Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies

Resum ple desembre 2017

Sant Adrià aprova una moció d’ERC per la creació d’una Oficina Local de Turisme

En el ple del mes de desembre es va aprovar amb el vot favorable de PSC, SAeC, ICV i MES, la moció presentada per Esquerra Republicana per la creació d’una Oficina Local de Turisme a Sant Adrià.   Desembre ha deixat un ple tranquil i no gaire llarg, on només es va presentar una moció, a proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya, que acorda la creació d’una Oficina Local de Turisme per la ciutat. La proposta ha tingut el vistiplau de 14 dels 21 regidors del consistori en el seu conjunt i una votació separada en el punt 3 que reclama planificar l’oferta cultural per fer-ne itineraris.   La regidora no adscrita Fina Navarrete, el Partit Popular i CiU van abstenir-se; tot i que el convergent Xavier Soley va votar a favor el punt tercer. Ciutadans va votar-hi en contra.   El text neix de la necessitat de regular el turisme a la ciutat, on actualment no hi ha cap reglamentació que el reguli. La proximitat amb la ciutat de Barcelona ha fet que comencin a aparèixer pisos turístics a Sant Adrià sota el paraigua de la marca Barcelona. Pels republicans això suposa un repte que cal entomar. Segons el portaveu Rubèn Arenas, “Necessitem posar en valor la qualitat i sostenibilitat del servei que volem oferir, evitant dinàmiques de depredació i explotació” però alhora reclamen “aprofitar la nostra riquesa cultural i natural com a base per generar turisme de qualitat”.   “La moratòria hotelera de la capital catalana ha suposat un increment de la pressió turística a Sant Adrià”, denuncia Antoni Vélez, “però també pot suposar una oportunitat per crear nous llocs de treball i dinamitzar l’economia local”.   Per tot això Esquerra ha impulsat amb aquesta moció la creació d’una Oficina Local de Turisme que contribueixi a ordenar i planificar el tipus de turisme que voldrà Sant Adrià. A la vegada s’aprova establir eines d’anàlisi  sobre la tendència de pisos turístics a la ciutat per plantejar un planejament específic que ho reguli.

Gabriel Rufián a Sant Adrià

Gabriel Rufián carrega contra els falsos demòcrates en un acte multitudinari a Sant Adrià

El diputat al congrés d’Espanya Gabriel Rufián ha visitat aquest dissabte Sant Adrià en un acte que ha acollit vora 300 persones. L’acte s’ha fet a peu dret després que l’ajuntament no hagi tramitat el permís ni facilitat les cadires sol·licitades. Pujat a una de les pilones d’acer de davant de l’ajuntament Gabriel Rufián ha recordat que “aquells que estan contra el referèndum amb el puny en alt, o els sobra el puny, o els falta ideologia”. En la seva intervenció ha recordat els més de 120.000 desapareguts en les cunetes, i ha cridat als ciutadans a anar a votar en honor seu: “Ja no es tracta d’independència sí o independència no, es tracta de democràcia”. El diputat al congreso ha recordat el passat humil de Sant Adrià, i les gents que van venir de fora de Catalunya per “construir barris on només hi havia fang”. Ha recordat que la això ho fem per construir escoles i serveis per al poble. “No permeteu que us diguin que guanyar un país front una urna és impossible. Perquè falten el respecte als vostres avis i als vostres pares”. Els regidors Antoni Vélez i Rubèn Arenas, han recordat durant l’obertura i tancament de l’acte la falta de col·laboració de l’ajuntament en el desenvolupament de la campanya de l’1 d’octubre, i han recordat que “malgrat li pesi a l’ajuntament, a Sant Adrià l’ú d’octubre votarem. Hi haurà col·legis i meses”. L’acte ha concentrat més de 250 persones, i s’ha celebrat sobre les pilones de ciment, després que l’ajuntament no hagi contestat la petició de permís presentada per ERC i no hagi facilitat el material que s’hi sol·licitava. Al final de l’acte, un cop Rufián havia marxat, dos agents de la policia local han mirat des de la porta de l’ajuntament, juntament amb regidors del PSC i Ciutadans, però no han intervingut, com sí havien fet al matí durant un acte de la CUP, en que han requisat material i obligat a desmuntar.  

Cartell d'activitats de la festa major

Dinar de festa major amb Eduardo Reyes i Fabian Mohedano a la barraca de les JERC – ERC Sant Adrià

Les joventuts d’Esquerra Republicana de Sant Adrià han presentat el seu propi cartell d’activitats per la festa major. Entre les activitats destaca una xerrada del cònsol de Veneçuela, un dinar amb els diputats Eduardo Reyes i Fabian Mohedano i el ja tradicional pregó alternatiu.   Els integrants més joves d’Esquerra Republicana al municipi han presentat un cartell d’activitats alternatiu a l’oficial de l’ajuntament amb activitats pròpies per amenitzar la festa major d’enguany. Els republicans proposen una activitat per cada a la seva barraca a la rambleta.   Sota el hashtag #viscabarralunya i l’eslògan “Festa sí, lluita també” s’ha programat un seguit d’activitats que s’iniciaran amb el pregó alternatiu el dijous 7 a les 20 hores i rom cremat per 1€. El divendres 8 ens proposa una aproximació al conflicte de Veneçuela amb una xerrada del cònsol d’aquest país a les 19 hores. El dissabte 9 es farà una xocolatada infantil a les sis de la tarda. Finalment diumenge 10 s’ha programat un dinar amb els diputats Eduardo Reyes i Fabian Mohedano.   El dinar de carn a la brasa, es farà juntament amb la Secció Local d’Esquerra Republicana i està obert a tots els ciutadans que vulguin per només 2€. Els militants i amics d’ERC tindran a la seva disposició tiquets gratuïts. Els tiquets poden reservar-se al web www.nousantadria.cat, al correu santadria@esquerra.cat o mitjançant el WhatsApp d’Esquerra, el 673 00 73 82.   La barraca #viscabarralunya estarà oberta de dijous a diumenge des del migdia fins a la matinada.

Registre entrat a l’ajuntament

ERC Sant Adrià força un ple extraordinari per reprovar l'equip govern pel caos judicial a la ciutat

El grup d’Esquerra Republicana ha registrat aquest matí la petició per forçar un ple extraordinari. La petició ha estat signada per la majoria dels regidors de l’oposició. A partir d’ara l’alcalde té 15 dies per convocar el ple o aquest quedarà convocat de manera automàtica.     El regidors d’Esquerra Republicana a Sant Adrià, Rubèn Arenas i Antoni Vélez, han formalitzat aquest matí el registre de la petició d’un ple extraordinari per tractar les investigacions a membres de govern i quin són els projectes de l’equip de govern per als propers dos anys.   Aquest ple es el resultat de la manca de transparència per part del govern municipal. Els republicans creuen que no és suficient donar explicacions ambigües en reunions a porta tancada. El compromís amb la transparència és donar compte a la ciutadania en tot moment, i per això, els republicans creuen que el lloc on cal donar aquestes explicacions és el ple, on resideix la sobirania municipal.   Durant el ple sol·licitat per l'oposició es pretén esclarir l'efecte que els fets dels darrers mesos està causant en l'acció de l'ajuntament, conèixer de primera mà la situació actual del municipi i reprovar la tasca dels dos regidors del PSC que estan sent investigats actualment pel poder judicial, un dels quals és el propi alcalde.   La petició ha estat signada la majoria dels regidors de l’oposició. Un cop formalitzat el registre, s’obre un període de 15 dies en els quals l’alcalde pot convocar el ple extraordinari o si no ho fa, aquest quedarà convocat automàticament per al desè dia hàbil següent.   L’ordre del dia registrat és el que segueix:   Informe de la situació processal de l’alcalde, de Ricardo Silvestre, així com la responsabilitat subsidiària que pugui recaure en l’Ajuntament.   Informe de les ocupacions massives ocorregudes a la Mina així com la situació processal del regidor Juan Carlos Ramos i el gerent del Consorci, Juan Luis Rosique.

Rubèn Arenas i Antoni Vélez en el moment de presentar la instància

Esquerra Republicana de Sant Adrià torna a demanar a l'alcalde la convocatòria d'un ple extraordinari

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Sant Adrià de Besòs ha registrat aquest matí una instància en la qual demanen a l’alcalde que convoqui un ple extraordinari. La instància ha estat presentada després que l’alcalde no hagi donat cap resposta a la petició que en aquest sentit Esquerra va realitzar en el passat ple del 26 de juny. En el seu escrit els republicans remarquen el fet que el passat dilluns el regidor Juan Carlos Ramos va declarar davant del jutge i aquest no ha modificat la situació processal del regidor investigat. Davant la “rumorologia i el safareig” a la ciutat per “manca de transparència i d’informació”, els  republicans han registrat la petició “atès el compromís d’ERC amb la transparència, bon govern i l’empoderament de la ciutadania en allò públic”. Els republicans deixen ben clara la presumpció d’innocència dels regidors investigats, i no volen en cap cas establir-ne un judici paral·lel. L’objectiu del ple extraodinari és donar l’oportunitat a l’equip de govern que expliqui de forma clara els efectes polítics de les investigacions, i les afectacions que puguin tenir en el dia a dia de la gestió de la ciutat, així com, el projecte de ciutat que plantegen fins a les properes eleccions.

Esquerra Sant Adrià demana la convocatòria d’un ple extraordinari i la dimissió o cessament del regidor imputat

Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià demana que el regidor d’esports, Juan Carlos Ramos, expliqui de manera pública davant la ciutadania perquè encara no ha dimitit després de les recents investigacions de la justícia.     La detenció el passat dilluns del regidor i 3r tinent d'alcalde, Juan Carlos Ramos per un suposat cas de desviament de fons públics, posen sota sospita la capacitat de l'actual equip de govern per gestionar l'Ajuntament, per la qual cosa des d'Esquerra Republicana a Sant Adrià de Besòs els demanem la convocatòria immediata d'un Ple extraordinari. "Des d'ERC demanem parets de vidre i per això volem que l'alcalde doni explicacions més enllà de les comissions i de manera pública, i el ple de l'Ajuntament és el millor lloc per fer-ho", ha asseverat el portaveu del grup municipal Rubèn Arenas.     La situació que es va produir a principi d’aquesta setmana se suma a la situació anòmala produïda per tenir a l'alcalde investigat per delictes de prevaricació pel cas de les carpes de les piscines de Marina-Besòs.     En aquest sentit, els casos oberts que afecten l'alcalde, el tercer tinent d'alcalde, però també un alt càrrec de l'empresa pública EUSAB, així com el secretari de l'ajuntament, altres tècnics de l'ajuntament i l'exalcalde  Sito Canga fa que s'hagin obert un munt d'interrogants i cal que l'equip de govern doni explicacions davant del Ple i de la ciutadania.     Cal posar en relleu que aquesta investigació no es fa sobre les institucions que componen el Consorci del barri de la Mina, sinó sobre les persones que presumptament tenien relació amb els detinguts en l'operació.     La Generalitat ens ha assegurat que tots els contractes a partir de l'entrada del nou executiu, al febrer, s'han fet pulcrament i complint escrupolosament amb tots els requisits legals necessaris per ser adjudicats.   Reobertura de la comissió d’investigació Paral·lelament, en el ple de juny previst per al proper dilluns 26, Esquerra Republicana demanarà la reobertura de la comissió d’investigació especial referent al procediment de les piscines Marina-Besòs.

Bernat Picornell visita el Camp de la Bota

ERC Sant Adrià demana 2 milions d’euros per al Camp de la Bota en una esmena als pressupostos de l’Estat

El senador Bernat Picornell ha visitat Sant Adrià per conèixer l’espai. Amb aquesta esmena els republicans pretenen que es recuperi la memòria i es dignifiqui l’espai on durant el franquisme es van afusellar més de 1.700 persones. El grup municipal d’Esquerra Republicana a Sant Adrià ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’estat, a través del grup d’Esquerra a les corts, en què reclama una inversió de dos milions d’euros per a la dignificació del Camp de la Bota.    El passat divendres el senador Bernat Picornell va visitar la zona del Camp de la Bota per conèixer de primera mà l’estat lamentable de conservació de l’espai on des del 1937 i fins al 1952 van ser assassinades pel franquisme més de 1.700 persones. En la seva visita el senador ha dedicat uns minuts a visitar l’arxiu històric del Camp de la Bota i la Mina, per conèixer la realitat del barri i com va desenvolupar-se la repressió franquista.   Aquesta esmena està dins de les accions que els republicans estan duent a terme en el darrer any, amb l’objectiu de centrar l’atenció de la ciutadania en aquest espai. El portaveu municipal Rubèn Arenas, va comentar al respecte que “aquesta esmena no és una flor en un desert, és part d’una feina silenciosa de formiguetes que estem duent a terme el republicans per tal d’aconseguir que aquest espai no passi a l’oblit. Si bé la moció que vam presentar al ple i es va aprovar fou el punt fort, no volem que aquesta quedi en l’oblit, continuarem batallant fins que aquest espai sigui un digne testimoni del que va passar”.   Un cop davant la placa del Memorial Democràtic que recorda els fets, els dos regidors d’ERC a Sant Adrià i el senador han reclamat la recuperació de l’espai com a via per rescabalar la memòria de les víctimes. “No es tracta només de recuperar un espai totalment abandonat, que també, sinó que volem que amb l’espai és faci un esforç de rememoració i explicació de les execucions, per tal que els ciutadans de Sant Adrià tinguin consciència que es troben davant d’un espai de primer nivell en la pàgina més fosca de la nostra història recent” ha dit el regidor republicà Antoni Vélez.

El Vicepresident de la Generalitat amb els dos regidors d'ERC Sant Adrià Rubèn Arenas i Antoni Vélez

Oriol Junqueras visita l'ajuntament de Sant Adrià de Besòs per conèixer els principals reptes de la ciutat

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha visitat aquest matí Sant Adrià de Besòs i s'ha reunit amb l'equip de govern per constatar de primera mà els principals problemes de la ciutat que en els darrers mesos li han fet arribar els regidors republicans del consistori. Al Vicepresident de la Generalitat també l'han acompanyat el Secretari d'Economia, Pere Aragonès, i el Secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, per tal d'abordar les principals problemàtiques de la ciutat en aquests dos àmbits, així com copsar de primera ma les impressions i les necessitats de l'equip de govern municipal. En la reunió, que ha durat prop d'una hora, s'ha parlat dels reptes adrianencs en sanitat, ensenyament, així com els serveis socials o el front marítim. A la sortida de la reunió Oriol Junqueras ha destacat el compromís del govern per treballar al servei de Sant Adrià i dels seus habitants. Rubèn Arenas, regidor portaveu del Grup municipal d'Esquerra a Sant Adrià, s'ha mostrat satisfet amb la visita i ha declarat que “és la continuació del treball que com a interlocutors de la Generalitat al territori realitzem habitualment”. Per la seva part, Antoni Vélez, regidor d'ERC Sant Adrià, ha remarcat que “el projecte de les tres xemeneies és quelcom que va més enllà de la nostra ciutat. Es tracta d'un gran projecte metropolità que hem d'entomar en els propers anys, i la Generalitat ha de tenir i tindrà un paper en el seu futur”. Tot seguit el conseller d'Economia i Hisenda ha visitat l'antiga central tèrmica del Besòs. L'espai, del que només resten les tres xemeneies i la sala de turbines, ha esdevingut el major terreny urbanitzable a primera línia de mar de la costa central catalana. Els ciutadans de Sant Adrià van expressar en una consulta popular la seva voluntat de mantenir les xemeneies, i ara s'està cercant un projecte que dinamitzi la zona i mantingui la voluntat popular.

ERC Sant Adrià proposa, conjuntament amb MES, la creació d’un pre-consell de barri per a Sant Adrià Nord

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià, juntament amb Moviment d’Esquerres, han aconseguit aquest mes l’aprovació d’una moció en què demanaven la creació d’un pre-consell de barri per a Sant Adrià Nord, així com l’impuls i dinamització dels consell de barri existents. El ple de l’ajuntament del passat mes de març ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, tret de les abstencions de PP i C’s, la creació d’un pre-consell de barri per a Sant Adrià Nord. El pre-consell de barri, que s’haurà de constituir en un període no superior a sis mesos, és el primer pas per a la creació d’un consell de barri per al marge dret del riu, entre el pont de l’autopista i el límit nord, a tocar de Santa Coloma i Badalona. La moció, que inclou un total de nou acords, busca també potenciar i revifar els consells de barri existents a Sant Joan i el Besòs. Entre els acords, es demana una major publicitat de la tasca dels consells de barri i una major informació sobre el seu funcionament i les tasques desenvolupades a les comissions permanents. Per al regidor i portaveu d’ERC – Avancem, Rubèn Arenas, “el consell de barri és una eina important per afavorir la participació de la ciutadania en els afers que l’afecten més de prop”. Segons els republicans, “necessitem un ajuntament amb parets de vidre i que puguem decidir entre tots, per això hem volgut crear aquest consell de barri”.