Salt

Notícia

Salt millora el sistema de recollida d’escombraries de la ciutat

L’1 d’octubre comença el canvi de tots els contenidors,amb la introducció de nous camions més ràpids i eficients i la renovació progressiva de tots els contenidors.


La renovació dels contenidors permetrà agrupar totes les fraccions en illes completes. Amb aquesta mesura es facilita l’accés dels veïns i veïnes i es potencia el reciclatge. Els nous contenidors estan dissenyats per ocupar menys espai a la via pública, tenen més capacitat i són més funcionals. Els de rebuig i orgànica incorporen un pedal i una palanca per facilitar-ne l’ús i la recollida pels camions de totes les fraccions és molt més àgil.
Se substituiran tots els contenidors actuals per nous models amb més capacitat i més funcionals, i s’incorporen nous vehicles de recollida més eficient i silenciosa.
La incorporació d’aquests nou sistema de recollida permetrà també destinar més personal a la neteja viària.
Amb tot això s’inicia la darrera fase del desplegament del nou contracte de neteja viària i gestió de residus.

L’alcalde, Jordi Viñas, es mostrava convençut que amb la implementació del nou contracte es millorarà la neteja dels carrers de Salt.
 
“Estic convençut que la implementació d’aquest nou contracte suposarà una millora per la neteja dels carrers de Salt. Hi hem estat treballant intensament perquè l’aplicació de la totalitat d’aquest nou contracte permeti revertir la retallada de més de 250.000€ que es va fer el 2013”. 

“En farem un seguiment acurat per garantir tots els serveis inclosos al nou contracte de neteja i gestió de residus”.

Jordi Viñas, Alcalde de Salt

El calendari estimat de canvi de contenidors és:
     – De l’1 al 7 d’octubre: Hospital Masó i Massana.
     – Del 8 al 14: Barri Escriptors i Barri vell.
     – Del 15 al 21: Barri Veïnat.
     – Del 22 al 28: Barri Centre.

El servei també inclourà la recollida porta a porta comercial, que permet reciclar cada mes 20 tones de paper i cartó que ja no van a parar al contenidor. Està previst ampliar aquest servei durant l’octubre amb la recollida de vidre comercial i més endavant amb la recollida de poda.
D'aquesta forma, s'intentaran evitar els 90.000 euros/mensuals que ens costa als veïns i veïnes de Salt per gestionar la resta de les escombraries que no s’han reciclat o no s’han separat correctament.
 
"S’aposta per millorar i apropar la recollida selectiva a la ciutadania agrupant totes les fraccions en illes completes.”

“Amb els nous contenidors, més accessibles i amb més capacitat, alliberarem efectius per reforçar la neteja viària“.

Marta Guillaumes, Regidora d’Entorn Natural i Medi Ambient


Fonts: El Punt Avui i infosalt.cat