Salt

Notícia

Salt posa el doble de càmeres de videovigilància al carrer

Aquesta tardor se n’instal·laran en 27 nous punts de la vila i es mantindran els 31 actuals

S’agrupen en un nou contracte amb les càmeres en equipaments municipals i tot es visualitzarà des de la policia local
L’Ajuntament de Salt pràcticament doblarà en poques setmanes el nombre de càmeres de videovigilància al carrer. El consistori acaba d’adjudicar a l’empresa Elecnor un nou contracte per tres anys que arrencarà aquesta tardor i en el qual es preveu la instal·lació de càmeres en 27 nous punts de la vila i el manteniment dels 31 punts actuals. Segons assenyala el regidor de Seguretat, Toni Vidal, les càmeres de videovigilància “s’ha demostrat que són un bon recurs policial, tant en la prevenció com en la investigació” i per això el consistori ha decidit continuar-ne la implantació. En aquest sentit, Vidal explica que les noves càmeres es posaran en zones on al seu moment no se’n van posar per tal d’anar cobrint totes les àrees on es creu necessari que n’hi hagi, i també se n’instal·laran més en llocs on ja n’hi ha.

A més, un altre canvi que suposarà el nou contracte és que s’agruparà la gestió i el manteniment tant de les càmeres a la via pública (que ara passaran a ser 58) com de les instal·lades en equipaments municipals (31 càmeres més, entre les que controlen accessos i les interiors). Totes, tant les que graven les 24 hores al dia com les que s’accionen en detectar moviment, passaran a ser visualitzades per la policia municipal, que hi tindrà una persona dedicada 24 hores al dia.


Zones on s’instal·laran

Les 27 noves càmeres de vigilància s’instal·laran al sector centre, a la Massana, a la plaça Catalunya i a les Guixeres. En algunes zones, com ara el sector centre (zona de l’ajuntament, la plaça de la Llibertat i el carrer Àngel Guimerà), ja n’hi ha, però se’n posaran més. En d’altres, com a la Massana i a la plaça Catalunya, se’n posaran per primera vegada.

Actualment, la majoria de càmeres de videovigilància que hi ha a la via pública de Salt estan situades al sector centre, tot i que també n’hi ha a la zona del parc Monar, a la zona esportiva del Pla de Salt i a les zones d’aparcament al voltant de l’hospital de Santa Caterina.


Primer concurs, desert

El govern de Salt ja va posar a licitació l’any passat aquest nou contracte per a les càmeres de videovigilància per tres anys, però el concurs va quedar desert –una empresa va presentar els papers fora de termini i una altra es va retirar perquè no veia el preu viable–. Aquest any l’ha posat de nou a concurs amb tres càmeres menys –l’any passat se’n preveien 30 de noves–, en punts on s’ha vist que en calien menys per cobrir-se bé, però sense deixar de posar-ne en cap zona prevista, segons detalla Vidal.

En aquest segon intent, el contracte es va posar a licitació al juliol, i divendres passat la junta de govern ja en va aprovar l’adjudicació a l’empresa Elecnor per un total de 74.866,58 euros (65.727,20 euros per a l’adquisició de càmeres i 9.139,38 per al manteniment). Ara s’està pendent de la signatura del contracte.

 
S’ha demostrat que és un bon recurs policial, eficaç tant en la prevenció com en la investigació

Toni Vidal
REGIDOR DE SEGURETAT DE SALTFont: http://www.elpuntavui.cat