Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


Moment del registre de la petició de ple extraordinari

Esquerra Republicana de Sant Adrià, SAeC i MES expressen el seu ferm rebuig a la sentència dictada pel Tribunal Suprem als presos polítics

Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs, Sant Adrià en Comú i Moviment d’Esquerres expressen la seva indignació per la sentència dictada pel Tribunal Suprem en què han condemnat els membres del Govern de la Generalitat durant l’1 d’octubre i els líders de les principals entitats sobiranistes. El tres grups municipals anuncien que presentarán una moció de rebuig i en reclamaran l’amnistia.   Els tres partits municipals han anunciat que presentaran una moció per mostrar el seu rebuig a les condemnes i demanar l’amnistia.  Resposta institucional: ple extraordinari La resposta institucional a nivell local no s’ha fet esperar. Els tres partits han acordat demanar la convocatòria d’un ple extraordinari en les properes 72h, amb un únic punt a l’ordre del dia del ple: una moció on es manifestarà el rebuig a la sentència i es demanarà un posicionament del consistori a favor de l’amnistia dels presos polítics. La moció pretén buscar les complicitats de tots els partits del consistori per a poder articular una resposta a la sentència on la majoria de partits se sentin representats i, per tant, que gaudeix d’una força política més gran. No seria la primera vegada que els partits adrianencs, amb un esforç de totes les parts, arriben a acords i punts en comú que ajuden a impulsar mocions relacionades amb el “procés”. Aquesta és, de nou, la voluntat dels impulsors d’aquesta moció. Una sentència demolidora que interpel·la tothom Els partits han qualificat de “demolidora” la sentència anunciada aquest dilluns i han afirmat que esperen que el consistori aprovi la moció en favor de l’amnistia com ja va fer el mes de març passat amb la moció per l’alliberament dels presos polítics. Han recordat que en el ple d’aquell mes tant el PSC com ICV-EUiA van donar suport al seu alliberament. “Demanem al PSC que sigui valent i que, si aposta pel diàleg i la convivència, se sumi a la nostra moció. Perquè fer un referèndum no pot ser mai un delicte”.

ERC Sant Adrià demana al Ple que es regulin amb urgència els patinets elèctrics

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha presentat aquest dilluns tres mocions al Ple: per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP); per fer front al deute de les famílies vulnerables amb Endesa, conjuntament amb PSC, SAeC i MES; i per donar suport a les ONG’s que rescaten al Mediterrani, també amb SAeC i MES. Les tres han estat aprovades per una àmplia majoria del consistori. El Ple de Sant Adrià ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya que demana regular i reglamentar la circulació dels vehicles de mobilitat personal. Aquesta petició inclou tant els patinets i bicicletes elèctriques com d’altres ginys, elèctrics o de tracció manual. La moció pretén forçar el govern a fer una regulació d’ús d’aquests vehicles cada cop més freqüents a la nostra ciutat. Per als republicans Sant Adrià és una ciutat ideal per aquelles persones que trien opcions de mobilitat alternatives al cotxe i més sostenibles, i s’ha de regular com cal per evitar accidents i millorar la convivència.  La regidora Mercè Curto ha destacat que “Estem davant d’un fenomen que no és passatger i que ha vingut a quedar-se. Hem de veure’l com una gran oportunitat”. Suport a les famílies vulnerables amb Endesa El ple també ha aprovat per 16 vots a favor i 4 abstencions (de Ciutadans), una moció d’Esquerra juntament amb PSC, SAeC i MES, per fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat. La moció, defensada per una adrianenca afectada per les amenaces d’Endesa, reclama entre d’altres, la condonació del deute per part d’Endesa, i que es retiri l’amenaça de tallar el subministrament.  Tanmateix la moció reclama a les diferents administracions competents que desenvolupin allò que els pertoca per tal de protegir i defensar les famílies en situació de vulnerabilitat davant les empreses subministradores. Suport a les ONG de rescat al Mediterrani La tercera moció, presentada per ERC, SAeC i MES, ha demanat el suport a les ONG que treballen en el rescat de vides al Mediterrani.

Pintades a la seu del Centre Republicà Adrianenc

Davant les pintades a la nostra seu, arguments i idees

Dijous al matí ens vam aixecar amb pintades el Centre Republicà Adrianenc en contra d'una llei que busca limitar les grans empreses en els serveis públics, per tal que aquestes deixin de prioritzar el benefici econòmic en lloc de la qualitat en els serveis assistencials, un fet que afecta el dia a dia de molts ciutadans. Les pintades no han estat signades, cosa que demostra la covardia dels seus autors. Però com nosaltres som dels que construïm, en comptes de destruir, i som dels que sempre busquen el debat seré i la millora constant, ho denunciem fent el que millor sabem: exposant idees. Per això us hem preparat una serie de preguntes i respostes sobre la Llei Anti-Florentino (mal anomenada “Llei Aragonès”, nom que rep només per ser utilitzada com a arma política i que demostra el poc interés real pels serveis públics dels que així l’anomenen). FAQs de la Llei Anti-Florentino L’error d’anomenar-la “Llei Aragonès” El Projecte de Llei de Contractes de Serveis d’Atenció a les Persones, que s’està tramitant actualment al Parlament de Catalunya, va ser impulsat pel conseller Raül Romeva l’any 2016 arran d’una reivindicació llargament realitzada per les entitats no lucratives –associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions– que presten serveis d’atenció a les persones al nostre país. Per què cal aquesta llei? Actualment no existeix un marc normatiu català que reguli com han de ser els contractes que la Generalitat i les administracions locals del país realitzen amb altres entitats perquè gestionin aquests serveis d’atenció a les persones.  Mentre no existeixi aquest marc normatiu, impera la llei espanyola (Ley de Contratración del Sector Público), que afavoreix les grans empreses a l’hora d’obtenir aquests contractes en detriment de les entitats del Tercer Sector, que no poden competir-hi en condicions d’igualtat.  A tall d’exemple, l’empresa Clece, propietat de Florentino Pérez, és una de les que més contractes té amb les administracions públiques (més d’un miler), un empresari que s’ha adjudicat serveis tan sensibles com el d’algunes residències de la ciutat de Barcelona.

Joan Tardà, Centre Republicà Adrianenc

ERC Sant Adrià inaugura el Centre Republicà Adrianenc per impulsar els valors republicans

La inauguració ha comptat amb la presència de la diputada al Congrés Carolina Telechea, i l’exdiputat Joan Tardà, que han destacat la tasca feta a ciutats com Sant Adrià per impulsar el republicanisme i l’independentisme a l’Àrea metropolitana.  Un centenar de persones van assistir a l'obertura del local, situat al carrer d’Andreu Vidal 15, molt a prop de l’Ateneu, que vol ser més que una seu del partit per convertir-se en un espai que fomenti els valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.   L’exdiputat al Congrés espanyol, Joan Tardà, ha reclamat aquest diumenge “ser-ne més” per poder dur a terme el projecte de la República Catalana, que s’ha de bastir en tres eixos: la llibertat, la igualtat i la solidaritat entre els pobles. El líder republicà ho ha reclamat en el marc de la inauguració del Centre Republicà Adrianenc, la nova seu que Esquerra Republicana de Catalunya ha inaugurat a Sant Adrià de Besòs. Per a Tardà, la república ha de servir per millorar la vida de tots els ciutadans, “pensin el que pensin, encara que les seves idees polítiques siguin molt diferents de les nostres”. Tardà ha recordat que la igualtat només s’aconseguirà si tots els ciutadans tenen les mateixes oportunitats, i que aquesta s’assolirà amb una distribució de la riquesa diferent de l’actual. Per la seva banda, la diputada al Congrés, Carolina Telechea ha recordat que tot i la repressió s’ha de tenir “mirada llarga” i ha defensat el diàleg sense límits com a punt de partida per trobar un desllorigador a la situació política actual. Telechea ha fet seu el símil de Raül Romeva i el GPS, en què els catalans tenim un destí i una ruta per assolir-lo, i d’igual manera que els GPS, de vegades un camí està tallat i s’ha de buscar una ruta alternativa, i d’altres hi ha retencions i s’hi va més lent, però seguim tenint el mateix objectiu. Recuperació del Centre Republicà Per la seva banda, el president d’ERC Sant Adrià, David Oliver, ha volgut destacar “l’honor de presidir aquesta inauguració” amb la qual es vol recuperar l’esperit del Centre Republicà Adrianenc durant la II República.

Moment de l'assemblea

David Oliver escollit nou president d’Esquerra Republicana a Sant Adrià

  En una assemblea celebrada el passat divendres la secció local ha reorganitzat la seva executiva després de l’èxit de les eleccions municipals. La nova executiva d’Esquerra Republicana a Sant Adrià consolida les persones que formaven part i amplia amb noves cares provinents dels barris.   David Oliver, fins ara secretari de política municipal d’ERC Sant Adrià, ha estat escollit aquest divendres, per ampli consens, president de la Secció Local dels republicans. Pol Carrión deixa la presidència després d’assumir l’acta de regidor el passat 15 de juny. Amb aquest canvi. la secció continua la forma de fer d’ERC, de no acumular càrrecs en les mateixes persones, fomentant noves incorporacions i ampliant constantment les estructures del partit a nivell local. A més, amb aquesta decisió, es permet a Carrión centrar-se en la tasca de regidor, deixant pas a noves cares en la presidència local. Carrión, però, no es desvincula de l’executiva ja que acompanyarà Oliver des de la vicepresidència i la secretaria d’Organització. Per David Oliver “Aquest és un gran repte que assumeixo amb orgull i il·lusió. A nivell local tenim una gran responsabilitat amb la ciutat com a segona força municipal, i, a nivell nacional, estem en un moment històric molt greu, amb el nostre president a la presó i diversos companys i companyes empresonats i a l’exili.” Entre les cares noves destaca la de Claudi Villagra, que serà el secretari de nova ciutadania i Martí Oliver que assumirà la secretaria de Xarxes socials, de nova creació. També es crea la secretaria de Moviments Socials, que tindrà a Mercè Curto al capdavant i Cesc Soriano serà el portaveu del Jovent Republicà dins l’executiva. L’executiva es completa amb dues vocalies que recauen en Manel Rubí i Toni Hernández i un responsable del local i material, Andrés Vélez. Una nova etapa després de l’èxit del 26M La renovació respon a la necessitat de reorganitzar-se després dels resultats obtinguts el 26M, que van situar Esquerra Republicana com a segona força municipal amb cinc regidors.

Moment de la manifestació

ERC Sant Adrià demana aturar la tala dels arbres de la Rambleta fins a conèixer el seu estat real

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha presentat aquest divendres una instància en què sol·licita l’elaboració d’un informe preliminar sobre l’estat dels arbres de la Rambleta.    Davant la sorpresa que no s’ha elaborat un informe integral sobre l’arbrat actual i futur de la Rambleta, Esquerra ha sol·licitat aquest divendres que es dugui a terme un informe de tot l’arbrat, el seu estat i el seu destí previst. Reclamen que aquest informe s’enviï per escrit i sigui presentat en comissió informativa a la resta de partits.   Mentrestant, els republicans reclamen que s’aturi qualsevol actuació envers l’arbrat de la Rambleta fins que s’hagi elaborat l’esmentat informe. Igualment exigeixen que es mantingui el reg i les cures bàsiques de l’arbrat per evitar la seva mort.   Els republicans prenen la iniciativa després de no rebre resposta per part de l’equip de govern d’una instància anterior presentada el 13 de juny, en què donen veu a la preocupació veïnal, i en què ja demanaven els informes tècnics que justifiquin la mesura radical de la tala. També han denunciat que no s’estan regant els arbres.    En la instància presentada al·leguen que també han sol·licitat a l’AMB l’existència d’algun informe acurat sobre l’arbrat i que la resposta de l’ens ha estat negativa. L'únic informe existent és el mateix projecte d’execució de la Rambleta, on hi ha un apartat de jardineria.   Una oportunitat de millora ambiental La posició d’Esquerra respecte a l’arbrat no és només la conservació. Existeixen motius tècnics i ambientals que poden recomanar la tala d’arbres, per exemple quan els arbres estan morts o quan el seu creixement és molt deficient.   En aquests casos, es recomana la seva substitució per espècies autòctones i més integrades en l’ecosistema de ribera aprofitant el parc fluvial que tenim al costat i que pot servir de suport pel niament d’aus també autòctones i pròpies del riu Besòs.

El cap de llista, Rubèn Arenas, formalitza l'entrega d'actes

Els regidors d’ERC Sant Adrià de Besòs registren les seves actes a l’ajuntament i conformen el principal grup municipal de l’oposició

Els cinc regidors d’ERC sorgits dels vots de la ciutadania adrianenca el passat 26 de maig, han formalitzat aquest matí el registre de les actes i la conformació del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Adrià.  Amb cinc regidors, Esquerra liderarà l’oposició d’un govern que, a hores d’ara es perfila com a govern en minoria del PSC en solitari.   Després d’alçar-se com a segona força al municipi en les eleccions municipals del 26 de maig, Esquerra Republicana serà el grup més nombrós només superat per l’equip de govern que n’ha tret 8, tres més que els republicans. Els cinc regidors que conformaran el grup d’ERC són: Rubèn Arenas, Cristina Meseguer, Antoni Vélez, Mercè Curto i Pol Carrión. Líders de l’oposició Els republicans han expressat la seva intenció de ser els líders de l’oposició, després que l’aritmètica del consistori faci inviable majories alternatives. Tot sembla indicar que el PSC governarà en solitari amb els seus 8 regidors, i ERC serà el grup més nombrós amb cinc regidors. La decisió final però, serà debatuda els propers dies en l’Assemblea Local, màxim òrgan local de decisió d’ERC, però res fa indicar que els republicans no acceptin el paper d’alternativa al PSC que la ciutadania els va encomanar en les passades eleccions. Els millors resultats des de la República Els resultats d’aquest 2019 suposen el millor resultat d’Esquerra Republicana des de la restauració de la democràcia. Els republicans no havien aconseguit representació a l’ajuntament de Sant Adrià fins al passat 2015, en què van obtenir dos regidors.  En els comicis celebrats el 26 de maig ERC ha obtingut 2498 vots, força més del doble dels 1094 que va obtenir el 2015. Percentualment ha crescut 10 punts percentuals, passant del 8,69% el 2015 al 18,70 en les presents eleccions.  Primera força a Sant Adrià Nord i la Catalana Els resultats del 26 de maig, posicionen Esquerra Republicana de Catalunya com a segona força a tot el municipi.

Foto de grup a la llera del riu Besòs

Compromís Besòs: l’acord d’alcaldables d’ERC, impulsat per Ernest Maragall, per transformar els barris del riu Besòs

El candidat republicà a l'Ajuntament de Barcelona es troba amb un seguit d'alcaldables d'Esquerra, entre els quals hi ha Rubèn Arenas de Sant Adrià, per presentar el Compromís Besòs, una iniciativa per seguir creant ciutat i noves oportunitats en una de les zones més afectades per la crisi.   Aquest matí, Ernest Maragall s'ha trobat al Parc Fluvial del Besòs amb candidats d'Esquerra a l'Àrea Metropolitana per evidenciar el seu suport al Compromís Besòs, una idea que ja van apuntar els candidats barceloní i adrianenc en l’acte conjunt que van realitzar el passat desembre a la plaça 25 d’Octubre de Sant Adrià de Besòs. En el compromís s’hi recullen un seguit de mesures que contemplen: Acordar un full d'inversions a la zona del Besòs,  Dotar de recursos humans, materials, econòmics  i de governança el Consorci del Besòs (integrat per Barcelona, Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma i Montcada, la Generalitat  i l'AMB) Desplegar un Pla d’Actuació integral per a persones en situació de vulnerabilitat residencial, a banda i banda del riu, Impulsar els projectes pendents al territori (l'AVE de la Sagrera, les Tres Xemeneies, la connexió de les dues lleres del riu, reactivar els polígons d'activitat econòmica i integrar les grans infraestructures que travessen el territori com la Ronda, l’R2 i la C-31).  Crear un calendari d’accions per combatre la contaminació, especialment a la zona Fórum,  Impulsar un nou Pla de Transformació del barri de la Mina, millorant la seguretat i donant eines sociolaborals als seus habitants Posar en marxa les mesures necessàries per protegir el Parc Fluvial del Besòs i declarar Zona Humida protegida la desembocadura del Besòs. "La capacitat i l’exigència transformadora de la ciutat que estem assumint com a projecte l’hem vist avui a la llera del Besòs. No estem aquí fent-nos la fotografia perquè estem en campanya, sinó que estem assumint un compromís real, el Compromís Besòs", ha assegurat Maragall, que ha recordat la potència 'no desplegada' de la zona i la importància per crear consciència de l’ús que se li ha de donar: "Al Besòs viuen un milió de persones.

ERC Sant Adrià planteja una taula rodona sobre Sant Adrià i sobre Europa amb Jenn Díaz

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Adrià de Besòs, farà aquest divendres 17 de maig una taula rodona sobre Sant Adrià. El diàleg comptarà amb la participació dels candidats Rubèn Arenas, Antoni Vélez i Cristina Meseguer. L’acte el clourà la diputada al Parlament Jenn Díaz que mostrarà una visió sobre les eleccions europees.   La candidatura d’ERC Sant Adrià a l’ajuntament farà el seu acte central divendres 17 de maig a les 19 hores a la sala d’actes de la biblioteca de Sant Adrià amb la presència de la diputada al Parlament Jenn Díaz. Els republicans organitzaran una taula rodona participada pels dos regidors Rubèn Arenas i Antoni Vélez i la també candidata Cristina Meseguer.    Per al cap de llista Rubèn Arenas “volem fugir del míting habitual  amb un format de taula rodona amb preguntes i respostes sobre Sant Adrià. Un acte més dinàmic i que permet una major interactuació amb el públic”.    Participació de Jenn Díaz, diputada del Parlament L’acte comptarà amb la presència de Jenn Díaz, escriptora i diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya. Díaz incorporarà una visió sobre les eleccions europees que se celebraran el pròxim 26 de maig juntament amb els comicis municipals.