Salt

Totes les notícies

La taxa d'atur a Salt consolida la seva tendència a la baixa, a diferència de Girona i Catalunya

La taxa d’atur segueix baixant a Salt i es consolida una tendència a la baixa iniciada els darrers mesos. El descens és encara més significatiu si es té en compte que a Girona i a Catalunya la taxa sí que s’incrementa.  Les dades facilitades per l’Espai Municipal d’Ocupació diuen que la taxa d’atur a Salt en aquest mes de gener s’ha situat en el 14.68%, una mica més baixa que el passat mes de desembre (14.95%) i situant-se a nivells de 2008. En canvi a Catalunya la taxa ha augmentat un 1,4% aquest gener, mentre que a Girona un 1,19%.  En concret, el mes de gener ha finalitzat amb 2.218 aturats registrats, un 1.73% menys que el passat mes de desembre a Salt. Respecte d’un any abans, l’atur municipal registra un descens del 11.17%. L’alcalde Jordi Viñas destaca que, tot i que la taxa d’atur està influenciada pel context econòmic, a nivell municipal s’ha fet un esforç per dinamitzar l’economia local i l’ocupació amb una inversió de 500.000 euros des de 2017.  Consulta totes les dades aquí.

Jordi Viñas: «Tinc tota la il·lusió i la determinació per consolidar el projecte iniciat fa 4 anys»

El candidat d'Esquerra Republicana a Salt destaca que compta «amb un gran equip humà per consolidar el projecte iniciat fa 4 anys, amb humilitat, treball i diàleg». «El nostre és un projecte col·lectiu on necessitem sumar molta més gent. Els projectes tenen sentit si són compartits entre tots» «La reducció del deute en un 64% avala la capacitat de gestió i obre la porta a poder fer per fi les millores necessàries per Salt» Oriol Junqueras afirma en una carta dirigida al candidat que «a Salt hem de saber alçar una força democràtica i republicana, al servei dels seus veïns i de les seves necessitats. Salt és el reflex de Catalunya i la seva pluralitat, d'aquesta diversitat, de treball per la justícia social i llibertat, de la cohesió i la integració» El candidat a l'alcaldia d'Esquerra Republicana a Salt, Jordi Viñas, ha destacat durant la seva presentació a l'auditori de la Coma Cros que es presenta  «amb tota la il·lusió i la determinació per consolidar el projecte iniciat fa 4 anys».    Viñas ha remarcat que compta per fer-ho possible «amb un gran equip humà ».    «Durant aquests quatre anys ho hem donat tot, hem sacsejat Salt des de tots els àmbits,  i tenim la força i la il·lusió de donar encara més,  perquè ens estimem Salt i volem seguir treballant per millorar la qualitat de vida de la seva gent», ha afegit.   El candidat d'Esquerra ha afirmat que la reducció del deute en un 64% avala la capacitat de gestió i obre la porta a poder fer per fi les millores necessàries per Salt: «Ens trobem en un punt d'inflexió després de 4 anys de treball per poder deixar enrere l'herència del deute que arrossegava el consistori. Ara podem mirar al futur amb il·lusió i planificar una ciutat amb una mirada a llarg termini».   El projecte d'Esquerra Republicana a Salt s'ha centrat des del primer moment en estar al costat de les persones, escoltar-les i atendre les seves necessitats. Amb aquesta línia de treball – ha dit Viñas- s'han obert els dos primers locals de barri a la ciutat, s'ha posat en funcionament la nova línia L9 de bus que connecta Salt i la UdG directament i s'ha impulsat una subvenció del 40% a la T-Mes per als joves estudiants.

L'Ajuntament subvenciona el 40% de les T-MES als estudiants d’entre 16 i 25 anys per facilitar-los la mobilitat amb transport públic

L’Ajuntament de Salt subvenciona a partir d’aquest 2019 el 40% de les T-MES dels estudiants d’entre 16 i 25 anys de Salt inclòs dins la zona 1 de l’ATM. D’aquesta manera, el preu de la targeta, que és de 46,15 €, passarà a costar als usuaris 27,69 €. La mesura, que cap govern municipal de Salt havia tirat endavant fins ara, té per objectiu facilitar l’accés al transport públic a tots els joves. El termini per demanar la targeta T-MES subvencionada per l’Ajuntament s’ha obert aquest gener. Aquests títols de transport permeten fer un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies i s’estima que poden beneficiar a més de 400 estudiants de Salt. L’alcalde, Jordi Viñas, ha ressaltat que la “voluntat del govern de Salt és fomentar l’ús del transport públic entre els d’estudiants de la ciutat i abaratir-ne els costos.” Les persones interessades han de presentar la sol·licitud al Servei d’Atenció a la Ciutadania o bé mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Els únics requisits que han de complir és tenir entre 16 i 25 anys, estar empadronats a Salt i que facin estudis reglats a la ciutat de Girona i altres municipis de la zona 1 de l’ATM. Per obtenir-la cal presentar la sol·licitud, acompanyada d’una còpia del DNI, de la matrícula dels estudis i una fotografia de carnet.  El regidor de Mobilitat, Toni Vidal ha afegit que la mesura és “un dels objectius que es fixa el Pla Local de Joventut i és també un dels objectius de la legislatura, que passa per fomentar l’ús del transport públic.” Aquesta iniciativa pionera va lligada a d’altres iniciatives de l’àrea de Mobilitat que s’han treballat durant aquest mandat com per exemple, la posada en funcionament de la nova la línia L9. Una línia que comunica directament Salt amb la Universitat de Girona i que permet reduir el temps de viatge de 45 a 25 minuts. Font: www.infosalt.cat

Salt es dota d'un Pla Educatiu com a eina de cohesió social i amb una mirada a llarg termini

Salt com a vila acollidora i educadora es fonamenta en l'educació a temps complet És fruit d'un procés participatiu de tota la comunitat educativa  Durant el ple també s'ha aprovat el ROM i el nou conveni col.lectiu dels treballadors El ple de Salt ha aprovat avui dilluns el Pla Educatiu de Salt, un pla estratègic de les polítiques educatives locals que s'ha elaborat a partir d'un procés participatiu. Es va niciar el 2017 amb una diagnosi de la realitat socioeducativa del municipi de Salt i en el qual hi ha participat tota la comunitat educativa. El Pla Educatiu compta amb cinc eixos, i s'estructura en 11 línies d'actuació, 37 objectius i 111 accions concretes. El desplegament del Pla Educatiu es farà de forma bianual i tindrà vigència fins el 2025 Els tres principis específics del Pla Educatiu es concreten en: - Trencar les lògiques de la segregació escolar i social per assolir l'èxit educatiu per a tothom. - Educació 360 ( Educació a temps complet). - Salt vila acollidora i educadora. Els cinc eixos del Pla Educatiu es concreten en trencar les lògiques de segregació escolar i social per assolir l'èxit educatiu per a tothom, entendre l'educació com una activitat a temps complet -Educació 360º- que es fa al llarg de tota la vida i que ha de permetre la transició al món del treball. El Pla considera a Salt una vila acollidora i educadora i planteja la importància del coneixement, la comunicació, el treball en xarxa i l'avaluació del Pla Educatiu per part de tots els estaments implicats. Les línies d'actuació del Pla Educatiu van dirigides a millorar les condicions d’escolarització de l’alumnat dels centres educatius públics de Salt, a incidir en els criteris d'elecció de centre per part de les famílies, l'ampliació de les oportunitats educatives i la construcció d'itineraris educatius adaptats a les necessitats i interessos d'infants i adolescents, el foment de l'educació a la petita infància i el suport a les famílies, la reducció de l’analfabetisme i l'ampliació de formació de persones adultes, la millora de l'orientació educativa i l'èxit en la transició escola‐treball, promoure l'educació a l'espai públic, la millora del coneixement de les necessitats i l'enfortiment de la comunitat educativa.

Apostem per un pla Educatiu de mirada llarga, de futur

Impulsem a Salt, un pla d'educació amb 111 actuacions fins al 2025 Hem treballat colze amb colze amb la comunitat educativa durant mesos per definir un model educatiu inclusiu Aquest nou pla lluitarà contra la segregació i la manca d'equipaments amb accions d'educació integral, transversal, participativa i sostenible «Fomentar i donar suport al disseny i organització d'activitats conjuntes entre centres educatius públics i centres concertats, en horari lectiu». «Redactar i executar el Pla de Manteniment de centres escolars». «Millorar la guia d'activitats fora escola i incorporar l'oferta fora escola en el Fòrum Educatiu Local». «Ampliar l'oferta d'activitats d'estiu del Programa Juguem cercant una oferta diferenciada que interessi a persones de diferents entorns socials i culturals». «Ampliar i diversificar les activitats d'orientació educativa i professional als instituts a través del treball en xarxa». Són només cinc de les 111 accions que l'Ajuntament de Salt preveu tirar endavant amb un pla educatiu amb accions previstes, consensuades amb la comunitat educativa, i calendaritzades fins l'any 2025. Hi ha accions en molts àmbits com ara la manca d'equipaments, les ràtios, els menjadors, les activitats extraescolars, els espais públics o la formació i orientació al món laboral.  El document ja es va aprovar en el Consell Escolar Municipal del 27 de novembre per unanimitat i ara s'ha de ratificar al plenari municipal del dilluns. Les actuacions parteixen de quatre principis: la visió integral de l'educació, la transversalitat de les polítiques educatives amb una organització flexible, la participació i coresponsabilitat i, finalment, la sostenibilitat de les accions. A partir d'aquí neixen cinc eixos, resumits en la idea de «trencar les lògiques de la segregació escolar i social» amb una educació «a temps complert» , en una «vila acollidora» i que ajudi a orientar cap al món del treball. Tot plegat sorgeix del treball de més d'un any, quan es va apostar per fer una una diagnosi de l'estat de l'educació i amb la creació de diferents taules de treball i un seguit d'objectius a aconseguir en base als resultats d'aquest informe.

L'Ajunatment finalitza el tancament dels baixos de la plaça Antoni Gaudí on crearà un espai municipal pel barri

Les obres de tancament dels passadissos entre la plaça Antoni Gaudí i el carrer Greco, que els veïns van cedir a l’Ajuntament el juny passat, han finalitzat. Els treballs, amb un cost de 28.000 euros, s’han centrat en el tancament de l’espai i la col·locació de persianes. L’ús futur del local es consensuarà properament amb els veïns i veïnes. Un cop definit quin ús tindrà, l’Ajuntament s’encarregarà de la reforma dels interiors i de l’organització dels espais. L’espai, de prop de 200 m2, el formen dos túnels de pas paral·lels i interconnectats i resol una demanda dels veïns i veïnes del barri. La problemàtica va ser exposada a les reunions que periòdicament l’alcalde fa amb diferents entitats del municipi:  Des d’aleshores s’hi ha treballat intensament per buscar la solució que millor resolgui la problemàtica veïnal.   Font: www.infosalt.cat

Els controls policials permeten detenir a set persones en deu dies

Els diferents controls i patrulles de la Policia local van permetre detenir a tres persones que estaven intentant robar en un domicili del carrer Llevadores, el passat divendres 30 de novembre. La col·laboració ciutadana, una vegada més, va ser clau per poder intervenir amb rapidesa i sorprendre als individus mentre encara estaven intentant entrar i forçar el pany del pis.   Dos dies mes tard la Policia Local va detenir una altra  persona per robatori a l’interior de vehicles al carrer del Rec. En aquest cas, l’avís d’un veí i l’ús de les càmeres de seguretat, van permetre a la policia desplegar un dispositiu per localitzar l’infractor el mateix vespre. La ràpida intervenció va permetre recuperar també els objectes sostrets als vehicles a una zona propera a l’aparcament públic i es van retornar als seus propietaris.  A més, fa una setmana es va detenir també a una persona per tràfic drogues i dues persones més per intent d’ocupació d’un pis que l’Ajuntament havia tapiat prèviament per evitar-ne les ocupacions. Font: www.infosalt.cat

El Mercat de Nadal i l'encesa de llums van omplir de veïns i veïnes el passeig Ciutat de Girona

El Mercat de Nadal i l’encesa de llums, que es va realitzar el passat 1 de desembre, va ser un èxit de participació. Durant tota la jornada els veïns i veïnes van omplir el tram del passeig Ciutat de Girona on hi havia una quarantena de parades, tallers i espectacles familiars. L’acte, organitzat amb la col·laboració de la Federació de Comerciants i de la Federació Unió d’Empresaris de Salt, va concloure amb l’encesa de llums, un cantada de Nadales i una xocolatada per a tothom.  Font: www.infosalt.cat

Salt es bolca un any més amb La Marató de TV3

L’Ajuntament, les entitats esportives i diverses empreses de Salt col·laboraran un any més amb l’organització de diversos actes per recaptar fons per La Marató de TV3 del pròxim 16 de desembre. Els actes, que se celebraran a la zona esportiva de 9 a 13 hores, es realitzaran en nou espais diferents on s’hi celebraran una vintena d’activitats esportives com bàsquet, futbol marxa nòrdica, repte de natació o una exhibició de patinatge artístic entre moltes altres activitats. Pels més petits també hi haurà un espai amb activitats pels nens i les nenes i s’acabarà amb una gran foto de família i una batucada. Sota el lema La investigació dona vida, els diners recaptats d’aquesta edició es destinaran a la lluita contra el càncer. Descarreg’at el programa en PDF. Font: www.infosalt.cat