Salt

Totes les notícies

ERC, Josep Soler, Esquerra, Salt, compromesos per Salt, 2011, candidatura, municipals

La candidatura d'ERC a Salt, encapçalada per Josep Soler - Compromesos amb Salt

El passat dia 1 d'Abril es va presentar a la Coma Cros de Salt la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalada per Josep Soler i Aguilar, per a les properes eleccions municipals. La resta de la llista, la confromen: JOSEP SOLER I AGUILAR JORDI VIÑAS I XIFRA ANTONI VIDAL I SASTRE EVA BITLLOCH I AURICH NÚRIA TIÓ I ROTLLAN ÀNGEL SOLER I BARTOMEU EVA AYNÓ I CAMPILLO JOEL MOLINA I GALLEGOS MERCÈ SOLES I OLIVÉ ALEXANDRE BARCELÓ I LLAUGER JOAN RIGAU I DOMINGO SANDRA REVERTER I ROMERO JOAN BAGARIA I CANALS ARIANA GUERRERO I GUERRERO DAVID MASÓ I BURRALLÓ ELISABET SUNYER I RODÀ SERGI QUIÑONES I PUJADAS MARIA ISABEL MUÑOZ I MARTIN CARME SAGET I BOSCH ALBERT ROSSICH I ESTRAGÓ JOAN BOADA I REIG Suplents ANTONI MEDINA I RAMOS GEORGINA TORROELLA I VILAR

JERC

Les JERC a Salt es reorganitzen i es Comprometen amb el candidat

Fa gairebé 3 anys i mig va formar-se un grup de joves saltencs amb inquietuts polítiques que volien fer arribar la seva veu tant a nivell nacional com a nivell local, així va aparèixer les Joventuts d’Esquerra Republicana de Salt, un grup que ha participarà en les pròximes llistes del partit ERC a les eleccions municipals de Salt. Aquests 4 components que participen a les llistes son: 1. Joel Molina Gallegos: Portaveu 2. Sergi Quiñones: Secretari d'Organització 3. Ariana Guerrero Guerrero: Secretaria Financera 4. . Elisabet Sunyer Rodà. Tots quatre van estudiar batxillerat al IES Salvador Espriu, i posteriorment van anar a estudiar a la Universitat de Girona. En aquest moment les JERC Salt juntament amb ERC volen fer arribar la veu dels joves a l'Ajuntament. Compromesos amb Salt! Salut i Independència!

Sandro Rossell, Esquerra, Salt, Joan Boada, Futbol3

El Barça tria Salt per un projecte esportiu pioner basat en el diàleg

TAPI CARRERAS - Diari de Girona - 7 d'abril de 2011 El FC Barcelona, a través de la seva fundació, impulsarà a Salt el projecte pioner "Futbol3" per fomentar el diàleg i la reeducació a través del futbol. La iniciativa, que també es portarà a terme en dues altres poblacions catalanes, Vic i Manlleu, tindrà com a principals beneficiaris infants i joves. El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va presentar ahir al migdia el projecte en un acte al Camp Nou acompanyat de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda. El projecte, pioner a Catalunya i a l'Estat, és una iniciativa d'èxit que ja s'ha portat a terme en altres experiències a Colòmbia i Alemanya amb molt bons resultats. L'objectiu és posar en pràctica un mètode innovador per reeducar a través de l'esport. Durant dos mesos, es treballaran, amb grups de joves de Salt, qüestions com la convivència, la discriminació o el gènere a través de l'esport. Els beneficiaris del projecte seran grups de nens i joves d'entre 10 i 16 anys. En el cas de Salt seran una vuitantena de nois i noies que podran prendre part en la iniciativa. Es faran diferents equips on es barrejaran joves de diferents nacionalitats i competiran en una lligueta. Els partits no tindran àrbitre ja que els jugadors s'hauran de posar d'acord en les jugades on hi hagi alguna discrepància. Un partit dividit en tres fases El diàleg serà fonamental en aquest projecte. De fet, es diu "Futbol3" no perquè hi hagi tres jugadors sinó perquè el partit es dividirà en tres moments. Un prepartit per conèixer els jugadors de l'altre equip, pactar unes normes i conèixer les regles del joc, el partit en si i un postpartit on es faran xerrades i debats sobre futbol però també al voltant de temes socials rellevants com ara la ciutadania, la discriminació o la salut. A cada municipi, serà una entitat que ja treballa en el territori la que introduirà la metodologia de "Futbol3" en les seves activitats, amb el suport i l'assessorament del FC Barcelona.

Josep Soler, Esquerra Salt, eleccions, municipals, Salt

Discurs de Josep Soler i Aguilar en l'acte de presentació del candidat

Tenim problemes Salt, diuen, te molts problemes. Jo crec que com molts dels nostres pobles i ciutats. Com el nostre país en el seu conjunt. La greu situació econòmica generalitzada, també diuen, n’és l’origen. I no es que jo ara ho hagi de posar en dubte. Efectivament la crisi econòmica ens està condicionant a tots: ciutadans i administracions. Però aquesta situació no ha esdevingut de manera espontània: ha estat la collita de molts anys d’excessos, d’una certa sensació de que el creixement no s’acabaria mai, que el país podia donar feina a una població il•limitada, que es podrien satisfer totes les demandes de la ciutadania. Malauradament estem comprovant que això no es possible. Josep Soler Candidat d'ERC a SAlt Perquè vaig dir que si ? Quan en Joan Boada i la secció local em varen proposar encapçalar la llista d’ERC al nostre poble em va venir al cap el Quixot lluitant contra els molins: una feina desmesurada, inabastable. Potser que ho faci un altre, vaig pensar. Però al cap de pocs segons, la meva component racional, pràctica, la meva tendència natural a no resistir-me als reptes, em va fer respondre: SI I vaig dir que si perquè Salt no pot tirar la tovallola, ha de fer front als grandíssims reptes que es plantegen a tots els seus ciutadans. Aquests darrers 4 anys al govern municipal m’han convençut que, una vegada mes, els reptes se superen amb planificació, constància, rigor, honestedat, eficiència, transparència, participació, esforç personal. Aquestes son les qualitats, els valors, que cal aplicar en la gestió de les qüestions municipals, com en qualsevol altra organització, ja sigui una empresa o una administració publica. Els valors que calen Aquests son els valors que calen i no altres basats en les promeses vanes, sense contingut. Les alternatives vàlides no son las que ofereixen determinats partits que encara volen rendabilitzar les glòries del passat, mancats d’ideologia, amb discursos demagògics i populistes, oblidant voluntàriament el passat mes immediat on les actuacions de determinats personatges estan encara avui, sota sospita.

Josep, Soler, ERC, Salt, esquerra, alcalde

Recull de premsa de la presentació de Josep Soler com a alcaldable per Esquerra a Salt

El Punt.cat: Soler esbossa les prioritats d'ERC per al proper mandat a Salt Les polítiques socials i canviar la imatge de Salt seran els objectius El nou candidat d'ERC a l'alcaldia de Salt, Josep Soler, va presentar ahir les línies generals del que serà el programa electoral dels republicans. Soler, que va ser presentat per la diputada Carme Capdevila, va dir que “no serà un mandat de grans inversions en equipaments i infraestructures, sinó inversió en les persones, i, per tant, inversió de futur”. El candidat va dir que les seves prioritats seran treballar per la cohesió social, amb una especial incidència en l'educació “en l'eix escola, família i entorn ciutadà”, i millora la convivència “tant en l'acompanyament a les comunitats de veïns com als carrers”. Joan Boada, que fins ara era el portaveu del grup, serà qui tancarà la llista dels republicans. Diari de Girona: Salt Josep Soler es presenta a la Coma Cros L'Auditori de la Coma-Cros de Salt va acollir ahir al vespre la presentació del cap de llista d'Esquerra Republicana (ERC) de Salt, Josep Soler. L'acte va comptar amb la presència de l'exconsellera d'Acció Social i Ciutadania i actual diputada Carme Capdevila. Soler és actualment el quart tinent d'alcalde i regidor de Serveis Públics. En les darreres eleccions era el número 2 d'ERC.  

candidat, alcaldable, Salt, equerra

Presentació del candidat a l'alcaldia de Salt el proper divendres dia 1 d'abril a les 8 del vespre

El proper divendres dia 1 d'abril de 2011, a les 8 del vespre, a l'Auditori de la Coma Cros de Salt, celebrarem l'acte de presentació del nostre candidat a l'alcaldia, Josep Soler i Aguilar, actualment regidor de l'equip de Govern en el nostre consistori. Carme Capdevila, Diputada al Parlament de Catalunya, presentarà l'acte i a l'acabar farem un petit refrigeri. Us hi esperem!

manifestants, fets Salt, 21 de març

Nota de premsa de ERC de Salt en relació als fets del passat 21 de març

Des de l’equip de govern, Esquerra varem donar suport al fet que s’organitzés per part dels amics d’Oscar Cruz, mort en estranyes circumstàncies, una manifestació silenciosa per demanar que la justícia actuï, i també varem donar suport al fet que, des de l’Ajuntament se’ls oferís a la família, la possibilitat de prestar-los assistència jurídica en el cas que hi hagi la detenció del culpable de l’agressió. Però el que havia de ser una manifestació silenciosa i de mostra del condol es va convertir, desgraciadament per a Salt, en un nou motiu de conflicte, de crispació i de actituds tumultuàries amb crits altament ofensius tant pels cossos de seguretat, Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, com per la mateixa Alcaldessa, quant en aquest cas no hi han tingut cap intervenció, ni els uns ni l’altra. Entenem que no hem de tolerar la transgressió de límits que s’ha produït aquesta vegada, el fet que els manifestants, molts d’ells de fora de Salt, hagin estat dirigits, segurament per algú de Salt, a casa de l’Alcaldessa per continuar proferint insults i amenaces a ella i a la seva família, es del tot intolerable. Si no som capaços de reprovar aquestes actituds, personatges, partits, o webs, que pública o privadament, les promouen o esperonen, no anirem endavant en la lluita per la convivència en que tothom diu estar compromès. Es una actitud indigna que alguns actuin pensant que “com mes malament estigui tot ... millor per a nosaltres!!”, això es estimar-se Salt?. Nosaltres ens estimem Salt, i nosaltres rebutgem qualsevol persona, entitat, web, organització o partit que avali aquestes actituds o accions que es van produir ahir. Esquerra Republicana de Catalunya Grup Municipal de Salt Salt, 22 de març de 2011

8 de març, dia internacional de la dona, em fa pensar en Catalunya

L’any 1977 les Nacions Unides van escollir el dia 8 de març com el dia de celebració dels drets de les dones i de la pau internacional. Aquest dia és un símbol que representa el passat, en el sentit de la lluita feta per les dones que històricament ens han precedit. Però també és un símbol del present, de la lluita pels drets que encara ens manquen. Aquesta lluita pretén aconseguir coses que els homes ja tenen pel fet de ser homes, i a més a més modificar les relacions humanes per tal de configurar una societat més igualitària, equilibrada, harmoniosa. El 8 de març ens parla d’uns drets que la dona, amb el seu esforç, ha aconseguit: tenir accés a l’educació i ser tractada com a una persona plenament independent (del seu pare, marit, etc), o poder exercir el dret de vot. Hi ha, però, altres aspectes pel quals la lluita continua, perquè encara no tenim plena igualtat: - regir la vida de la col•lectivitat, ocupant la meitat dels càrrecs públics. - ocupar un lloc de treball segons la vàlua professional, i no pas pel fet de ser home. - obtenir un mateix salari en funció del lloc de treball i no pas en funció del sexe. - repartir la feina de la llar i el treball fora de casa, de manera que sigui equilibrat per als dos membres de la parella. - repartir les càrregues familiars per tal que deixin de generar discriminacions, al ser bàsicament la dona l’encarregada de suportar-les. Aquestes fites passen per una conscienciació de dones i homes, certament, però també perquè el govern de l’estat posi les eines necessàries, des dels seus ministeris (treball, educació, economia, sanitat , etc), perquè això sigui possible. Per què em fa pensar el dia 8 de març en Catalunya? Perquè Catalunya és la meva pàtria –i en aquest sentit és com una gran dona. És la terra que em representa, però tot i que és una terra amb personalitat pròpia, no té la independència que li correspon. Igualment com les dones lluitem per la nostra independència, Catalunya necessita moltes dones –i homes– que lluitin perquè sigui una terra lliure, perquè la seva singularitat cultural, lingüística, econòmica, política i social sigui reconeguda internacionalment.