Sant Martí

Totes les notícies

Nit de Reis

La vigília de Reis d’enguany les nenes i nens de Sant Martí van poder gaudir de la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar es van passejar pels carrers dels nostres barris, i ajudats pels seus patges i patgesses, van llençar caramels a tots els presents. Ja fos al barri del Parc i la Llacuna, al Poblenou i Front Marítim, al Besòs-Maresme, la Verneda i la Pau i Sant Martí o al Clot i Camp de l’Arpa, l’equip de consellers municipals del Districte de Sant Martí va ser present en totes les cavalcades, així com la militància i amics que van participar d’una o altra manera. Malgrat ser republicans, per un dia ens permetem el luxe de tornar a gaudir amb la màgia de la Nit de Reis!  

Resum del consell plenari de districte de Sant Martí (05/12/19).

El dijous 5 de desembre va tenir lloc la darrera sessió de l’any del Consell de Districte. En la part d’impuls i control, els grups del plenari del Consell del Districte van debatre les següents proposicions i precs presentats per ERC: Des d’Esquerra Republicana vam instar el govern a prendre les mesures suficients per retransmetre en directe els òrgans de participació i de govern a través de la tècnica de l’streaming per tal d’afavorir la participació ciutadana. Aquesta proposició, presentada per la consellera Lourdes Arrando, va ser aprovada per unanimitat. Pel que fa als precs que vam fer des d’ERC, el govern del Districte va acceptar de millorar la il·luminació de la pl. Theolongo Bacchio, al barri del Besòs i el Maresme, i també va acceptar d’instal·lar un punt verd fixe al Camp de l’Arpa del Clot. Podeu trobar més informació a: https://ajuntament.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/els-pressupostos-i-els-preus-publics-per-al-2020-protagonistes-del-darrer-consell-de-districte-de-lany_892527  

Barcelona exigeix a l’Estat i al Suprem la nul·litat del judici de l’1-O i l’alliberament de Junqueras

La proposta d’ERC i JxCat també rebutja la via penal i la sentència de desobediència al President de la Generalitat, Quim Torra La moció d’urgència ha rebut els suports dels grups proposants i de Barcelona en Comú, amb la resta de l’oposició i el PSC en contra   El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició d’ERC, presentada conjuntament i en tràmit d’urgència amb Junts per Catalunya, que demana a l’Estat Espanyol i al Tribunal Suprem “que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea” i, en conseqüència, “exigir la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras”. “Junqueras hauria de ser ja lliure avui, ara, hauria d’estar al carrer”, ha assegurat el president del grup municipal republicà, Ernest Maragall. La proposició també es refereix a la decisió del TSJC coneguda d’ahir d’inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra, per haver penjat una pancarta al Palau de la Generalitat. Es rebutja “la via penal i la sentència de desobediència al MHP Quim Torra”, a més de “constatar que cal tornar el conflicte entre Catalunya i Espanya al terreny de la política i el diàleg, fugint d’una judicialització que s’ha demostrat inútil per resoldre’l”. El text ha estat aprovat amb els vots dels grups proposants i els de Barcelona en Comú, i amb PSC, Cs, BpC i el PP en contra. “El ple municipal ha de tornar a prendre posició en qüestions essencials que ens afecten com a ciutadans, com a barcelonins, i perquè estem convençuts que Barcelona és i vol seguir sent capital dels drets i les llibertats”, ha insistit Maragall en la seva intervenció. La moció també s’adreça directament al President del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per demanar “la seva actuació immediata amb l’objectiu de garantir el compliment de la sentència del TJUE”. Segons contempla el text aprovat, l’Ajuntament també remetrà un comunicat de reconeixement dels drets polítics dels eurodiputats electes Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín a tots els organismes internacionals dels que participa.

Visitem el Centre d’Art Santa Mònica!

Un grup de militants i amics d’Esquerra Sant Martí vam tenir l’oportunitat, gràcies a la iniciativa de la Comarcal, de reunir-nos i visitar, dissabte 14 de desembre, les dues exposicions que es celebren al centre d’Arts Santa Mònica, dedicades a la difusió de les obres de dos grans artistes catalans contemporanis. Ambdues exposicions “Com un arbre nu” dedicada a Lluís Llach i, “Els ulls fèrtils” a Vicenç Altaió, van tenir una primera part guiada on vàrem poder recórrer la obra de tots dos artistes en les seves diferents etapes de producció artística al llarg de les seves extenses carreres. D’en Vicenç Altaió, van poder conèixer la seva prolífica obra, la poètica i la de escriptor i col·laborador incansable en múltiples revistes i publicacions. Altaió és un productor de cultura a través de les seves nombroses expressions artístiques, recollides en diferents productes editorials presents a l’exposició. La seva obra es també fruit de les seves relacions i col·laboracions amb molts altres artistes i intel·lectuals contemporanis. Publicacions on l’artista va deixar la seva empremta personal d’agitador i provocador social. La mostra dedicada a Lluís Llach commemora els seus cinquanta anys de cançons. És planteja com una passejada pel seu món interior a través de la seva obra musical, acompanyada de diferents percepcions sensorials que ens traslladen a la vida i obra del músic empordanès. Accedim la exposició a través de la sala d’audició, on podem escoltar la seva famosa cançó “L’Estaca”, en múltiples idiomes i versions. Imprescindible el pavelló de fusta a la sala central, on emociona escoltar les cançons més valorades amb l’acompanyament d’imatges i particularment emotiva, la de la seva fidel guitarrista la Laura Almerich, desapareguda recentment. També penetrem al bar Antic, per sentir el seu amor per la poesia. En acabar, també es pot fer un passeig virtual gràcies a la tecnologia 3D. En definitiva, un matí ple de cultura i companyonia entre els nostres amics i militants de Sant Martí.

ERC assoleix un acord en ordenances posposant el debat sobre les àrees verda i blava

Es rebaixa un terç l’increment a la taxa de terrasses proposat pel govern, es permet el fraccionament del seu pagament i es descarta la nova taxa de recollida de residus tal i com està actualment plantejada El grup d’Esquerra Republicana ha anunciat avui que ha arribat un acord amb el govern municipal per tal d’aprovar el conjunt d’ordenances fiscals que meriten el proper 1 de gener del 2020, entre les quals s’inclouen l’IBI, l’IAE, la taxa de clavegueram, la del servei de grua i la taxa de terrasses, entre d'altres. En el cas d’aquesta darrera, els republicans han assolit una reducció d’un terç en l’augment de la taxa respecte la proposta inicial del govern. “Hem arribat a un acord perquè siguin unes ordenances més justes, redistributives i que sobretot responguin a un objectiu polític i social, no com un instrument únicament de recaptació”, ha declarat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas.  L’acord no contempla un pacte en les noves zones d’àrea blava i verda i, per tant, no es votaran en el proper ple del divendres. “Posposem el debat”, ha apuntat Coronas, que ha explicat aquesta avinentesa en el fet que “en el moment en què la ZBE entra en funcionament hem de replantejar com entenem l’aparcament a Barcelona”. En aquest sentit, el republicà ha insistit en què el seu grup treballarà per “polir la proposta” en les properes setmanes. Taxa de terrasses: un terç de reducció i pagament fraccionat El regidor d’ERC Jordi Castellana, també present a la roda de premsa on s’han explicat el pacte, s’ha mostrat satisfet per l’acord relatiu a la taxa de terrasses, que “modera l’augment de l’increment de la taxa en un terç”. “Estem contents perquè creiem que en l’ús de l'espai públic en una ciutat tant densa com Barcelona s’ha de gravar el cost d’oportunitat de l’ús de l’espai públic”. Una altra de les propostes d’ERC que ha estat inclosa en la taxa de terrasses és la possibilitat que els restauradors puguin fraccionar el seu pagament.

26.716 vegades gràcies

La repetició de les eleccions al Congrés i Senat han deixat als barris de Sant Martí uns molt bons resultats  per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana va obtenir un total de 26.716 vots que en percentatge de vots vàlids és un 22% del total.  Destaca especialment la primera posició d’ERC al Districte de Sant Martí, que relega al segon lloc al PSC.   Poblenou-Besòs   Si ens fixem en els resultats de Poblenou-Besòs, el total de vots va ser de 12.756 vots, sent en percentatge un 22,7% al conjunt dels sis barris. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant al PSC en més de 900 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (20,9%).   Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a quatre dels barris. El Poblenou amb un 27,8%, 4.712 vots ha esdevingut el barri més votat de la ciutat; al Parc i la Llacuna hem obtingut 1.754 dels sufragis; Diagonal Mar i el Front Marítim amb 1.491 vots; i en darrer lloc la Vila Olímpica amb 1.029 vots.   Esquerra Republicana també ha estat segona força a Provençals del Poblenou amb 2.381 vots (on el PSC ha estat primera força per 133 vots). Finalment els resultats al Besòs i Maresme amb 1.389 vots.   Clot-Verneda Pel que fa als resultats obtinguts a Clot-Verneda, el total de vots obtinguts per ERC van ser 13.960, que en percentatge suposa un 21,4% del total de vots vàlids. Aquest resultat situa a ERC en segona posició, darrera del PSC que va obtenir un total de 14.659 vots, 22,4%, és a dir, 699 vots més. Si ens fixem en els resultats per barris, a Camp de l'Arpa del Clot és on més vots a obtingut la formació republicana amb un total de 5.277 vots, seguit del Clot on el total de sufragis va ser de 3.384 vots, per sobre del PSC en 362 vots. A Sant Martí de Provençals, segona força amb 2.970 vots. Quant al barri de la Verneda i la Pau el total de vots va ser de 2.

Sopar de Nadal de Sant Martí

El dilluns 16 de desembre a les 21:30h en acabar el 27è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, organitzarem conjuntament, la comarcal de Sant Martí, Clot-Verneda, Poblenou-Besòs i el Jovent Republicà de Sant Martí, un piscolabis obert a tota la militància, amics i simpatitzants d’ERC Sant Martí. Donada la proximitat de les dates nadalenques, aprofitarem per celebrar-ho tots junts. També aprofitarem l’ocasió per agrair la feina de totes i tots els voluntaris, apoderats, etc. Amb l’esforç de tots i totes, hem aconseguit, per primer cop, ser primera força política al districte de Sant Martí. En nom de totes les persones que formem part d’ERC Sant Martí, Gràcies per fer-ho possible.   Reserves sopar del Nadal: https://forms.gle/NHxc6SZRPcvff4k59   Adreça: Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, carrer Andrade, 176 A Local 3.   Preu: 5€ (jovent, aturats, 4€).  

Visitem el centre d’Art Santa Mònica

El dissabte 14 de desembre a les 12 hores, organitzem una visita guiada al centre d’Art Santa Mònica, per visitar dues exposicions, Lluís Llach “Com un arbre nu” i Vicenç Altaió “els ulls fèrtils”.   Cal fer prèviament la inscripció a l’enllaç: https://forms.gle/xAZUGcSpf2Vcx8kW9   Informació de les exposicions:   Lluís Llach, “Com un arbre nu”, és un viatge multi sensorial a través de les cançons de Lluís Llach. Una mirada artística i personal pels territoris per on ha transitat la seva obra.  Dividida en diferents àmbits, l'exposició no pretén ser un recorregut cronològic a través dels discos i concerts del cantant sinó que ens proposa una experiència íntima a través dels paisatges simbòlics que han conformat l'imaginari del cantant empordanès; ens convida a un joc de descoberta que dona forma física a les seves paraules i a la seva música. Vicenç Altaió, “els ulls fèrtils”, al llarg de la seva prolífica trajectòria, Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana. Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l’agermanament de la poesia i les arts visuals. El nostre propòsit és donar compte dels llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.  

ERC demanarà el pagament fraccionat de la T-Jove

Els republicans han presentat una proposició a la pròxima comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat per anar un pas més enllà en la proposta tarifària que ha anunciat el govern municipal   El Grup Municipal d'Esquerra vol que el govern municipal inclogui en les millores tarifàries al transport públic presentades aquest matí dues propostes dirigides a millorar la mobilitat dels joves a la ciutat. Per això, el dimecres en comissió demanarà que l’Ajuntament de Barcelona treballi amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) la possibilitat de garantir el pagament mensual fraccionat de la T-Jove, així com també l’emissió de duplicats d’aquests títols en cas de pèrdua o trencament.  Es tracta d’una demanda històrica del moviment associatiu juvenil, inclosa dins de les 249 propostes per Barcelona del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) que Esquerra vol afegir a les modificacions tarifàries: “Creiem que és necessari que el consistori faci el possible per facilitar el pagament d'aquest títol de transport, un títol que tot i rebaixar-se 20€ amb les noves tarifes, suposa un veritable esforç econòmic per un sector de la població que pateix una situació de precarietat econòmica”, ha apuntat el regidor de mobilitat Max Zañartu. El pagament fraccionat de la T-Jove es podria fer a través de l'aplicació de TMB per a mòbils i tauletes, que ja permet adquirir els bitllets de transport per metro i bus online.