Salt

Notícia

El govern de Salt i el PSC tanquen un acord pel pressupost

Inclou l'elaboració d'un pla estratègic contra l'atur per a tot el mandat i destinar-hi aquest any 500.000 eurosL'equip de govern de Salt –d'ERC i IpS-CUP– i el grup del PSC van presentar ahir l'acord que han tancat, després de tres mesos de negociacions, per al pressupost del 2017, que es votarà en el ple del 27 de març. L'alcalde, Jordi Viñas, espera que també altres grups hi votin a favor o s'abstinguin perquè també han incorporat aportacions seves.

Segons van explicar tant Viñas com la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, el punt més important en les negociacions ha estat la demanda per part del PSC d'un pla de lluita contra l'atur al qual aquest any es destini mig milió d'euros. L'acord inclou aquesta aportació, però, segons van destacar, no per invertir-la perquè sí sinó “amb sentit”, fruit d'una anàlisi de quines actuacions poden ser més efectives. Així, durant aquests mesos de negociacions, s'ha fet ja un estudi de la situació i del perfil d'aturat de Salt que ara es plasmarà en la redacció en els sis mesos vinents d'un pla estratègic de promoció econòmica i lluita contra l'atur per al període 2017-2019 (el que queda de mandat) que serà transversal i en què es vol recollir també l'opinió dels agents implicats. L'acord també inclou la creació d'una taula de mobilitat per debatre les futures zones verdes i blaves que es volen implantar al juliol, i també la xarxa pedalable i rutes de bus, etc. Un altre punt és obrir una oficina de denúncies a l'ajuntament perquè els ciutadans no s'hagin de desplaçar fins a la comissaria, que és al Pla de Salt. Pel que fa a inversions, Viñas va explicar que 115.000 euros que venen de la Diputació s'invertiran gairebé íntegrament a preparar les canalitzacions de l'escola Gegant del Rec i l'institut Salvador Sunyer.


Màquines treballant al sector sud d'aquí a “18-24 mesos”

L'altre punt clau de l'acord de pressupostos és la concreció d'un calendari per al desenvolupament del sector sud i destinar-hi aquest any 125.000 euros per elaborar estudis tècnics, bàsicament ambientals i de mobilitat del sector. Segons va precisar després el regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló, els càlculs de l'equip de govern és que hi pugui haver màquines treballant en el primer subsector –el de més a l'oest, on s'hauria de situar l'Ikea– d'aquí a “18- 24 mesos”. Barceló va assenyalar que “si tot va bé” serà cap “a finals del 2018”, i si els tràmits s'encallen en al·legacions, un xic més tard, però que en tot cas ha d'estar “encarrilat” abans de les municipals del 2019.

Es va destacar que l'acord permetia la partida per als estudis, que no s'haurien pogut fer amb uns comptes prorrogats. El mateix passa amb la continuïtat de l'oficina d'habitatge, que un cop acabat el pla Salt 70, es finançarà del tot amb recursos municipals. Pel que fa als ajuts a les comunitats de propietaris, es manté l'aportació del consistori de 135.000 euros i quan es rebi una partida pendent de l'Estat s'hi destinaran 70.000 euros més (més o menys la meitat del que fins ara es rebia de Salt 70).Font: elpuntavui.cat