Salt

Totes les notícies

ERC de Salt vol reduir les ràtios d'alumnes

Notícia del Punt - Jordi Nadal de 6 de maig de 2011 El grup municipal d'ERC de Salt proposa buscar la implicació d'Ensenyament per reduir les ràtios d'alumnes a les escoles del municipi. Els republicans consideren que les ràtios actuals, que situen en 25 alumnes, “són molt elevades”. També proposen reduir el nombre d'alumnes amb necessitats educatives específiques a les aules de Salt. El partit destaca que “la qualitat educativa dels docents és inqüestionable”, però considera que les ràtios, les necessitats d'alguns alumnes i les incorporacions tardanes “fan que molts pares optin per escolaritzar els seus fills fora del municipi”. Consideren, també, “imprescindible” establir un pacte local d'educació per dibuixar les línies mestres de l'educació a Salt durant els propers quinze anys.

Josep Soler, Esquerra, Salt, compromesos per Salt

Entrevista a Josep Soler al Diari de Girona - 29 d'abril de 2011

Publicat al Diari de Girona el passat 29 d'abril de 2011. JESÚS BADENES | SALT L'actual regidor Josep Soler encapçala per primera vegada la llista d'Esquerra Republicana a Salt. És enginyer tècnic industrial, té 62 anys, està casat i té dos fills i un net. Quina valoració fa dels darrers quatre anys a Salt? M'agrada fer autocrítica i no ens posaria un 10, però crec que ha estat positiu. Era un govern de pacte i l'acció del govern s'ha basat en l'honestedat i la lleialtat. I s'han fet moltes coses. Altres s'han quedat per fer per la crisi i la manca de recursos que suposava. Quina valoració fa del paper d'ERC al govern? També ha estat positiu. Hi ha hagut diferències amb el tema identitari, però no afecta ala política municipal, ni ha estat un inconvenient. Què és el més destacat del seu programa? Són unes eleccions atípiques. Normalment es proposen grans obres o grans serveis. Ara però ja no hi ha tants recursos econòmics i el que s'ha intentar explicar a la gent és la confiança en la gestió eficaç i honesta dels pocs recursos que n'hi haurà. No vol dir que no es facin infraestructures, si no que les que es facin tinguin rerefons social. També és important deixar clar que ens centrarem en exigir els drets, i els deures a tothom. Que la gent tingui clar que té uns deures. Hi ha hagut molta mobilització ciutadana i molt discursos contra la immigració. Tindrà repercussió? Podria ser. Aquest discurs populista agrada a alguna gent. Però és demagògia pura i ningú pot agafar als immigrants i apartar-los. El problema és la pobresa. Quines expectatives electorals té ara? Històricament ens hem mantigut amb 2 regidors. Crec que podem optar a un tercer o mantenir-nos. Es veu al govern? ERC sempre ha donat suport al grup que tenia més vots per responsabilitat. Però podriem no ser-hi.. I a l'oposició? Si cal ser-hi, hi serem.

ERC, Josep Soler, Esquerra, Salt, compromesos per Salt, 2011, candidatura, municipals

La candidatura d'ERC a Salt, encapçalada per Josep Soler - Compromesos amb Salt

El passat dia 1 d'Abril es va presentar a la Coma Cros de Salt la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalada per Josep Soler i Aguilar, per a les properes eleccions municipals. La resta de la llista, la confromen: JOSEP SOLER I AGUILAR JORDI VIÑAS I XIFRA ANTONI VIDAL I SASTRE EVA BITLLOCH I AURICH NÚRIA TIÓ I ROTLLAN ÀNGEL SOLER I BARTOMEU EVA AYNÓ I CAMPILLO JOEL MOLINA I GALLEGOS MERCÈ SOLES I OLIVÉ ALEXANDRE BARCELÓ I LLAUGER JOAN RIGAU I DOMINGO SANDRA REVERTER I ROMERO JOAN BAGARIA I CANALS ARIANA GUERRERO I GUERRERO DAVID MASÓ I BURRALLÓ ELISABET SUNYER I RODÀ SERGI QUIÑONES I PUJADAS MARIA ISABEL MUÑOZ I MARTIN CARME SAGET I BOSCH ALBERT ROSSICH I ESTRAGÓ JOAN BOADA I REIG Suplents ANTONI MEDINA I RAMOS GEORGINA TORROELLA I VILAR

JERC

Les JERC a Salt es reorganitzen i es Comprometen amb el candidat

Fa gairebé 3 anys i mig va formar-se un grup de joves saltencs amb inquietuts polítiques que volien fer arribar la seva veu tant a nivell nacional com a nivell local, així va aparèixer les Joventuts d’Esquerra Republicana de Salt, un grup que ha participarà en les pròximes llistes del partit ERC a les eleccions municipals de Salt. Aquests 4 components que participen a les llistes son: 1. Joel Molina Gallegos: Portaveu 2. Sergi Quiñones: Secretari d'Organització 3. Ariana Guerrero Guerrero: Secretaria Financera 4. . Elisabet Sunyer Rodà. Tots quatre van estudiar batxillerat al IES Salvador Espriu, i posteriorment van anar a estudiar a la Universitat de Girona. En aquest moment les JERC Salt juntament amb ERC volen fer arribar la veu dels joves a l'Ajuntament. Compromesos amb Salt! Salut i Independència!

Sandro Rossell, Esquerra, Salt, Joan Boada, Futbol3

El Barça tria Salt per un projecte esportiu pioner basat en el diàleg

TAPI CARRERAS - Diari de Girona - 7 d'abril de 2011 El FC Barcelona, a través de la seva fundació, impulsarà a Salt el projecte pioner "Futbol3" per fomentar el diàleg i la reeducació a través del futbol. La iniciativa, que també es portarà a terme en dues altres poblacions catalanes, Vic i Manlleu, tindrà com a principals beneficiaris infants i joves. El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va presentar ahir al migdia el projecte en un acte al Camp Nou acompanyat de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda. El projecte, pioner a Catalunya i a l'Estat, és una iniciativa d'èxit que ja s'ha portat a terme en altres experiències a Colòmbia i Alemanya amb molt bons resultats. L'objectiu és posar en pràctica un mètode innovador per reeducar a través de l'esport. Durant dos mesos, es treballaran, amb grups de joves de Salt, qüestions com la convivència, la discriminació o el gènere a través de l'esport. Els beneficiaris del projecte seran grups de nens i joves d'entre 10 i 16 anys. En el cas de Salt seran una vuitantena de nois i noies que podran prendre part en la iniciativa. Es faran diferents equips on es barrejaran joves de diferents nacionalitats i competiran en una lligueta. Els partits no tindran àrbitre ja que els jugadors s'hauran de posar d'acord en les jugades on hi hagi alguna discrepància. Un partit dividit en tres fases El diàleg serà fonamental en aquest projecte. De fet, es diu "Futbol3" no perquè hi hagi tres jugadors sinó perquè el partit es dividirà en tres moments. Un prepartit per conèixer els jugadors de l'altre equip, pactar unes normes i conèixer les regles del joc, el partit en si i un postpartit on es faran xerrades i debats sobre futbol però també al voltant de temes socials rellevants com ara la ciutadania, la discriminació o la salut. A cada municipi, serà una entitat que ja treballa en el territori la que introduirà la metodologia de "Futbol3" en les seves activitats, amb el suport i l'assessorament del FC Barcelona.

Josep Soler, Esquerra Salt, eleccions, municipals, Salt

Discurs de Josep Soler i Aguilar en l'acte de presentació del candidat

Tenim problemes Salt, diuen, te molts problemes. Jo crec que com molts dels nostres pobles i ciutats. Com el nostre país en el seu conjunt. La greu situació econòmica generalitzada, també diuen, n’és l’origen. I no es que jo ara ho hagi de posar en dubte. Efectivament la crisi econòmica ens està condicionant a tots: ciutadans i administracions. Però aquesta situació no ha esdevingut de manera espontània: ha estat la collita de molts anys d’excessos, d’una certa sensació de que el creixement no s’acabaria mai, que el país podia donar feina a una població il•limitada, que es podrien satisfer totes les demandes de la ciutadania. Malauradament estem comprovant que això no es possible. Josep Soler Candidat d'ERC a SAlt Perquè vaig dir que si ? Quan en Joan Boada i la secció local em varen proposar encapçalar la llista d’ERC al nostre poble em va venir al cap el Quixot lluitant contra els molins: una feina desmesurada, inabastable. Potser que ho faci un altre, vaig pensar. Però al cap de pocs segons, la meva component racional, pràctica, la meva tendència natural a no resistir-me als reptes, em va fer respondre: SI I vaig dir que si perquè Salt no pot tirar la tovallola, ha de fer front als grandíssims reptes que es plantegen a tots els seus ciutadans. Aquests darrers 4 anys al govern municipal m’han convençut que, una vegada mes, els reptes se superen amb planificació, constància, rigor, honestedat, eficiència, transparència, participació, esforç personal. Aquestes son les qualitats, els valors, que cal aplicar en la gestió de les qüestions municipals, com en qualsevol altra organització, ja sigui una empresa o una administració publica. Els valors que calen Aquests son els valors que calen i no altres basats en les promeses vanes, sense contingut. Les alternatives vàlides no son las que ofereixen determinats partits que encara volen rendabilitzar les glòries del passat, mancats d’ideologia, amb discursos demagògics i populistes, oblidant voluntàriament el passat mes immediat on les actuacions de determinats personatges estan encara avui, sota sospita.

Josep, Soler, ERC, Salt, esquerra, alcalde

Recull de premsa de la presentació de Josep Soler com a alcaldable per Esquerra a Salt

El Punt.cat: Soler esbossa les prioritats d'ERC per al proper mandat a Salt Les polítiques socials i canviar la imatge de Salt seran els objectius El nou candidat d'ERC a l'alcaldia de Salt, Josep Soler, va presentar ahir les línies generals del que serà el programa electoral dels republicans. Soler, que va ser presentat per la diputada Carme Capdevila, va dir que “no serà un mandat de grans inversions en equipaments i infraestructures, sinó inversió en les persones, i, per tant, inversió de futur”. El candidat va dir que les seves prioritats seran treballar per la cohesió social, amb una especial incidència en l'educació “en l'eix escola, família i entorn ciutadà”, i millora la convivència “tant en l'acompanyament a les comunitats de veïns com als carrers”. Joan Boada, que fins ara era el portaveu del grup, serà qui tancarà la llista dels republicans. Diari de Girona: Salt Josep Soler es presenta a la Coma Cros L'Auditori de la Coma-Cros de Salt va acollir ahir al vespre la presentació del cap de llista d'Esquerra Republicana (ERC) de Salt, Josep Soler. L'acte va comptar amb la presència de l'exconsellera d'Acció Social i Ciutadania i actual diputada Carme Capdevila. Soler és actualment el quart tinent d'alcalde i regidor de Serveis Públics. En les darreres eleccions era el número 2 d'ERC.  

candidat, alcaldable, Salt, equerra

Presentació del candidat a l'alcaldia de Salt el proper divendres dia 1 d'abril a les 8 del vespre

El proper divendres dia 1 d'abril de 2011, a les 8 del vespre, a l'Auditori de la Coma Cros de Salt, celebrarem l'acte de presentació del nostre candidat a l'alcaldia, Josep Soler i Aguilar, actualment regidor de l'equip de Govern en el nostre consistori. Carme Capdevila, Diputada al Parlament de Catalunya, presentarà l'acte i a l'acabar farem un petit refrigeri. Us hi esperem!