Salou

Notícia

L’alcalde reconeix que el patronat es polititza. Ell marca la línia política i el gerent l’executa. Per això mateix refusa professionalitzar la gerència.El passat dimecres 26 en el ple municipal de l'Ajuntament de Salou vam presentar la moció per la professionalització del càrrec de la gerència del Patronat de Turisme. Una moció en la qual el nostre grup municipal demana que el càrrec de gerent de Patronat de Turisme no pugui ser triat a dit pel “mandatari” del moment; que aquesta plaça no sigui un càrrec de confiança només a disposició del govern local que estigui al mandat. Aquesta circumstància actual propicia que cada quatre anys, o quan el govern ho desitgi, es pugui prescindir d’ell si no segueix les seves directrius, al marge que siguin les més adequades per al municipi.

Per aquest motiu, el nostre grup municipal va sol·licitar que aquesta plaça sigui adjudicada per concurs públic, i que recaigui en una persona amb els mèrits corresponents que la qualifiquin per ocupar el càrrec. També vam demanar que aquesta persona tingui una certa estabilitat laboral que li permeti tirar endavant projectes turístics que siguin beneficiosos per la ciutat, a curt i a llarg termini.

En el plenari, la nostra moció va ser rebutjada per l'equip de govern SUMEM-JUNTSXCAT i PSC, que van argumentar que es tracta d’una moció innecessària, que el ple no és el lloc per presentar-la i que és una moció tòxica.
El Sr alcalde, en el seu torn de paraula per al·lusions, també va recriminar al nostre portaveu “que no en té ni idea de turisme”. Va explicar que les ordres les dona el govern local i el patronat les acata i executa, demostrant així que aquest òrgan no treballa de forma autònoma, sinó que és un òrgan de treball polititzat.

Tota l'oposició va votar a favor la moció:  Cs (4), PP(1), ERC(4). Aquest consens demostra  que és una proposta necessària per aplicar al nostre municipi.

Amb això es va demostrar que l’equip de govern, en tenir la majoria del plenari, vol seguir fent de les seves tenint tots els fils dels titelles a les seves mans, fent i desfent al seu gust.

D'aquesta manera, la plaça que demanem que sigui escollida per concurs públic seguirà sent triada a dit, per acabar convertint-se en una plaça administrativa per executar ordres del govern i no per realitzar projectes de forma més autònoma. El càrrec de confiança es nomena com a coordinador assessor dels serveis turístics municipals, perdent així la figura del gerent patronat de turisme.

Des d’ERC Salou seguirem insistint perquè càrrecs com el de Gerent del Patronat no puguin ser triats a dit com a càrrec de confiança només per cobrir les mancances del polític. El mateix succeeix amb  la plaça de periodista, que també l’ocupa un càrrec de confiança.