Sant Martí

Totes les notícies

ERC assoleix 100 milions d’inversió extra al pressupost, que superaria per primer cop els 3.000 milions

Maragall aconsegueix el compromís de Colau d’incloure dues partides de 50 milions per a lluitar contra l’emergència habitacional i el xoc climàtic i programes estratègics per a l’educació 0-3 i el foment de l’ocupabilitat   Els comptes, en cas de ser aprovats, superarien per primer cop la barrera dels 3.000 milions   Esquerra Republicana ha assolit avui diversos compromisos de l’alcaldessa Ada Colau per tal d’incloure les principals exigències dels republicans als pressupostos municipals. Així ho ha anunciat el president del grup, Ernest Maragall, després de trobar-se amb Colau aquest matí a l’Ajuntament. ERC ha aconseguit la inclusió de 100 milions d’euros extra en el capítol d’inversions, una de les prioritats expressades en les darreres setmanes pels republicans. Aquests recursos es traduiran en 50 milions més d’inversió per reduir la llista d’espera en l’habitatge social i 50 milions per crear un fons d’inversió per la transició energètica a través de la rehabilitació d’edificis, sota el nom ‘Barcelona posa’t sostenible’.   “Estem a prop. Avui hem acabat d’arrodonir el concepte dels pressupostos i ara queda una feina de concreció i confirmar que efectivament els nostres criteris i per tant una base d’acord suficient amb el govern estan recollits degudament en la que acabarà sent la proposta d’acord definitiu a la comissió d’economia la setmana vinent i en el plenari de gener”, ha declarat Maragall. “Afegim 100 milions d’euros per invertir en dos àmbits clars: habitatge des d’una perspectiva social, i en la lluita contra el xoc climàtic”, ha continuat el regidor, que ha detallat que amb aquest compromís el capítol d’inversions passa del 14% al 18% del total del pressupost”.   Al preacord assolit avui entre Maragall i Colau també figura la inclusió d’una altra de les prioritats d’ERC en la negociació dels comptes: l’aposta decidida per l’educació com a eina de transformació social, especialment en l’etapa 0-3 anys, i en el foment de l’ocupabilitat a través, sobre tot, de la formació professional.

Esquerra demana explicacions al govern de l’Estat sobre la repressió post-sentència amb més de 200 preguntes escrites

Els grups parlamentaris al Congrés i al Senat reclamen al govern de Sánchez que reti comptes de la repressió viscuda a Catalunya després de la sentència del Suprem contra els presos i preses polítiques Els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats i al Senat han registrat una bateria de més de 200 preguntes dirigides al govern de l’estat sobre la repressió viscuda a Catalunya des de la sentència del Tribunal Suprem del passat 14 d’octubre contra els presos i preses polítiques. D’aquesta manera, Esquerra Republicana demana explicacions al govern sobre aquest episodi repressiu que va comportar càrregues policials desproporcionades i noves amenaces als drets d’expressió i manifestació. Són més de dos centenars de preguntes, que esperen resposta escrita per part de l’Executiu, i que fan referència a aspectes tan diversos com el desplegament de reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya per la sentència, les possibles infiltracions de policies de paisà a les manifestacions, la composició i els objectius del denominat ‘Comitè de Coordinació sobre la situació a Catalunya’ creat pel govern espanyol, o les detencions de diversos joves que van participar a les protestes. També assenyala altres temes, com l’incendiari discurs del general de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, el 9 d’octubre a Barcelona o el tancament de la pàgina del Tsunami Democràtic. “L’objectiu és demanar explicacions al govern espanyol sobre la via repressiva, englobant moltes de les coses que han passat des de la sentència del 14 d’octubre fins avui, amb actuacions de la policia, de l’advocacia de l’estat, etc.”, explica el senador i portaveu adjunt d’Esquerra Republicana-EH Bildu, Bernat Picornell, que juntament amb les diputades al Congrés Marta Rosique i Montse Bassa han coordinat l’elaboració i presentació de les preguntes escrites, una tasca en què també han comptat amb la col·laboració de diverses sectorials del partit.

Nit de Reis

La vigília de Reis d’enguany les nenes i nens de Sant Martí van poder gaudir de la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar es van passejar pels carrers dels nostres barris, i ajudats pels seus patges i patgesses, van llençar caramels a tots els presents. Ja fos al barri del Parc i la Llacuna, al Poblenou i Front Marítim, al Besòs-Maresme, la Verneda i la Pau i Sant Martí o al Clot i Camp de l’Arpa, l’equip de consellers municipals del Districte de Sant Martí va ser present en totes les cavalcades, així com la militància i amics que van participar d’una o altra manera. Malgrat ser republicans, per un dia ens permetem el luxe de tornar a gaudir amb la màgia de la Nit de Reis!  

Resum del consell plenari de districte de Sant Martí (05/12/19).

El dijous 5 de desembre va tenir lloc la darrera sessió de l’any del Consell de Districte. En la part d’impuls i control, els grups del plenari del Consell del Districte van debatre les següents proposicions i precs presentats per ERC: Des d’Esquerra Republicana vam instar el govern a prendre les mesures suficients per retransmetre en directe els òrgans de participació i de govern a través de la tècnica de l’streaming per tal d’afavorir la participació ciutadana. Aquesta proposició, presentada per la consellera Lourdes Arrando, va ser aprovada per unanimitat. Pel que fa als precs que vam fer des d’ERC, el govern del Districte va acceptar de millorar la il·luminació de la pl. Theolongo Bacchio, al barri del Besòs i el Maresme, i també va acceptar d’instal·lar un punt verd fixe al Camp de l’Arpa del Clot. Podeu trobar més informació a: https://ajuntament.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/els-pressupostos-i-els-preus-publics-per-al-2020-protagonistes-del-darrer-consell-de-districte-de-lany_892527  

Barcelona exigeix a l’Estat i al Suprem la nul·litat del judici de l’1-O i l’alliberament de Junqueras

La proposta d’ERC i JxCat també rebutja la via penal i la sentència de desobediència al President de la Generalitat, Quim Torra La moció d’urgència ha rebut els suports dels grups proposants i de Barcelona en Comú, amb la resta de l’oposició i el PSC en contra   El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició d’ERC, presentada conjuntament i en tràmit d’urgència amb Junts per Catalunya, que demana a l’Estat Espanyol i al Tribunal Suprem “que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea” i, en conseqüència, “exigir la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras”. “Junqueras hauria de ser ja lliure avui, ara, hauria d’estar al carrer”, ha assegurat el president del grup municipal republicà, Ernest Maragall. La proposició també es refereix a la decisió del TSJC coneguda d’ahir d’inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra, per haver penjat una pancarta al Palau de la Generalitat. Es rebutja “la via penal i la sentència de desobediència al MHP Quim Torra”, a més de “constatar que cal tornar el conflicte entre Catalunya i Espanya al terreny de la política i el diàleg, fugint d’una judicialització que s’ha demostrat inútil per resoldre’l”. El text ha estat aprovat amb els vots dels grups proposants i els de Barcelona en Comú, i amb PSC, Cs, BpC i el PP en contra. “El ple municipal ha de tornar a prendre posició en qüestions essencials que ens afecten com a ciutadans, com a barcelonins, i perquè estem convençuts que Barcelona és i vol seguir sent capital dels drets i les llibertats”, ha insistit Maragall en la seva intervenció. La moció també s’adreça directament al President del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per demanar “la seva actuació immediata amb l’objectiu de garantir el compliment de la sentència del TJUE”. Segons contempla el text aprovat, l’Ajuntament també remetrà un comunicat de reconeixement dels drets polítics dels eurodiputats electes Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín a tots els organismes internacionals dels que participa.

Visitem el Centre d’Art Santa Mònica!

Un grup de militants i amics d’Esquerra Sant Martí vam tenir l’oportunitat, gràcies a la iniciativa de la Comarcal, de reunir-nos i visitar, dissabte 14 de desembre, les dues exposicions que es celebren al centre d’Arts Santa Mònica, dedicades a la difusió de les obres de dos grans artistes catalans contemporanis. Ambdues exposicions “Com un arbre nu” dedicada a Lluís Llach i, “Els ulls fèrtils” a Vicenç Altaió, van tenir una primera part guiada on vàrem poder recórrer la obra de tots dos artistes en les seves diferents etapes de producció artística al llarg de les seves extenses carreres. D’en Vicenç Altaió, van poder conèixer la seva prolífica obra, la poètica i la de escriptor i col·laborador incansable en múltiples revistes i publicacions. Altaió és un productor de cultura a través de les seves nombroses expressions artístiques, recollides en diferents productes editorials presents a l’exposició. La seva obra es també fruit de les seves relacions i col·laboracions amb molts altres artistes i intel·lectuals contemporanis. Publicacions on l’artista va deixar la seva empremta personal d’agitador i provocador social. La mostra dedicada a Lluís Llach commemora els seus cinquanta anys de cançons. És planteja com una passejada pel seu món interior a través de la seva obra musical, acompanyada de diferents percepcions sensorials que ens traslladen a la vida i obra del músic empordanès. Accedim la exposició a través de la sala d’audició, on podem escoltar la seva famosa cançó “L’Estaca”, en múltiples idiomes i versions. Imprescindible el pavelló de fusta a la sala central, on emociona escoltar les cançons més valorades amb l’acompanyament d’imatges i particularment emotiva, la de la seva fidel guitarrista la Laura Almerich, desapareguda recentment. També penetrem al bar Antic, per sentir el seu amor per la poesia. En acabar, també es pot fer un passeig virtual gràcies a la tecnologia 3D. En definitiva, un matí ple de cultura i companyonia entre els nostres amics i militants de Sant Martí.

ERC assoleix un acord en ordenances posposant el debat sobre les àrees verda i blava

Es rebaixa un terç l’increment a la taxa de terrasses proposat pel govern, es permet el fraccionament del seu pagament i es descarta la nova taxa de recollida de residus tal i com està actualment plantejada El grup d’Esquerra Republicana ha anunciat avui que ha arribat un acord amb el govern municipal per tal d’aprovar el conjunt d’ordenances fiscals que meriten el proper 1 de gener del 2020, entre les quals s’inclouen l’IBI, l’IAE, la taxa de clavegueram, la del servei de grua i la taxa de terrasses, entre d'altres. En el cas d’aquesta darrera, els republicans han assolit una reducció d’un terç en l’augment de la taxa respecte la proposta inicial del govern. “Hem arribat a un acord perquè siguin unes ordenances més justes, redistributives i que sobretot responguin a un objectiu polític i social, no com un instrument únicament de recaptació”, ha declarat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas.  L’acord no contempla un pacte en les noves zones d’àrea blava i verda i, per tant, no es votaran en el proper ple del divendres. “Posposem el debat”, ha apuntat Coronas, que ha explicat aquesta avinentesa en el fet que “en el moment en què la ZBE entra en funcionament hem de replantejar com entenem l’aparcament a Barcelona”. En aquest sentit, el republicà ha insistit en què el seu grup treballarà per “polir la proposta” en les properes setmanes. Taxa de terrasses: un terç de reducció i pagament fraccionat El regidor d’ERC Jordi Castellana, també present a la roda de premsa on s’han explicat el pacte, s’ha mostrat satisfet per l’acord relatiu a la taxa de terrasses, que “modera l’augment de l’increment de la taxa en un terç”. “Estem contents perquè creiem que en l’ús de l'espai públic en una ciutat tant densa com Barcelona s’ha de gravar el cost d’oportunitat de l’ús de l’espai públic”. Una altra de les propostes d’ERC que ha estat inclosa en la taxa de terrasses és la possibilitat que els restauradors puguin fraccionar el seu pagament.

26.716 vegades gràcies

La repetició de les eleccions al Congrés i Senat han deixat als barris de Sant Martí uns molt bons resultats  per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana va obtenir un total de 26.716 vots que en percentatge de vots vàlids és un 22% del total.  Destaca especialment la primera posició d’ERC al Districte de Sant Martí, que relega al segon lloc al PSC.   Poblenou-Besòs   Si ens fixem en els resultats de Poblenou-Besòs, el total de vots va ser de 12.756 vots, sent en percentatge un 22,7% al conjunt dels sis barris. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant al PSC en més de 900 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (20,9%).   Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a quatre dels barris. El Poblenou amb un 27,8%, 4.712 vots ha esdevingut el barri més votat de la ciutat; al Parc i la Llacuna hem obtingut 1.754 dels sufragis; Diagonal Mar i el Front Marítim amb 1.491 vots; i en darrer lloc la Vila Olímpica amb 1.029 vots.   Esquerra Republicana també ha estat segona força a Provençals del Poblenou amb 2.381 vots (on el PSC ha estat primera força per 133 vots). Finalment els resultats al Besòs i Maresme amb 1.389 vots.   Clot-Verneda Pel que fa als resultats obtinguts a Clot-Verneda, el total de vots obtinguts per ERC van ser 13.960, que en percentatge suposa un 21,4% del total de vots vàlids. Aquest resultat situa a ERC en segona posició, darrera del PSC que va obtenir un total de 14.659 vots, 22,4%, és a dir, 699 vots més. Si ens fixem en els resultats per barris, a Camp de l'Arpa del Clot és on més vots a obtingut la formació republicana amb un total de 5.277 vots, seguit del Clot on el total de sufragis va ser de 3.384 vots, per sobre del PSC en 362 vots. A Sant Martí de Provençals, segona força amb 2.970 vots. Quant al barri de la Verneda i la Pau el total de vots va ser de 2.

Sopar de Nadal de Sant Martí

El dilluns 16 de desembre a les 21:30h en acabar el 27è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, organitzarem conjuntament, la comarcal de Sant Martí, Clot-Verneda, Poblenou-Besòs i el Jovent Republicà de Sant Martí, un piscolabis obert a tota la militància, amics i simpatitzants d’ERC Sant Martí. Donada la proximitat de les dates nadalenques, aprofitarem per celebrar-ho tots junts. També aprofitarem l’ocasió per agrair la feina de totes i tots els voluntaris, apoderats, etc. Amb l’esforç de tots i totes, hem aconseguit, per primer cop, ser primera força política al districte de Sant Martí. En nom de totes les persones que formem part d’ERC Sant Martí, Gràcies per fer-ho possible.   Reserves sopar del Nadal: https://forms.gle/NHxc6SZRPcvff4k59   Adreça: Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, carrer Andrade, 176 A Local 3.   Preu: 5€ (jovent, aturats, 4€).