Salou

Notícia

EN CONTRA D’UNS PRESSUPOSTOS QUE MENYSTENEN ELS SERVEIS A LES PERSONES I S’INCOMPLEIXEN.

EN CONTRA D’UNS PRESSUPOSTOS QUE MENYSTENEN ELS SERVEIS A LES PERSONES I S’INCOMPLEIXEN.

 En coherència amb la nostra manera de fer oposició crítica i constructiva alhora, hem votat en contra dels pressupostos municipals per a l’exercici 2018 i ens hem abstingut en la votació de les ordenances d’enguany.
Vam votar en contra dels pressupostos perquè l’actual equip de govern no vol ni sentir parlar de pressupostos participatius i perquè destinen, per exemple, més diners a festes, que a serveis socials, que rep una quantitat molt per sota de la mitjana dels municipis de l’Estat (accedeix a les dades ). I perquè considerem que els serveis a les persones haurien de rebre més diners.
En concret, els pressupostos actuals destinen a comerç, consum i promoció econòmica el 0,37%; a foment de l’ocupació amb recursos propis, el 0,48%; a serveis socials el 0,77% (0 € a habitatge i lloguer social); a ensenyament, l’1%; a les entitats culturals, el 0,15% (tradicions i cultura popular) i a altres partides, com infància i joventut, les xifres són encara més ridícules.
En canvi, a festes, sense comptar de Nadal i Reis, la Festa del Calamar i la del Rei Jaume I, l’1,18%. A més, del pressupostat l’any passat en infraestructures, obres i arquitectura només s’ha fet el 5,22% i no s’ha fet el 59% i està pendent d’adjudicació el 36%.
En concret, en infraestructures i jardineria només s’ha fet el 0,88% i no s’ha fet el 79% i el 20% es troba en fase d’adjudicació o realització.
L’abstenció a les ordenances ve motivada perquè, d’una banda, es congela la pressió fiscal, es mantenen els preus dels serveis i es recullen algunes de les nostres propostes com, per exemple, bonificacions pels vehicles elèctrics i híbrids i ajudes socials a sectors amb majors necessitats. Tot i que, d’altra banda, ignoren algunes de les nostres propostes com, per exemple, bonificar les empreses que contractin persones aturades empadronades al nostre municipi, entre d’altres.