Salt

Totes les notícies

ERC Salt escull Jordi Viñas com alcaldable per les eleccions municipals de 2019

El candidat vol formar una llista transversal amb gent de diferents àmbits que parteixi de l’equip de govern actual La secció local d’Esquerra a Salt ha escollit aquest dilluns, 11 de juny, Jordi Viñas i Xifra com a candidat per ERC a les eleccions municipals del 26 de Maig de 2019. La candidatura de Jordi Viñas ha estat la única que s´ha presentat i ha estat escollit amb el vot de militants i amics d’Esquerra Republicana a Salt per unanimitat.   L’objectiu del candidat és formar una candidatura transversal que inclogui gent de diferents àmbits i que tingui voluntat de servei als ciutadans i ciutadanes de Salt i formar un equip preparat i compromès a tirar endavant els reptes municipals dels propers quatre anys.   Jordi Viñas ha manifestat sentir-se “orgullós de poder seguir encapçalant la candidatura d'ERC a Salt”. “Durant aquests anys al capdavant de l’alcaldia m’he sentit molt recolzat tant pels regidors com per la gent que forma la secció local”, ha destacat el candidat.   “La voluntat és poder comptar amb la continuïtat de l'equip actual sumant-hi nous perfils per assolir aquesta candidatura transversal i de ciutat. Som un equip que ens coneixem molt bé i ens sentim molt còmodes a l’hora d’afrontar el dia a dia de l’Ajuntament de Salt colze a colze”.   Després dels primers 3 anys com a alcalde de Salt, Viñas ha destacat que s'ha aconseguit desbloquejar i avançar en temes cabdals pel municipi. “Durant la propera legislatura serà el moment de poder avançar amb pas ferm cap a nous reptes partint de la feina ja feta. Hem fet una gran gestió financera per tal de reduir un deute  que ens ofegava i que ara ens permetrà encarar els propers exercicis amb capacitat d'inversió”, ha conclòs el candidat d’ERC Salt, Jordi Viñas.

L'Ajuntament de Salt començarà la millora del carrer Àngel Guimerà

L'alcalde, Jordi Viñas, i el regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló, van exposa el projecte de reforma als veïns/es a la sala de plens per tal de recollir els suggeriments i les opinions del veïnat. Els treballs consistiran en l'ampliació de la vorera nord, eliminant aparcament i instal·lant enllumenat i arbrat. L'Ajuntament de Salt començarà aviat els treballs de millora del carrer Àngel Guimerà, entre el carrer Pacheco i el passeig Marquès de Camps. Dimarts al vespre, l'alcalde, Jordi Viñas, i el regidor de Territori, Àlex Barceló, es van reunir amb els veïns per explicar-los el projecte i recollir opinions. Els treballs consistiran en l'ampliació de la vorera nord del carrer Àngel Guimerà, igualant l'amplada amb la ja existent entre el carrer Francesc Macià i el carrer Pacheco. En aquest tram, s'eliminarà l'aparcament i s'aprofitarà l'ampliació de la vorera per instal·lar enllumenat nou i arbrat. La vorera sud, entre la plaça dels Colors i l'avinguda Marquès de Camps, també s'ampliarà, però conservant les places d'aparcament. A més, es renovarà la xarxa d'aigua potable i l'asfaltatge del carrer. La reforma també suposarà un canvi en la circulació del vehicles, ja que el tram afectat quedarà només de sortida cap a Marquès de Camps i el carrer Joan Miró canviarà de sentit. Amb aquesta actuació es complementa la millora iniciada l'any passat, quan es van fer treballs de millora de la vorera del carrer d'Àngel Guimerà, entre els carrer Pacheco i Picasso. Aquest tram del carrer d'Àngel Guimerà presentava un carril lateral i una mitjana amb dos línies d'aparcament. L'actuació, que va afectar uns 1600 m2, va suposar l'enderroc de la mitjana i l'arrencada de l'asfalt de l'espai a reformar, l'ampliació de la vorera de l'espai sud del carrer i la substitució de l'arbrat i la seva recol·locació a més distància de les façanes. En total, la inversió de l'Ajuntament de Salt al C/ d'Àngel Guimerà els darrers dos anys superarà els 250.

Segona edició de la fira de ‘food trucks’ de Salt.

Salt acollirà la segona edició de la Fira Food Truck Market&Co, que tindrà lloc entre els dies 13 i 15 d’abril. L’esdeveniment té l’objectiu de dinamitzar aquest sector a l’alça i, per ara, és la única fira d’aquestes característiques a Catalunya.  Food truck és un anglicisme per referir-se a les furgoteques, que són les furgonetes i els camions restaurants. Són vehicles equipats per preparar i vendre menjar a la via pública. Ahir es van donar a conèixer els actes previstos per enguany. Van participar en la presentació de la fira l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; el regidor de Dinamització Econòmica, Àlex Barceló; el director de La Mirona, Quim Marcè, i el president de l’Associació Girona Food Trucks, Jean-Michel Gallinaro. “Salt va fer una aposta per aquesta fira, que volem que es vagi consolidant i creixent, no tan sols en volum, sinó també en qualitat”, va dir Viñas. Amb tot, més de 30 furgoteques ompliran el Pla de Salt, una xifra superior a les 27 del 2017. Hi haurà un Espai Market per gaudir de l’oferta gastronòmica i un Espai Empresa dedicat als professionals i a les companyies de productes i serveis relacionats amb el sector, així com una jornada tècnica d’interès pels food trucks i per a emprenedors que vulguin impulsar el seu propi negoci. Hi haurà, a més, tallers i jocs. I, a l’Espai Escenari, RGB-La Mirona oferirà una programació especial amb concerts en directe. Entre d’altres, dissabte hi actuaran L’Hora del Joglar, la Girona Big Band i la Moderna, i, diumenge, To Wit i hi haurà un vermut electrònic. ElPuntAvui. http://www.foodtruckmarketsalt.cat/ca/home/  

E.P.

La línia de bus entre Salt i la UdG, a partir de l’octubre.

La línia de bus entre Salt i la UdG, a partir de l’octubre   S’estudia que presti el servei l’empresa Teisa   Es reduirà el temps del trajecte dels 45 minuts actuals als 25 Fomentar el transport públic entre els joves i facilitar la mobilitat amb Girona, que és on es concentren la majoria de desplaçaments que fan els nois i noies residents a Salt. Són els beneficis que aportarà sobretot als estudiants la nova línia d’autobús L9 que es posarà en marxa a l’octubre, coincidint amb el curs acadèmic 2018/2019. El trajecte permetrà connectar de manera directa la vila de Salt amb el campus de la Universitat de Girona (UdG) i amb l’institut de Montilivi, on a part d’ESO i batxiller, es realitzen cursos formatius de grau mitjà i superior. L’Ajuntament de Salt ha rebut amb satisfacció que finalment es faci realitat el recorregut, després que s’hagi “treballat intensament” els darrers mesos per donar resposta a una demanda històrica dels joves. El regidor de l’àrea de Mobilitat, Toni Vidal, destaca que es tracta d’una “reivindicació justa i necessària”, ja que quasi 300 dels 3.000 nois i noies de Salt d’entre 18 i 25 anys cursen estudis a la UdG, i una setantena més van a l’institut de Montilivi. La línia L9 els permetrà reduir el temps del trajecte fins al campus, que passarà dels 45 minuts actuals a 25. El disseny del seu traçat s’ha treballat entre els consistoris de Salt i Girona, així com amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, que planifica i coordina el transport públic a la demarcació. S’estudia que sigui l’empresa Teisa la que presti el servei, que passarà pel passeig dels Països Catalans de Salt, pel passeig d’Olot, pel carrer Emili Grahit de Girona i, a partir d’aquí, pujarà cap al campus universitari de la UdG. El regidor de Salt Toni Vidal subratlla que, a més dels estudiants, la línia pot ser d’interès per als barris de l’Eixample de Girona i, alhora, s’intentarà que un dels extrems del recorregut sigui a la zona comercial de l’Espai Gironès de Salt i que es faci parada a l’hospital de Santa Caterina.

Salt redueix el deute al 65% i surt del pla de sanejament.

L’equip de govern, d’ERC i IpS, pacta amb els tres regidors del PDeCAT el pressupost del 2018, que puja a 25,6 milions. Es destinaran 600.000 euros a inversions i més recursos a l’àrea d’Habitatge. L’equip de govern de Salt, format per ERC i IpS-CUP, i els tres regidors no adscrits del PDeCAT van anunciar ahir un acord per aprovar el pressupost municipal del 2018, que serà de 25,6 milions, més d’1 milió més que al 2017. L’alcalde, Jordi Viñas, va destacar la importància de poder tirar endavant un nou pressupost i no haver de prorrogar el de l’any passat, ja que al 2018 per primer cop des del 2010 Salt podrà fer inversió en grans obres gràcies a préstecs. Això és així perquè Salt va tancar el 2017 havent reduït el deute viu fins al 64,95%, i en estar per sota del 75% pot sortir del pla de sanejament que li havia impedit recórrer al préstec els últims set anys. Al 2012 el deute havia arribat a ser del 112,99%. Tres grans eixos L’alcalde va explicar que l’acord assolit entre el govern i els regidors del PDeCAT es basava sobretot en tres grans eixos: el reforç del projecte Juguem, que es duplicarà dels dos patis d’escola actuals a quatre; més recursos a l’àrea d’Habitatge (s’incrementaran les gestions amb propietaris d’habitatges buits per aconseguir més pisos per a la borsa de lloguer i sobretot s’intensificarà el treball bilateral per establir convenis amb grans tenidors), i destinar 600.000 euros a inversions, que s’hauran de concretar els propers mesos de mutu acord entre el govern i el PDeCAT. Viñas va remarcar que és el primer cop que es podrà fer aquest mandat i, a més de la reducció del deute, va destacar que el 2017 s’havia tancat amb un superàvit superior al milió d’euros. L’alcalde va assegurar que l’equip de govern havia “obert” els pressupostos a tots els grups i va dir que espera que el PSC, amb qui havia pactat els anteriors pressupostos, valori el fet que s’hagin mantingut alguns dels punts.

Nova instal·lació a Salt perquè els joves facin esport al carrer

L'aparell ja es troba instal·lat a l'Era de Cal Cigarro i l'objectiu és que més endavant se'n posin d'altres L'Ajuntament de Salt ha fet una aposta per facilitar les activitats esportives al carrer per a joves després que el procés participatiu #AsSaltaelPla fes aflorar aquesta necessitat i s'inclogués en el Pla de Joventut. El passat mes de desembre es va dur a terme la primera inversió pagada des de l'Ajuntament, i la primera instal·lació per a la pràctica d'activitats esportives ja està en funcionament a la zona de l'Era de Cal Cigarro. Es tracta de l' street workout, el primer d'un conjunt d'elements que de mica en mica s'aniran instal·lant a la zona. Aquestes instal·lacions volen ser un punt de trobada per a joves que sovint no poden assumir el cost d'una quota de gimnàs i que tenen la necessitat de practicar esport. Segons el consistori, la ubicació escollida minimitza molèsties a veïns i facilita la pràctica de l'esport amb la tranquil·litat d'un espai obert i ampli. La voluntat de l'àrea d'Esports és que aquesta sigui la primera d'unes instal·lacions dedicades a les noves tendències pel que fa activitats físiques en espais urbans, com són l'skatepark, bikepark, Boulder (escalada en horitzontal), o el mateix street workout. Font: http://www.diaridegirona.cat

Salt inverteix 10.000 € en transport per a joves

L'Ajuntament de Salt està portant a terme un estudi per valorar diferents opcions que han de permetre bonificar el transport públic als joves de Salt a partir de l'abril. L'ajuntament amb aquestes bonificacions pretén fomentar el transport públic entre els joves i facilitar la mobilitat amb Girona, que és on es concentren la majoria de desplaçaments dels joves de Salt. En aquesta idea de facilitar la mobilitat s'està treballant amb ATM per tal de valorar la possibilitat d'establir canvis de recorregut de la línia 4 o bé estudiar l'opció d'establir una línia nova que connectés el municipi amb la zona Universitària de Girona i els estudis de grau a Montilivi. Actualment a Salt hi ha 3.000 joves amb edats compreses entre els 18 i els 25 anys, dels quals pràcticament 300 cursen estudis a la Universitat de Girona; a més a més, hi ha una mitjana de 70 alumnes saltencs a l'institut de Montilivi. Per altra banda, des del consistori s'està treballant per establir un punt de venda de títols ATM a l'oficina de promoció de la ciutat al passeig Ciutat de Girona que ha de permetre millorar l'atenció als majors de 65 anys i també s'han iniciat converses amb l'empresa concessionària de les línies L3 i L4 per redefinir les actuals targetes per a jubilats modalitat A i B i Salt+GRAN per unificar-les en un sol títol. Tot plegat amb l'objectiu d'adaptar les noves necessitats dels saltencs i millorar la mobilitat i fomentar l'ús del transport públic. Font: http://www.diaridegirona.cat/

L'Ajuntament de Salt treballa en diverses obres de millora en equipaments municipals i enllumenat públic

Es treballa a l'Estació Jove, l'Ateneu, l'Escola del veïnat i a l'enllumenat de pl. Diputació i C/ Folch i Torres L'Ajuntament de Salt treballa en diverses obres en equipaments municipals i en la millora de l'enllumenat públic a diversos punts del municipi. Els treballs han estat subvencionats per la Diputació de Girona, i afecten l'Estació Jove, l'Ateneu de la Coma Cros, l'Escola del Veïnat, i l'enllumenat de la Pl. Diputació i del carrer Folch i Torres. Al CEIP El Veïnat es treballarà en els problemes d'estanquitat que té la teulada a la zona de la claraboia i que causen importants humitats. Es posaran nous desguassos de més capacitat, i es segellarà l'entrega entre la claraboia i el remat metàl·lic que també es canviarà, a més de col·locar nova tela asfàltica. A l'Estació Jove també s'han detectat problemes d'humitats derivats de filtracions procedents de la façana. Per solucionar-ho es farà una nova solera i es col·locarà un goteró que evitarà les filtracions per la façana i els tancaments. A l'Ateneu els treballs se centraran en un local de 121m2 a la planta baixa de l'edifici de l'Ateneu. En aquest espai es farà una porta d'accés des de l'entrada principal, i es distribuirà l'espai interior per crear una zona comuna i un espai per oficines. Els treballs inclouen una nova instal·lació elèctrica i els aparells de climatització. Pel que fa a l'enllumenat, recollint les peticions que diversos veïns del municipi han fet arribar a l'alcalde Jordi Viñas (ERC), s'han previst actuacions per incrementar la il·luminació a la Plaça Pau Casals, al carrer Folch i Torres entre Francesc Macià i Ramon i Cajal, i també a la Plaça Diputació entre el Casal d'Avis i el carrer Major. En el primer cas es canviaran els fanals actuals per uns de més alts i es farà arribar la llum fins a les voreres on actualment no hi ha visibilitat, al c/ Folch i Torres es col·locaran sis nous fanals i s'augmentarà l'alçada dels existents i s'hi afegirà un braç per aproximar les fonts de llum a la zona a il·luminar.

Integrar i ocupar a través del paladar

Salt engega un nou projecte per omplir els locals buits amb menjars de tot el món Fomentar l’emprenedoria, omplir els locals comercials buits i potenciar la diversitat cultural a través de la gastronomia. Aquests són els principals objectius de SaltXef, el nou projecte que ha ideat l’Ajuntament de Salt per dinamitzar el barri del centre i reactivar l’eix comercial. Durant sis mesos els tècnics municipals formaran i assessoraran persones que vulguin obrir un negoci relacionat amb la gastronomia i les cuines del món. I un dels projectes es farà realitat en un local municipal que l’Ajuntament els llogarà a un preu bonificat. “Volem dinamitzar econòmicament el centre amb activitats relacionades amb la gastronomia, aprofitant el potencial de les diferents cultures que viuen a la Vila”, resumeix a l’ARA l’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC). El barri del centre té un alt percentatge de població immigrada, molta de la qual viu només uns mesos al municipi i després marxa. A més, fa uns anys tots els voltants del mercat concentraven una gran quantitat de comerços, però ara la majoria són buits. Per revertir aquesta situació, Salt ha començat el nou projecte de SaltXef. “Aquest sector té una diversitat cultural i social molt important, determinada gent ho veuria com un problema, però nosaltres creiem que és una oportunitat”, indica Viñas. “A Salt hi ha molta rotació ciutadana i una manera de fomentar l’arrelament és obrint un negoci”, afegeix el regidor de Dinamització Econòmica, Àlex Barceló, que també destaca que els sis mesos de formació també serveixen per explicar la normativa i costums del país: “Se’ls assessora en tots els àmbits, des de fer un escandall o calcular les despeses, fins a dissenyar el local o recomanacions per presentar els plats”. Múltiples finalitats En els últims mesos l’Ajuntament ha fet una prova pilot, però el 2018 obrirà dues noves convocatòries. Calculen que en cadascuna podran atendre entre cinc i vuit projectes, dels quals dos obriran negoci al local municipal que han adaptat i que està equipat amb tot el necessari per cuinar i vendre plats per emportar de diferents cultures.