Salt

Totes les notícies

Posada en marxa de la nova línia de bus entre Salt i la Universitat de Girona

Continuem millorant la mobilitat a l’àrea metropolitana, facilitant la conexió del nostre poble amb la ciutat de Gironai la Universitat de Girona a Montelivi, posant en marxa la nova línia de bus ¨ L9 ¨ JORDI VIÑAS i XIFRA - Alcalde de Salt   Els Ajuntaments de Salt i Girona, així com l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, han dissenyat el traçat Passarà un autocar cada hora G. PLADEVEYA - El Punt-Avui La companyia Teisa i la Generalitat posaran en marxa, dilluns vinent, la nova línia d’autobusos entre Salt i la Universitat de Girona (UdG). S’anomenarà L9, estarà operativa de dilluns a dissabtes feiners –exceptuant el mes d’agost– i, pel que fa a la seva freqüència, passarà un autocar cada hora. Des de Salt, la ruta començarà al carrer Miquel Martí i Pol (al costat de la piscina municipal). El seu recorregut continuarà per l’avinguda Països Catalans, al llarg de la qual hi haurà tres parades (a la plaça Sant Cugat, a l’altura de l’Estació Jove i al davant d’un Mercadona). Des de Països Catalans seguirà pel passeig d’Olot de Girona, pel carrer Emili Grahit (on farà aturada davant de les facultats d’Infermeria i de Medicina de la UdG) i, finalment, pujarà per l’avinguda Montilivi fins a la Facultat de Ciències. En aquesta direcció, el primer bus sortirà a les 7.35 h i l’últim, a les 21.35 h. El disseny del seu traçat s’ha treballat entre els Ajuntaments de Salt i Girona, i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona. El servei es prestarà amb un nou autobús urbà de 35 seients i 2 places per a cadires de rodes, amb capacitat de fins a 100 passatgers entre asseguts i drets. A banda, de Girona cap a Salt, el primer vehicle es podrà agafar a les 8.09 h i el darrer, a les 21.09 h. De la Facultat de Ciències del campus Montilivi es dirigirà a l’avinguda Montilivi, després farà parada a la Facultat de Medicina i a la d’Infermeria, continuarà pel carrer Emili Grahit i pel passeig d’Olot.

Jordi Viñas: “Una ciutat amb més educació i culta és una ciutat més justa i amb més igualtat d’oportunitats”

Entrevista de Dídac Moreno al nostre candidat. El 2014 Esquerra Republicana no tenia representació a la població de Salt, a les eleccions de 2015 la candidatura republicana va obtenir 5 regidors, fet que els va permetre tenir l’alcaldia. Durant aquest període Viñas ha governat pensant en el bé de Salt i els seus ciutadans (P) Recordes quan vas començar la vinculació amb l’àmbit polític? (R) Va ser durant els meus anys universitaris, al voltant de 1992. A través de les JERC col·laborava amb l’organització de les barraques i qualsevol altre esdeveniment que impulséssim. A partir d’aquí, la meva vinculació ja ha estat constant. (P) Cap de llista a les eleccions del 2015, com recordes aquells dies abans de ser escollit alcaldable? (R) El 2014 Esquerra teníem 0 regidors a Salt i vam decidir estructurar i dinamitzar la secció local. Amb un equip inicial vam començar a treballar per vestir-ho tot plegat i va arribar un moment que se’m va demanar d’encapçalar la llista. Després del lògic període de reflexió vaig acceptar i ens vam posar a treballar configurant l’equip de treball, preparant la candidatura i el programa. En definitiva, posant en marxa noves dinàmiques per fer creïble que la candidatura Esquerra Republicana de Salt era la necessària per transformar el municipi. (P) Quina va ser la clau d’èxit a les eleccions del 2015? (R) En primer lloc cal dir que aleshores la marca d’Esquerra estava consolidada i, aquesta dinàmica nacional, hi vam afegir una candidatura renovada i una clara voluntat de canvi. En aquest sentit, veníem d’un ajuntament i d’un alcalde amb una situació judicial complicada, el PSC repetia candidata... Estava clar que el canvi érem nosaltres gràcies a una candidatura transversal, formada per gent que venia de diferents àmbits i sectors del municipi. Un exemple és qui va tancar la llista, l’exalcalde socialista Salvador Sunyer i Aimeric. (P) Esperàveu passar de zero a cinc regidors? (R) Com sempre passa en campanya tothom fa números.

Esquerra Salt, sempre fent costat als barris.

Com ja és habitual, l’Alcalde de Salt, i candidat a les properes Eleccions Municipals, Jordi Viñas, acompanyat pels Regidors i militants i amics d’Esquerra Salt, som presents en els diferents actes i sopars que organitzen els diferents barris de Salt en motiu de la Festa Major. Així, gaudim de la companyia dels nostres conciutadans i aprofitem per rebre per part seva durant el sopar, i a l’igual que la resta de l’any, les seves inquietuts, propostes i queixes referents al seu barri o al poble en general.

L’educació a Salt, amb una mirada a mig i llarg termini.

El Departament d’Ensenyament s’ha de fer seves diverses de les reivindicacions de Salt.  Jordi Viñas, ALCALDE DE SALT ​.   Des del Departament d’Ensenyament s’indica que posar fi a la segregació escolar està entre les prioritat.   S’apel·la a polítiques de fons i a la complicitat del territori. ​ G.PLADEVEYA-SALT. La diagnosi de Salt en matèria educativa continua el seu curs. És un treball que s’està duent a terme entre l’Ajuntament i diversos dels agents implicats en l’ensenyament a la vila. Certs punts a millorar han obtingut bastant ressò, sobretot arran de la concentració que des de la plataforma ciutadana SalT’Educa i la Coordinadora d’AMPA es va convocar el 7 de maig. Una de les qüestions que es va demanar en l’acte va ser la formulació de polítiques educatives que siguin específiques per Salt atesa les especificitats del municipi, on el percentatge de ciutadans nouvinguts representa aproximadament un 37% de la població. D’entre les situacions a abordar, des del govern català s’indica que posar fi a la segregació escolar a Salt és una de les prioritats del conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, així com pel Departament que encapçala. S’afegeix que des dels Serveis Territorials d’Educació a Girona es treballarà en aquesta línia per intentar resoldre la problemàtica. Aquest interès per conèixer de primera mà les necessitats del territori es va materialitzar, entre altres, en una reunió que es va celebrar recentment entre el nou director territorial d’Ensenyament, Martí Fonalleras, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas i el regidor d’educació, Fermí Cunill. Una trobada que va servir sobretot com una presa de contacte, per analitzar la situació i també els reptes. D’entre les novetats, la dotació de docents als centres educatius de la vila probablement augmentarà de cara aquest curs vinent. “Es van fent passos” Tant des de la comunitat acadèmica com des del consistori s’indica que determinats canvis en l’àmbit educatiu no es poden fer realitat d’un dia per l’altre, sinó que cal un treball profund i polítiques de fons.

Salt se suma al Dia per Alliberament #LGTBI

Avancem cap a una societat on tothom estimi qui vulgui, com vulgui, en llibertat. En aquest context, des d’Esquerra us plantegem 5 raons per participar en el dia de l’Orgull LGTBI:   1. Per denunciar la repressió i la violència que pateixen les persones LGTBI  Tot i que la situació al nostre país a nivell de drets i llibertats de les persones LGTBI és millor que en la d’altres parts del món, l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia són presents a la societat. Aquest col·lectiu continua patint violència i la repressió per la seva orientació sexual o identitat de gènere. De fet, l’homosexualitat és perseguida legalment a gairebé 80 països del món, en alguns fins i tot és castigada amb la pena de mort, i en molts d’altres estats la legislació avala la LGTBIfòbia i encobreix a aquells que la practiquen. Cal denunciar-ho, sempre.   2. Per lluitar contra la discriminació i l’estigma La discriminació de les persones a causa de la seva orientació sexual o identitat de gènere també és una realitat que afecta al nostre país i hem de ser conscients que ens queda molt camí a recórrer en diferents àmbits com el de l’educació, l’esport o els col·lectius més vulnerables davant la discriminació com les persones amb discapacitat funcional, els i les joves, la gent gran o les persones trans. Cal reivindicar una societat garant en l’exercici dels drets i eradicar actituds discriminatòries de qualsevol mena, també vers el col·lectiu LGTBI.   3. Per avançar cap a una República respectuosa amb la diversitat sexual La República catalana ha de ser justa i ha de garantir els mateixos drets i oportunitats per a tothom. Volem una República respectuosa amb la diversitat i llibertat sexual i de gènere, lliure d’homofòbia i transfòbia, i on el dret d’estimar com es vulgui i de constituir una família, sigui quina sigui, formi part del seu ADN.4. Per reclamar els drets dels refugiats LGTBI Aquest any les entitats han posat el focus amb la situació dels refugiats LGTBI, un col·lectiu que es veu obligat a abandonar els seus països d’origen a causa de la seva orientació sexual o identitat de gènere i que continuen sent discriminats quan arriben als països d’acollida.

Salt ajuda les comunitats a rehabilitar blocs de pisos

L’ Ajuntament de Salt aposta per fomentar la rehabilitació dels blocs de pisos plurifamiliars que tenen mancances en espais comuns a causa del manteniment i per l’envelliment dels edificis. En aquest sentit, l’àrea d’Habitatge ha aprovat les bases de les noves subvencions de rehabilitació i adequació dels elements comuns en edificis plurifamiliars. Enguany, l’Ajuntament ha pressupostat 130.000 euros per a ajudes, tal com ja va fer l’any passat. Les comunitats que poden concórrer en aquesta convocatòria d’ajuts són les d’edificis plurifamiliars d’ús residencial i les agrupacions de macrocomunitats de tota la ciutat. Les bases per a les subvencions i la convocatòria es publicaran en el BOP i la previsió és que el termini per poder presentar les sol·licituds s’obri al principi d’agost. El regidor d’Acció Social i Habitatge, Ferran Burch, va destacar la importància de fomentar “polítiques d’habitatge per mantenir els espais comuns en els blocs d’habitatges en les degudes condicions de seguretat i salubritat”. Burch va assenyalar, a més, que un nombre important d’aquestes comunitats, especialment a la zona centre, tenen dificultats per fer front a aquests treballs de manteniment dels espais comuns i les inspeccions tècniques dels edificis. Font: ElPuntAvui.

ERC Salt escull Jordi Viñas com alcaldable per les eleccions municipals de 2019

El candidat vol formar una llista transversal amb gent de diferents àmbits que parteixi de l’equip de govern actual La secció local d’Esquerra a Salt ha escollit aquest dilluns, 11 de juny, Jordi Viñas i Xifra com a candidat per ERC a les eleccions municipals del 26 de Maig de 2019. La candidatura de Jordi Viñas ha estat la única que s´ha presentat i ha estat escollit amb el vot de militants i amics d’Esquerra Republicana a Salt per unanimitat.   L’objectiu del candidat és formar una candidatura transversal que inclogui gent de diferents àmbits i que tingui voluntat de servei als ciutadans i ciutadanes de Salt i formar un equip preparat i compromès a tirar endavant els reptes municipals dels propers quatre anys.   Jordi Viñas ha manifestat sentir-se “orgullós de poder seguir encapçalant la candidatura d'ERC a Salt”. “Durant aquests anys al capdavant de l’alcaldia m’he sentit molt recolzat tant pels regidors com per la gent que forma la secció local”, ha destacat el candidat.   “La voluntat és poder comptar amb la continuïtat de l'equip actual sumant-hi nous perfils per assolir aquesta candidatura transversal i de ciutat. Som un equip que ens coneixem molt bé i ens sentim molt còmodes a l’hora d’afrontar el dia a dia de l’Ajuntament de Salt colze a colze”.   Després dels primers 3 anys com a alcalde de Salt, Viñas ha destacat que s'ha aconseguit desbloquejar i avançar en temes cabdals pel municipi. “Durant la propera legislatura serà el moment de poder avançar amb pas ferm cap a nous reptes partint de la feina ja feta. Hem fet una gran gestió financera per tal de reduir un deute  que ens ofegava i que ara ens permetrà encarar els propers exercicis amb capacitat d'inversió”, ha conclòs el candidat d’ERC Salt, Jordi Viñas.

L'Ajuntament de Salt començarà la millora del carrer Àngel Guimerà

L'alcalde, Jordi Viñas, i el regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló, van exposa el projecte de reforma als veïns/es a la sala de plens per tal de recollir els suggeriments i les opinions del veïnat. Els treballs consistiran en l'ampliació de la vorera nord, eliminant aparcament i instal·lant enllumenat i arbrat. L'Ajuntament de Salt començarà aviat els treballs de millora del carrer Àngel Guimerà, entre el carrer Pacheco i el passeig Marquès de Camps. Dimarts al vespre, l'alcalde, Jordi Viñas, i el regidor de Territori, Àlex Barceló, es van reunir amb els veïns per explicar-los el projecte i recollir opinions. Els treballs consistiran en l'ampliació de la vorera nord del carrer Àngel Guimerà, igualant l'amplada amb la ja existent entre el carrer Francesc Macià i el carrer Pacheco. En aquest tram, s'eliminarà l'aparcament i s'aprofitarà l'ampliació de la vorera per instal·lar enllumenat nou i arbrat. La vorera sud, entre la plaça dels Colors i l'avinguda Marquès de Camps, també s'ampliarà, però conservant les places d'aparcament. A més, es renovarà la xarxa d'aigua potable i l'asfaltatge del carrer. La reforma també suposarà un canvi en la circulació del vehicles, ja que el tram afectat quedarà només de sortida cap a Marquès de Camps i el carrer Joan Miró canviarà de sentit. Amb aquesta actuació es complementa la millora iniciada l'any passat, quan es van fer treballs de millora de la vorera del carrer d'Àngel Guimerà, entre els carrer Pacheco i Picasso. Aquest tram del carrer d'Àngel Guimerà presentava un carril lateral i una mitjana amb dos línies d'aparcament. L'actuació, que va afectar uns 1600 m2, va suposar l'enderroc de la mitjana i l'arrencada de l'asfalt de l'espai a reformar, l'ampliació de la vorera de l'espai sud del carrer i la substitució de l'arbrat i la seva recol·locació a més distància de les façanes. En total, la inversió de l'Ajuntament de Salt al C/ d'Àngel Guimerà els darrers dos anys superarà els 250.

Segona edició de la fira de ‘food trucks’ de Salt.

Salt acollirà la segona edició de la Fira Food Truck Market&Co, que tindrà lloc entre els dies 13 i 15 d’abril. L’esdeveniment té l’objectiu de dinamitzar aquest sector a l’alça i, per ara, és la única fira d’aquestes característiques a Catalunya.  Food truck és un anglicisme per referir-se a les furgoteques, que són les furgonetes i els camions restaurants. Són vehicles equipats per preparar i vendre menjar a la via pública. Ahir es van donar a conèixer els actes previstos per enguany. Van participar en la presentació de la fira l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; el regidor de Dinamització Econòmica, Àlex Barceló; el director de La Mirona, Quim Marcè, i el president de l’Associació Girona Food Trucks, Jean-Michel Gallinaro. “Salt va fer una aposta per aquesta fira, que volem que es vagi consolidant i creixent, no tan sols en volum, sinó també en qualitat”, va dir Viñas. Amb tot, més de 30 furgoteques ompliran el Pla de Salt, una xifra superior a les 27 del 2017. Hi haurà un Espai Market per gaudir de l’oferta gastronòmica i un Espai Empresa dedicat als professionals i a les companyies de productes i serveis relacionats amb el sector, així com una jornada tècnica d’interès pels food trucks i per a emprenedors que vulguin impulsar el seu propi negoci. Hi haurà, a més, tallers i jocs. I, a l’Espai Escenari, RGB-La Mirona oferirà una programació especial amb concerts en directe. Entre d’altres, dissabte hi actuaran L’Hora del Joglar, la Girona Big Band i la Moderna, i, diumenge, To Wit i hi haurà un vermut electrònic. ElPuntAvui. http://www.foodtruckmarketsalt.cat/ca/home/