Sant Martí

Totes les notícies

1 any de feina i un compromís clar de futur

Proximitat, transparència i rigor,   El 26 de maig de 2019 Esquerra Republicana va fer història guanyant per primera vegada des de 1931 les eleccions municipals a Barcelona. Uns resultats excepcionals que havien de permetre que la ciutat fos governada des del republicanisme, però que un acord dels Comuns amb la dreta va impedir.   Els resultats electorals a Sant Martí ens van atorgar cinc conselleres i consellers que, ara fa un any, vam constituir el Grup Municipal de districte d’Esquerra Republicana a Sant Martí.   Vam prendre possessió del càrrec manifestant la voluntat de servir la ciutadania i treballar pels drets, les llibertats i la justícia social. Un compromís que ha estat, és i seguirà essent la guia principal de la nostra acció política. 24.783 persones ens van fer confiança a Sant Martí, una confiança que és el fruit de la molta feina, no només del grup municipal, sinó principalment de la de tots els companys i companyes que dia a dia treballen a peu de carrer defensant els valors que compartim les dones i homes d’Esquerra Republicana.   Tal com va manifestar la nostra portaveu en la sessió de constitució del Consell Plenari, Esquerra vam entomar des del primer dia el repte de ser oposició, malgrat haver guanyat les eleccions amb la legitimitat. Amb la dignitat i força que això ens atorga ens vam comprometre a fer una oposició constructiva i alhora exigent com a partit d’esquerres, progressista i republicà, treballant amb honestedat, transparència, rigor i proximitat.   Durant aquest primer any les conselleres i consellers d’Esquerra juntament amb la regidora adscrita hem estat a prop del teixit associatiu i veïnal del nostre districte, hi hem estat en contacte de forma continuada per prendre el pols dels nostres barris i per ser corretja de transmissió de les seves demandes. Fruit d’aquest treball braç a braç amb la ciutadania hem fet incloure als pressupostos de la ciutat temes com el projecte de reforma del Passeig Marítim i Pla Santander amb el seu pont, o que la inversió a Glòries sigui considerada de ciutat, que no s’imputi íntegrament al pressupost del districte de Sant Martí, aportant transparència als comptes d’inversió del nostre districte.

Colau rebutja presentar una auditoria de la despesa i la gestió municipal durant el confinament i l’estat d’alarma

  L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no va acceptar el prec presentat per Esquerra Republicana perquè l’Ajuntament presentés, en el termini màxim de 6 mesos, una auditoria de la despesa realitzada per l’Ajuntament i les seves entitats municipals per a la gestió de la pandèmia i sota l’estat d’alarma, on es contemplessin totes les contractacions realitzades i la seva idoneïtat. “Ens toca gestionar la crisi derivada de la pandèmia, i si compartim un nivell d'exigència d'acord amb els moments que vivim, i compartim sobretot la voluntat d'estar l’altura ens convé entendre i analitzar què s'ha fet malament per no caure en els mateixos errors i encarar amb més força el futur”, va afirmar la regidora Elisenda Alamany, encarregada de presentar el prec. “A la ciutadania ja no li valen les excuses ni les bones intencions, el que demana la gent és capacitat de gestionar bé, capacitat de donar noves respostes i capacitat de modernitzar la nostra ciutat i el nostre país”.  

Bones Vacances

Benvolguts/Benvolgudes,   Com ja teniu coneixement, els casos de persones afectades per la Covid-19 està patint un fort increment les darreres setmanes al nostre país i molt concretament, a la ciutat de Barcelona.   Per aquest motiu, des de la Federació de Districte de Sant Martí, volem manifestar la nostra solidaritat amb totes aquelles persones que pateixen la malaltia i, ens posem al servei de totes aquelles persones afectades que experimenten algun tipus de vulnerabilitat o risc associat a la malaltia. Acompanyarem sempre a totes les persones que han vist alterades les seves circumstàncies vitals i, que puguin tenir alguns tipus de problema de salut, econòmic i/o social derivat de l’emergència sanitària. Son aquests moments on la solidaritat i l’ajuda, han de ser la senyal d’identitat d’un poble i d’un projecte republicà com el nostre. Us encoratgem, des d’aquestes línies, a que en cas de patir algun tipus de problema o conèixer algú que ho estigui passant, us poseu en contacte amb nosaltres i, dins les nostres possibilitats, gestionarem i canalitzarem l’ajuda necessària per a disminuir aquests moments d’angoixa. Us informem que des de la Federació de Districte de Sant Martí, mantindrem, durant tot el mes d’agost, un equip de persones a la vostre disposició per atendre aquelles necessitats que ens feu arribar, doncs considerem molt important aquesta  tasca de servei a la ciutadania. També teniu a la vostre disposició, les persones que integren el Grup Municipal de Districte d’ERC, que assumeix com seva, la responsabilitat d’aquesta tasca voluntària d’ajuda i recolzament personal. Com ja bé sabeu, els dos locals d’ERC de Sant Martí, el del Clot-Verneda i el de Poblenou-Besòs, resten tancats per reunions públiques i, només estan operatius, de forma puntual, per a reunions pròpies derivades de l’organització i de la pròpia gestió interna de les executives. En tot cas, quan s’obren, s’observen totes les indicacions que des de la conselleria de Salut de la Generalitat i les autoritats sanitàries comuniquen de forma pública.

Sant Martí 235.000 compromisos

El passat dissabte 11 de juliol vàrem celebrar el 28è Congrés de la Federació de Districte de Sant Martí, on vaig resultar escollit president, conjuntament amb la nova executiva que ha de representar els pròxims quatre anys el nostre projecte republicà a Sant Martí.   Al llarg del Congrés, vaig tenir l’oportunitat d’exposar el Pla de Treball que aquesta executiva vol impulsar. Amb el títol “Sant Martí 235.000 compromisos” vaig exposar una sèrie de punts en els que hem de treballar per a poder obtenir el màxim suport de la ciutadania i, així, poder guanyar les properes conteses electorals que tenim a l’horitzó, al Parlament de Catalunya i també amb el focus posat a les municipals de l’any 2023. Amb gairebé 25.000 vots al Districte a les darreres eleccions municipals de maig de 2019, que representa un 22% del suport a les urnes, el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya es manté ferm entre les opcions guanyadores i, per tant, podem pensar en una futura victòria a Sant Martí i a Barcelona. Tot i aquestes bones perspectives electorals, no cal adormir-se, hem de continuar treballant sense descans, per incrementar el número de suports al nostre territori. Això ho aconseguirem amb la bona feina què des de la base fa la nostra militància i els amics i amigues d’ERC Sant Martí, des de les dues seccions locals del territori, Clot-Verneda i Poblenou-Besòs. Assumeixo com a president aquesta nova responsabilitat conjuntament amb els responsables de cadascuna de les secretaries d’aquesta executiva, per tot allò que cregueu necessari, per escoltar les propostes que ens vulgueu fer arribar i, treballar com un equip unit i coordinat, amb la finalitat d’ampliar aquesta base i el patrimoni humà que conforma la nostra organització política. Adquirim doncs el compromís de proposar polítiques que ajudin a la millora social de tota la ciutadania, associades a polítiques dirigides a disminuir les desigualtats existents entre els nostres deu barris.

28è Congrés d’ERC Sant Martí; Seguim fent camí!

El passat dissabte 11 de juliol la militància de la Federació de Districte de Sant Martí es va reunir en el 28è Congrés Comarcal de Sant Martí per a escollir una nova executiva i una nova persona representant al Consell Nacional del partit. Celebrat de forma extraordinària a la Seu Nacional d’ERC i garantint totes les mesures de distància i sanitàries –presa de temperatura, gel hidroalcohòlic i mascaretes noves a l’entrar-, van ser una cinquantena les persones presents entre militància, amics i ponents. Va obrir el congrés l’informe de la comissió organitzadora del congrés i la elecció de la mesa d’aquest. Posteriorment va ser el torn de’n Jordi Rallo, president sortint, qui va repassar la tasca realitzada sota la seva presidència. Més tard va ser el torn de la presentació de la candidatura a la presidència i equip d’executiva, encapçalada per l’Àngel Ruiz i Díez, i que un cop finalitzada va donar pas a la votació en urna de tota la proposta d’executiva. Finalment va ser el torn de la candidata a consellera nacional, na Sílvia Tovar, que, un cop va fer la seva presentació, es va procedir a fer-ne la votació. Un cop recomptats els vots d’ambdues votacions es va procedir a proclamar els resultats, sent escollida la nova executiva de Sant Martí, encapçalada per l’Àngel Ruiz i Díez, i sent també escollida com a consellera nacional na Sílvia Tovar. Executiva escollida al 28è congrés Àngel Ruiz  - President M. Carme Mombiela - Secretària General Santí Romo - Secretaria d’Organització Marga Serra - Secretaria de Formació Jordi Soler - Secretaria Coordinació Territorial Àngel Ruiz - Secretaria de Transició Ecològica Núria Mateo - Xarxes 2.0 Imatge i comunicació Rosa Alemany - Secretaria d’Entitats i Entorn Ricard Dolz - Secretaria de Finances Núria Vives - Secretaria de Dones Joan Carles Canela - Secretaria de Política Municipal Sílvia Tovar - Secretaria d’Acció Política i Sectorial Josep Maria Machado - Secretaria de Política Parlamentaria Rosa Casas - Secretaria de Ciutadania Jordi Rallo - Secretaria de Militància i Creixement   Consellers Nacionals d’ERC Àngel Ruiz   Sílvia Tovar   Posteriorment es va procedir a un breu torn de paraules i preguntes.

Esquerra insisteix en que Barcelona gestioni el Front Marítim i l’Estat aturi la subhasta dels locals de la zona

ERC torna a exigir al govern Colau que es planti davant l’Estat i exigeixi la cessió de llicències i usos de la zona de la Vila Olímpica per acabar amb es locals d’oci nocturn Esquerra Republicana torna a insistir avui a la comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona en exigir al govern de l’Estat que aturi la subhasta de la Concessió C-1004 situada al Front Marítim de la ciutat i ha reclamat de nou al govern municipal a que reclami el traspàs de competències per tal de poder tancar els locals d’oci nocturn de la zona. “Barcelona no es subhasta”, ha proclamat el portaveu republicà Jordi Coronas. És la segona proposició que els republicans presenten en el darrer mes sobre aquesta qüestió, una prioritat pel grup presidit per Ernest Maragall i que compta amb el suport unànime dels veïns i veïnes de les zones afectades. “No entenem l’actitud del govern, ni el silenci del PSC dins del govern que no s’ha pronunciat encara sobre aquesta qüestió”, ha continuat Coronas, que ha qualificat el posicionament de l’executiu municipal envers la decisió de l’Estat com a “submissió absoluta”. “El que està en joc és perpetuar aquest model d’oci nocturn que tants problemes dona als veïns i veïnes de la Barceloneta i la Vila olímpica per sempre més”, ha insistit el republicà. La proposició, aprovada amb els vots d’ERC i el govern municipal, suposa pel regidor que s’ha de passar “del desig a l’exigència”. Coronas ha estat molt crític amb les activitats econòmiques il·legals que es produeixen a la zona, citant blanqueig de capitals o foment de la prostitució entre d’altres. “Parlem clar, aquí hi ha molts diners en joc, i no tots són nets, i els interessos econòmics, i encara menys segons quins interessos, poden passar per sobre dels veïns i les veïnes”, ha conclòs.  

PLENARI 09/07/2020 (COVID-19)

El proper dijous 9 de Juliol és dia de Plenari al Districte de Sant Martí. De nou, degut a la COVID-19, el Ple no serà presencial sinó per via telemàtica. No obstant això, com a cada plenari des d’ERC i per boca dels seus representants, presentem i defensem diverses propostes, preguntes i precs per a millorar els nostres barris i la vida dels seus veïns. En aquesta ocasió presentem una proposició per a abordar la gestió de l’espai i la convivència de veïnat i concerts al Fòrum, també presentem un prec per a fer arribar definitivament l’Àrea Verda d’aparcament a tots els barris. També preguntem per les polítiques d’ocupació juvenil en el context COVID-19. Finalment farem el seguiment de la proposició que vam presentar sobre la difusió online i accessibilitat del plenaris i consells del Districte, presentada el passat desembre.Exposem a continuació les propostes realitzades i un breu explicació de les mateixes.   Proposició per a una millor gestió del Fòrum: El recinte del Fòrum acull espectacles i esdeveniments de forma regular, fet que ocasiona diverses molèsties al veïnat. L’Ajuntament de Barcelona va aprovar la constitució d’una Comissió de Seguiment del Parc del Fòrum amb la participació d’entitats veïnals, però mai ha estat convocada. Recentment s’han programat 70 nits de concerts, “Les Nits del Fòrum” entre juny i setembre, i aquesta programació comporta un tancament parcial del Parc del Fòrum durant un mínim de 70 dies. El malestar sorgit constata la necessitat d’arribar a acords pel que fa a la programació i mesures de convivència entre l’Ajuntament i el veïnat. Amb aquestes consideracions i fets, des d’ERC Sant Martí proposem el següent:   “Instar al regidor del Districte de Sant Martí per tal que dugui a terme les accions suficients i necessàries per a: - Que Convoquin la Comissió de seguiment del Parc Fòrum de forma immediata. - Que mentre no es constitueix i convoca la Comissió, BSM i el Districte de Sant Martí arribin a acords amb el veïnat en relació a l’esdeveniment més proper al calendari, “Nits del Fòrum” amb una programació de 70 concerts entre juny i setembre.

28è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí

Benvolgut, benvolguda, Ens plau convocar-te al 28è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí,  que celebrarem el proper dissabte 11 de juliol de 2020, a les 11:00 hores, previsiblement a la sala d’actes de la Seu Nacional d’Esquerra al carrer Calàbria, 166 de Barcelona.   Proposta de l’ordre del dia del 28è Congrés de SM: 1. Elecció de la Mesa. 2. Aprovació de l’ordre del dia. 3. Lectura i aprovació, si escau, de l’acta del congrés anterior (16.12.2019). 4. Informe de la Presidència comarcal sortint i informe econòmic. 5. Presentació de candidatures a la Presidència i a la Permanent comarcal. 6. Elecció conjunta de la Presidència i la Permanent comarcals. 7. Presentació de candidatures a consellers nacionals. 8. Elecció del conseller o consellera nacional de SM. 9. Torn de paraules. 10. Cloenda del 28è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí. Seguint les indicacions de Seu Nacional i de la Federació Regional de Barcelona, per poder garantir l’aforament, així com totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries, cal fer una inscripció prèvia en el següent enllaç: https://creixem.esquerra.cat/civicrm/event/info?reset=1&id=227   Us recordem que per poder participar amb dret a vot al 28è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, cal que els i les militants gaudeixin d’una antiguitat mínima de tres mesos abans del congrés, així com estar al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració, en aquest cas el 4 de juliol de 2020 i així ha de constar a la llista que la Secretaria Nacional d’Organització posi a disposició de la comissió organitzadora del congrés. Així mateix per inscriure’s al congrés i exercir el dret a vot, totes les persones interessades hauran de presentar el corresponent carnet d’Esquerra o DNI. Els simpatitzants i amics d’ERC Sant Martí, podran participar amb veu però sense vot, així com els i les militants que no compleixin les condicions descrites anteriorment.

Barcelona situa com a prioritat, a proposta d’ERC, lluitar contra l’infrahabitatge i la sobreocupació a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició d’Esquerra Republicana per tal que el consistori reconegui que la ciutat pateix un problema d’infrahabitatge i sobreocupació d’habitatge, i perquè l’Ajuntament doti de recursos humans, materials i econòmics per, inicialment, detectar l’abast real d’aquesta problemàtica i, després, per oferir una solució habitacional digna a les persones afectades. “Demanem que es posi aquest tema en l’agenda política: que el govern reconegui la problemàtica i l’assumeixi com una de les prioritats del mandat en matèria habitacional”, ha declarat la regidora d’ERC Eva Baró, que ha criticat la manca de dades oficials sobre quants ciutadans de Barcelona es troben en situació d’infrahabitatge o sobreocupació: “algunes fonts com Càritas estimen que al 2019 hi havia unes 10.000 llars en una situació equiparable en el seu àmbit territorial”. La proposició, que ha comptat amb el suport de tots els grups de l’oposició i l’abstenció del govern, assumeix que els problemes d’accés a l’habitatge a Barcelona s’ha agreujat durant la pandèmia i situa lluitar contra la problemàtica de l’infrahabitatge i de la sobreocupació com una prioritat de l’executiu municipal. A més, el text estableix que el govern municipal haurà de dotar dels recursos humans, materials i econòmics suficients per tal de donar una solució habitacional digna a les persones afectades. “Fa 3 anys i mig des d’ERC ja insistíem en aquest tema”, ha recordat Baró, apuntant que al 2017 els republicans ja van presentar una proposició per posar en marxa un pla de xoc per ajudar les famílies en aquestes situacions. “3 anys i mig i una pandèmia després, la situació s’ha agreujat i s’agreujarà i Barcelona segueix sense estar preparada i ni tant sols sap quants dels seus ciutadans es troben en aquesta situació”, ha reblat Baró.