Sant Martí

Totes les notícies

Barcelona denunciarà institucionalment una eventual condemna al judici i exigirà “la llibertat dels presos polítics”

La proposta ERC vincula la institució a realitzar una declaració institucional que també reivindiqui la necessitat d’un referèndum d’autodeterminació L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui realitzar una declaració institucional en què denunciaria i es posicionaria en contra d’una eventual sentència condemnatòria al judici del Tribunal Suprem contra líders polítics i socials catalans. El text, segons desenvolupa la proposició aprovada, haurà de definir la causa judicial com una “persecució política”, reconèixer els avui acusats com a “presos i preses polítiques” i exigir-ne el seu “alliberament immediat”, així com “el lliure retorn dels exiliats i exiliades”. “Hem de fer que el consistori es lligui a les demandes de la gent, perquè totes les enquestes evidencien que més de 7 de cada 10 ciutadans considera injust l'empresonament d'aquests polítics”, ha explicat la regidora Elisenda Alamany, encarregada de defensar la proposició. “Estar a l’altura i ser responsables vol dir agar la iniciativa”, ha continuat la regidora, declarant que l’Ajuntament “no pot esperar a debatre i decidir quina resposta tindrà un cop surti la sentència”. El text aprovat també indica que la declaració institucional hauria d’incloure “el compromís amb el dret a l’autodeterminació i, per tant, “la defensa de la celebració d’un referèndum” a Catalunya. Dos punts més que la declaració institucional haurà d’incloure, en cas de produir-se una condemna al judici, seran la denúncia “de la regressió de drets i llibertats”, tant a Catalunya com a l’Estat, la crítica a la “judicialització de la política catalana” i a expressar el compromís de l’Ajuntament i a treballar amb la resta d’institucions i societat civil “per aconseguir la llibertat dels presos polítics i fer una crida a la mobilització ciutadana a favor dels drets i les llibertats”. “Si malauradament es condemnen als polítics jutjats, serem davant d’una de les majors injustícies que s’hauran produït a Europa”, ha continuat Alamany, apuntant que per aquest motiu “la força que va guanyar les eleccions demani una resposta institucional d’aquest Ajuntament, que és de les més importants del país”.

ERC demanarà que l’Ajuntament denunciï una sentència condemnatòria al judici del Procés i exigeixi l’alliberament dels presos polítics

“No volem esperar que l’Ajuntament tingui un posicionament sobre la sentència, sinó que el volem liderar”. Amb aquestes paraules ha explicat la portaveu adjunta del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, la iniciativa que demà el seu grup portarà a la comissió de presidència del consistori. La proposició vol que l’Ajuntament com a institució “denunciï clarament la regressió dels drets i les llibertats a Catalunya però també a l’Estat”, demani “l’alliberament dels presos polítics”, la fi “de la repressió” i que el consistori “tingui un compromís clar amb l’autodeterminació i la celebració d’un referèndum”, segons ha afirmat Alamany.  La proposició arriba dies després de la presentació del Govern d’impuls, una iniciativa que ERC va posar en marxa “assumint la responsabilitat com a primera força de la ciutat”, segons la regidora. “Creiem que tenim la responsabilitat, com a guanyadors de les eleccions, de plantejar una resposta clara i nítida a favor dels drets i les llibertats, que és la que segur tindrà la ciutadania”, ha insistit. “Barcelona sortirà al carrer i es mobilitzarà massivament”, ha avisat Alamany, que ha advertit que no s’entendria que l’Ajuntament visqués “desconnectat” d’aquesta realitat, i ha confiat que la seva proposició rebi el màxim suport possible de la resta de grups, inclosos els del govern.  Impuls en matèria de cultura, comerç de proximitat i xoc climàtic En la resta de comissions que se celebraran durant aquesta setmana, ERC presentarà múltiples iniciatives en diversos àmbits. El portaveu Jordi Coronas ha detallat que, a la comissió de drets socials, cultura i esports, la regidora Gemma Sendra proposarà que Barcelona esdevingui “una reflexió en les bones pràctiques en la contractació artística”, el que implica que les contractacions que depenguin del consistori, de les entitats amb les que col·labora i les subvencions que atorga estiguin regides per les recomanacions laborals, de drets d’autor i de contractació que marca el CoNCA.

Ernest Maragall: "Prenem la iniciativa i presentem el Govern d'impuls per servir l’interès general i perseguir la transformació real de la ciutat, no per complir amb un rol d'oposició crítica"

El líder republicà creu que el govern actual només ha demostrat improvització i es mostra convençut que "la ciutat no pot esperar més a tenir un bon govern i un bon pressupost" per això es compromet a treballar per la ciutat amb rigor i arrossegar majories alternatives.  Els 10 regidors i regidores del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, acompanyats dels 46 consellers de districte, han presentat avui el 'Govern d'impuls' per marcar la pauta i fer un dibuix de futur de l'estratègia global de la ciutat, tal i com ha detallat Ernest Maragall: "Li diem Govern d’impuls a consciència, perquè volem reprendre el concepte tradicional de govern a l’ombra. No serem un soci preferent però tampoc ens dedicarem a posar pals a les rodes. Condicionarem positivament i buscarem el millor per la ciutat, volem servir l’interès general i no només complir amb un rol predeterminat d’oposició critica". Maragall creu que el govern actual està encallat en la improvització i no acaba de trobar el to i ni la decisió: "la ciutat no pot esperar a tenir un bon govern i un bon pressupost que inclogui estratègia de seguretat, per exemple. De moment no veiem un govern de futur, per això prenem la iniciativa". El Grup Municipal d'ERC ja va iniciar el camí amb la proposta de dos plens extraordinaris sobre habitatge i la investigació del 17A abans de l'estiu i la setmana vinent encetarà les comissions del nou mandat amb una bateria d'iniciatives per millorar la ciutat: "Tenim tota la capacitat i voluntat de posar sobre la taula aquesta estratègia de futur i treballarem amb un determinat estil individual i col·lectiu, des del rigor i la solvència dels regidors i regidores que tenen un coneixement profund de Barcelona", ha afirmat Maragall que també ha volgut destacar el seu compromís amb la transformació social i política de la ciutat. Deu regidors dividits en àrees temàtiques per impulsar la ciutat i fiscalitzar el govern Els deu regidors d’ERC estaran distribuïts en àrees temàtiques i sectorials, per tal d’esdevenir la referència en cadascun dels àmbits que afecten a la governació de la ciutat.

Jordi Coronas: "L'esquerra ha de saber fer front als problemes de seguretat perquè la dreta no ocupi el discurs i fomenti actituds xenòfobes"

Els portaveus d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona consideren que el govern municipal el formen dues forces “que viuen d’esquenes l’una de l’altra” i que no aporta solucions pel problema de seguretat sinó que es limita “a culpar tothom”   Aquest dimarts, la regidora i portaveu del Grup Municipal d'Esquerra, Elisenda Alamany, ha titllat de "desafortunades" les darreres declaracions de l'alcaldessa Ada Colau on culpava la resta d'institucions de la situació que viu la ciutat: "En el mandat anterior el govern va tenir dues febleses. No va passar de les bones intencions a les solucions i es va aïllar de les institucions i del país. Aquesta dinàmica ha continuat i la ciutadania ho percep”. Per Alamany, aquest és un govern “sense solucions que culpa a tothom”. Un govern amb dues forces “que viuen d'esquenes l'una de l’altra", ha criticat la regidora, convençuda que aquest nou curs Esquerra l’encararà amb l'actitud propositiva que han tingut durant l'estiu.  "Aquest govern que es va anunciar com més fort, però ni se’n surt ni es deixa ajudar", ha afegit el portaveu del grup, Jordi Coronas, que també ha explicat que es va reunir amb el Tinent d’Alcalde Albert Batlle per fer-li saber que els republicans estan disposats a aportar i proposar solucions reals. Coronas també ha demanat que el govern “no posi ERC al mateix sac que a d’altres formacions”, doncs fa temps que adverteix del que està passant: "Aquest govern no accepta propostes. Es nota en el dia a dia de l’acció de govern. Nosaltres no hem parat com a Grup mentre l’alcaldessa ha estat desapareguda limitant-se a fer un vídeo de 8 minuts per tirar pilotes fora. Tenim un govern feble i aïllat", ha reiterat Coronas.   El portaveu dels republicans també ha explicat que el govern municipal està dificultant la feina de la resta de grups: "Deien que Esquerra seria un soci prioritari, però no és així. No volen que fem bé la nostra feina com a primera força del consistori.

Plenari de constitució del districte de Sant Martí

El dijous 25 de juliol a la sala d’actes de la seu del Districte, a la plaça Valentí Almirall, va tenir lloc la sessió plenària de constitució del Consell Municipal del Districte de Sant Martí. La sala es va omplir completament de públic que volia  presenciar la sessió. Entre el públic assistent s’hi van trobar des de persones representants de les entitats més rellevants del Districte fins a antics regidors i membres del Consell de Districte d’anteriors mandats.   Després de la benvinguda del regidor David Escudé, els 21 nous consellers i conselleres van prometre els seus càrrecs, cosa que va tenir lloc amb molt diverses fórmules de prometença.   La regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, va ser escollida nova presidenta del Consell de Districte de Sant Martí, amb 16 vots favorables i cinc vots en blanc dels consellers d’ERC (van votar a favor BComú, el PSC, JxC, Ciutadans i Barcelona pel Canvi).   Seguidament els portaveus dels diferents grups municipals van intervenir per presentar la voluntat inicial dels grups. La portaveu d’ERC  Lourdes Arrando, en primer lloc, va donar les gràcies a les 24.783 persones que van dipositar la seva confiança en el partit. Reconeixent alhora la feina realitzada per tots els companys i companyes a diari a peu de carrer.   Va recordar que ERC va guanyar les eleccions amb un resultat històric. Malgrat això, va fer esment que estarem a l’oposició perquè així ho van voler Comuns, PSC i Valls. L’oposició del partit serà constructiva però crítica, fiscalitzant tot allò que es consideri que no vagi bé pels nostres barris, a partir del diàleg, el respecte i la col·laboració.   Cal dir que en aquest mandat Esquerra comptarà amb cinc consellers i consellers a disposició dels veïns i les veïnes de Sant Martí amb la promesa de treballar amb honestedat, transparència rigor i proximitat (Lourdes Arando, Joan Carles Canela, Oriol Puig, Núria Mateo i Jordi Rallo).   Va acomiadar les seves paraules amb la benvinguda als 21 consellers i conselleres que  avui s’estrenen.

Elegits els nous consellers i conselleres de districte d’ERC Sant Martí

Esquerra Republicana ha nomenat els seus consellers i conselleres de districte de cara als propers quatre anys de legislatura a Sant Martí . Els càrrecs van ser designats per votació dels militants d’ERC Sant Martí al 26è Congrés de Districte de la formació, celebrat el passat 29 de juny al Centre Cívic Can Felipa.   Al llarg del Congrés, els presidents d’ ERC Sant Martí, Poblenou-Besòs i Clot-Verneda van fer balanç del darrer mandat i es van votar els cinc consellers i conselleres que representaran al Consell de Districte els 24.783 veïns i veïnes de Sant Martí que van votar ERC a les darreres eleccions municipals. Abans de sotmetre’s a les votacions, els candidats i candidates van tenir l’oportunitat d’adreçar un discurs al públic.   Com a consellera portaveu, va ser elegida Lourdes Arrando i per tant, continuarà exercint el càrrec com la darrera legislatura. Per a la resta de la llista, les altres quatre persones escollides com a consellers de districte van ser Joan Carles Canela, Jordi Rallo, Oriol Puig i Núria Mateo.   El Congrés va comptar amb la presència del diputat José Rodríguez i la regidora Trini Capdevila, que ha estat la regidora adscrita a Sant Martí del grup municipal d’ERC al llarg d’aquests quatre anys. Al final del Congrés, va rebre un homenatge en agraïment a la seva feina i dedicació al districte . Tal i com ja va anunciar ella mateixa abans de les eleccions, Trini Capdevila es retira de la política de primera línia, tot i que es planteja tornar a l’activisme veïnal o lluitar des de les entitats i societat civil.   D’aquesta manera, queden definits els consellers de districte d’ERC Sant Martí per a la propera legislatura. En base als resultats electorals del 26M, la composició completa del Consell de Districte a partir d’ara estarà configurada per 6 consellers de districte de BeC, 5 d’ ERC, 5 del PSC, 3 de Cs i 2 de JxCat, d’un total de 21.   Un cop presa aquesta forma, el Consell de Districte retornarà al seu ritme habitual post-eleccions a partir del primer Consell Plenari , que se celebrarà previsiblement a finals de juliol .

Prou homofòbia als nostres barris

La Federació de districte d'ERC Sant Martí, vol manifestar la més profunda repulsa a les agressions homòfobes i lesbòfobes que han tingut lloc aquests dies a la ciutat de Barcelona. Especialment volem condemnar enèrgicament l'agressió que va tenir lloc ahir al barri de la Verneda. Diem especialment no solament pel fet que s'hagi produït a un dels nostres barris sinó perquè aquest cop les persones agredides i insultades han estat les i els membres d'una família lgtbi. Cap excusa, tampoc l'embriaguesa, pot justificar aquests atacs. És urgent que tots els entorns socials, entitats i també les administracions prenguin consciència del greu problema a què ens enfrontem. Mentre el blanquejament d'aquestes actituds per part de partits ultradretans i populistes pugui trobar tebior en la resposta social, política o judicial, els drets humans, la democràcia i la llibertat no es respectaran a casa nostra. ERC Sant Martí vol fer costat i mostrar tot el nostre suport a la família agredida i ens posem a la seva disposició per tot allò amb què els puguem ajudar. Cap complicitat amb els agressors, cap suport al seu ideari excloent i cap agressió sense resposta.   Denuncia els fets LGBTIfòbics, trobaràs més informació a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya: http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/lgbti/denuncies-fets-homofobs/  

ERC puja fins la 2a posició a Sant Martí

Esquerra Republicana ha aconseguit el suport de 24.783 veïnes i veïns del districte de Sant Martí a les darreres eleccions municipals del 26M. Es tracta d’un resultat històric al districte que no s’havia donat mai en uns comicis municipals a Barcelona des que la ciutat va tornar a convocar-ne el 1979.   ERC ha recollit un 22,4% dels vots al districte, passant a col·locar-se de tercera a segona força i gairebé empatant amb Barcelona en Comú (22,8%). Això significa que la candidatura republicana ha aconseguit més del doble de suports al districte que en els anteriors comicis el 2015. En aquella ocasió, 11.974 persones van escollir la papereta d’ERC. A més, el groc s’ha imposat a tres barris de Sant Martí: el Camp de l’Arpa del Clot, el Poblenou i la Vila Olímpica del Poblenou.   Tots i cadascun d’aquests vots han estat decisius i han contribuït a la victòria republicana a la ciutat, que no hagués estat possible sense aquests gairebé 25.000 vots des de Sant Martí. Si, en les eleccions municipals de fa 88 anys, el triomf d’Esquerra Republicana a Barcelona i les principals ciutats del país va propiciar la coneguda declaració de la República Catalana dins d’una federació de Repúbliques ibèriques per part del president Lluís Companys des del Balcó de la Generalitat, enguany, el vot de les barcelonines i barcelonins ha fet guanyadora de nou la històrica formació, fet que no passava des de l’esmentada República.   Finalment, l’alcaldessa Ada Colau ha estat investida amb els vots del PSOE i C’s. Buscarà formar govern sense la força guanyadora dels comicis, previsiblement en coalició amb el PSC. Tot i així, la primera força a nivell de Barcelona va ser la coalició ERC-Nova. El tàndem format per l’exconseller Ernest Maragall i l’exdiputada Elisenda Alamany va obtenir 10 regidores i regidors i 160.990 vots, 4.833 més que BComú. ERC també ha guanyat les municipals a Catalunya, amb un 23,5% dels vots (seguida pel PSC amb un 21,9%), 3.

26è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí

Benvolgut, benvolguda, Ens plau convocar-te al 26è Congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí,  que celebrarem el proper dissabte 29 de juny de 2019, a les 11:00 hores a la sala d’actes de Can Felipa carrer Pallars, 277. L’ordre del dia del Congrés serà: Elecció de la Mesa. Aprovació de l’ordre del dia. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta del 25è Congrés Regional de Sant Martí. Informe de les presidències de les Seccions Locals i del portaveu del Jovent Republicà. Informe de la Presidència de Sant Marti. Elecció de la comissió electoral. Presentació de les i els candidats a consellers de districte de Sant Martí. Elecció de les i els candidats a consellers de districte de Sant Martí. Cloenda.   Us recordem que per poder participar amb dret a vot al 26è congrés de la Federació de Districte d’Esquerra Sant Martí, cal que els i les militants gaudeixin d’una antiguitat mínima de tres mesos abans del congrés, així com estar al corrent de pagament una setmana abans de la data de celebració, en aquest cas el 22 de juny de 2019 i així ha de constar a la llista que la Secretaria Nacional d’Organització posi a disposició de la comissió organitzadora de la jornada. Així mateix per inscriure’s al congrés i exercir el dret a vot, totes les persones interessades hauran de presentar el corresponent carnet d’Esquerra o DNI. Els simpatitzants i amics d’ERC Sant Martí, podran participar amb veu però sense vot, així com els i les militants que no compleixin les condicions descrites anteriorment.   Procediment per la presentació de candidatures a l’elecció de conseller/a de districte de Sant Martí: Les persones que vulguin optar a ser candidates hauran de presentar una carta manifestant la seva voluntat a ser Conseller o Consellera de Districte, el certificat de compliment de la Carta Financera i, a instàncies de l’Executiva Regional de Barcelona, la signatura d’un document de compromís amb les tasques i responsabilitats derivades del càrrec de Conseller o Consellera de Districte.