Salou

Totes les notícies

ERC Salou participa als actes de la Diada Nacional de Catalunya celebrats a la ciutat.

ERC Salou participa als actes de la Diada Nacional de Catalunya celebrats a la ciutat. Amb la participació de bona part de les entitats i ciutadania, i malgrat la pluja les regidores/ors d’ERC al Consistori de la ciutat han realitzat la seva ofrena floral al monument de Rafael Casanova. El inici dels actes a començat a la Torre Vella a causa de la pluja, amb participació del Grup de Grallers La Tarota, i amb una actuació del Ball de Bastons.  

A Salou 1.393 vots, 1393 GRÀCIES.

GRÀCIES SALOU! A ERC Salou, volem agrair a la ciutadania la confiança dipositada en la nostra formació. Ratifiquem el nostre compromís amb els valors republicans, i volem manifestar la nostra fermesa en la defensa dels drets socials i nacionals, drets irrenunciables que són al nostre ADN. Sent conscients de la responsabilitat assolida i de l'excepcionalitat del moment que estem vivint, en aquest estat repressor i amb greus mancances democràtiques, defensarem la ciutadania de Salou i treballarem per fer factible l'aplicació del nostre programa electoral. Tenim sempre el record d’aquells que ja no són entre nosaltres, que seran la nostra inspiració per actuar amb l'honestedat i la fermesa que ells ens van transmetre. Som el fruit de moltes derrotes però la llavor de totes les victòries. Visca Salou i Visca Catalunya Lliure.    

Salou, República i llista electoral.

Salou, República i llista electoral. Diumenge, dia de la República, es va presentar a Salou una de les 84 llistes municipals que Esquerra Republicana presenta a les properes eleccions municipals del Camp de Tarragona. Amb la presencia i recolzament de la candidata a les properes eleccions al Parlament Europeo, Helle Kettner i de l’actual senador Josep Rufà. ERC Salou ha presentat els i les integrants de la llista que encapçala l’actual regidor, Marçal Curto, de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Curto, portaveu del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Salou treballa amb l’objectiu de servir al ciutadà de Salou convertint la ciutat en un #MunicipiRepublicà.  El Marçal torna a ser candidat ( va ser-hi al 2003) amb l’intenció de completar el projecte iniciat el 2015 amb el també regidor Alexandre Boquet”Sandro” que fa poc ens va deixar. Ara acompanyat per l’actual regidora Carme Gasull i Prats i per la gent de la llista conta amb la oportunitat de portar a terme el projecte d’ERC per a Salou. Durant l’acte de presentació es va fer un homenatge a la gent republicana de Salou que a l’any 1932 va crear la Agrupació d’Esquerra Republicana de Salou. LLISTA ELECTORAL ERC-AM A SALOU, MUNICIPALS 2019 1-Marçal Curto Hoyos 2-Miriam Martínez Luque 3-Sebastià Domínguez sàez 4-Sandra Zamora Juanpere 5-Marc Riverola castellà 6-Glória Garriga Pujals 7-Frank Miguel Díaz Quishpe 8-Judith Rubio Figuerola 9-Jose Luís Garcia Fernández 10-Cristina Cuartero Canals 11-Jose Alberto Moreno Olivares 12-Estel.la Cortés Cortillas 13-Oscar Masip Ferré 14-Concepció Pujols Camprubí 15-Emilio Arnau Cabanes 16-Rocio Azabal Martin 17-Antonio Serrano Sánchez 18-Denisse Johanna Díaz Quishpe 19-Vicente Macias Martin de Soto 20-Lina Juanpere Martí 21-Juan Josep Gabriel Mestre Suplents 22-Maria Pura Abeijón Blanco 23-Agustí Solà Gallego 24-Maria Agustina Fernández Correa 25-Angel Llorens Faneca  

ESQUERRA REPUBLICANA A SALOU PRESENTA LA LLISTA PER LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS.

Reserva la data, 14 d’abril de 2019. Farem pública la llista electoral d’ERC Salou per les properes eleccions municipals del 26 de maig. Ens acompanyaran en aquest acte de presentació el senador per Tarragona, Josep Rufà i la candidata a les eleccions europees  Helle Kettner, i el candidat a l’alcaldia de Salou, Marçal Curto. El lloc triat es el parc del President Lluís Companys i l’hora de trobada de 12.00h fins a les 14.00h. En farem un homenatge a la gent que va constituir l’Agrupació d’Esquerra Republicana a Salou al 1932, donant als seus descendent una còpia de l’acta de creació de l'Agrupació  l’u d’octubre de 1932. Parlarem de eleccions generals, europees i sobretot de municipals. Tot amenitzat pel grup B3iats Trio. Recorda 14 d’abril, diumenge de les 11 a les 14.00h al Parc del President Lluís Companys.      

Carta pública del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Salou a la candidata a l’alcaldia de Madrid per el partit polític de Ciudadanos.

Carta pública del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Salou a la candidata a l’alcaldia de Madrid per el partit polític de Ciudadanos. Salou, 3 d'abril de 2019 Senyora : Des de Salou ens adrecem amb aquesta carta a vostè amb motiu de la manca de respecte que ha suposat la seva reflexió sobre la nostre ciutat, Salou. Les seves paraules ens han ofès com a salouencs que som: Salou es deu al turisme,  i la indústria turística és el que ha fet que aquest municipi sigui residència de milers de persones vingudes d'arreu que l'han triat per donar forma als seus projectes personals i professionals. Moltes persones hem triat Salou com a casa, i això l'ha convertit en cosmopolita, tolerant i amb capacitat d'innovació. És obvi i natural que, com a candidata a l'Alcaldia de Madrid, vulgui el millor per a la seva ciutat. Això, però, no té res a veure amb els seus comentaris sobre la nostre ciutat. No respondrem a aquesta ofensa malparlant perquè no és el nostre estil. Mesuri les seves paraules. Desitgem molta sort a la ciutadania de Madrid.   Atentament, Grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Salou.  

ERC Salou organitza unes jornedes participatives i obertes a la ciutadania i entitats locals per elaborar el programa electoral.

 ERC Salou organitza unes jornedes participatives i obertes a la ciutadania i entitats locals per elaborar el programa electoral.     A Esquerra Republicana de Catalunya de Salou posem en marxa unes jornades participatives per elaborar el programa electoral de les properes eleccions municipals .Convidem a  tota la ciutadania salouenca a col·laborar-hi aportant les seves propostes en pro d’un Salou més cohesionat, més emprenedor, més pròsper i més just. Els reptes de futur que tenim a Salou en els propers anys necessiten la participació activa de tota la ciutadania per dur-los a bon port. A Salou, els republicans entenem que la veritable democràcia ha de ser oberta i participativa. Els pilars per edificar un govern obert són la transparència, el retiment de comptes, la participació i la cooperació. Les jornades de treball inicialment seran embrió d’idees, recollida de propostes amb les quals gestarem un projecte de ciutat real, propera i oberta a un nou progrés econòmic i social. Per això convidem tota la ciutadania, a títol particular o bé representant la seva entitat, a formar-ne part, a abocar-hi les seves inquietuds i projectes per, entre tots plegats, definir el Salou que imaginem i volem, el Salou ciutat puntera del nou país. El 2015 vam fer un programa electoral molt complert i que encara té vigència, però ara ens proposem un programa molt més potent ton hi càpiguen moltes més coses. Vine avui dillums al Casal Josep Zamora de Via Aurèlia, a les 19.00h i podràs participar amb nosaltres del futur del la teva ciutat.  #sensefiltres #MunicipiRepublicà  

UN PROGRAMA ELECTORAL PARTICIPATIU.

  La participació ciutadana en els afers públics de la ciutat ha de ser una condició imprescindible per trencar amb les formes de governar paternalistes i fosques on, fins ara, la informació, les decisions i l’acció queden en mans d’uns quants representants i els seus interessos. Des d’ERC Salou volem que la vida quotidiana de la població de Salou agafi una dimensió política. Entenem que la desafecció política ha estat, i és encara, una dinàmica general de funcionament de la majoria de la societat. Entenem que la vida és política en tots els sentits. Tot allò que vivim en el dia a dia està condicionat per decisions polítiques i econòmiques de les quals moltes vegades no en som partícips ni, en molts casos, coneixedors. Volem  treballar amb tu per capgirar aquesta situació. Hem de potenciar una participació ciutadana que generi polítiques que s’adeqüin a les necessitats reals. Volem una participació que sigui transversal, que tracti tots els àmbits i involucri tots els sectors de la ciutat. Una participació que es basi en la informació, el coneixement i la co-responsabilitat en la presa de decisions . Nosaltres som ERC Salou i volem que t’interessis pel nostre projecte a les properes eleccions municipals. Cada dilluns ens trobem al Casal Josep Zamora, a la Via Aurèlia,  per escoltar persones com tu i elaborar un programa electoral participatiu

UN PROGRAMA ELECTORAL PARTICIPATIU.

  La participació ciutadana en els afers públics de la ciutat ha de ser una condició imprescindible per trencar amb les formes de governar paternalistes i fosques on, fins ara, la informació, les decisions i l’acció queden en mans d’uns quants representants i els seus interessos. Des d’ERC Salou volem que la vida quotidiana de la població de Salou agafi una dimensió política. Entenem que la desafecció política ha estat, i és encara, una dinàmica general de funcionament de la majoria de la societat. Entenem que la vida és política en tots els sentits. Tot allò que vivim en el dia a dia està condicionat per decisions polítiques i econòmiques de les quals moltes vegades no en som partícips ni, en molts casos, coneixedors. Volem  treballar amb tu per capgirar aquesta situació. Hem de potenciar una participació ciutadana que generi polítiques que s’adeqüin a les necessitats reals. Volem una participació que sigui transversal, que tracti tots els àmbits i involucri tots els sectors de la ciutat. Una participació que es basi en la informació, el coneixement i la co-responsabilitat en la presa de decisions . Nosaltres som ERC Salou i volem que t’interessis pel nostre projecte a les properes eleccions municipals. Cada dilluns ens trobem al Casal Josep Zamora, a la Via Aurèlia,  per escoltar persones com tu i elaborar un programa electoral participatiu

ERC SALOU DONA UN COP DE MA A LES SUBCONTRACTES DE L'AJUNTAMENT.

      ERC Salou aconsegueix que l’Ajuntament garanteixi el pagament directe als subcontractistes   El portaveu, Marçal Curto, fa que el consistori salouenc revisi els plecs de clàusules administratives gràcies a una moció que volia presentar en el proper ple.   La nova Llei 9/2017 de Contractes de Sector Públic va incorporar a l’ordenament jurídic nombrosos preceptes recollits a la directiva europea 2014/24UE que té per objectiu dotar la contractació de major simplificació, flexibilitat i seguretat jurídica. Entre els preceptes incorporats destaca la possibilitat que les administracions atenguin directament el pagament als subcontractistes en els supòsits que el contractista principal no compleixi amb els terminis legals establerts.   La incorporació d’aquest mecanisme d’acció directa entre l’administració i el subcontractista hauria de permetre solucionar la demora en els pagaments, que moltes vegades acaba repercutint en els propis empleats. Ara bé, la translació d’aquesta directiva europea a la nova llei de Contracte del Sector Públic deixa a criteri de cada administració la incorporació d’aquest mecanisme d’acció directa.   El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Salou, Marçal Curto, explica que “durant les informacions prèvies a la presentació d’una moció per part nostra sobre aquest tema, vam tenir la certesa que els tècnics consultats tenien la voluntat de considerar positiva la incorporació d’aquest mecanisme per solucionar la demora en els pagaments”.   Curto afegeix que una vegada es va consultar al regidor de l’àrea, “ens va confirmar que donaria les directrius oportunes per tal d’incorporar, en els propers plecs de clàusules administratives, la inclusió d’una clàusula que reguli el pagament directe de l’ajuntament al subcontractista”, en base a la disposició addicional cinquanta-unena de la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic.