Salt

Totes les notícies

A l'esquerra, Gabriel Rufian a Salt. A la dreta, presents a la manifestació unitària de l'1 de Maig

Un cap de setmana llarg, de lluita i reivindicació

Aquest passat cap de setmana ha estat més llarg que de costum. Però tot i que oficialment el dia 1 de Maig es considera festiu, no l'hem d'entendre com a tal, ja que l'1 de Maig és un dia per sortir al carrer a reivindicar els nostres drets com a treballadors. És per això que els companys d'ERC Salt, hem estats presents a la manifestació unitària que es realitza a Girona sota el lema de #RepúblicaDigna per defensar una República Catalana amb un treball digne pels seus ciutadans. A més, durant aquest cap de setmana també hem gaudit de la presència del diputat d'Esquerra Republicana Gabriel Rufián. Ha estat un acte diferent, pensat per a les persones que normalment no tenen la possibilitat de ser a prop seu, ja que vam estar al bar "El Raïm", al Carrer Doctor Ferran de Salt i, mentre fèiem un vermut amb tapes, els presents vam poder conversar amb ell de forma distesa i, entre olives i patates, li vam poder preguntar el que vam voler sobre la seva feina a Madrid, així com els dubtes i idees o aportacions que cadascú té per a La República que Farem.

Fermí (Min) Cunill, nou regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Salt

En el ple municipal d'ahir, nostre company Fermí (Min) Cunill va prendre possessió del càrrec de Regidor de l'Ajuntament de Salt, assumint les àrees d'Educació i Joventut, cobrint la vacant que va deixar la nostra companya Núria Tió.    Des de la Secció Local d'ERC Salt, i de part de tots els teus companys i companyes, et volem felicitar per aquest nou càrrec com a Regidor, al servei del teu poble, i et volem desitjar el millor!

Sant Jordi 2017

Des de la Secció Local d'Esquerra Republicana de Salt, volem donar les gràcies a tota la gent que es va acostar a la nostra parada de Sant Jordi, tant per comprar la seva rosa com per tenir un intercanvi d'opinions amb els nostres amics, Alcalde o Regidors que hi van estar presents al llarg del dia.  De la mateixa forma, també volem agrair als nostres companys i companyes que, es van passar en algun moment del dia per donar un cop de mà perquè la jornada d'ahir fos esplèndida.    Finalment també volem donar les gràcies a tota la gent que, mitjançant la seva signatura, va donar suport al Pacte Nacional per al Referèndum, amb el desig que el proper Sant Jordi el puguem gaudir ja com a una República Catalana independent.

La Núria Tió avui deixa la regidoria, gràcies per la feina feta

Avui dilluns, en el ple de l'Ajuntament, la nostra companya i Regidora Núria Tió, ha informat al Ple que, per motius personals i familiars, ha de deixar de ser regidora. Ha agraït a tots els seus companys del govern municipal tot l'ajut i la companyonia durant aquests gairebé 2 anys a l'Ajuntament. Així mateix ha agraït a la resta de regidors que formen tot el ple, el tracte cordial que ha rebut per part seva. Des d'aquesta Secció Local, et volem agrair tota la dedicació i compromís amb les regidories que has encapçalat. Sabem que des de fora de l'ajuntament podrem seguir comptant amb tu. Gràcies per tot Núria, com tu has dit "no és un adéu, és un a reveure". D'altra banda, el nostre company Fermi "Min" Conill, número 6 a la llista d'Esquerra Republicana, prendrà el relleu en el lloc de la Núria.

El Ple de l'Ajuntament de Salt aprova els pressupostos per al 2017.

El ple de Salt va aprovar ahir el pressupost per al 2017 amb els vots dels grups de govern (ERC, amb cinc regidors, i Independents per Salt, IpS-CUP, amb tres) i els tres regidors del PSC. CiU va votar-hi en contra i PxC, C's i Canviem Salt es van abstenir. El vot a favor del PSC es basa en un acord de deu punts. Destaca el desenvolupament d'un pla estratègic per a la lluita contra l'atur –s'hi dedicaran 500.000 euros–, la creació d'una taula de mobilitat que estudiarà l'aplicació de les zones blaves i verdes d'aparcament entre d'altres aspectes i l'obertura d'un espai per presentar denúncies a l'edifici de l'ajuntament. La portaveu del PSC, Iolanda Pineda, va destacar que els tres mesos de negociacions “han servit per reconstruir la confiança” amb el govern. El regidor d'Hisenda, Toni Vidal, va assenyalar alguns dels aspectes més remarcables de la previsió de comptes per a l'any vinent. Va assegurar que es tracta d'un “pressupost de caire social i que dona resposta a les necessitats del municipi”. El pressupost de la corporació per a aquest 2017 és de 24.806.207,85 euros, un 1,9% més que el de l'exercici anterior. La despesa financera es continua reduint aquest any, en la línia dels darrers. En concret, el 2017 es preveu que sigui de 447.313,13. Aquesta xifra és un 16,7% menor que la del 2016. Pel que fa a les inversions, pujaran 228.702,38 euros. Són una vintena d'inversions, la més gran de les quals és de 85.110,83 euros per a la instal·lació de serveis al terreny de l'escola Gegant del Rec. La segueixen una de 35.000 euros en equips informàtics, 27.500 euros per a seguretat i 25.211,17 euros per a inversió en locals, en l'àrea de comerç, entre d'altres de menor import. Del total d'inversions, la Diputació n'aportarà més de la meitat, 119.422 euros. Jordi Nadal-Salt

La primera fira catalana de FOOD TRUCKS es fa a SALT des de divendres fins dissabte. ATENCIÓ: s'allarga fins diumenge a les 19h

El proper 24, 25 i 26 de març Salt farà la primera Food Truck Market & CO. a l'Era de Cal Cigarro, que serà la primera fira sectorial per a professionals de la gastronomia itinerant que es fa a Catalunya, amb la voluntat, com ha explicat a l'acte de presentació l'alcalde Jordi Viñas, de convertir-se en la fira de referència del sector. L'alcalde també ha destacat que la nova fira és una nova oportunitat per Salt per situar-se al mapa, i complementa les tres fires ja existents a la vila: la Fira de la flor i el planter, la fira tèxtil i la fira del cistell, que aquest any compleix 20 anys. Prop de trenta furgonetes de menjars i una desena d'expositors de serveis professionals per food trucks seran presents a la fira, que comptarà amb dos escenaris, un per a les actuacions musicals i l'altre amb una amplia oferta d'espectacles familiars.  La fira està pensada perquè els professionals puguin conèixer l'oferta de serveis per al seu negoci i formar-se en temes tècnics i alhora planteja també un espai perquè famílies i consumidors hi passin una bona estona. A més de l'oferta en menjar i beguda, els visitants podran gaudir d'espectacles musicals i animació per a tota la família. Per Alex Barceló, regidor de promoció de la ciutat “Es tracta d'una fira, no només d'un esdeveniment. La gastronomia és el reclam perquè vingui gent interessada, però també es un espai per als professionals” La Food truck market &CO. S'organitzarà en tres espais: Empresa, Market i Pícnic, cadascun amb el seu objectiu diferenciat. L'Espai Empresa s'orienta a que puguin interactuar professionals i empreses del sector i s'hi faran també una sèrie de conferències per a un públic professional. S'hi presentarà per exemple la primera “Guia per la preparació i venda ambulant d'aliments en vehicles remolcs” per part de la Generalitat de Catalunya, també es plantejarà quin és el procés d'homologació d'aquesta mena de vehicles, i es farà una xerrada sobre comunicació en temes de gastronomia que anirà a càrrec de Txell Costa.

El govern de Salt i el PSC tanquen un acord pel pressupost

Inclou l'elaboració d'un pla estratègic contra l'atur per a tot el mandat i destinar-hi aquest any 500.000 euros L'equip de govern de Salt –d'ERC i IpS-CUP– i el grup del PSC van presentar ahir l'acord que han tancat, després de tres mesos de negociacions, per al pressupost del 2017, que es votarà en el ple del 27 de març. L'alcalde, Jordi Viñas, espera que també altres grups hi votin a favor o s'abstinguin perquè també han incorporat aportacions seves. Segons van explicar tant Viñas com la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, el punt més important en les negociacions ha estat la demanda per part del PSC d'un pla de lluita contra l'atur al qual aquest any es destini mig milió d'euros. L'acord inclou aquesta aportació, però, segons van destacar, no per invertir-la perquè sí sinó “amb sentit”, fruit d'una anàlisi de quines actuacions poden ser més efectives. Així, durant aquests mesos de negociacions, s'ha fet ja un estudi de la situació i del perfil d'aturat de Salt que ara es plasmarà en la redacció en els sis mesos vinents d'un pla estratègic de promoció econòmica i lluita contra l'atur per al període 2017-2019 (el que queda de mandat) que serà transversal i en què es vol recollir també l'opinió dels agents implicats. L'acord també inclou la creació d'una taula de mobilitat per debatre les futures zones verdes i blaves que es volen implantar al juliol, i també la xarxa pedalable i rutes de bus, etc. Un altre punt és obrir una oficina de denúncies a l'ajuntament perquè els ciutadans no s'hagin de desplaçar fins a la comissaria, que és al Pla de Salt. Pel que fa a inversions, Viñas va explicar que 115.000 euros que venen de la Diputació s'invertiran gairebé íntegrament a preparar les canalitzacions de l'escola Gegant del Rec i l'institut Salvador Sunyer. Màquines treballant al sector sud d'aquí a “18-24 mesos” L'altre punt clau de l'acord de pressupostos és la concreció d'un calendari per al desenvolupament del sector sud i destinar-hi aquest any 125.

La parada de la campanya "La República que farem" present al mercat setmanal de Salt.

Els propers divendres 17 i dimecres 22 de març, la Secció Local d’Esquerra Republicana de Salt ens instal·larem amb parades als mercats municipals setmanals (en el mercat de la Massana el divendres, i el mercat del Passeig Ciutat de Girona el dimecres).   Aquestes accions s’emmarquen dins de la campanya participativa “La República que farem”, que el passat 4 de març va viure l’acte central, i que recull les opinions de la ciutadania i posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   A les parades, hi haurà representació de la Secció local, per conversar amb els ciutadans que ho vulguin i recollir totes les propostes sobre la futura república.   A Esquerra Republicana no concebim la idea de fer un nou país, una nova República catalana, sense saber quina és l’opinió de la gent que n’ha de formar part. Per això, sortim al carrer, preguntem i anotem tot el ventall de possibilitats en forma de propostes que ens ajudaran a fer la millor República catalana possible.  

Foto: Joan Sabater

Primers tràmits a Salt per desenvolupar el sector sud

Presenta estudis previs a Urbanisme, que els debatrà avui en comissió, i a Medi Ambient. Els informes resultants serviran per començar a treballar en la modificació del pla general i en l'avanç del pla parcial. L'Ajuntament de Salt ha engegat els primers tràmits per dur a terme la modificació urbanística que ha de permetre el desenvolupament del sector sud de Salt –entre altres coses per permetre la instal·lació d'un Ikea–, després de la victòria del sí en la consulta popular del 24 de setembre passat. Així, ha presentat estudis previs tant a Urbanisme –que els debatrà avui en la comissió territorial de Girona– com a Medi Ambient de la Generalitat perquè “es pronunciïn sobre la viabilitat o no del que es pretén fer”, segons va explicar el regidor d'Urbanisme de Salt, Àlex Barceló, dilluns al ple, responent tant al regidor de C's, Atilano González, com a Rosa Pórtulas, de CiU. Barceló va assenyalar que, tot i que en aquests cinc mesos no s'ha visualitzat cap avenç, “el tema urbanístic s'està treballant des de fa temps”, que ara s'havien ja traslladat aquests estudis previs al govern català i que a partir dels informes resultants dels dos departaments “es començarà a actuar en la modificació del pla general i en l'avanç del pla parcial”. El regidor també va avançar que el següent pas de l'equip de govern, un cop rebuts els informes d'Urbanisme i Medi Ambient, serà convocar una reunió amb els veïns afectats per explicar-los quin és el planejament que es pretén fer. Barceló ha dit sempre que els tràmits seran llargs –dos o tres anys– i que el desenvolupament es farà per subsectors. Implicació també de Vilablareix Els canvis per desenvolupar urbanísticament el sector sud de Salt –d'uns 700.000 metres quadrats i que ja s'ha dit que no es farà tot de cop– impliquen també una zona que pertany al municipi de Vilablareix i, per això, els dos ajuntaments estan fent “tramitacions paral·leles i simultànies”, segons explica el regidors d'Urbanisme de Salt, Àlex Barceló.