Salt

Totes les notícies

Més de 600 persones en l'acte final de campanya d'Esquerra Salt

Més de 600 persones s'han reunit aquest vespre a la pista poliesportiva de Salt en l'acte de final de campanya, que incloïa un sopar popular. L'acte ha finalitzat amb el discurs del candidat d'Esquerra Republicana de Salt, Jordi Viñas, que transcrivim a continuació: Molt Bon vespre, veïns i veïnes, gràcies per acompanyar-nos, fer pinya i donar suport en aquest acte final de campanya. Jo sóc com sabeu qui encapçala la candidatura d'esquerra Republicana, però és evident que amb mi hi ha un gran equip de persones que sense elles res del que hem fet, estem fent i farem seria possible. Per això m'agradaria demanar que la gent de la candidatura m'acompanyi aquí a dalt. Avui acabem una campanya electoral de 15 dies molt intensos, on hem fet un gran esforç per explicar les nostres propostes, porta a porta, veí a veí, molts de vosaltres en sou testimonis, hem vingut a les vostres cases a explicar-vos els eixos de campanya, Ciutat verda, ciutat amable, ciutat educadora i ciutat d'oportunitats. Però això encara no s ́ha acabat, d'ara fins Diumenge hem de ser capaços de mobilitzar amb la vostra ajuda a tots aquells que dubten, o que pensen que per un vot no passa res o que ja està tot guanyat. Doncs a tots aquests els heu de fer veure que cada vot compte, que res està guanyat i que només omplint les urnes de vots d'Esquerra Republicana garantirem una majoria que garanteixi un govern fort i estable al nostre municipi. Som el vot que pot frenar l'extrema dreta, que pot garantir els drets individuals i col.lectius de tothom i que presentem un projecte real i viable per Salt, perquè tenim l'experiència, tenim la il.lusió i tenim el millor equip humà per fer-ho possible. Diumenge doncs, tenim l'oportunitat de tornar a tenyir de groc el País, només amb ajuntaments d'alcaldes i alcaldesses compromeses amb el govern i les seves institucions avançarem cap a la República, nosaltres hi vam ser, hi som i hi tornarem a ser com a l'1 d'octubre de 2017.

Esquerra Salt vol convertir la ciutat en el pol d’atracció econòmica del Gironès

La candidatura republicana a posta per seguir treballant per convertir Salt en una ciutat amb “més activitat econòmica”, de serveis públics i comercial, que faciliti la generació d’oportunitats laborals. Esquerra treballarà per acollir un equipament sociosanitari de primer nivell conjuntament amb les facultats de medicina i infermeria i per la implantació d’empreses i equipaments comercials en el Sector Sud. Esquerra ampliarà la Factoria Cultural Coma Cros i dinamitzarà el petit comerç a través dels eixos comercials. L’eix Ciutat d’Oportunitats recull 14 propostes concretes per seguir desenvolupant Salt a través de la dinamització econòmica i recuperant l’activitat econòmica en sectors tradicionals del casc urbà. Esquerra Salt vol convertir la ciutat en el pol d’atracció econòmica referent del Gironès. La candidatura republicana a posta per seguir treballant per convertir Salt en una ciutat amb més activitat econòmica, de serveis públics i comercial, que faciliti la generació d’oportunitats laborals i que dinamitzi l’economia local. El candidat d’Esquerra Salt, Jordi Viñas, ha explicat que seguiran treballant “ tant en els nous àmbits de desenvolupament com en la revitalització i recuperació de l’activitat econòmica en sectors tradicionals del casc urbà.” La candidatura republicana aposta per seguir avançant amb el sector sud. “Ningú havia arribat tant lluny com nosaltres en 4 anys. Ara ho tenim tot a punt perquè hi comencin a passar coses”, ha explicat Viñas. En aquest sentit, Esquerra treballarà per acollir un equipament sociosanitari de primer nivell conjuntament amb les facultats de medicina i infermeria i per la implantació d’empreses i equipaments comercials en el Sector Sud. “De fet, durant els darrers mesos ja han començat a instal·lar-se noves empreses a l’entorn comercial que ja tenim”, ha indicat l’alcaldable, Jordi Viñas. L’eix Ciutat d’Oportunitats recull 14 propostes concretes per seguir desenvolupant Salt a través de la dinamització econòmica i recuperant l’activitat econòmica en sectors tradicionals del casc urbà.

Esquerra Salt farà un pla d’inversions en carrers, parcs i places gràcies a la reducció del deute d’aquest mandat

El candidat, Jordi Viñas, ha explicat que durant aquests 4 anys s’han establert “les bases econòmiques necessàries per poder encarar, ara sí, el futur amb optimisme”. Esquerra Salt seguirà invertint en l’adquisició d’habitatge per a joves i lloguer social. L’eix ​Ciutat d’Amable recull 15 propostes concretes per seguir millorant els equipaments i els espais públics i fomentant la cultura, l’esport i la convivència. Esquerra Salt farà un pla d’inversions en carrers, parcs i places gràcies a la reducció del deute que s’ha realitzat durant aquest mandat que va començar al 106%, i amb un pla de sanejament, i que finalitzarà al 39%. La millora d’aquests espais públics és una proposta inclosa dins l’eix de govern Ciutat Amable que té per objectiu millorar els espais públics i de convivència de Salt i que ha de permetre i facilitar la relació de les persones en equipaments públics adequats on es fomenti la cultura, l’esport i la convivència. El candidat d’Esquerra Salt, Jordi Viñas, ha explicat que durant aquests 4 anys s’han establert “les bases econòmiques necessàries per poder encarar, ara sí, el futur amb optimisme” i fer totes aquelles actuacions que fins ara no hem pogut portar a terme. L’eix ​Ciutat d’Amable recull 15 propostes concretes per seguir millorant aquests equipaments i espais públics. Entre les propostes que es recullen al programa republicà hi ha el compromís per “incrementar els recursos destinats als serveis d’atenció a les persones com educadors de carrer, agents cívics i agents de la policia local.” “Salt viu una pau social que s’ha aconseguit escoltant a tothom i donant resposta a les necessitats de les associacions, les entitats i dels veïns i veïnes. Aquest és el camí que vam traçar des d’Esquerra Salt fa 4 anys, i és el que seguirem durant el pròxim mandat. Per aquest motiu, la nostra prioritat és posar en valor la diversitat cultural a través de l’educació, l’esport i el lleure”, ha afegit, el candidat, Jordi Viñas.

Esquerra Salt farà una nova pista poliesportiva per ampliar l’oferta d’activitats lúdiques i educatives com eina de cohesió social

Esquerra ha apostat aquest mandat per fer extensiva l’educació més enllà de les aules a través del projecte Juguem, liderant el programa Educació 360 i incorporant la figura d’educadors de carrer. Jordi Viñas: “L'educació en aquest mandat ha estat un eix prioritari. Hem estat capaços d'arribar a un ampli consens amb la comunitat educativa per definir quin ha de ser el model educatiu de Salt amb mirada llarga com és el Pla Educatiu. I, amb aquesta pista, també donarem sortida a les necessitats d’espais de les entitats esportives.” L’eix Ciutat Educadora , amb 13 propostes concretes, posa l’educació com a base per una societat més justa i equitativa, com a l’instrument per a la reducció de les desigualtats i com a base per a la cohesió social a través del concepte d’educació 360. Esquerra Republicana de Salt farà una nova pista poliesportiva al costat de la piscina entre la piscina i el pavelló municipal amb l’objectiu d’ampliar l’oferta d’activitats esportives i educatives com eina de cohesió social. L’educació ha estat un dels grans pilars d’aquest mandat al govern del projecte d’Esquerra Republicana a Salt. I, en aquesta línia, el projecte segueix marcant l’educació com una aposta prioritària. I entenent que l’educació va més enllà de les hores lectives escolars i que és 24 hores al dia i en totes les etapes vitals de la ciutadania. “L'educació en aquest mandat ha estat un eix prioritari. Hem estat capaços d'arribar a un ampli consens amb la comunitat educativa per definir quin ha de ser el model educatiu de Salt amb mirada llarga com és el pla educatiu. I, amb aquesta pista, també donarem sortida a les necessitats d’espais de les entitats esportives”, ha exposat el candidat a la reelecció d’Esquerra Salt, Jordi Viñas. Esquerra ha apostat aquest mandat per fer extensiva l’educació més enllà de les aules a través del projecte Juguem, liderant el programa Educació 360 i incorporant la figura d’educadors de carrer.

Esquerra Salt augmentarà la freqüència de la L9 i bonificarà el transport públic a la gent gran i a menors de 12 anys

Jordi Viñas: “Per fomentar una ciutat verda i sostenible és imprescindible impulsar polítiques que promoguin l’ús del transport públic com les que hem fet amb la posada en marxa de la nova L9 i les bonificacions que ara ampliarem.” La candidatura republicana millorarà i ampliarà l’actual xarxa de carrils bici. Respecte les Deveses, es projectarà un alberg i un centre d’interpretació per posar en valor l’entorn i el seu atractiu turístic. Esquerra Republicana Salt augmentarà durant el pròxim mandat la freqüència de la L9, que connecta de forma directa la UdG amb Salt i que té una mitjana de 262 usuaris al dia, i bonificarà el transport públic a la gent gran i als menors de 12 anys. “Volem una ciutat verda i sostenible és imprescindible impulsar polítiques que promoguin l’ús del transport públic com les que hem fet amb la posada en marxa de la nova L9 i les bonificacions que ara ampliarem”, ha explicat el candidat d’Esquerra Salt, Jordi Viñas. La proposta forma part de l’eix programàtic ​Ciutat Verda​ on es contemplen 11 propostes concretes més. Respecte la mobilitat, la candidatura republicana es compromet a millorar i ampliar l’actual de carrils bici i es limitarà el trànsit rodat a les Deveses incorporant sistemes de lectura de matrícules als accessos. Viñas ha apuntat que cal s’abordi d’una forma definitiva durant el pròxim mandat la mobilitat des d’una perspectiva d’àrea urbana: “hem de ser capaços de connectar-nos a través de carrils bici i amb un sistema de transport eficient i que resolgui les demandes de la ciutadania”. La ciutat verda que projecta Esquerra Salt també contempla potenciar les Deveses i el seu entorn, mitjançat activitats i adaptant espais per a l’esbarjo i el lleure. En aquest sentit, el candidat republicà ha assegurat que “vetllaran pel compliment del pla d’Usos de les Deveses aprovat recentment.” I, a més, ha anunciat que es crearà un centre d’interpretació de les Deveses per posar en valor la riquesa d’aquest entorn natural i un alberg per dinamitzar l’espai i el seu atractiu turístic.

Esquerra Republicana a Salt presenta un programa amb més de 50 propostes entorn a 4 grans eixos: ciutat verda, ciutat educadora, ciutat amable i ciutat d’oportunitats

L’objectiu de la candidatura, que encapçala Jordi Viñas, es seguir treballant i millorant Salt des del carrer, escoltant als veïns i veïnes i buscant la implicació de la ciutadania en la millora dels seus barris. Jordi Viñas: “Som la candidatura dels valors republicans i, això implica que seguirem treballant per la justícia i la cohesió social, la no discriminació, per la dinamització social i econòmica de la ciutat, per l’educació d’una ciutadania lliure i per una gestió pública dels serveis eficient i responsable” Jordi Viñas: “Durant aquests 4 anys de govern hem transformat Salt des de tots els àmbits, i tenim la força, l’equip humà, la il·lusió i l’experiència per donar encara més. Perquè ens estimem Salt i volem seguir treballant per millorar la qualitat de vida de la seva gent” Esquerra Republicana a Salt es presenta a les eleccions municipals d’aquest 26 de maig amb un programa farcit amb més de 50 propostes per seguir fent créixer Salt com una ciutat verda, educadora, amable i on tothom hi pugui tenir una oportunitat per realitzar la seva vida tan personal com professional. El projecte republicà de Salt s’estructura, per tant, entorn aquest 4 grans eixos programàtics com són ciutat verda, ciutat educadora, ciutat d’oportunitats i ciutat amable. L’objectiu de la candidatura, que encapçala Jordi Viñas, es seguir treballant i millorant Salt des del carrer, escoltant als veïns i veïnes i buscant la implicació de la ciutadania en la millora dels seus barris. “Només si hi som tots, serem capaços de continuar impulsant braç a braç el camí de la nostra ciutat i amb una mirada el futur ambiciosa i desacomplexada”, ha explicat el cap de llista republicà a Salt. Viñas ha explicat que aquest és un programa que sorgeix fruit del treball realitzat conjuntament amb les entitats, les associacions, la ciutadania i la militància durant mesos. “Som la candidatura dels valors republicans i, això implica que seguirem treballant per la justícia i la cohesió social, la no discriminació, per la dinamització social i econòmica de la ciutat, per l’educació d’una ciutadania lliure i per una gestió pública dels serveis eficient i responsable”, ha afegit Jordi Viñas.

Acord de Govern per fer el Salvador Sunyer a Salt

Jordi Viñas: “L’anunci de construcció de l’Institut Salvador Sunyer és un nou pas per dignificar els centres educatius de Salt” L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha posat de manifest la “importància” de l’acord de Govern per la construcció de l’IES Salvador Sunyer. “La construcció d’aquest equipament és nou i importantíssim pas per dignificar els centres educatius a Salt”, ha destacat l’alcalde Viñas ha destacat “la ferma aposta durant aquest mandat en temes educatius” amb la concreció d’un Pla Educatiu consensuat amb tota la comunitat i “el treball colze a colze amb el Govern de la Generalitat per seguir millorant l’educació a Salt.”  “Aquest acord se suma a la licitació de l’escola Gegant del Rec que també s’ha desencallat en aquest mandat”, ha afegit Jordi Viñas. L'Ajuntament de Salt va aprovar el passat mes de febrer la requalificació de 7.500m2 de terrenys urbans per convertir-los en equipaments públics i poder posteriorment cedir aquests terrenys al departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i d'aquesta manera poder-hi ubicar un nou centre educatiu a la vila per descongestionar l'actual situació dels centres saltencs que es troben al màxim de la seva capacitat. ​Aquesta requalificació ha de servir per la construcció del quart institut a Salt.

Bon ambient i milers de visitants a la 3a edició de la fira Food Truck Market & co de Salt!

El bon temps ha fet lluir la 3a edició de la fira Food Truck Market & Co de Salt. Les food trucks del Pla de Salt van poder servir  menjar i begudes al llarg dels tres dies de fira, divendres, dissabte i diumenge, del matí a la mitjanit.    A la fira hi havia un total de 23 furgonetes amb diferents ofertes gastronòmiques que va fer que els visitants poguessin degustar tot tipus de menjar. Tot, acompanyat d’activitats infantils que es varen dur a terme al llarg dels dies com el pintacares, els tallers de Jumping Clay, els jocs gegants, el carro de contes i tallers de músiques. Totes elles varen tenir un gran èxit de participació.     La música en viu va ser un dels punts clau també en aquesta nova edició de la Food Truck Market&Co. A l’escenari de la fira van actuar-hi els Kuryous Link la nit de divendres, mentre que els Falciots Ninja i President Xai van pujar-hi el dissabte a la tarda i a la nit. Diumenge va ser el torn del cantautor David Busquets que va animar la tarda amb les seves cançons.    A la fira hi va predominar el bon ambient, la diversió i les ganes dels visitants de passar una bona estona i degustar tot tipus de menjar de les food trucks. Font: infosalt.cat

La candidatura d’Esquerra Republicana a Salt incorpora persones del món cultural, esportiu i associatiu i consolida l’equip d’aquesta legislatura

La candidatura d’Esquerra Republicana a Salt incorpora a noves persones del món cultural esportiu i associatiu de la ciutat, i consolida l’equip d’aquesta legislatura amb regidors com l’Alex Barceló, Isabel Alberch, Toni Vidal i Fermí Cunill. Una combinació que permet afrontar aquestes eleccions municipals amb un equip humà renovat amb perfils molt diferents per asumir els reptes que la ciutat té per endavant durant els pròxims 4 anys. El candidat a l’alcaldia per Esquerra, Jordi Viñas, ha destacat durant l’acte de presentació de la llista celebrat al Museu de l’Aigua, que aquesta és una llista “guanyadora” i que configura “un equip capaç de liderar els reptes que té la ciutat durant els pròxims 4 anys”. “Som una candidatura forta i amb gent molt preparada per governar els pròxims 4 anys i consolidar els projectes que hem desencallat aquesta legislatura després d’assolir una estabilitat financera i social a la ciutat”, ha afegit el candidat republicà. La número 2 de la llista serà així l’actual regidora de Salut i Gent Gran, Isabel Alberch i l’Alex Barceló, actual regidor d’Entorn Urbà i Dinamització econòmica serà el número 3. S’incorporen a la candidatura la Núria Heras (4) i la Cristina (6) Alarcon vinculades al teixit associatiu i cultural, acompanyades pels regidors Toni Vidal, que és el 5, i Min Cunill, que és el número 7. S’han sumat a la candidatura, a més, persones vinculades a la vida social de Salt com la mestra, i exdirectora de l’escola La Farga, Gemma Boix, el coordinador del club Bàsquet Salt, Francesc Reixach, la membre de Marrecs Tània Ribas, o la presidenta de l’Associació de Veïns de Barri Centre, Maria Rosa Frigolé. El Jovent Republicà està representat per en Sergi Quiñones, que és el número 9 de la llista. La candidatura també incorpora en Marc Morales, en el número 15. “Ara podem mirar el futur amb optimisme amb el desenvolupament del sector sud a tocar i amb un pla d’inversions molt ambiciós per millorar els nostres carrers, places i equipaments.