Salou

Notícia

Els grups de l´oposició de l’Ajuntament de Salou titllen d´insuficients els ajuts per reactivar el municipi

Dels més de 3 milions d´euros del romanent de tresoreria municipal, només es destinarà poc més d´un milió a “ajudes” econòmiques per a la població que més les necessita.

Tots els grups municipals que conformen l´oposició de l’Ajuntament de Salou -ERC, C’s i PP- han mostrat la seva disconformitat respecte la primera modificació de crèdit del pressupost municipal, que s´aprovarà en el proper plenari, amb l´objectiu d´incorporar-hi el romanent de tresoreria, que s´ha quantificat en més de 3 milions d´euros.

Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (C’s) i Mario García (PP), portaveus dels tres grups municipals de l´oposició, han coincidit en afirmar que “estem totalment d´acord que part d´aquest romanent de tresoreria sigui destinat a “ajudes” econòmiques als contribuents de Salou per pal•liar els efectes negatius de la pandèmia Covid 19, però per desgràcia la quantia destinada és insuficient, ja que l´equip de govern només vol destinar-ne 1,3 milions d´euros, i això vol dir que les mesures adoptades seran deficitàries, tenint en compte que la crisi sanitària està generant situacions de veritable emergència social i econòmica entre tots els nostres veïns i les nostres veïnes”.

Per aquest motiu, els tres grups entenen que l'Ajuntament de Salou, com a administració més propera a la ciutadania, “hauria de prioritzar la seva gestió dotant de majors recursos econòmics el pressupost a efectes d´adoptar totes aquelles mesures que siguin necessàries en suport a la població més vulnerable, així com de les nostres empreses i el nostre comerç”.

Els representants de l´oposició han criticat la gestió realitzada fins aquest moment per part del govern: “No és normal que hi hagi un superàvit de més de 3 milions d´euros del pressupost, quan per activa i per passiva vam sol•licitar a l´alcalde que s´incrementessin les ajudes a tota la població.”

“De què serveix estalviar diners recaptats de tots els salouencs quan ells estan passant per una situació tan crítica? No hauria sigut més normal que aquests diners haguessin tingut un retorn a les seves butxaques en forma de reducció d´impostos i taxes i increment d’ajuts?”, es pregunten els portaveus de l´oposició.

“Quelcom no anava bé -afegeixen- quan es va decidir donar una ajuda directa al comerç, també insuficient, però fins ara no s’ha tingut en compte a la població que més necessita els ajuts. No està rebent les ajudes necessàries i una mostra és que no es destinen més diners del romanent a aquesta finalitat”.

No obstant, els portaveus creuen que el govern municipal encara està a temps de rectificar, i això passa per “prioritzar les seves despeses, incrementant la quantia del romanent de tresoreria que es destinarà a ajuts a tots els salouencs”, ja que tots els recursos que es tinguin a l’abast han de ser destinats a tots els veïns i les veïnes, “fent polítiques de reactivació amb l'objectiu d'evitar que segueixi la destrucció del teixit econòmic i d’ocupació”. Segons els portaveus de l’oposició, “els salouencs són la nostra prioritat, i treballarem incansablement per ajudar-los en tot el que ens sigui possible”.