Salt

Totes les notícies

Salt millorarà el carrer Llarg, que tindrà més espai per als vianants

L'Ajuntament estudiarà la mobilitat al Barri Vell per analitzar accions que limitin l'accés de vehicles L'Ajuntament de Salt ha presentat recentment la proposta de millora del carrer Llarg, entre els carrers Verdaguer i Tramuntana,al Barri Vell de la vila. L'alcalde, Jordi Viñas, i el regidor de territori, Àlex Barceló, van participar en una reunió amb els veïns per exposar-los el projecte. Es tracta d'una reivindicació història dels veïns del carrer que a títol personal i a través de l'Associació de veïns del Barri Vell havien manifestat la necessitat de millorar amb urgència la seguretat per als vianants. La situació actual de les voreres feia impossible circular-hi amb cotxets o cadira de rodes, cosa que dificultava la mobilitat i posant en perill nens i adults en un tram on era necessari estar pujant i baixant de la vorera. La proposta presentada per l'Ajuntament, que va comptar amb el suport dels veïns, contempla l'eliminació de les set places d'aparcament d'aquest tram de carrer i la creació d'un espai de pas de 1,2 metres per cadira de rodes i cotxets protegit per pilones i jardineres que garanteixi la lliure mobilitat amb total seguretat. L'actuació, que es complementarà amb una millora de l'estat de l'asfalt així com la col·locació de dues bandes reductores i la reducció de l'amplada del carril de circulació, accions que s'espera que també redueixin la velocitat a la qual circulen els vehicles, que actualment també suposa un problema. Les obres tenen un cost d'uns 25.000 euros i s'han finançat gràcies als estalvis a les obres d'adequació de les escomeses de l'escola del Gegant de Rec i Salvador Sunyer. Durant la reunió de presentació amb els veïns, es va destacar també la necessitat d'engegar un estudi de mobilitat de tot el barri vell per analitzar les possibles millores que limitin l'accés de vehicles que busquen alternatives per creuar el nostre municipi pels carrers petits i estrets del barri vell. Les obres de millora es faran aquest any, i està previst inciar els estudis per fer millores al carrer Sant Dionís i al carrer Pau Casals, dins del mateix format d'actuacions: petites actuacions assumibles per les finances municipals i que intentin resoldre els principals problemes dels veïns.

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter assumeixen conjuntament la gestió del subministrament d'aigua potable als 3 municipis

Desapareixen el Consell d'Administració i el conseller delegat Girona portarà el pes del dia a dia amb la voluntat d'acordar totes les decisions per unanimitat amb Salt i Sarrià Falta tan sols el vistiplau del jutge, però el control d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter S.A. (Agissa) per part dels ajuntaments ja és un fet. Els tres consistoris crearan un òrgan de gestió, on Girona assumirà el pes del dia a dia de l'empresa mixta amb la voluntat d'acordar totes les decisions per unanimitat amb els altres dos. Entre d'altres, arran de la intervenció judicial, els ajuntaments passen a controlar ara els comptes de la societat, els crèdits, el pla d'inversions o les tarifes de l'aigua. La part privada d'Agissa, Girona SA, en queda apartada del tot. Desapareix tant l'actual Consell d'Administració com la figura del conseller delegat, Xavier Ballell. Les funcions d'aquest últim se subdividiran i les assumiran un director tècnic i un altre de financer, tots dos personal de l'Ajuntament de Girona, que entraran a la societat en comissió de serveis. Després que el jutjat apartés el soci privat Girona SA de la gestió de l'empresa d'aigües, els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià ja han consensuat com assumiran el control d'Agissa. Desapareixerà el Consell d'Administració de la societat mixta (fins ara, format per nou membres) i en el seu lloc es crearà un organisme de gestió. L'integrarà un representant de cada consistori. Per Girona, el vicealcalde Eduard Berloso. I per Salt i Sarrià de Ter, els tinents d'alcalde Àlex Barceló i Narcís Fajula. Tots tres es reuniran cada quinze dies i, assistits pels interventors i secretaris municipals, decidiran el dia a dia d'Agissa. Entre d'altres, supervisaran els comptes de la societat mixta, la concertació de crèdits, el pla director d'inversions, l'adjudicació de contractes superiors a 200.000 euros, els convenis laborals i la contractació de personal tècnic i directiu. També, si correspon, portaran a terme un nou estudi de les tarifes.

Ple absolut en l’acte unitari pel sí a Salt, “gresol de la nova Catalunya”

En un ambient festiu i compromès, es reivindica el “caràcter acollidor del poble català” al parc de la Massana Lluís Llach va ser baixa d’última hora “Estem enamorats d’aquesta terra i hi volem construir el nostre futur.” Ho va exclamar Fernando Arriola, del moviment Sí, amb Nosaltres, que aplega integrants de la comunitat catalana vinguts d’arreu del món, en el que va ser un crit a favor del dret a decidir que va provocar els aplaudiments dels veïns de Salt, que van omplir ahir al vespre la Massana en l’acte unitari a favor del sí organitzat per l’ANC de Salt i presentat per Guillem Terribas. Amb Arriola hi havia Enric Fontanals, del Ciemen, que va recordar que “la immigració és la part més vulnerable d’aquest procés”. La diversitat que representa Salt, “com a gresol de la nova Catalunya”, es va posar d’exemple més d’un cop en el parlament de Ferran Oliva, de Súmate, que va recordar la Catalunya “terra d’acollida” però sobretot el caràcter inclusiu del poble català i del procés. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va instar a tenir “fermesa, determinació i dignitat en la recta final”. Per la seva banda, el senador del PDeCAT Sergi Miquel va explicar el canvi de xip d’amics seus arran de la repressió de l’Estat del 20-S. La diputada Titón Laïlla, de Demòcrates, va mencionar Carrasco i Formiguera: “La independència no es demana, es pren.” Molts crits de “votarem”, repetits per un públic compromès i en un acte festiu que va tenir com a escalfament previ l’actuació musical del grup de rap independentista RevoluSonats i la projecció del documental La fuerza del sí , en què diversos testimonis expliquen per què s’han tornat independentistes. El diputat de Junts pel Sí i cantautor, Lluís Llach, va ser baixa. El cantant de Brams i regidor de la CUP a Berga, Francesc Ribera, Titot, va cloure l’acte explicant la decepció del pare, i de tota una generació: “El franquisme no es va morir el 1975.

La Policia Local de Salt, millor equipada

Els agents de la Policia Local de Salt portaran als cotxes patrulla unes tauletes electròniques Des dels aparells podran consultar informació del padró municipal, d’establiments i del mobiliari urbà Guanyar en rapidesa, autonomia, agilitat, així com disposar d’una millor connectivitat. Són els múltiples avantatges que tindran els efectius de la Policia Local de Salt, després que l’Ajuntament hagi decidit modernitzar els equips tecnològics amb què treballen. Per al cos de seguretat municipal s’han adquirit recentment sis tauletes electròniques que els agents portaran als cotxes patrulla. Aquests nous dispositius faran possible que els policies puguin accedir al sistema d’informació geogràfica (GIS) de l’Ajuntament, en el qual hi ha recollides un gran nombre de dades municipals d’interès. Representats del consistori explicaven ahir que el GIS és una magnífica font d’informació, ja que “tota la població està cartografiada”. En aquest sentit, es matisava que, fins ara, quan els agents eren a la via pública i els sorgia algun dubte sobre la normativa, es posaven habitualment en contacte amb la central via telefònica per demanar la informació corresponent. Aquest mètode té un handicap perquè comporta que, en ocasions, la rapidesa amb què obtenen la resposta està lligada a la disponibilitat de l’operador que els atén. A partir d’ara, en canvi, podran controlar i validar molts aspectes de manera directa a través de les tauletes. Amb elles, disposaran d’accés a dades sobre els establiments i comerços de Salt –els horaris dels negocis, el tipus de llicència, si tenen alguna especificitat, quins productes poden vendre...–, normativa sobre el lleure, les instal·lacions municipals, el mobiliari urbà –on estan situats els fanals o els pals de l’enllumenat i del telèfon–, així com accés al padró municipal. La Policia Local, a més, utilitzarà noves PDA. Aquestes abandonen el Windows i passen a emprar el sistema Android.

L'1 d'octubre, els ciutadans de Salt votarem #comsempre

Després de que ahir al vespre s'aprovés la Llei 19/2017 del Referèndum d'Autodeterminació, durant el matí d'avui l'Alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha signat el decret de suport al referèndum convocat pel Govern de Catalunya per l'1 d'octubre. A Salt, escoltarem la veu de la ciutadania i votarem #comsempre!!

L'Ajuntament de Salt trasllada als veïns de la plaça Llibertat les seves propostes per reduir les molèsties nocturnes

La vigilància de la policia local ha ocasionat la disminució de queixes veïnals i molèsties sonores L 'Ajuntament de Salt va traslladar ahir als veïns del sector centre les seves propostes per reduir les molèsties generades per l'ús de la plaça Llibertat durant la nit i la matinada. Les propostes van des de reduir-ne la il·luminació a partir d'una hora determinada, mantenir la vigilància policial amb un vehicle de servei, accions de mediació, o la reducció dels horaris d'obertura d'alguns establiments propers. La plaça Llibertat va ser modificada l'hivern passat, fet que va suposar la creació de nous espais i l'eliminació d'obstacles arquitectònics que han incrementat la superfície útil de l'espai. Aquest fet ha convertit la plaça en un pol d'atracció de persones que hi prenen la fresca i ha propiciat que algunes nits del mes de juliol hi hagin hagut més de deu trucades de queixa a la policia local. La vigilància policial ha fet que actualment les queixes s'hagin reduït a una o dues per nit, fet que coincideix amb la percepció dels veïns que també han notat una disminució de les molèsties. A la plaça Llibertat s'hi reuneixen mares amb els seus fills, nens sols, joves i persones que escolten música amb el mòbil o parlen per telèfon amb un to alt. Tot aquest conjunt de situacions causen un volum de soroll elevat que s'allarga a la matinada i pot destorbar el descans dels veïns. Deu multes aquest mes d'agost Fins ara, la policia local fa cada dia diverses rondes per la plaça. A la primera volta s'adverteix a les persones que han de deixar de fer soroll i posteriorment se sanciona les persones que no acaten les instruccions. Sovint les rondes es reforcen amb la presència de la unitat canina i aquest mes d'agost ja s'ha denunciat a deu persones per incompliment de l'Ordenança de convivència.  Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Salt va traslladar als representants dels veïns del barri centre una sèrie de mesures per reduir les molèsties nocturnes a la plaça Llibertat i facilitar el descans dels veïns.

Aquest setembre Salt aposta per l'autoocupació dels joves amb les jornades 'Joves amb empenta'

L'objectiu és fer visibles experiències d'èxit i assessorar els joves L'Espai Municipal d'Ocupació i l'Àrea de Joventut de Salt celebraran el pròxim 4, 6 i 8 de setembre de 10h a 12.30h les jornades «Joves amb empenta». L'objectiu de les jornades és fer visibles experiències d'èxit de persones joves de la vila de Salt així com fomentar l'autoocupació, i fer difusió sobre els recursos i entitats que poden ajudar-los a crear i promoure la participació dels joves. Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran de 10 a 12:30h a La Fàbrica Jove de Salt (C/ Manuel de Falla, 26), les inscripcions es podran realitzar en els equipaments de l'Àrea de Joventut de Salt o a través del portal web (www.saltjove.cat). El format de les sessions és: realització d'un taller inicial sobre la temàtica del dia, explicació de les experiències d'èxit, realització d'un taller més extens i una estona final de networking entre els participants. Les temàtiques de les jornades són les següents: Dilluns 4 de setembre: Innovació i creativitat. Els tallers els impartiran La mecànica del Canvi i tindrem la seva experiència i de l'associació Contaminando Sonrisas. Dimecres 6 de setembre: Cooperativisme i economia social. La formació anirà a càrrec de l'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines i ens visitaran entitats membres de l'Ateneu. Divendres 8 de setembre: Emprenedoria. La sessió la farà SecotGi - Voluntariat Sènior d'Orientació Empresarial, les experiències seran la pastisseria Palmira i la cerveseria La Black Flag Coop. A més a més les jornades comptaran amb la impulsora de Garantia Juvenil del Gironès, que explicarà els incentius adreçats a joves que volen emprendre i representants del Viver de Salt que donaran a conèixer el seu projecte. Font: https://gironanoticies.com

Consulta pública a Salt per dues ordenances

L’Ajuntament de Salt ha informat que ha obert una consulta pública perquè els ciutadans i organitzacions puguin fer aportacions a la nova ordenança reguladora de la recollida i gestió dels residus municipals –que fins ara no existeix a Salt– i per reformar l’ordenança de control i tinença d’animals, que data de l’any 2000 i l’equip de govern es va comprometre fa uns mesos a actualitzar després de la petició de diverses entitats animalistes. El canal per fer arribar les aportacions ciutadanes al consistori és a través del web municipal www.salt.cat i es podrà utilitzar fins al 20 de setembre. Link per fer aportacions: AQUÍ Font: http://www.elpuntavui.cat

Salt posa el doble de càmeres de videovigilància al carrer

Aquesta tardor se n’instal·laran en 27 nous punts de la vila i es mantindran els 31 actuals S’agrupen en un nou contracte amb les càmeres en equipaments municipals i tot es visualitzarà des de la policia local L’Ajuntament de Salt pràcticament doblarà en poques setmanes el nombre de càmeres de videovigilància al carrer. El consistori acaba d’adjudicar a l’empresa Elecnor un nou contracte per tres anys que arrencarà aquesta tardor i en el qual es preveu la instal·lació de càmeres en 27 nous punts de la vila i el manteniment dels 31 punts actuals. Segons assenyala el regidor de Seguretat, Toni Vidal, les càmeres de videovigilància “s’ha demostrat que són un bon recurs policial, tant en la prevenció com en la investigació” i per això el consistori ha decidit continuar-ne la implantació. En aquest sentit, Vidal explica que les noves càmeres es posaran en zones on al seu moment no se’n van posar per tal d’anar cobrint totes les àrees on es creu necessari que n’hi hagi, i també se n’instal·laran més en llocs on ja n’hi ha. A més, un altre canvi que suposarà el nou contracte és que s’agruparà la gestió i el manteniment tant de les càmeres a la via pública (que ara passaran a ser 58) com de les instal·lades en equipaments municipals (31 càmeres més, entre les que controlen accessos i les interiors). Totes, tant les que graven les 24 hores al dia com les que s’accionen en detectar moviment, passaran a ser visualitzades per la policia municipal, que hi tindrà una persona dedicada 24 hores al dia. Zones on s’instal·laran Les 27 noves càmeres de vigilància s’instal·laran al sector centre, a la Massana, a la plaça Catalunya i a les Guixeres. En algunes zones, com ara el sector centre (zona de l’ajuntament, la plaça de la Llibertat i el carrer Àngel Guimerà), ja n’hi ha, però se’n posaran més. En d’altres, com a la Massana i a la plaça Catalunya, se’n posaran per primera vegada. Actualment, la majoria de càmeres de videovigilància que hi ha a la via pública de Salt estan situades al sector centre, tot i que també n’hi ha a la zona del parc Monar, a la zona esportiva del Pla de Salt i a les zones d’aparcament al voltant de l’hospital de Santa Caterina.