Sant Martí

Totes les notícies

La selecció d'Handbol de Qatar a Sant Martí genera incomoditat

El handbol Sant Martí Adrianenc afronta avui dimecres un partit en què no es juga només el marcador d’un encontre amistós. La secció que forma part d’ASME (Associació Sant Martí Esport), recentment guardonat amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, pels seus valors esportius i socials, s’enfrontarà a la selecció Qatar Handball conduïda per Valero Rivera i que ha estat subcampiona del món.   Alguns esportistes i simpatitzants del club han mostrat la seva disconformitat amb l’organització de partits amistosos amb seleccions de països que no respecten els drets de les dones, ni els drets LGTBI, ni la llibertat d’expressió, ni cap dret democràtic o social. El règim de Qatar, que incorpora la pena de mort i el càstig físic al seu codi penal, és considerat una dictadura a tots els efectes per totes les organitzacions internacionals.   ASME va ser el primer club en incorporar un logo a la samarreta en contra de la violència masclista, en redactar un protocol contra els abusos a menors en els clubs esportius i en la defensa dels drets de les dones. És per això que no entenem que tingui lloc aquest partit.   Lamentablement no serà l'únic equip que aquests dies jugarà amb l’esmentada selecció de Qatar, generant una lògica incomoditat en esportistes i aficionats.  

Eix Besòs: una proposta Republicana des dels barris

Diumenge 2 de desembre, als límits de Sant Adrià de Besòs amb Barcelona, Ernest Maragall va participar a  l’acte “Eix Besòs: una proposta republicana des dels barris”, organitzat conjuntament per ERC Sant Martí i ERC Sant Adrià de Besòs.   Més d’un centenar de persones varen omplir la plaça 25 d’octubre, un espai ple de simbologia pel que fa a les lluites veïnals. El candidat a l’alcaldia de Barcelona va estar acompanyat pels regidors d’ERC a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Rubèn Arenas i Antoni Vélez així com també per la consellera portaveu del grup municipal d’ERC al districte de Sant Martí, Lourdes Arrando.   En la tanda de parlaments el candidat d’ERC, Ernest Maragall, va desgranar la seva visió de la importància dels barris que configuren l’entorn del Besòs, un entorn certament bandejat de les grans, i també massa sovint, de les petites inversions. Una realitat que  per Maragall necessita “concentrar forces i sumar energies” perquè “l’eix Besòs ha de ser un eix de suma i complicitats”. Un espai on, com en d’altres barris i municipis de la conurbació de Barcelona “els nivells de desigualtat són inadmissibles” per la qual cosa “ho hem de començar a canviar des dels ajuntaments”. En aquest sentit Margall va assenyalar que “República és equitat” i que “el nostre pitjor enemic és la resignació”, per acabar amb una criada a superar aquest entrebanc i afirmar que “la nostra obligació és construir la República”.   El assistents  a més a més varen poder assaborir una xocolata desfeta amb melindros que va anar d’allò més bé per escalfar un matí ben tardoral.  

24è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí

Benvolgut / benvolguda,   D’acord amb els Estatuts d’ERC, em plau convocar-te al 24è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, que celebrarem el dilluns 17 de desembre a les 19:00 hores a la Sala d’actes de la Formiga Martinenca, Carrer Mallorca, 580.   Amb la següent proposta d’ordre del dia:  Elecció de la Mesa.   Aprovació de l’ordre del dia. Aprovació de les actes anteriors, si s’escau. Informe de la Presidència comarcal de Sant Martí. Informe econòmic 2018, pressupost 2019 i votació. Incorporacions a l’executiva comarcal de Sant Martí i votació. Informe de les Presidències Locals i Jovent Republicà. Informe dels Consellers de Districte. Informe de la Consellera Portaveu de Districte. Aprovació del Programa Municipal 2019 del districte de Sant Martí. Torn de paraula. Cloenda.   Us recordem que per poder participar amb dret a vot al 24è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, cal que estigueu al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració, en aquest cas el 10 de desembre de 2018. Els simpatitzants i amics d’ERC Sant Martí, podran participar amb veu però sense vot.   Ben cordialment, Jordi Rallo i Casanovas President d'Esquerra Sant Martí  

Presència d'ERC a les Festes Majors de El Clot, Sant Martí, Verneda i La Pau

Els darrers dies hem pogut gaudir de les Festes Majors dels barris del Clot i de Sant Martí de Provençals, Verneda i La Pau, una oportunitat per a ser presents al territori, gaudint-ne com a veïns i fent xarxa i visualitzant-nos com a partit. El passat dissabte 10 de novembre el Casal Català Martinenc va organitzar el tradicional dinar de Festa Major a la plaça de la Oca, al Clot. Una vuitantena de persones van poder gaudir de l’àpat i de la presència al dinar i parlament d’Ernest Maragall, candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC. També Trini Capdevila, regidora d’ERC adscrita al Districte i Oriol Puig, president del casal d’ERC Clot-Verneda, van adreçar unes paraules als assistents.   Diumenge va ser el torn de la Fira d’Entitats, estesa a la Rambla Guipúscoa i fins el carrer Cantàbria, on les diferents entitats i associacions dels barris exposen projectes i activitats. Vam comptar, entre d’altres,  amb la presència de la Consellera de Justícia Ester Capella, el president d’Esquerra Sant Marti Jordi Rallo i la consellera portaveu d’ERC al districte Lourdes Arando. Posteriorment es va visitar la Pere Calafell, la lectura del pregó de Festa Major i la jornada castellera a Pl. Valentí Almirall entre d’altres actes del cap de setmana.   

1 any d’injustícia, 1 any de perseverança

El passat dia 1 de novembre 15.000 persones convocades per la plataforma Free Junqueras i Esquerra Republicana de Catalunya vàrem emplenar el Pla de Lledoners coincidint amb l’aniversari de l’ingrés a presó de l’Oriol Junqueras i en Quim Forn per homenatjar els presos polítics. L'acte ha estat presentat per Núria Picas i Jordi Margarit. Els primers en pujar a l'escenari han estat Lluís Llach, Feliu Ventura i David Fernàndez, que han cantat junts. Un dels moments més emotius ha estat quan, amb un crit, Junqueras i Forn han tornat als assistents una salutació, que s'ha tancat amb crits de "No esteu sols!". Sota el lema Exigim llibertat, s'han concentrat persones vingudes d'arreu del país, entre d'altres mitjans per un centenar d'autobusos organitzat pel partit. Entre aquests, destaca la presència del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, juntament amb altres personalitats polítiques i de l'entorn civil com Marta Rovira, Roger Torrent, Elisenda Alamany, Josep Maria Mainat, Núria Picas, Jordi Margarit, l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, o la dona de Quim Forn, Laura Masvidal.  Oriol Junqueras i Quim Forn han estat presents en l'acte a través de dues cartes (aquí pots llegir íntegra la de Junqueras) que han llegit els seus familiars. Per part de Junqueras, el seu pare, germà i germana han estat els missatgers. "Avui soc immensament més fort que quan vaig entrar. La presó ha reforçat els meus ideals per lluitar per la democràcia", assegura Junqueras a través de la carta. "No m’he mogut ni un mil·límetre en el meu objectiu. La nostra presó serà la seva derrota", ”aquest procés és irreversible i el guanyarem" i que "la presó probablement es el preu de la llibertat". L'esplanada de davant de la presó ha rebut prop d'un centenar d'autobusos que s'han traslladat a l'indret. A primera hora de la tarda ja s'han format llargues cues de cotxes i de gent a peu per arribar-hi. Des dels Casals d’ERC Sant Martí, Poblenou-Besòs, Clot-Verneda, i les joventuts, ens hem desplaçat al Bages per participar-hi.

Presentació de la candidatura d’Ernest Maragall a les primàries de Barcelona.

El Conseller d’Afers Exteriors va ser al Casal Roc Boronat, seu d’ERC Poblenou-Besòs, i al Casal Català Martinenc, seu d’ERC Clot-Verneda, Més de noranta persones van assistir a les xerrades al Districte per escoltar la seva proposta política per a Barcelona. A les trobades Ernest Maragall va anar desgranant alguns dels que seran els principals els eixos de la campanya i com aquests es relacionen amb els que considera que seran grans debats de les eleccions municipals. Turisme, habitatge, educació i cultura, mobilitat o seguretat van ser alguns dels temes més tractats. Posteriorment la gent va poder fer preguntes diverses sobre els diversos àmbits de la ciutat.     Resultats de les votacions de primàries a Sant Martí: Resultat Clot-Verneda: 32 votants 31 vots Ernest Maragall 1 vot en blanc   Resultat Poblenou-Besòs: 55 votants 52 vots Ernest Maragall 3 vot en blanc   Resultats Barcelona: Amb un total de 619 vots vàlids ha estat escollit candidat l'Ernest Maragall amb 583 vots a favor (94,2%) i 36 vots en blanc (5,8%).  

Consell plenari del Districte de Sant Martí, octubre 2018

El passat 10 d’octubre es va celebrar el consell plenari del districte de Sant Martí on des d’Esquerra Republicana, donant veu als veïns i veïnes, vam demanar al govern municipal que aturés la retirada de la  línia de bus 192 i que escoltés als usuaris i usuàries. En paraules de la nostra consellera portaveu “L’aposta per la xarxa ortogonal no pot perjudicar aquelles línies que fan gairebé un servei social com és el cas d’aquest bus”. Cal recordar que el 192 connecta quatre barris amb l’Hospital de Sant Pau i l’hospital Dos de Maig s i que, entre els seus usuaris i usuàries, podem trobar molta gent gran i persones amb diversitat funcional. La proposta va ser aprovada per unanimitat i, a dia d’avui tal i com ja es va anunciar, podem dir que el 192 es queda i que no deixarà de donar servei als nostres veïns i veïnes. Esquerra Sant Martí conscients de la manca de manteniment i el mal estat en que es troben els nostres parcs vam presentar un prec per tal que conjuntament amb el veïnat del barri es revisi el Parc de Diagonal Mar tant pel que fa als elements decoratius com al funcionament del llac. El Parc de Diagonal Mar com va dir el nostre conseller “...és el segon més gran de la ciutat desprès de la Ciutadella, és un pulmó que Miralles va dissenyar combinant vegetació i aigua i, és imprescindible que tingui una bona conservació”  El prec va ser acceptat per part del govern del districte. Al torn de l’informe del regidor vam preguntar-li, entre d’altres temes, perquè no es reuneix el Consell del Centre Cívic de Sant Martí i perquè el bar d’aquest Centre Cívic està tancant; també vam demanar-li en quin punt es troba el Fòrum tant pel que fa a olors i molèsties com a calendari de concerts; i per l’estat dels jardins de Carles I atès que fa ja uns quants mesos que van presentar la proposta de remodelació al consell de barri de la Vila Olímpica però encara no han començat. Malauradament, com ja va essent habitual no vam rebre respostes per part del regidor.

Esquerra Republicana de Sant Martí diem, 12 d'octubre, res a celebrar!

Esquerra Republicana de Sant Martí ha convocat avui, 12 d'octubre, a la seu del Districte de Sant Martí, una reunió de treball per avaluar diversos temes relacionats amb l'actualitat política dels nostres barris i del país.   Durant la reunió els consellers del grup d'ERC Sant Martí, Lourdes Arrando, Oriol Puig i Sergi Alcón han presentat un balanç dels darrers mesos d'activitat. Especialment s'ha valorat de forma molt positiva, entre d'altres qüestions, l'aprovació per unanimitat de la proposta de replantejar la retirada del bus 192 i l'aprovació del prec en relació al mal estat del Parc de Diagonal Mar que es produïren en darrer Consell plenari de districte d'aquesta mateixa setmana.   També s'han posat sobre la taula els temes que previsiblement afectaran els propers Consells de barri del districte que s'han convocat per a les properes setmanes i als quals s'anima a participar a tots els militants, amics i simpatitzants d'ERC Sant Martí i a tots els veïns i veïnes.   A més a més, amb aquesta reunió de treball, la gent d'ERC Sant Martí diem: 12 d'octubre, res a celebrar!  

Recordat l’1 d'Octubre, ni oblit, ni perdó

El passat diumenge, 30 de setembre, un nombrós grup d'amics, militants i simpatitzants d'ERC Sant Martí vàrem acompanyar la cercavila organitzada per la Plataforma 1 d'Octubre. Encapçalada per la consigna "1 d'Octubre, ni oblit, ni perdó" la concentració va voler recordar aquest dia de lluita en defensa del país i de la democràcia. La manifestació va tenir el seu origen a la Pl. Valentí Almirall i va recórrer diferents carrers del Clot i la Verneda i el final davant l'escola els Horts que l'any passat va patir la brutal repressió de l'Estat Espanyol. El recorregut, de més de 2 km, va estar en tot moment acompanyat per una batucada, un grup de gralles i diverses actuacions castelleres. Durant una estona el Conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, que era al districte per la candidatura a les primàries d’ERC Barcelona, es va voler afegir a la comitiva. Al pas per la comissaria de la policia nacional de la rambla Guipúscoa els participants varen fer un silenci absolut per denunciar les intervencions d'aquest cos durant aquella jornada. La cercavila es va cloure amb un refrigeri a la rambla Prim davant de l'escola els Horts.