Salt

Notícia

Herois Anònims

David Majó

Segur que en coneixeu algun, no és difícil trobar-ne, parlem de persones que decideixen  fer un acte altruista com no n’hi ha altre, donar els seus òrgans per poder donar vida a altres persones quant ells ja no els necessiten.

I no és poca la  gent a la que poden  ajudar. De vegades  un sol donant pot salvar fins a vuit persones, no cal tindre unes condicions especials, ni l’edat es cap impediment, tothom pot ser donant.

Sense tenir en compte la repercussió que té en les famílies dels receptors, un canvi d’estil de vida que comporta no necessitar ajuda constant en els  actes quotidians, i que la resta de les persones sanes no son conscients, una millora de la qualitat de vida en general( alimentació, autonomia, autoestima del malalt...).

Ronyons, fetge, pulmons,cor, còrneas, teixits i d’altres parts del cos, tenen un altre vida dins d’una persona, que difícilment tirarien endavant o tindrien una vida molt pitjor.

Catalunya, dins de l’estat espanyol, a més de ser pionera en molt dels trasplants,  és dels llocs  on hi ha més donacions.

Us animem a fer-vos donants, es senzill, un gest solidari que dona vida i ajuda a moltes persones.

Doneu òrgans, donar es Vida!

Trasplantaments.gencat.cat


David Majó