Salou

Notícia

ERC Salou constata "la manca d’eficiència en la gestió de l'Ajuntament i l’incompliment d’inversions"

ERC Salou constata "la manca d’eficiència en la gestió de l'Ajuntament i l’incompliment d’inversions"

El portaveu d'ERC a l’Ajuntament de Salou, Alexandre Boquet, considera “quan es governa s’ha de passar comptes, i no parlar d’intencions que encara no hagis fet”. Ho va dir durant el Ple extraordinari de dilluns passat.
 
En el Pla d'Acció Municipal (PAM) 2019-2022, que va rebre el vot en contra de tota l’oposició, ERC troba peculiar que no s’inclogui el projecte estrella del programa electoral de Pere Granados: la casa dels mestres com a centre de dia per la gent gran. A més a més, el PAM fa evident el fracàs de la remodelació del mercat municipal, la paràlisi del projecte del sector 04 Emprius Nord i de la ciutat esportiva, que és una idea recurrent des de l'any 1991. El PAM constata també el fracàs rotund de la zona hotelera del sector 03, Barenys- Pla de les Pomeres per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va anul·lar tot el projecte.
 
El portaveu republicà fa un repàs de les diferents àrees de l'Ajuntament incidint en els problemes detectats al llarg del 2018. El primer és que “l'organització interna no es gestiona correctament, i això afecta la qualitat i l’eficiència, ho diem nosaltres i coincideixen altres grups municipals, sindicats de la casa i treballadors".
 
Altres mancances detectades per ERC és que el govern municipal CiU i PSC té estancats econòmicament els plans d'ocupació, tot el contrari que la despesa desmesurada en alcaldia.  Boquet considera que s’hauria pogut destinar molta més inversió en Comerç, Consum i Promoció Econòmica, tenint en compte l’Ajuntament de Salou diu que té els comptes sanejats.
 
El partit republicà recorda que des del principi va reclamar polítiques integrals socials, en habitatge i lloguer a preus assequibles, però el més calent és a l’aigüera. També troba a faltar una aposta amb més recursos per a beques i ajuts socials a llars d'infants i facilitats a les quotes de l’escola municipal de música. A més, ERC reclama la gratuïtat del transport escolar per l’alumnat de Cap Salou i rodalia.
 
En temes de Cultura i Festes, "per segon any consecutiu no tenim programació estable al TAS” –ha explicat Boquet- , “i el grup municipal d’ERC no pot aprovar el repartiment i programes a què es destinen tots els diners de la gestió cultural a Salou, a més de tornar  denunciar la manca del tractament del català en la difusió d'activitats de qualsevol mena".
 
Considera un prova més de suspens de la gestió de CiU i PSC tenir dos centres cívics tancats: Els Triangles a Cap Salou i Mas de l’Esquerrer a Xalets de Salou. ERC afegeix que fins ara l’alcalde no ha volgut saber res de pressupostos participatius, i de pressa i corrents vol aplicar-ho per a l’any 2019 sense tenir les bases aprovades.
 
En paraules de Boquet, "les promeses eternes de Granados es retarden” però suspèn en la gestió del dia a dia, com ara que “cap empresa s’ha presentat a optar per la concessió de neteja d'edificis municipals; i altres concessions de manteniment es troben prorrogats i sota mínims”. Boquet titlla d’escàndol que “el mateix govern municipal fa una auditoria per esbrinar que està fallant en la recollida de la brossa i neteja dels carrers".

Com a reflexió final, el regidor d'ERC destaca que l’alcalde no ha volgut pactar amb cap grup de l'oposició. Havent comparat els diferents programes electorals, Alexandre Boquet exposa coincidències àmplies que podrien haver suscitat pactes de ciutat: "No s'han dut a terme acords als quals probablement hauríem pogut arribar, com per al Port, la Biblioteca i la seva ubicació, el clavegueram de la ciutat, la recollida d'aigües pluvials que tanta falta ens fa a Salou, en temes d'emprenedoria, Comerç i Promoció Econòmica i l'espai per coworking".