Salt

Totes les notícies

Entrevista de Josep Soler a TVGirona

A principis d'aquesta setmana, dins del marc de les entrevistes a l'alcaldia de Salt, van entrevistar el nostre candidat, Josep Soler per donar a conèixer el nostre programa i valoracions sobre el nostre municipi. Us convidem a mirar-la i a que ens feu arribar els vostres comentaris i opinons! Gràcies!

Soler (ERC) creu que els saltencs s'han d'unir 'no per orígens comuns sinó per interessos comuns'

Notícia publicada per Aragirona el 10 de maig de 2011 El candidat d'ERC a Salt (Gironès), Josep Soler, considera que els habitants del municipi s'han d'unir "no per orígens comuns sinó per interessos comuns". D'aquesta manera defensa que la immigració s'ha de cohesionar "el màxim possible" en la societat, i per això s'han de crear "espais comuns" com centres cívics o incentivar que els nouvinguts participin amb les entitats i els moviments veïnals. ERC també reivindica la construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Salt, tal com havia planificat l'anterior govern de la Generalitat, i l'increment d'efectius d'aquest cos destinats a la població. Un altre dels pilars de la seguretat és, per la formació nacionalista, la policia de proximitat. ERC considera que l'elevat percentatge de nouvinguts a Salt "porta problemes, però no perquè es tracti d'immigrants", sinó perquè "s'hi ha instal·lat la pobresa i la misèria". Per contrarestar-ho la formació nacionalista proposa invertir en polítiques socials, ja que creu que donaran resultats a "llarg termini" quant a "cohesió i convivència". Pels republicans ara no és moment de parlar d'inversions en infraestructures, per exemple, ja que "actualment l'economia no està per això". Sobre la polèmica mesura proposada per l'alcaldessa, Iolanda Pineda (PSC), de distribuir els alumnes de Salt entre les poblacions veïnes, que tenen una ràtio menor d'immigrants a les escoles, Soler considera que sí caldria repartir els estudiants a altres localitats i que, a la vegada, els nens de pobles veïns poguessin estudiar a Salt. Pel candidat republicà caldria repetir amb les localitats veïnes el mateix procés que va viure Salt amb els diversos barris. Així, recorda que hi havia diferent proporció d'immigrants entre escoles de zones diferents, i finalment les ràtios es van anar igualant. Pel que fa al debat sobre la falta de seguretat a Salt, el candidat d'ERC considera que per combatre-la cal potenciar la policia de proximitat i incrementar el número de Mossos al municipi.

Josep Soler persenta les propostes lingüistiques i culturals

Josep Soler ha aprofitat avui al matí per presentar les propostes d'esquerra en matèria de foment de la cultura i la llengua Catalana. Ha remarcat que l'Ajuntament ha de facilitar, potenciar i aprofitar el teixit associatiu i cultural que té al municipi per tal de fomentar polítiques d'arrelament i d'identitat. En aquest sentit ha dit que esquerra augmentarà les places ,que actualment són molt insuficients, de cursos de llengua catalana per a nouvinguts i potenciarà la creació de parelles lingüístiques per assegurar que ningú es quedi exclòs del coneixement mínim de la llengua catalana. També ha aprofitat per criticar l'actitud del PSC a Madrid i ha remarcat que la situació econòmica no està com per anar perdonant el deute, i que en un municipi com Salt aquestes actituds de prioritzar el partit abans que el país acabarant repercutint a les arques municipals.

Josep Soler, Esquerra, Salt, compromesos per Salt

“La inversió social és la solució” - Entrevista de Josep Soler al Punt Diari

Entrevista de Jordi Nadal al Punt Diari No descarta pactar novament amb el PSC o altres grups Una nova seu per als mossos i fer més propera la policia local, objectius El grup municipal d'ERC a Salt presenta a les eleccions un nou candidat: Josep Soler, que fins ara ha estat el número 2 de la formació i regidor de Serveis Públics en el govern. El canvi de candidat és sinònim de canvis de fons en el grup? Nosaltres pensem que cal anar renovant la gent al capdavant de la formació. Jo hi estaré quatre anys i després deixaré pas a gent jove que ve amb força per darrere. I per als pròxims 4 anys, renovaran l'acord de govern amb el PSC? Dependrà dels resultats i que tinguem objectius comuns. Fins ara ens hi hem sentit còmodes. Descarten acords amb les altres formacions que es presenten? D'entrada només descartem pactes amb les que tenen programes xenòfobs. Amb el grup de CiU no han tingut precisament una bona entesa. Crec que en diferents moments del darrer mandat han tingut deslleialtat institucional amb la intenció de desgastar el govern, i el perjudicat sempre n'és el poble. I parlant del poble, quin és el pal de paller del seu programa? El que anomenem la inversió social. Inversió que a llarg termini ens ha donat rèdits socials. S'ha d'invertir en educació, cohesió social i civisme, aquest és el camí que resoldrà les dificultats per les quals passa actualment. Parli'm d'educació. L'Ajuntament no té competències directes en l'àmbit educatiu, però sí que pot treballar amb les famílies i l'entorn ciutadà perquè participin més en les AMPA, en les activitats de la ciutat, no només de l'escola... Són partidaris de distribuir els nens d'origen immigrat a altres municipis del voltant? No hi ha nens immigrants. Hi ha nens saltencs de famílies d'origen immigrat. I no es tracta de distribuir-los a ells. No parlem d'això. Es tracta que a Salt hi ha molts nens amb necessitats educatives específiques. Necessitem baixar els ràtios de concentració d'aquests nens per fer més efectiva la bona feina dels docents.

Josep, Soler, ERC, Salt, esquerra, alcalde

Recull fotogràfic dels actes d’Esquerra Republicana de Catalunya a Salt durant la campanya electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig.

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA A LA ZONA ESPORTIVA DE SALT I CAMINADA AMB CÀRITAS Josep Soler ha presentat avui dissabte a la zona esportiva de Salt el projecte d'esquerra en l'àmbit de l'esport. ha defensat la necessitat de que l'esport, en una població com Salt ,actui com a element de cohesió social. Ha destacat que ara, en moments de crisi no és el moment de plantejar la construcció d'un nou pavelló esportiu com proposa CiU, en aquest moments Salt gaudeix de molt bones instal.lacions esportives i cal prioritzar la creació d'un programa ben coordinat,d'esport a les escoles, que faciliti l'accés a les activitats esportives a tota la població. Igualment si que creu necessari l'ampliació de la zona esportiva de les Guixeres amb la creació d'un local social i noves pistes de tenis. Igualment aquest diumenge hem participat en la II caminada de caritas a Salt i després hem asssitit al quinzè aniversari dels marrecs de Salt. ACTE D’INICI DE CAMPANYA. A les 12 de la nit del 6 de maig, s’ha iniciat oficialment la campanya electoral. Com estableix la tradició, el nostre cap de llista, Josep Soler, acompanyat de Jordi Viñas, Joan Boada i altres membres de la candidatura, militants i simpatitzants, hem procedit a la tradicional enganxada de cartells per diferents punts del nostre municipi. Us en deixem la prova gràfica! MERCAT SETMANAL DE SALT – DIVENDRES 6 DE MAIG DE 10-13h Avui divendres, el nostre candidat, en Josep Soler, acompanyat d’en Jordi Viñas, han estat presents al mercat setmanal , donant a conèixer les nostres propostes de dinamització i promoció econòmica.

ERC de Salt vol reduir les ràtios d'alumnes

Notícia del Punt - Jordi Nadal de 6 de maig de 2011 El grup municipal d'ERC de Salt proposa buscar la implicació d'Ensenyament per reduir les ràtios d'alumnes a les escoles del municipi. Els republicans consideren que les ràtios actuals, que situen en 25 alumnes, “són molt elevades”. També proposen reduir el nombre d'alumnes amb necessitats educatives específiques a les aules de Salt. El partit destaca que “la qualitat educativa dels docents és inqüestionable”, però considera que les ràtios, les necessitats d'alguns alumnes i les incorporacions tardanes “fan que molts pares optin per escolaritzar els seus fills fora del municipi”. Consideren, també, “imprescindible” establir un pacte local d'educació per dibuixar les línies mestres de l'educació a Salt durant els propers quinze anys.

Josep Soler, Esquerra, Salt, compromesos per Salt

Entrevista a Josep Soler al Diari de Girona - 29 d'abril de 2011

Publicat al Diari de Girona el passat 29 d'abril de 2011. JESÚS BADENES | SALT L'actual regidor Josep Soler encapçala per primera vegada la llista d'Esquerra Republicana a Salt. És enginyer tècnic industrial, té 62 anys, està casat i té dos fills i un net. Quina valoració fa dels darrers quatre anys a Salt? M'agrada fer autocrítica i no ens posaria un 10, però crec que ha estat positiu. Era un govern de pacte i l'acció del govern s'ha basat en l'honestedat i la lleialtat. I s'han fet moltes coses. Altres s'han quedat per fer per la crisi i la manca de recursos que suposava. Quina valoració fa del paper d'ERC al govern? També ha estat positiu. Hi ha hagut diferències amb el tema identitari, però no afecta ala política municipal, ni ha estat un inconvenient. Què és el més destacat del seu programa? Són unes eleccions atípiques. Normalment es proposen grans obres o grans serveis. Ara però ja no hi ha tants recursos econòmics i el que s'ha intentar explicar a la gent és la confiança en la gestió eficaç i honesta dels pocs recursos que n'hi haurà. No vol dir que no es facin infraestructures, si no que les que es facin tinguin rerefons social. També és important deixar clar que ens centrarem en exigir els drets, i els deures a tothom. Que la gent tingui clar que té uns deures. Hi ha hagut molta mobilització ciutadana i molt discursos contra la immigració. Tindrà repercussió? Podria ser. Aquest discurs populista agrada a alguna gent. Però és demagògia pura i ningú pot agafar als immigrants i apartar-los. El problema és la pobresa. Quines expectatives electorals té ara? Històricament ens hem mantigut amb 2 regidors. Crec que podem optar a un tercer o mantenir-nos. Es veu al govern? ERC sempre ha donat suport al grup que tenia més vots per responsabilitat. Però podriem no ser-hi.. I a l'oposició? Si cal ser-hi, hi serem.