Salou

Totes les notícies

NOVA EXECUTIVA LOCAL A SALOU.

El dilluns 11 de març la militància d’ERC de Salou va elegir per unanimitat a Sebastià Domínguez Sáez com a nou president de la Secció Local de Salou. La nova executiva local està formada per: President: Sebastià Domínguez Sáez Secretaries d’Organització i Finances: Glòria Garriga Pujals Secretaria d’Imatge i Comunicació: Míriam Martínez Luque Secretaria de la Dona: Pilar Ferré Xatruch Secretaries de Política Municipal i Comerç: Emili Arnau Cabanes Secretaria de Noves tecnologies: Frank Diaz Quishpe Secretaria de Cultura i Festes: Juanjo Gabriel Mestres Secretaria de Turisme i Habitatge: Xavier Salvador Portaveu del Grup Municipal: Marçal Curto Hoyos Representant de les JERC: Marc Riverola Castellà. La Secció Local d’ERC a Salou té marcada la fita d’incrementar el nombre de regidors al municipi en les eleccions municipals de 2019. El compliment d’aquest objectiu representaria un pas endavant per reforçar la presència republicana a l’Ajuntament de Salou, que en aquests eleccions es presenta molt fragmentat. “El municipalisme d’ERC sempre s’ha caracteritzat per ser obert i proper a la ciutadania i és per això que cal reforçar els valors republicans com a eixos transversals que han de ser presents en totes i cadascuna de les actuacions dels nostres militants i càrrecs municipals”, afirma el nou president d’ERC a Salou.  

Carme Gasull i Prats, nova regidora per ERC a Salou.

CARME GASULL PREN POSSESSIÓ DE L’ACTA DE REGIDORA AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SALOU  dimecres 06 març 2019   El Ple de l’Ajuntament de Salou del 6 de març, va donar la benvinguda a la nova regidora d’ERC, Carme Gasull Prats, la qual ha pres possessió de l’acta de regidora després de prometre el càrrec per imperatiu legal. Posteriorment, l’alcalde Pere Granados li ha imposat el pin institucional amb l’escut de Salou i l’ha felicitada, tot desitjant-li molts èxits. Gasull, tercera de la llista per ERC, entra en substitució del regidor Sandro Boquet , el qual va renunciar a l’acta de regidor el passat mes de gener. La corporació també ha fet un minut de silenci en record de l’ex regidor Sandro Boquet, recentment finat. Precisament, la mort sobtada de Sandro Boquet -el passat 12 de febrer- va estar també motiu de record al plenari. Just en començar l’alcalde Pere Granados ha pres la paraula en nom de la Corporació per retre-li un reconeixement institucional. El batlle ha expressat “el més profund i sentit condol tant a la seva família com als seus amics i companys de Consistori, alhora que manifestar el més entranyable record a la seva persona. Que en pau descansi”. En segon lloc ha afegit “el nostre agraïment i reconeixement a la vida i la labor d’una persona que va tenir l’honor de prestar amb lleialtat i estima els seus millors serveis a la comunitat i a la institució a de la qual formava part en qualitat de regidor, amb una remarcable actitud i iniciativa en benefici dels interessos del nostre poble” i ha conclòs dient “en nom de tots reiterar el més afectuós i emotiu comiat”. Acte seguit, s’ha fet un minut de silenci on tots els regidors s’han posat dempeus i, en acabar, s’ha aplaudit per part de tots els assistents al plenari.    

T'esperem a la conferència política d'Oriol Junqueras!

Us animem a venir amb els autocars que em preparat des del territori per anar a la Conferència de l'Oriol Junqueras, el proper dimarts 29 de gener de 2019, a les 19.30 h, al Sant Jordi Club (Passeig Olímpic, 5-7 de Barcelona).  Autocar des de Tarragona: https://creixem.esquerra.cat/civicrm/event/register?reset=1&id=77 … Inscripcions obertes!

Fer República des dels ajuntaments: com exercir el dret a vot!

Una oportunitat única per excercir el nostre dret a vot Si ets d'un país de la Unió Europea o d'un país amb conveni de reciprocitat, tens dret a votar! Com exercir el dret a vot a les eleccions municipals per a persones procedents de països amb conveni de reciprocitat Como ejercer el derecho al voto en las elecciones municipales para personas procedentes de países con convenio de reciprocidad Com exercir el dret a vot a les eleccions municipals i europees per a persones procedents de països de la Unió Europea Como ejercer el derecho al voto en las elecciones municipales y europeas para personas procedentes de países de la Unión Europea  

Saps que si tens la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea podràs votar a les eleccions municipals i europees?

Saps que si tens la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea podràs votar a les eleccions municipals i europees? Els ciutadans i les ciutadanes dels països membres de la Unió Europea que no tinguin la nacionalitat espanyola, però resideixin a l’Estat espanyol, podran votar a les eleccions municipals i a les del Parlament Europeu del proper 26 de maig del 2019 Quines condicions he de reunir? Ser major de divuit anys el dia de la votació i no estar privat del dret de sufragi actiu. Estar inscrit al padró municipal d’habitants. Haver manifestat la voluntat d’exercir el dret de sufragi a l’Estat espanyol a les eleccions municipals. Quins són els terminis? El termini de presentació de les sol·licituds acaba el 30 de gener del 2019. Per on puc inscriure'm? Per internet. Per correu postal. Personalment al teu ajuntament. Com ho faig per correu postal? Cal enviar la resposta a la carta rebuda per correu postal directament a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral, sense necessitat de franqueig. Com ho faig a l’Ajuntament? Dirigeix-te a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del teu ajuntament i allà et donaran el formulari per omplir-lo i tramitar la sol·licitud. Com ho faig per internet? Cal que tinguis el Número d’Identificació d’Estranger (NIE) i haver rebut una comunicació per correu postal de l’Oficina del Cens Electoral (OCE) amb la clau CTT. El NIE i la CTT rebuda et permetran acreditar la teva identitat i fer el tràmit de manifestació de voluntat de vot. Si tens aquestes dades, accedeix al següent enllaç i clica “Acceder”.  

гражданите и гражданите на държавите-членки на европейския съюз, които нямат испанската националност, но пребивават в испанската държава, ще могат да гласуват на общинските избори и на европейския парламент на следващия май 26 г 2019 г.

какви условия трябва да събера? да бъдат повече от години в деня на гласуването и да не бъдат лишени от правото да гласуват. да се регистрира в общинската ролка на жителите. изразиха готовността си да упражнят правото си да гласуват в испанската държава на общинските избори. какви са крайните срокове? крайният срок за подаване на заявления приключва на 30 януари 2019. г. къде мога да се регистрирам? за интернет. по пощата. лично в кметството ви. как да го направя по пощата? трябва да изпратите отговора на писмото, получено чрез пощенска поща директно на на делегация на офиса на избирателната ролка, без да има нужда от пощенски марки. как да се справя в кметството? отидете в офиса на вниманието на гражданите на вашата кметството и там ще ви дадат формата да го попълните и да процес искането. как да се справя в интернет? трябва да имате идентификационния номер на чужденец (не) и да сте получили съобщение по пощата от офиса на избирателната ролка (blrdey) с ключа ctt. на и на ще ви позволят да докажете самоличността си и да направите процедурата за демонстрация на воля за гласуване. ако имате тези данни, свържете се със следния линк и натиснете "acceder".

PROPER DILLUMS 7 DE GENER A LES 19.00H.

Per a les persones interessades en la política municipal de Salou obrim el Casal Josep Zamora el proper dillums 7 de Gener de 2019 a les 19.00h. Entre d'altres coses podem parlar de la darrera Comissió Informativa de Promoció de la Ciutat, Dinamització Económica i Ocupació. També ens podem possar al dia dels temes a tractar a les diferents comissions que es celebraran durant la propera setmana. Un altre punt interessant serà saber qui s'incorporarà al grup municipal una vegada feta efectiva la renúncia del Sandro. I com no pot ser de cap altra manera parlarem de la possibilitat de quina persona pot encapçalar el projecte d' ERC Salou per les properes municipals.

Benvolguts tots i totes.

Després d’un llarg temps de reflexió personal, he pres la decisió de no presentar-me com a cap de llista a les pròximes eleccions municipals del 2019, malgrat haver estat unànimement elegit per la militància el passat mes de juny. Vaig encapçalar la llista el 2011 i el 2015 i porto bastants anys molt compromès treballant en el projecte d’ERC a Salou.  Ara, sincerament, no em veig amb  prou il·lusió  i força per tornar a encapçalar el projecte del 2019  per quatre anys més. Està molt meditat des de fa bastants mesos i vull agrair des d’aquestes línies tot el suport que he rebut de moltes persones. També crec,  i ho he dit moltes vegades,  que no s’ha d’estar massa temps  en política de primera línia i que cal fer partícip a més gent. A la fi, el projecte polític d’ERC a Salou no és personal ni respon a la imatge  d’una sola persona; és un projecte de partit i de la gent que en forma part i hi simpatitza per la manera de veure el municipi i el país. També  perquè som republicans i volem fermament la independència del nostre país. En política, com en la vida, ningú és imprescindible. Tal i  com vaig explicar en l’assemblea de militants i amics,  la feina s’està fent seguint el model republicà i el model municipalista d’ERC. I  així ha de ser. Gent per fer-ho n’hi ha. I a més, amb il·lusió i capacitats suficients. Per això hem crescut tant a Salou i també perquè els nostres convilatans  han vist i valorat la feina feta durant els darrers quatre anys (9-N, 1-O, 21-D, mobilitzacions, actes, reivindicacions), com hem actuat nosaltres i què han fet d’altres. També he decidit que a primers d’any deixaré l’acta de regidor per facilitar la incorporació  i integració al grup municipal del nou regidor o regidora  d’ERC a l’Ajuntament de Salou. Jo continuaré treballant com a militant de base . La tasca dels regidors del grup municipal ha estat molt seriosa, constructiva i fiscalitzadora i crec que feta amb rigor i compromís vers el nostre programa i l’argumentari polític.

ERC Salou constata "la manca d’eficiència en la gestió de l'Ajuntament i l’incompliment d’inversions"

ERC Salou constata "la manca d’eficiència en la gestió de l'Ajuntament i l’incompliment d’inversions" El portaveu d'ERC a l’Ajuntament de Salou, Alexandre Boquet, considera “quan es governa s’ha de passar comptes, i no parlar d’intencions que encara no hagis fet”. Ho va dir durant el Ple extraordinari de dilluns passat.   En el Pla d'Acció Municipal (PAM) 2019-2022, que va rebre el vot en contra de tota l’oposició, ERC troba peculiar que no s’inclogui el projecte estrella del programa electoral de Pere Granados: la casa dels mestres com a centre de dia per la gent gran. A més a més, el PAM fa evident el fracàs de la remodelació del mercat municipal, la paràlisi del projecte del sector 04 Emprius Nord i de la ciutat esportiva, que és una idea recurrent des de l'any 1991. El PAM constata també el fracàs rotund de la zona hotelera del sector 03, Barenys- Pla de les Pomeres per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va anul·lar tot el projecte.   El portaveu republicà fa un repàs de les diferents àrees de l'Ajuntament incidint en els problemes detectats al llarg del 2018. El primer és que “l'organització interna no es gestiona correctament, i això afecta la qualitat i l’eficiència, ho diem nosaltres i coincideixen altres grups municipals, sindicats de la casa i treballadors".   Altres mancances detectades per ERC és que el govern municipal CiU i PSC té estancats econòmicament els plans d'ocupació, tot el contrari que la despesa desmesurada en alcaldia.  Boquet considera que s’hauria pogut destinar molta més inversió en Comerç, Consum i Promoció Econòmica, tenint en compte l’Ajuntament de Salou diu que té els comptes sanejats.   El partit republicà recorda que des del principi va reclamar polítiques integrals socials, en habitatge i lloguer a preus assequibles, però el més calent és a l’aigüera. També troba a faltar una aposta amb més recursos per a beques i ajuts socials a llars d'infants i facilitats a les quotes de l’escola municipal de música.