Salou

Notícia

Un any de matrimoni

 

 
En comptes d’assumir els reptes dels nous temps, que sens dubte demanaven un esforç de diàleg i d’acabar amb algunes tendències tòxiques instal·lades al nostre ajuntament des de fa massa temps, el partit de l’alcalde Granados va optar pel que li semblava la posició més còmode: blindar-se.
 
Amb sis formacions polítiques amb seient al saló de plens de l’Ajuntament de Salou, el pacte de governabilitat de fa gairebé un any a l’Ajuntament de Salou, garanteix l’estabilitat dels 12 vots de la majoria, però no ha frenat la sensació de paràlisi general al consistori, de falta de projecte global i engrescador i d’absència de lideratge de l’alcalde i d’un equip polític potent que l’acompanyi. Es troba a faltar més capacitat d’iniciativa i de presa de decisions. A més, no hi ha diners a la caixa i això es nota en el capítol (invisible) d’inversions.
 
Molt lluny de la majoria absoluta, CiU  no va saber interpretar les claus del resultat electorat: que la diversitat de la representació no és fruit d’una situació puntual, sinó que és una tendència política de llarg recorregut que encara es farà més patent en pròximes conteses, i que el vot ciutadà havia configurat un ajuntament clarament independentista.
 
Però no es pot anar contra el curs de la història de la ma del PSC i, com que aquest pacte no l’entén ningú, l’efecte és el contrari del pretès: molts militants socialistes  s’indignen i ben aviat es veu que la suma de dos partits en decadència no són la solució que necessita Salou.
 
 
 
A més de les considerables deficiències de gestió, conseqüència de la manca de prioritats clares i d’estratègia de ciutat, l’equip de Granados està durament condicionat per qüestions que el grup ERC ens vam prestar a abordar quan li vam proposar que explorés un acord amb totes les forces politiques de l’Ajuntament.
 
Granados no pot seguir fent l’estratègia de l’estruç i ha d’afrontar de cara les responsabilitats que té de la pèssima gestió del Barranc de Barenys, de la pèrdua de connectivitat ferroviària, del Xalet Vil·la Enriqueta, la seva entrega incondicional al fracassat mega projecte de BCN Word o la mala gestió del conveni de colles del Cos Blanc. El nostre grup municipal li vam proposar tractar aquests temes, conscients que són difícils, però també conscients que si no aconseguim compromisos raonables,Salou no sortirà de l’estancament permanent.
 
L'equip de govern no té un marc estratègic clar i no té definides les prioritats que necessita la ciutat, l'acord de govern CiU amb PSC mantindrà la ciutat paralitzada tres anys més i el govern local ha accentuat les pràctiques poc transparents, les actituds despòtiques i l'intent de silenciar l'oposició inclús als Plenaris, fugin del debat polític. 
 
Tenim dret a aspirar a un ajuntament de parets de vidre, transparent i participatiu, amb un govern que tingui més en compte les necessitats de les persones que la pervivència en els càrrecs. Cal rellançar Salou. I no es veu que l’actual govern pugui tirar del carro. Li falta empenta, cohesió, idees, interès i fortalesa. Li falta un projecte de ciutat.
 
 
Mentrestant, als habitants de Salou només ens queda l’opció de mirar de posar en valor i treure profit de les oportunitats que tenim al davant i de viure i actuar (sempre que es pugui) al marge de la fallida gestió municipal.