Salt

Notícia

La línia de bus entre Salt i la UdG, a partir de l’octubre.

E.P.
E.P.
La línia de bus entre Salt i la UdG, a partir de l’octubre 
  •  S’estudia que presti el servei l’empresa Teisa 
  •  Es reduirà el temps del trajecte dels 45 minuts actuals als 25
Fomentar el transport públic entre els joves i facilitar la mobilitat amb Girona, que és on es concentren la majoria de desplaçaments que fan els nois i noies residents a Salt. Són els beneficis que aportarà sobretot als estudiants la nova línia d’autobús L9 que es posarà en marxa a l’octubre, coincidint amb el curs acadèmic 2018/2019. El trajecte permetrà connectar de manera directa la vila de Salt amb el campus de la Universitat de Girona (UdG) i amb l’institut de Montilivi, on a part d’ESO i batxiller, es realitzen cursos formatius de grau mitjà i superior. L’Ajuntament de Salt ha rebut amb satisfacció que finalment es faci realitat el recorregut, després que s’hagi “treballat intensament” els darrers mesos per donar resposta a una demanda històrica dels joves. El regidor de l’àrea de Mobilitat, Toni Vidal, destaca que es tracta d’una “reivindicació justa i necessària”, ja que quasi 300 dels 3.000 nois i noies de Salt d’entre 18 i 25 anys cursen estudis a la UdG, i una setantena més van a l’institut de Montilivi. La línia L9 els permetrà reduir el temps del trajecte fins al campus, que passarà dels 45 minuts actuals a 25.

El disseny del seu traçat s’ha treballat entre els consistoris de Salt i Girona, així com amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, que planifica i coordina el transport públic a la demarcació. S’estudia que sigui l’empresa Teisa la que presti el servei, que passarà pel passeig dels Països Catalans de Salt, pel passeig d’Olot, pel carrer Emili Grahit de Girona i, a partir d’aquí, pujarà cap al campus universitari de la UdG.
El regidor de Salt Toni Vidal subratlla que, a més dels estudiants, la línia pot ser d’interès per als barris de l’Eixample de Girona i, alhora, s’intentarà que un dels extrems del recorregut sigui a la zona comercial de l’Espai Gironès de Salt i que es faci parada a l’hospital de Santa Caterina.
L’ajuntament saltenc bonificarà amb més d’un 60% les targetes T-10 (costen 10,70 euros i passaran a valer 4,5 euros). Se’n podran beneficiar els joves d’entre 16 i 25 anys empadronats a Salt i que cursin a Girona estudis postobligatoris. Quan es tanqui el conveni amb l’ATM per a la venda dels tiquets, els abonaments es podran adquirir a l’oficina de promoció de la ciutat, situada al número 164 del carrer Major de Salt.

Font: G. PLADEVEYA, El Punt Avui.