Salt

Totes les notícies

Josep, Soler, ERC, Salt, esquerra, alcalde

Recull de premsa de la presentació de Josep Soler com a alcaldable per Esquerra a Salt

El Punt.cat: Soler esbossa les prioritats d'ERC per al proper mandat a Salt Les polítiques socials i canviar la imatge de Salt seran els objectius El nou candidat d'ERC a l'alcaldia de Salt, Josep Soler, va presentar ahir les línies generals del que serà el programa electoral dels republicans. Soler, que va ser presentat per la diputada Carme Capdevila, va dir que “no serà un mandat de grans inversions en equipaments i infraestructures, sinó inversió en les persones, i, per tant, inversió de futur”. El candidat va dir que les seves prioritats seran treballar per la cohesió social, amb una especial incidència en l'educació “en l'eix escola, família i entorn ciutadà”, i millora la convivència “tant en l'acompanyament a les comunitats de veïns com als carrers”. Joan Boada, que fins ara era el portaveu del grup, serà qui tancarà la llista dels republicans. Diari de Girona: Salt Josep Soler es presenta a la Coma Cros L'Auditori de la Coma-Cros de Salt va acollir ahir al vespre la presentació del cap de llista d'Esquerra Republicana (ERC) de Salt, Josep Soler. L'acte va comptar amb la presència de l'exconsellera d'Acció Social i Ciutadania i actual diputada Carme Capdevila. Soler és actualment el quart tinent d'alcalde i regidor de Serveis Públics. En les darreres eleccions era el número 2 d'ERC.  

candidat, alcaldable, Salt, equerra

Presentació del candidat a l'alcaldia de Salt el proper divendres dia 1 d'abril a les 8 del vespre

El proper divendres dia 1 d'abril de 2011, a les 8 del vespre, a l'Auditori de la Coma Cros de Salt, celebrarem l'acte de presentació del nostre candidat a l'alcaldia, Josep Soler i Aguilar, actualment regidor de l'equip de Govern en el nostre consistori. Carme Capdevila, Diputada al Parlament de Catalunya, presentarà l'acte i a l'acabar farem un petit refrigeri. Us hi esperem!

manifestants, fets Salt, 21 de març

Nota de premsa de ERC de Salt en relació als fets del passat 21 de març

Des de l’equip de govern, Esquerra varem donar suport al fet que s’organitzés per part dels amics d’Oscar Cruz, mort en estranyes circumstàncies, una manifestació silenciosa per demanar que la justícia actuï, i també varem donar suport al fet que, des de l’Ajuntament se’ls oferís a la família, la possibilitat de prestar-los assistència jurídica en el cas que hi hagi la detenció del culpable de l’agressió. Però el que havia de ser una manifestació silenciosa i de mostra del condol es va convertir, desgraciadament per a Salt, en un nou motiu de conflicte, de crispació i de actituds tumultuàries amb crits altament ofensius tant pels cossos de seguretat, Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, com per la mateixa Alcaldessa, quant en aquest cas no hi han tingut cap intervenció, ni els uns ni l’altra. Entenem que no hem de tolerar la transgressió de límits que s’ha produït aquesta vegada, el fet que els manifestants, molts d’ells de fora de Salt, hagin estat dirigits, segurament per algú de Salt, a casa de l’Alcaldessa per continuar proferint insults i amenaces a ella i a la seva família, es del tot intolerable. Si no som capaços de reprovar aquestes actituds, personatges, partits, o webs, que pública o privadament, les promouen o esperonen, no anirem endavant en la lluita per la convivència en que tothom diu estar compromès. Es una actitud indigna que alguns actuin pensant que “com mes malament estigui tot ... millor per a nosaltres!!”, això es estimar-se Salt?. Nosaltres ens estimem Salt, i nosaltres rebutgem qualsevol persona, entitat, web, organització o partit que avali aquestes actituds o accions que es van produir ahir. Esquerra Republicana de Catalunya Grup Municipal de Salt Salt, 22 de març de 2011

8 de març, dia internacional de la dona, em fa pensar en Catalunya

L’any 1977 les Nacions Unides van escollir el dia 8 de març com el dia de celebració dels drets de les dones i de la pau internacional. Aquest dia és un símbol que representa el passat, en el sentit de la lluita feta per les dones que històricament ens han precedit. Però també és un símbol del present, de la lluita pels drets que encara ens manquen. Aquesta lluita pretén aconseguir coses que els homes ja tenen pel fet de ser homes, i a més a més modificar les relacions humanes per tal de configurar una societat més igualitària, equilibrada, harmoniosa. El 8 de març ens parla d’uns drets que la dona, amb el seu esforç, ha aconseguit: tenir accés a l’educació i ser tractada com a una persona plenament independent (del seu pare, marit, etc), o poder exercir el dret de vot. Hi ha, però, altres aspectes pel quals la lluita continua, perquè encara no tenim plena igualtat: - regir la vida de la col•lectivitat, ocupant la meitat dels càrrecs públics. - ocupar un lloc de treball segons la vàlua professional, i no pas pel fet de ser home. - obtenir un mateix salari en funció del lloc de treball i no pas en funció del sexe. - repartir la feina de la llar i el treball fora de casa, de manera que sigui equilibrat per als dos membres de la parella. - repartir les càrregues familiars per tal que deixin de generar discriminacions, al ser bàsicament la dona l’encarregada de suportar-les. Aquestes fites passen per una conscienciació de dones i homes, certament, però també perquè el govern de l’estat posi les eines necessàries, des dels seus ministeris (treball, educació, economia, sanitat , etc), perquè això sigui possible. Per què em fa pensar el dia 8 de març en Catalunya? Perquè Catalunya és la meva pàtria –i en aquest sentit és com una gran dona. És la terra que em representa, però tot i que és una terra amb personalitat pròpia, no té la independència que li correspon. Igualment com les dones lluitem per la nostra independència, Catalunya necessita moltes dones –i homes– que lluitin perquè sigui una terra lliure, perquè la seva singularitat cultural, lingüística, econòmica, política i social sigui reconeguda internacionalment.

Josep Soler, Jordi Viñas, Joan Boada, Salt, municipals, eleccions

Josep Soler candidat d'Esquerra per Salt ha estat presentat avui

Avui la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Salt, hem presentat en roda de premsa al candidat escollit ahir per unanimitat a l’Assemblea Local. Josep Soler i Aguilar, fou escollit ahir com a proper cap de llista per a les properes eleccions Municipals a la nostra vila amb el suport de tots els assistents a l’assemblea local. Soler va ocupar el número 2 d’Esquerra en les passades eleccions municipals , i ha estat regidor formant part de l’equip de govern de Salt com a quart tinent d’alcalde. Durant aquests 4 anys ha estat responsable de l’àrea de Serveis de Ciutat i atenció ciutadana, incloent dins aquest àrea els serveis de recollida de residus, neteja viària, serveis de manteniment de jardins i via pública, gestió energètica d’edificis i instal•lacions municipals, creació d’oficina de queixes i suggeriment, i altres, pròpies de l’àrea de Serveis Públics.   

Assamblea local

El proper dia 7 de febrer de 2011, la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Salt, es reuneix en Assamblea per a l'elecció del cap de llista i organitzar els diferents grups de treball per a l'elaboració del programa electoral. Assamblea Secció Local de Salt: Quan: Dilluns 7 de febrer de 2011 Hora: 21.00 On: Local de la secció local Us hi esperem!