Salou

Notícia

L'aprovació del poum local

El POUM, un altre exemple d'especulació que cal evitar

Un exemple patent d'especulació del territori a les nostres contrades és el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), anunciada als quatre vents per l'equip de govern de l'Ajuntament de Salou i que, de moment, resta aturada a expenses del Pla Director del sistema costaner de la Generalitat de Catalunya.
És només un exemple més de com el capital privat de les constructores esdevé una font principal d'ingressos en una localitat costanera. Una mostra més d'un model de creixement desordenat, desorbitat, insostenible i completament perjudicial quant a l'impacte ambiental que origina.
Oposar-se a aquest tipus de model no és oposar-se al creixement demogràfic i urbanístic, ans al contrari, sabem que el turisme és un dels actius més importants de Salou, per això volem preservar-lo i sabem que ens reportarà una gran riquesa. Tanmateix, a Salou volem crèixer de forma ordenada, sostenible, respectuosa amb el Medi Ambient...i aquests polítiques només poden anar acompanyades d'un tarannà progressista (polítiques socials, de protecció de l'habitatge, d'immigració,....).
Així doncs, des del Grup Municipal d'ERC volem mostrar el nostre desencís pel paper que impulsa el govern municipal, un paper que es limita a polítiques merament estètiques i de sol i platja, que oblida el nostre patromoni identitari, el nostre esperit de consciència nacional, el nostre patrimoni cultural propi que pot impular un valor afegit al turisme i les polítiques que realment interessen al ciutadà (transport públic, sanitat, escoles, polítiques socials,...).