baixador de Port Aventura és el punt de sortida i arribada d’una nova línia de rodalies llançadora cap a Tarragona, on cal fer transbord a un segon rodalies que connecta amb Barcelona. Un baixador no habilitat, a la intempèrie, sense WC, sense màquina dispensadora de bitllets, sense zona d'aparcament específica, amb una connexió urbanística molt complicada per poder arribar-hi amb cotxe o bus. La planificació actual contempla trens directes Salou-BCN únicament condicionats a la temporada turística i pensats per connectar el Parc Temàtic Port Aventura i no pas per donar servei al municipi de Salou, la capital de la Costa Daurada. És sabut des de fa molt de temps el desig de molts salouencs i salouenques que el tren no circulés pel centre de Salou, però en cap cas amb la voluntat de perdre la comunicació del nostre municipi amb la resta del territori i amb el Corredor del Mediterrani. ERC Salou fa temps que advertia sobre les mancances i la poca planificació del Consistori en aquells aspectes en els quals tenia total potestat. Ha mostrat passivitat i deixadesa pel que fa a la previsió de la mobilitat i únicament s’ha preocupat en vendre el projecte de la nova super-estació, la qual no veurem probablement fins d'aquí uns anys. Durant aquest temps ens haurem de conformar amb el projecte d’una estació provisional que va ser aprovat a finals del 2019, de pressa i corrents i amb poca garantia jurídica i que passaran mesos fins a tenir enllestida. Mentrestant els salouencs i salouenques romandran a la intempèrie d’un baixador més propi d’una parada d'autobús. Evidentment no només l’Ajuntament de Salou no ha estat a l’alçada. El Govern Espanyol i la Generalitat de Catalunya han errat greument en el disseny, la planificació i la gestió del Corredor del Mediterrani, errada que afecta no només als nostres veïns i veïnes i al nostre sector turístic, sinó també a la resta de municipis del territori.

Explosió al polígon sud de Tarragona

Ahir vam patir una situació d’angoixa amb l'explosió que es va produïr ahir al polígon sud de Tarragona, en el que ja hem de lamentar les víctimes mortals i diversos ferits de gravetat. Des de ERC del Salou volem traslladar el nostre condol i suport als afectats i a les seves famílies en aquets durs moments. Així mateix volem agraïr la tasca realitzada per bombers, mossos, guàrdia urbana, protecció civil i totes les persones que treballen per restablir la normalitat. Per tot això exigim una revisió i actualització urgent tant del PLASEQCAT com de la seguretat industrial de les empreses del polígon químic de Tarragona. ENS HI VA LA VIDA!

ERC Salou ens sumem avui i cada dia, al dia internacional contra la violència envers les dones

Avui ,#25N, és el Dia Internacional per l'eliminació de les violències envers les dones i exclamem més fort que mai que nosaltres volem ser lliures, no valentes. Davant les violències masclistes, propostes feministes!  Avui fem nostres els carrers. Participa de les manifestacions del teu territori. Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per eradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen.   La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Aquest any s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.  I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori. Una República Catalana amb polítiques públiques encaminades a la prevenció centrada en l’educació afectivo-sexual que generi noves maneres de relacionar-se.   L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes.

ERC Salou acull el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona

Divendres 22 de novembre es va celebrar el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona, al centre cívic de Salou. El Congrés va aplegar unes 100 persones totes representants de les diferents seccions locals del Camp de Tarragona per tal de debatre les esmenes presentades a la Ponència política i estatutària del 28è Congrés Nacional que celebrarem el 21 desembre a Barcelona.           

Pep Moreno, xef de Deliranto vencedor de la seva primera Estrella Michelin.

Salou rep la primera Estrella Michelin de la mà del Xef Pep Moreno, del Restaurant Deliranto

El grup Municipal d'ERC a Salou felicitem el Pep Moreno, xef de Deliranto per ser un dels guanyadors de l'Estrella Michelin. Concretament, el jove xef ha resultat vencedor de la seva primera Estrella Michelin. Amb el seu restaurant Deliranto a Salou aconseguint situar la nostra ciutat en el prestigiós mapa gastronòmic de les Estrelles Michelin. El Xef defineix la seva cuina com a contemporània amb tocs d'autor i, de fet, la seva carta destaca per la seva originalitat.  

erc, salou, lgtbi, catalunya

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL SAI SALOU (SERVEI D'ATENCIÓ INTEGRAL LGTBI +)

Avui les regidores d’ERC a Salou, hem assistit a la presentació del Servei d'Atenció Integral LGBTI +) a Salou, que ha presentat la regidoria de Benestar en coordinació amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la qual la companya d’ERC Mireia Mata és la directora General a la Generalitat.  El SAI formarà part de la XARXA  Pública de Serveis d'Atenció Integral LGBTI +) de Catalunya.  

A SALOU, ERC PRESENTA LES SEVES PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2020.  

  PROPOSTES DEL GRUP MUNICIPAL D’ERC-AM ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2020. -Redacció immediata del projecte per la millora del barri de la Salut. -Redacció immediata del projecte per la millora de barri de Cap Salou. -Crear casal de la gent gran. -Increment significatiu de l’aportació a les entitats socials, culturals, comercial i veïnals, així com l’ajuda econòmica als clubs esportius de la ciutat. Pressupostos participatius:                                                                           Dedicar 1% del pressupost general als pressupostos participatius i no limitar aquests al manteniment de la ciutat. (557.004,49 Euros)                     -Incrementar fins a 10.000 Euros el pressupost anual de l’arxiu municipal.  ·Despeses en caixes aprox. 2000 Euros  ·Exposicions aprox. 3000 Euros unitat. (2 al any).                      ·Material fungible aprox. 500 Euros. - Museu Municipal de l’Esmalt Contemporani:                                                L’ubicació del museu no és la més adient per la conservació de les obres, degut a les oxidacions ràpides en elements metàl·lics de les obres. Demanem una partida pressupostaria per l’instalació de sistemes tècnics que preservin l’atmosfera d’exposició de les obres.   Després de no acceptar l’equip de govern cap de les set propostes en les ordenances fiscals, el grup municipal d’ERC tornem a insistir i presentem 7 al·legacions al que serà indubtablement el pressupost del 2020, el pressupost de l’equip de govern, no el d’ERC.    

ERC Salou proposa al ple les següents al·legacions a les ordenances fiscal del 2020.

ERC Salou proposa al ple les següents al·legacions a les ordenances fiscal del 2020. 1- Implementar la fiscalitat progressiva, al pagament de les guarderies, escola de música, i escola d’adults municipal. 2- Pujada de I’IBI al 1,4. Índex de preus al consum a Catalunya. 3- Baixar la taxa del servei de recollida i eliminació de residus un 10% per qui recicli a casa. 4- Bonificació del 75 % del primer tram de la tarifa de l’aigua per a ús domèstic de l’habitatge habitual, si es disposa d’ingressos anuals inferiors al Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). 5- Transport escolar gratuït per primària i secundaria. 6- Congelar la taxa d’esports. Cap ni una acceptada pel Equip de Govern, cap sorpresa, votació unànime de l’oposició en contra, tot i no posar-nos d’acord, però es fàcil arribar a les mateixes votació quan els que manen ignoren a l’oposició.