Salt

Notícia

Salt redueix el deute al 65% i surt del pla de sanejament.

L’equip de govern, d’ERC i IpS, pacta amb els tres regidors del PDeCAT el pressupost del 2018, que puja a 25,6 milions.

Es destinaran 600.000 euros a inversions i més recursos a l’àrea d’Habitatge.L’equip de govern de Salt, format per ERC i IpS-CUP, i els tres regidors no adscrits del PDeCAT van anunciar ahir un acord per aprovar el pressupost municipal del 2018, que serà de 25,6 milions, més d’1 milió més que al 2017. L’alcalde, Jordi Viñas, va destacar la importància de poder tirar endavant un nou pressupost i no haver de prorrogar el de l’any passat, ja que al 2018 per primer cop des del 2010 Salt podrà fer inversió en grans obres gràcies a préstecs. Això és així perquè Salt va tancar el 2017 havent reduït el deute viu fins al 64,95%, i en estar per sota del 75% pot sortir del pla de sanejament que li havia impedit recórrer al préstec els últims set anys. Al 2012 el deute havia arribat a ser del 112,99%.


Tres grans eixos

L’alcalde va explicar que l’acord assolit entre el govern i els regidors del PDeCAT es basava sobretot en tres grans eixos: el reforç del projecte Juguem, que es duplicarà dels dos patis d’escola actuals a quatre; més recursos a l’àrea d’Habitatge (s’incrementaran les gestions amb propietaris d’habitatges buits per aconseguir més pisos per a la borsa de lloguer i sobretot s’intensificarà el treball bilateral per establir convenis amb grans tenidors), i destinar 600.000 euros a inversions, que s’hauran de concretar els propers mesos de mutu acord entre el govern i el PDeCAT. Viñas va remarcar que és el primer cop que es podrà fer aquest mandat i, a més de la reducció del deute, va destacar que el 2017 s’havia tancat amb un superàvit superior al milió d’euros. L’alcalde va assegurar que l’equip de govern havia “obert” els pressupostos a tots els grups i va dir que espera que el PSC, amb qui havia pactat els anteriors pressupostos, valori el fet que s’hagin mantingut alguns dels punts.

 
LA FRASE 
"Era important tenir nous pressupostos perquè per primer cop en molt temps podem fer inversions".

Jordi Viñas, ALCALDE DE SALT
LA XIFRA
64,95% 
era el deute viu de Salt a finals del 2017. L'equip de govern ha aconseguit baixar del 75% un any abans del previst.
LA DATA
2010 
és l’any en què Salt va entrar en el pla de sanejament i també és l’any en què el consistori va fer el seu darrer préstec.Font: http://www.elpuntavui.cat