Sant Martí

Totes les notícies

Comunicat del grup municipal de districte d’ERC Sant Martí

Benvolguts i benvolgudes, Donada la situació actual, el Grup Municipal de Districte seguint les indicacions del Grup Municipal D’Esquerra Republicana a Barcelona hem pres les següents mesures en relació al COVID19: • Seguir totes les instruccions del Departament de Salut de la Generalitat, les autoritats sanitàries i de l’Ajuntament de Barcelona. • Se substituiran les reunions presencials per reunions per videoconferència o telefòniques. Com a Grup Municipal d’ERC Sant Martí, ens hem posat al servei de la ciutadania, les entitats i col•lectius per a tot allò que considerin oportú. Tant mateix les conselleres i els consellers de Sant Martí entenent el moment actual de distància social que estem vivint i, el que comporta, ens posem a disposició de tots i totes vosaltres, en especial dels col•lectius de risc, per tot allò que pugueu necessitar.  Podeu contactar amb nosaltres a través del mail santmarti@esquerra.cat o dels nostres telèfons.  Cuideu-vos, cuidem-nos. Grup Municipal de Districte d’ERC Sant Martí.

Resum del Plenari del Districte de Sant Martí (05/03/20)

El passat dijous 5 de març va ser dia de Plenari al Districte de Sant Martí, com a cada plenari, des d’ERC i per boca dels seus representants, una de les quals, na Rosa Alemany, s’estrenava en un ple, van presentar i defensar diverses propostes, preguntes i precs per a millorar els nostres barris i la vida dels seus veïns. En aquesta ocasió es va presentar una proposició sobre la necessitat d’implementar el pla RADARS als barris del Districte que encara no en disposen. També es van fer un prec i una pregunta. El prec orientat a la recuperació de les platges de la ciutat i millorar-ne l’accessibilitat a persones amb discapacitat o diversitat funcional i amb mobilitat reduïda, i millorar la senyalització i delimitació de la platja nudista. La pregunta va ser orientada a saber quins són els criteris a l’hora d’assignar recursos econòmics als Casals de Barri. Exposem a continuació les propostes realitzades:    Proposició: Des d’ERC hem fet la següent proposició: “Que es desplegui el programa RADARS als barris del districte on no hi ha i que ho faci de forma URGENT als barris del Besos-Maresme i Verneda-La Pau.” Aquesta proposició va ser aprovada amb el vot favorable de tots els partits.   Prec sobre les platges:  “Desprès del temporal Gloria demanem que es planifiqui i dugui a terme la recuperació de les platges del districte considerant els criteris d’accessibilitat per a totes les persones i que es senyalitzi de forma fàcil i entenedora.” Aquest prec va ser estimat pel govern, i es va aconseguir també el compromís del govern municipal a parlar amb les entitats nudistes sobre els criteris de la senyalització.   Pregunta sobre els Casals de Barri: “Quins són els paràmetres i els criteris objectius que determinen les quanties econòmiques que, en concepte d’ajudes i/o subvencions, reben els casals de barri del districte i per quina raó el termini de concessió es limita a dos anys més u?” Pregunta que va ser resposta pel govern municipal, on es van constatar diferències entre equipaments i districtes i des de ERC es va instar a reconèixer la bona feina i facilitar la gestió a les entitats.

Esquerra Republicana pren mesures per reduir l’impacte del contagi del coronavirus COVID-19

Esquerra Republicana està preparada i està prenent les mesures necessàries per reduir el risc de contagi per coronavirus. El partit ha implementat un pla gradual de protecció i prevenció del COVID-19, sota les indicacions del Departament de Salut, que es va desplegant en funció de l'evolució de l'emergència sanitària. Ara, front l’auge de la potencialitat del contagi, i atenent les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, els republicans hem aplicat un seguit de mesures: 1. Esquerra Republicana ha suspès tots els actes públics: - Els actes per omplir la Caixa de Solidaritat dels 14 i el 15 de març, respectivament. - La Trobada municipalista de Tarragona, prevista pel 21 de març. - L’acte de commemoració dels 2 anys de repressió, exili i presó a Xerta, previst pel 28 de març. 2. Les reunions internes d’Esquerra Republicana es faran per vídeoconferència. 3. Els congressos convocats arreu del territori es posposen. El Consell Nacional donarà instruccions per a tornar-los a activar quan sigui oportú. El partit també està preparat per implementar el teletreball de tots els seus treballadors en el cas que aquesta sigui la recomanació del Govern de la Generalitat.

Jornada participativa sobre política municipal

Els militants de les seccions locals d’Esquerra Sant Martí, estàvem convocats a una jornada  participativa sobre política municipal, preparada per la Federació Comarcal. A la secció local del Clot-Verneda i, amb la presència de una quarantena de persones, el president de la Federació Comarcal de Sant Martí, en Jordi Rallo, va presentar la jornada, tot destacant la importància que la participació dels militants té en la millora del nostre entorn, ja que des de la reflexió personal i el coneixement territorial, han de sortir aquelles propostes de millora que beneficiïn els veïns i veïnes de Sant Martí. Posteriorment, els assistents van poder escoltar, de la mà de l’Eulàlia Solé coordinadora del Grup Municipal, l’estructura i el funcionament intern del grup de persones que composen el Grup Municipal de l’ajuntament de Barcelona. Seguidament, la consellera portaveu al districte de Sant Martí, la Lourdes Arrando va fer el mateix però explicant el funcionament del grup municipal de districte i la coordinació amb el de Barcelona. Degut a la proximitat del Consell Plenari de Districte, a celebrar el pròxim dia 5 de març, es va posar en coneixement de la militància, les propostes que es presentaran al plenari i, que prèviament s’han treballat a les reunions de política municipal, des de les secretaries respectives de les dues seccions locals. La següent intervenció va ser a càrrec de la Regidora maria Buhigas, especialista en urbanisme, presentant la proposta de construcció de la nova infraestructura denominada Pla Santander, que ha d’unir de forma ràpida i eficaç els nostre districte i el veí de Sant Andreu. La regidora es va centrar en explicar que l’urbanisme es una palanca molt potent de transformació del territori i, és per això que requereix d’un temps de reflexió per conèixer bé les necessitats, projectar una infraestructura útil i pràctica i que tot això, depèn del compliment de moltes normes, tant jurídiques com constructives, que determinen en molts casos les solucions finals adoptades.

Consell plenari de Sant Martí, dijous 5 de març a les 19:00 hores.

El proper dia 5 de març a les 19h hi ha Consell Plenari al districte de Sant Martí (Pl. Valentí Almirall, 1). En aquest consell plenari presentarem les següents iniciatives:   Proposició: Que es desplegui el programa RADARS als barris del districte on no hi ha i que ho faci de forma URGENT als barris del Besos-Maresme i Verneda-La Pau.   Prec: Desprès del temporal Gloria demanem que es planifiqui i dugui a terme la recuperació de les platges del districte considerant els criteris d’accessibilitat per a totes les persones i que es senyalitzi de forma fàcil i entenedora.   Pregunta:  Quins són els paràmetres i els criteris objectius que determinen les quanties econòmiques que, en concepte d’ajudes i/o subvencions, reben els casals de barri del districte i per quina raó el termini de concessió es limita a dos anys més u? .   Aprofitem per recordar-vos que l’assistència al plenari es oberta per tothom que hi vulgui assistir i, que qualsevol proposta, dubte o suggeriment que tingueu ens ho podeu fer arribar als consellers i conselleres d’ERC per correu electrònic santmarti@esquerra.cat  

Barcelona recupera, a proposta d’ERC, l’oficina del 22@ per “impulsar, conduir i orientar” la zona

La regidora Maria Buhigas defensa que el servei sigui “exclusiu i íntegrament dedicat” a l’àmbit del 22@ i compti amb els recursos “humans, tècnics, materials i econòmics" El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui la proposició d’Esquerra Republicana per tal de posar en marxa una oficina o servei exclusiu i íntegrament dedicat per l’àmbit del 22@ que tindrà per objectiu recuperar el lideratge i impuls de l’administració en aquest territori. “L’incomprensible tancament de l’oficina va suposar una pèrdua de lideratge”, ha afirmat la regidora Maria Buhigas, que ha volgut especificar que aquest servei “no només aspira a coordinar o gestionar, sinó que es recupera amb la voluntat de liderar, d’orientar, de conduir i en definitiva de construir l’acció dels privats i també del propi sector públic”. El servei es va establir en el moment de la posada en marxa de la transformació i el desplegament de l’àrea del que avui és el 22@. Una oficina en exclusiva que garantia una gestió integral i una major eficiència en els processos de planejament, promoció i implantació de les empreses i de relació amb els diversos agents del territori. Per Buhigas, aquesta oficina o “task-force”, tal i com ella l’ha definida, hauria de comptar “amb els recursos humans, tècnics, materials i econòmics per a poder desplegar la seva feina correctament”. “Ha de treballar per impregnar de la seva acció els àmbits en transformació que no han quedat afectats per la suspensió de llicències”, ha continuat la regidora republicana, que ha insistit en què l’oficina “ha de treballar amb intensitat aquests 4 mesos de suspensió en la concreció de l’acord que té el govern”. Segons la proposició, la oficina ha de treballar per mantenir el pols a les àrees del 22@ que han quedat excloses de la suspensió de planejament i de llicències – gestionant i promovent sòl, habitatge i equipaments ja previstos –, alhora que ha de dur a terme els treballs de revisió que es volen emprendre en aquelles àrees on s’ha aplicat la suspensió.

Esquerra Republicana es mobilitza per visibilitzar la repressió i contribuir a la Caixa de Solidaritat

Els republicans porten recaptat fins a 710.000 € destinats al fons solidari Esquerra Republicana contribueix a la causa de les persones represaliades. Aquest cap de setmana, els republicans han organitzat parades arreu del territori amb un doble objectiu: per una banda, visibilitzar l’impacte de la repressió de l’Estat espanyol i, per altra banda, contribuir a la Caixa de Solidaritat. Des de les instal·lacions, militants i voluntaris han fet una crida a la participació, animant la gent a fer aportacions i facilitant el sistema de donacions. Només amb un cap de setmana, els republicans han recaptat gairebé 10.000 €, i amb les diferents campanyes que han dut a terme, ja sumen un total de més de 700.000 € recaptats. Totes les donacions es destinen íntegrament al fons solidari per cobrir les fiances de centenars de represaliats i represaliades amb causes obertes. Esquerra va muntar prop d’un centenar de parades en diferents municipis, repartit per comarques de tot Catalunya: Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Pirineu, Anoia, Bages, Baix Besos, Baix Ebre, Baix Llobregat, Barcelona, Cerdanya, Girona, La Segarra, Moianès, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Ribera Ebre, Ripollès, Segrià, Tarragonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

ERC assoleix el compromís de l’Ajuntament d’implicar-se per posar en marxa el Campus de les Arts a Can Ricart abans del 2024

Esquerra Republicana aconsegueix la creació d'un grup de treball amb totes les administracions implicades en el projecte per impulsar l’equipament universitari L’Ajuntament de Barcelona ha refermat avui, a proposa d’Esquerra Republicana, el seu compromís en destinar les naus de Can Ricart, al districte de Sant Martí, per a posar en marxa el projecte del Campus de les Arts. En concret, la proposició dels republicans demanava la implicació del consistori i el seu lideratge institucional perquè el 2024 aquest nou equipament universitari estigui funcionant. “És el moment ara d’alinear tots els actors, cal molta força i lideratge institucional, i demanem que l’Ajuntament estigui disposat a fer-ho”, ha afirmat la regidora Gemma Sendra. “Això vol dir posar d’acord a totes les institucions implicades en els ensenyaments artístics”, ha declarat Sendra. “Demanem que l’Ajuntament, a com a pilar d’aquesta massa artística que té el país amb una centralitat molt forta de Barcelona, s’impliqui aquesta vegada no només deixant espais i edificis, sinó creant un grup interinstitucional que pugui definir en aquests mesos que vinguin tot el programa que ha d’acompanyar la rehabilitació d’aquest espai”, ha reblat la regidora republicana. La proposició aprovada avui en comissió per unanimitat manifesta, en concret, que l’Ajuntament referma el seu compromís de destinar l’espai de les naus de Can Ricart al Campus de les Arts i demanar a la Universitat de Barcelona que, com a líder del projecte, que es comprometi a tancar els acords de finançament necessaris per a la rehabilitació de l’antic complex fabril abans del mes de setembre d’aquest 2020. “Ajudem a crear l’espai institucional que pugui facilitar que totes les universitats puguin accedir i participar del Campus de les Arts, i sobre tot que impulsi el projecte, el model de finançament i el model pedagògic perquè el 2024 això sigui una realitat”, ha reblat Sendra.

Medalla d’Or al Mèrit Cívic a dues entitats de Sant Martí

El passat dia 20 de gener d’enguany, dues entitats de Sant Martí van rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cívic al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes Medalles d’Or al Mèrit Cívic són un reconeixement a la trajectòria de persones o entitats que treballen a favor de la ciutat de Barcelona. És un reconeixement públic de la qualitat de l’obra feta per aquests ciutadans i ciutadanes en l’àmbit cívic i cultural, i expressen la seva aportació i el seu compromís a favor de la ciutat en aquest àmbit. Els guardons van ser per al Casino L’Aliança del Poblenou i per l’Escola de Persones Adultes de la Verneda-Sant Martí. El Consell Municipal, en la sessió plenària del passat març, va aprovar aquestes medalles en base a la iniciativa i proposta del Consell de Districte de Sant Martí. A l’acte hi ha intervingut el senyor Manel Grau, president de la Fundació Casino l’Aliança del Poblenou, i les senyores Rosa M. Lloret i Josefina Rocamora com a presidentes de l’Assoc. Àgora i de l’Assoc. Heura respectivament, entitats gestores de l’Escola de Persones Adultes. Per part d’ERC, a l’acte hi van assistir els cinc consellers/es i la regidora adscrita Elisenda Alamany. Felicitem a les dues entitats per la feina realitzada i des de Esquerra Republicana de Sant Martí els animem a continuar treballant en favor de la ciutat, el Districte i de tota la ciutadania, així com també animem a fer-ho a totes les entitats del Districte en el seu dia a dia.