Sant Martí

Totes les notícies

Plenari de constitució del districte de Sant Martí

El dijous 25 de juliol a la sala d’actes de la seu del Districte, a la plaça Valentí Almirall, va tenir lloc la sessió plenària de constitució del Consell Municipal del Districte de Sant Martí. La sala es va omplir completament de públic que volia  presenciar la sessió. Entre el públic assistent s’hi van trobar des de persones representants de les entitats més rellevants del Districte fins a antics regidors i membres del Consell de Districte d’anteriors mandats.   Després de la benvinguda del regidor David Escudé, els 21 nous consellers i conselleres van prometre els seus càrrecs, cosa que va tenir lloc amb molt diverses fórmules de prometença.   La regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, va ser escollida nova presidenta del Consell de Districte de Sant Martí, amb 16 vots favorables i cinc vots en blanc dels consellers d’ERC (van votar a favor BComú, el PSC, JxC, Ciutadans i Barcelona pel Canvi).   Seguidament els portaveus dels diferents grups municipals van intervenir per presentar la voluntat inicial dels grups. La portaveu d’ERC  Lourdes Arrando, en primer lloc, va donar les gràcies a les 24.783 persones que van dipositar la seva confiança en el partit. Reconeixent alhora la feina realitzada per tots els companys i companyes a diari a peu de carrer.   Va recordar que ERC va guanyar les eleccions amb un resultat històric. Malgrat això, va fer esment que estarem a l’oposició perquè així ho van voler Comuns, PSC i Valls. L’oposició del partit serà constructiva però crítica, fiscalitzant tot allò que es consideri que no vagi bé pels nostres barris, a partir del diàleg, el respecte i la col·laboració.   Cal dir que en aquest mandat Esquerra comptarà amb cinc consellers i consellers a disposició dels veïns i les veïnes de Sant Martí amb la promesa de treballar amb honestedat, transparència rigor i proximitat (Lourdes Arando, Joan Carles Canela, Oriol Puig, Núria Mateo i Jordi Rallo).   Va acomiadar les seves paraules amb la benvinguda als 21 consellers i conselleres que  avui s’estrenen.

Elegits els nous consellers i conselleres de districte d’ERC Sant Martí

Esquerra Republicana ha nomenat els seus consellers i conselleres de districte de cara als propers quatre anys de legislatura a Sant Martí . Els càrrecs van ser designats per votació dels militants d’ERC Sant Martí al 26è Congrés de Districte de la formació, celebrat el passat 29 de juny al Centre Cívic Can Felipa.   Al llarg del Congrés, els presidents d’ ERC Sant Martí, Poblenou-Besòs i Clot-Verneda van fer balanç del darrer mandat i es van votar els cinc consellers i conselleres que representaran al Consell de Districte els 24.783 veïns i veïnes de Sant Martí que van votar ERC a les darreres eleccions municipals. Abans de sotmetre’s a les votacions, els candidats i candidates van tenir l’oportunitat d’adreçar un discurs al públic.   Com a consellera portaveu, va ser elegida Lourdes Arrando i per tant, continuarà exercint el càrrec com la darrera legislatura. Per a la resta de la llista, les altres quatre persones escollides com a consellers de districte van ser Joan Carles Canela, Jordi Rallo, Oriol Puig i Núria Mateo.   El Congrés va comptar amb la presència del diputat José Rodríguez i la regidora Trini Capdevila, que ha estat la regidora adscrita a Sant Martí del grup municipal d’ERC al llarg d’aquests quatre anys. Al final del Congrés, va rebre un homenatge en agraïment a la seva feina i dedicació al districte . Tal i com ja va anunciar ella mateixa abans de les eleccions, Trini Capdevila es retira de la política de primera línia, tot i que es planteja tornar a l’activisme veïnal o lluitar des de les entitats i societat civil.   D’aquesta manera, queden definits els consellers de districte d’ERC Sant Martí per a la propera legislatura. En base als resultats electorals del 26M, la composició completa del Consell de Districte a partir d’ara estarà configurada per 6 consellers de districte de BeC, 5 d’ ERC, 5 del PSC, 3 de Cs i 2 de JxCat, d’un total de 21.   Un cop presa aquesta forma, el Consell de Districte retornarà al seu ritme habitual post-eleccions a partir del primer Consell Plenari , que se celebrarà previsiblement a finals de juliol .

Prou homofòbia als nostres barris

La Federació de districte d'ERC Sant Martí, vol manifestar la més profunda repulsa a les agressions homòfobes i lesbòfobes que han tingut lloc aquests dies a la ciutat de Barcelona. Especialment volem condemnar enèrgicament l'agressió que va tenir lloc ahir al barri de la Verneda. Diem especialment no solament pel fet que s'hagi produït a un dels nostres barris sinó perquè aquest cop les persones agredides i insultades han estat les i els membres d'una família lgtbi. Cap excusa, tampoc l'embriaguesa, pot justificar aquests atacs. És urgent que tots els entorns socials, entitats i també les administracions prenguin consciència del greu problema a què ens enfrontem. Mentre el blanquejament d'aquestes actituds per part de partits ultradretans i populistes pugui trobar tebior en la resposta social, política o judicial, els drets humans, la democràcia i la llibertat no es respectaran a casa nostra. ERC Sant Martí vol fer costat i mostrar tot el nostre suport a la família agredida i ens posem a la seva disposició per tot allò amb què els puguem ajudar. Cap complicitat amb els agressors, cap suport al seu ideari excloent i cap agressió sense resposta.   Denuncia els fets LGBTIfòbics, trobaràs més informació a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya: http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/lgbti/denuncies-fets-homofobs/  

ERC puja fins la 2a posició a Sant Martí

Esquerra Republicana ha aconseguit el suport de 24.783 veïnes i veïns del districte de Sant Martí a les darreres eleccions municipals del 26M. Es tracta d’un resultat històric al districte que no s’havia donat mai en uns comicis municipals a Barcelona des que la ciutat va tornar a convocar-ne el 1979.   ERC ha recollit un 22,4% dels vots al districte, passant a col·locar-se de tercera a segona força i gairebé empatant amb Barcelona en Comú (22,8%). Això significa que la candidatura republicana ha aconseguit més del doble de suports al districte que en els anteriors comicis el 2015. En aquella ocasió, 11.974 persones van escollir la papereta d’ERC. A més, el groc s’ha imposat a tres barris de Sant Martí: el Camp de l’Arpa del Clot, el Poblenou i la Vila Olímpica del Poblenou.   Tots i cadascun d’aquests vots han estat decisius i han contribuït a la victòria republicana a la ciutat, que no hagués estat possible sense aquests gairebé 25.000 vots des de Sant Martí. Si, en les eleccions municipals de fa 88 anys, el triomf d’Esquerra Republicana a Barcelona i les principals ciutats del país va propiciar la coneguda declaració de la República Catalana dins d’una federació de Repúbliques ibèriques per part del president Lluís Companys des del Balcó de la Generalitat, enguany, el vot de les barcelonines i barcelonins ha fet guanyadora de nou la històrica formació, fet que no passava des de l’esmentada República.   Finalment, l’alcaldessa Ada Colau ha estat investida amb els vots del PSOE i C’s. Buscarà formar govern sense la força guanyadora dels comicis, previsiblement en coalició amb el PSC. Tot i així, la primera força a nivell de Barcelona va ser la coalició ERC-Nova. El tàndem format per l’exconseller Ernest Maragall i l’exdiputada Elisenda Alamany va obtenir 10 regidores i regidors i 160.990 vots, 4.833 més que BComú. ERC també ha guanyat les municipals a Catalunya, amb un 23,5% dels vots (seguida pel PSC amb un 21,9%), 3.

26è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí

Benvolgut, benvolguda, Ens plau convocar-te al 26è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí,  que celebrarem el proper dissabte 29 de juny de 2019, a les 11:00 hores a la sala d’actes de Can Felipa carrer Pallars, 277. L’ordre del dia del Congrés serà: Elecció de la Mesa. Aprovació de l’ordre del dia. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta del 25è Congrés Regional de Sant Martí. Informe de les presidències de les Seccions Locals i del portaveu del Jovent Republicà. Informe de la Presidència de Sant Marti. Elecció de la comissió electoral. Presentació de les i els candidats a consellers de districte de Sant Martí. Elecció de les i els candidats a consellers de districte de Sant Martí. Cloenda.   Us recordem que per poder participar amb dret a vot al 26è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, cal que els i les militants gaudeixin d’una antiguitat mínima de tres mesos abans del congrés, així com estar al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració, en aquest cas el 22 de juny de 2019 i així ha de constar a la llista que la Secretaria Nacional d’Organització posi a disposició de la comissió organitzadora de la jornada. Així mateix per inscriure’s al congrés i exercir el dret a vot, totes les persones interessades hauran de presentar el corresponent carnet d’Esquerra o DNI. Els simpatitzants i amics d’ERC Sant Martí, podran participar amb veu però sense vot, així com els i les militants que no compleixin les condicions descrites anteriorment.   Procediment per la presentació de candidatures a l’elecció de conseller/a de districte de Sant Martí: Les persones que vulguin optar a ser candidates hauran de presentar una carta manifestant la seva voluntat a ser Conseller o Consellera de Districte, el certificat de compliment de la Carta Financera i, a instàncies de l’Executiva Regional de Barcelona, la signatura d’un document de compromís amb les tasques i responsabilitats derivades del càrrec de Conseller o Consellera de Districte.

Maragall: "Anirem a totes i no ens refugiarem en les queixes. Arribarem tan lluny com la ciutat vulgui que anem perquè el bon govern és retornar l’Ajuntament a la ciutat"

El candidat d’Esquerra Republicana creu que és el moment de demostrar la capacitat del seu projecte per dissenyar polítiques reals, generar canvis i tornar a guanyar la complicitat dels sectors implicats i de la pròpia societat.   El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta matí que a partir de diumenge governarà la ciutat amb bon govern: "Aquesta definició de bon govern comença per respectar la ciutat en totes les seves dimensions, els professionals, els sindicats, les entitats…  Hem de tenir capacitat de formular objectius, dissenyar polítiques, generar canvis, transformar i guanyar la complicitat dels diferents sectors de la societata" L'alcadable, que s'ha mostrat profundament orgullós del seu equip i projecte, creu que cal recuperar l’Ajuntament per retornar-lo a la ciutat: "Anirem a totes, liderarem, no ens refugiarem en les queixes i anirem tan lluny com la ciutat vol que anem". Maragall també ha reclamat que fan falta ciutats actives, potents, líders a tota Europa: "Crearem la xarxa de ciutats per anar a totes amb les decisions de la UE que avui ens afecten i ens limiten. Hem de tenir un bon govern també a Europa per afrontar els reptes que tenim per davant" La número dos de la llista i candidata per NOVA, Elisenda Alamany, ha assegurat que un bon govern vol dir que les institucions comencin a posar-se al servei dels canvis que passen a la ciutat: "Alguns pensaven que nova política volia dir posar persones noves a les institucions. Nosaltres creiem que calen receptes noves, polítiques noves. Volem garantir que hi hagi una elecció directa dels consellers de districte per donar més protagonisme a les demandes que surten dels barris"   L'economista i número tres de la llista, Miquel Puig, ha volgut destacar tres exemples del bon govern que proposa Esquerra per Barcelona, posar el turisme al servei de la ciutat, liderar la transició energètica i impulsar un nou model de producció: "Al llibre que va publicar Collboni, diu que ens hem de preocupar, sobretot, de què pot fer la cultura pel turisme, doncs és exactament al revés.

Ernest Maragall a la plaça del mercat del Clot

Ahir, la plaça del mercat del Clot es va omplir de gent de Sant Martí, de molta gent. De gent i també d’il·lusió; de gent i d’esperança i de dignitat; de gent per fer costat a la candidatura de l’Ernest Maragall i del seu equip, per donar escalf a una candidatura que es vol guanyadora i que se sap a un no res d’aconseguir una capital republicana per a una Catalunya republicana. La trencada de gel per iniciar l’acte va anar a càrrec de l’Àngel Ruiz que va esbossar alguns dels reptes més importants del districte com ara una connexió del tramvia per la Diagonal que garanteixi el retorn de la inversió pública, la finalització de totes les obres que envolten la plaça de les Glòries i la revisió del pla 22@. Aquesta intervenció va donar pas a les paraules d’Alfred Bosch, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que va recordar el nul compromís del govern Colau amb l’1O i en alertar que és “quan Barcelona i Catalunya van juntes que funcionem i avancem” i que “si guanya Ernest Maragall, guanya Oriol Junqueras. Si guanya la República catalana, guanya Barcelona, guanyem tots”. Al seu torn, Elisenda Alemany, número dos de la llista a Barcelona,  es va mostrar emocionada i agraïda amb Ernest Maragall i del treball en equip: “Crec que Barcelona no es transforma des del jo, es transforma des del nosaltres, i aquesta és la candidatura del nosaltres”. A més va subratllar que “tenim l’oportunitat històrica de fer que Barcelona tingui un alcalde progressista, republicà i independentista”. Maria Buhigas, gran coneixedora tècnica de la ciutat, ha expressat la ingent tasca “gens sexy” a dur a terme però ha conclòs que “no ens fan por els reptes perquè si alguna cosa no li ha fet por a la ciutat és aixecar-se per superar-los” per acanar assenyalant que aquest “és l’orgull de la ciutat”. Finalment Ernest Maragall en una intervenció alhora propera, personal i de llarg abast  s’ha mostrat agraït per l’esforç de l’equip  i de la militància d’ERC, de qui rep energia i vitalitat per arribar amb tota la força al final d’aquesta campanya.

Els veïns, la nostra prioritat

Esquerra Republicana durant aquest mandat ha posat tota la seva energia al servei del nostre veïnat. Tot i tenir un govern que, malgrat declarar-se a favor de la participació i la transparència, ha estat poc assequible i gens dialogant, des d’Esquerra hem intentat i, molt sovint, aconseguit, plantejar-li demandes veïnals i obtenir resultats positius. En aquest sentit vam assolir la compra de l’antiga església de Sant Bernat Calbó i de l’escola Pere Calafell, que la remodelació de la plaça de la Infància i la plaça dels Porxos siguin una realitat, que no es retiri l’autobús 192 o que s’iniciï el projecte de remodelació del Front Marítim, entre d’altres.   Durant tot aquest temps la voluntat d’Esquerra Republicana a Sant Martí ha estat treballar posant els nostres veïns i veïnes en el centre de totes les nostres actuacions. Hem volgut i hem pogut treballar de forma conjunta amb vosaltres temes diversos, educació, cultura, mobilitat, comerç, medi ambient, polítiques socials, civisme, turisme, en aquest darrer punt cal esmentar que gràcies a Esquerra Republicana s’inclou el barri de la Vila Olímpica com a zona de decreixement en el PEUAT.   Tot això ho hem fet de l’única manera en que nosaltres entenem la política, des dels nostres principis republicans, és a dir des de la proximitat, transparència, claredat, compromís, rigor, coneixement, diàleg. És així com seguirem treballant en el proper mandat, en un nou escenari en el que estem segurs que aquests principis tindran una importància cabdal en funció de la responsabilitat que esperem que ens atorgui la nostra ciutadania.  

Maragall: “Vull ser l’alcalde de Barcelona i vull ser-ho amb totes les conseqüències. Estic preparat per liderar la Barcelona real, insubmisa i crítica”

El candidat d’Esquerra Republicana es postula per liderar una Barcelona capital de la República catalana i una capital europea de referència   El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda en un acte de campanya al Clot davant de 300 persones que “puc dir honestament que avui em sento preparat per al repte que sóc a punt d’assumir. Estic preparat per liderar la Barcelona real, insubmisa i crítica. Jo vull ser l’alcalde de Barcelona i vull ser-ho amb totes les conseqüències”.   El candidat republicà ha remarcat que “en un futur hi veig una ciutat viva i confiada en ella mateixa, reconciliada amb els seus representants i exigent amb els seus governants. Una ciutat on l’educació i la cultura hauran començat a guanyar la batalla dels valors, la dignitat, el civisme, la convivència i la democràcia. Veig una ciutat que haurà après que la diversitat és un actiu i que inclou una potència de creació i d’enriquiment col·lectiu ben explicita. Veig una ciutat dona, feminista i que és conscient de ser-ho, que no és només una retòrica o una manifestació. I veig finalment una ciutat capital d’estat, de la Catalunya estat i veig una ciutat capital europea de referència, una capital de la República catalana en exercici i amb totes les conseqüències”.   Per la seva banda, la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha manifestat que “el proper diumenge hem de tenir un govern a l’altura del moment, que entengui que ens estem jugant la capital de Catalunya. I aquest govern que volem té un nom, i es diu Ernest Maragall. Gràcies per la teva generositat i humilitat, per voler compartir tot allò que saps. Crec que Barcelona no es transforma des del jo, es transforma des del nosaltres i aquesta és la candidatura del nosaltres”. Alamany ha volgut posar en valor que “mentre estan jutjant els líders socials i polítics del nostre país, després de la repressió de l’1 d’octubre, després del 155, després de l’amenaça de la dreta i l’extrema dreta, tenim l’oportunitat històrica de fer que Barcelona tingui un alcalde progressista, republicà i independentista”.