Salou

Notícia

SIS MOCIONS AL PLE DE SALOU.

SIS MOCIONS AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE SALOU.
El ple de l’Ajuntament de Salou en sessió ordinària del mes de Maig va contar amb sis mocions dels diferents grup municipals, entre aquestes una de caràcter institucional.
La primera, l’ha presentada el Grup Municipal del PP en la que demanava -després de l’anunci de la desaparició d’ETA després de 50 anys d’existència- que el ple de l’Ajuntament acordés erigir, en un espai públic del nostre municipi, un monument en homenatge a les víctimes d'ETA; a més d’agrair tant als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat com als jutges i fiscals, la seva la tasca en la lluita contra la banda terrorista. Aquesta moció només ha rebut els vots a favor del PP i de C’s, i no ha estat aprovada. 
La segona moció, presentada pel Grup Municipal Socialista –i on s’han introduït unes esmenes d’ERC- insta al Govern de la Generalitat a prorrogar, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de la Direcció General de Joventut, la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya o incorporar una figura similar a les mateixes entitats on estaven els Impulsors, com a mínim, durant el transcurs del Programa de Garantia Juvenil (2014-2020). A més d’instar a la Generalitat a destinar els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves, degut a que la Xarxa d’Impulsors no té sentit si no hi ha una cartera de serveis i uns recursos a oferir als i les joves. Aquesta moció ha rebut el suport unànime dels 21 regidors.
El debat de mocions ha continuat amb una tercera, presentada pel PP, en la que s’insta la Generalitat de Catalunya a mantenir l’actual sistema de repartiment de la recaptació de la taxa turística. Aquesta, ha estat rebutjada. La moció dels populars recull que des de l’any passat els ajuntaments catalans reben un 50% de la recaptació de la taxa turística en lloc del 30%, com a conseqüència d'una esmena de la Llei d'acompanyament dels Pressupostos 2017 que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya i assenyala que “aquest mes hem tingut coneixement que la Generalitat vol tornar a modificar els canvis introduïts l'any passat en la recaptació de la taxa turística, fent marxa enrere a la mesura adoptada. I així ho ha posat de manifest el propi director general de Turisme de la Generalitat”. Aquesta moció ha rebut el suport dels 6 vots del PP i C’s i el vot contrari dels 15 regidors que conformen CiU, PSC, ERC i Gs. Pel que fa a Ciutadans, han presentat una moció relativa a la reinversió del superàvit pressupostari de l’exercici 2017 en la que demanen que s’inverteixi en l’ampliació de les places i de la temporalitat de contractes dels plans d’ocupació; en l’adequació de tots els immobles de titularitat municipal per a la total adaptació de les seves infraestructures; així com a la rehabilitació, reparació i millora d’infraestructures d’immobles propietat de l’ens local com la comissaria de Policia Local o el passadís del TAS. Aquesta moció tampoc no ha prosperat. Tan sola ha rebut el suport de C’S i PP. 
El PSC també ha presentat una altra moció en la que se sol·licita un canvi normatiu que permeti jugar al bingo a les llars de jubilats i jubilades i que per tant el al Govern de la Generalitat de Catalunya que modifiqui l’article 2.2 del Decret 86/2012 de 31 de juliol i que el bingo es consideri de caràcter social o amistós en les associacions o centres d’atenció a persones majors de 65 anys i en centres de persones amb discapacitat, per als majors d’edat, inscrits en els corresponents registres administratius i amb més de quatre anys d’antiguitat, entre d’altres aspectes. Aquesta moció ha rebut el suport de tots els partits i per tant s’ha aprovat per unanimitat.
 
La darrera de les mocions s’ha presentat amb caràcter institucional de tots els membres de la Corporació, i vol situar Salou com un municipi lliure de tota violència i a favor de la Pau. Així, la moció busca fer un explícit reconeixement i record a “totes les víctimes” tant d’actes violents com del terrorisme, inclosos tots els afectats, ferits i familiars que han patit i pateixen les conseqüències físiques i psicològiques; dedicant un espai a la seva memòria i homenatge a plaça de la Pau, amb la plantada d’un arbre per la Pau. La moció també ha acordat declarar el municipi de Salou com “ciutat per la Pau i la no violència”. L’acord de la moció també expressa “l’agraïment i suport a les autoritats i organitzacions internacionals, autoritats governamentals (de l’Estat espanyol, Generalitat de Catalunya i les CCAA), policials i judicials, que en la mateixa direcció i objectiu han lluitat i continuen combatent el terrorisme amb les armes de la democràcia i la llei, defensant els drets dels ciutadans i ciutadanes a la llibertat, la seguretat i a conviure en pau”. A més, el text de la moció manifesta també “el més sincer agraïment i suport a totes les organitzacions i associacions de víctimes que defensen la dignitat de tots els afectats pel terrorisme, i reivindiquen a la justícia i al govern de l’Estat que resolguin aquells centenars de crims i actes violents que encara no han estat aclarits ni tancats”. Aquesta moció s’ha votat per unanimitat.