Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


Foto de grup de la candidatura

Esquerra Sant Adrià aprova la llista electoral per fer un salt endavant el proper 26 de maig

El passat diumenge 31 de març, els republicans adrianencs han celebrat una assemblea que tenia com a objectiu aprovar la llista amb què concorreran als comicis municipals al proper 26 de maig, així com també aprovar el programa electoral.    La candidatura configura un equip potent de tots els barris de la ciutat, de persones nascudes a Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol i també de fora de la Unió Europea. Amb representants d’associacions, treballadors autonòms i assalariats, pensionistes, estudiants... En definitiva, una candidatura cosida a la ciutat i per a la ciutat, que es presenta amb perspectives de créixer, treure els millors resultats possibles i ajudar Sant Adrià a fer un salt endavant.   ERC-Sant Adrià presenta una llista cremallera, és a dir, una llista electoral que a més de ser totalment paritària entre els dos sexes, alterna dones i homes consecutivament. Això garanteix que la representació al proper consistori serà paritària, amb la idea de feminitzar la política municipal.    En paraules del regidor Antoni Vélez: “Hem fet un gran esforç de cohesió i de recerca del millor equip possible, un equip que s’assembla el més possible a la societat adrianenca, a la qual volem seguir representant. No ha estat una feina dels últims mesos, sinó constant durant la legislatura.”     Una llista perquè Sant Adrià faci un salt endavant La llista, aprovada per unanimitat, és la següent: 1 Rubèn Arenas i Garcia 2 Cristina Meseguer i Luque 3 Antoni Vélez i Barajas 4 Mercè Curto i Gil 5 Pol Carrion i Huguet 6 Gemma Pla i Puyuelo 7 Jordi Borràs i Vivó 8 Antònia Hernández i Martinez 9 Claudio Mauricio Villagra i Fernández 10 Llibertat Gerónimo i Vilella 11 Andrés Vélez i del Águila 12 Marta Giralt i Hernández 13 Martí Oliver i Luque 14 Maria Isabel Sànchez i Corrales 15 David Oliver i Sànchez 16 Elena Caballero i Boca 17 Dídac Puente i Hidalgo 18 Margarita Sanmartin i Alarcón 19 Manel Rubí i Mensa 20 Josefa Ruiz i Buendia 21 Joaquim Perramon i Ayza –––––- Suplents: S.

Rubèn Arenas durant la seva participació a la Conferència Municipal

ERC Sant Adrià presenta els principals punts del seu programa electoral en una conferència municipal oberta a la ciutadania

Entre les principals mesures hi figuren la neteja, la lluita contra la contaminació, la paralització de la construcció del crematori i l’impuls econòmic de la ciutat. Cada un de la desena de ponents que ha participat ha fet una breu explicació d'una o dues mesures en un format speakers’ corner. La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha realitzat, aquest dissabte, una conferència municipal en què ha mostrat a la ciutadania els 20 principals punts programàtics amb els quals concorrerà a les eleccions municipals del maig vinent. L’acte, que s’ha desenvolupat a la plaça del Mercat, ha estat en un format dinàmic en què una decena de persones han sortit a explicar un parell de punts cada una. Les intervencions, de curta durada, explicaven al públic el perquè d’aquelles mesures i com s’aplicaran si els republicans guanyen les properes eleccions a Sant Adrià. Els vint punts s’han organitzat en diferents eixos, entre els quals destaquen la neteja i la lluita contra la contaminació, l’economia al servei de les persones, la recuperació de la memòria, la sostenibilitat, l’esport o el no deixar ningú enrere a nivell social. L’acte ha estat presentat pel regidor, Antoni Vélez, que ha destacat l’exercici de transparència: “Hem volgut discutir el nostre programa al carrer per tal que sigui el màxim de transparent possible, amb la participació de tota la ciutadania”. Tot seguit han anat passant per la taula els diferents ponents que han anat desgranant mesures com: la creació d’un pacte local contra la contaminació; la negociació amb el tanatori per evitar la posada en marxa del crematori; fer una auditoria del servei de neteja; la millora de les condicions de la policia local; la reforma del pont dels Passadors; la regulació dels pisos turístics per zones i barris; l’impuls del polígon Monsolís; la creació d’una autèntica administració electrònica; la dignificació de la memòria històrica; la declaració de zona humida del delta del Besòs; les polítiques de reciclatge i residu zero; la implantació de carrils bici que connectin amb les ciutats veïnes, la remunicipalització dels poliesportius; la creació de beques esportives; la construcció d’un skate park; la creació d’un espai per a gats i una platja per a gossos, i el foment de l’adopció d’animals de companyia; el potenciament d’un programa de voluntariat per acompanyar la gent gran; l’impuls de la formació per combatre l’atur; la transformació de Ràdio la Mina en una ràdio municipal independent.

Un moment de l'acte

Esquerra Republicana es conjura per "perseverar” en la memòria del Camp de la Bota

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha cridat aquest dissabte a perseverar en la preservació de la memòria històrica en l’acte anual d’Esquerra Sant Adrià en record dels més de 1.700 afusellats en el Camp de la Bota de Sant Adrià de Besòs.   L’acte, conduït pel candidat a l’alcaldia de Sant Adrià de Besòs, Rubèn Arenas, ha comptat també amb la participació del regidor republicà Antoni Vélez, la néta de l’alcalde badaloní Frederic Xifré, Maria Rosa Xifré, i el president de la sectorial de Memòria i Reparació, Antoni Bou.   La consellera de Justícia, Ester Capella, ha fet seu aquest dissabte el vers d’Apel·les Mestres, en referència a aquells que volen esborrar la memòria de llocs com el Camp de la Bota de Sant Adrià. “Per més que feu, no passareu!”, ha reblat. Capella l’ha pronunciat en l’acte anual en memòria d’aquells que van ser assassinats en el Camp de la Bota entre els anys 1939 i 1952.   Capella, com ja havien fet també els oradors previs, ha fet referència a Salvador Puig Antich, en el 45è aniversari de la seva execució per garrot vil a la presó Model de Barcelona. La Model ha estat tancada recentment pel seu predecessor en el càrrec, Carles Mundó, que està sent jutjat en la causa contra els independentistes catalans.   Durant les seves intervencions el candidat a l’alcaldia de Sant Adrià de Besòs per Esquerra Republicana de Catalunya, Rubèn Arenas, ha fet valer el projecte republicà i ha defensat el seu projecte com a garantia de manteniment de la memòria. Ha reclamat als assistents fer-li confiança el pròxim 26 de maig per garantir una dignificació de l’espai de memòria i que aquest sigui de primer ordre.   El regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià, Antoni Vélez, ha fet valdre tota la feina feta en matèria de Memòria Històrica durant aquests quatre anys: “Som els defensors de totes les causes, per minoritàries que siguin. Som els de la feina de formigueta, incansables.

Per un Camp de la Bota digne amb la memòria

Aquest dissabte 2 de febrer tornem un any més a organitzar un dels actes més especial d'ERC Sant Adrià: la reivindicació de la dignitat d'aquells que van perdre la vida per defensar els seus principis. L'acte, com sempre, està organitzat amb la bona gent de la sectorial de memòria d'ERC, així com l'associació AC Alcalde Xifré Badalona. Tindrem la presència de la Consellera de Justícia Ester Capella. A les 11h farem una xocolata amb tots els presents, i a les 12h començarem l'acte polític. En acte polític hi participaran el regidor d'ERC Antoni Vélez, Rosa Ma Xifré, neta de l'alcalde republicà Frederic Xifré i Toni Bou, president de la sectorial de Memòria i Reparació. L'acte serà presentat per l'alcaldable d'ERC a Sant Adrià, Rubèn Arenas. Veure a l'agenda »

republiquemSAB, Municipals 2019

ERC Sant Adrià llança un web per recollir propostes per a la ciutat

La secció local d’Esquerra Republicana a Sant Adrià ha posat a l’abast dels ciutadans una eina participativa destinada a recollir propostes de la ciutadania que ajudin a millorar la ciutat. Aquestes idees seran debatudes en una conferència municipal i serviran per confeccionar el programa republicà a les pròximes eleccions municipals del maig, convertint aquest programa en un programa participatiu. Sota el domini http://www.republiquemSAB.cat Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha construït un web en què es recullen idees de cara a fer un programa municipal participat per la ciutadania. Amb aquesta iniciativa els republicans volen posar la ciutadania en la base de la construcció del Sant Adrià del futur. En paraules el seu candidat, Rubèn Arenas, “volem donar la volta a aquesta ciutat, no només necessitem que sigui capdavantera en drets socials i nacionals, també hem de millorar el dia a dia, l’espai públic, allò més proper. En definitiva: l’hem de republicar”. En la plana web, a banda d’enviar propostes i informació respecte a la conferència municipal, els ciutadans poden veure un recull de la feina feta pels dos regidors republicans durant aquesta darrera legislatura, la primera amb representació a l’ajuntament. Noves tecnologies a l’abast de la ciutadania Amb aquest web, ERC Sant Adrià posa al servei dels habitants un servei més, que se suma a d’altres ja en funcionament. Actualment Esquerra ja disposa d’un número de telèfon des del qual els ciutadans poden rebre avisos de whatsApp i interactuar. Qui ho desitgi pot donar-se d’alta enviant “Sí” al 673 00 73 82.  També poden seguir l’actualitat amb el canal Telegram “Sant Adrià Republicana”, amb l’usuari @ercsab. Aquestes dues eines se sumen a les xarxes socials habituals: twitter (@SAB_ERC), facebook (esquerra.santadria) i instagram (esquerra_santadria).   

ERC Sant Adrià impulsa una moció unànime per refermar el compromís amb l’enderroc de Venus

En el mateix ple també ha presentat una moció per denunciar les detencions arbitràries contra independentistes El ple de Sant Adrià ha aprovat per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana en què es referma el compromís del consistori amb el Pla Especial de Reordenació i l’enderroc de l’edifici Venus. Tots els grups s’han adherit a la mateixa.  La moció impulsada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ni tan sols ha estat debatuda al ple, ja que tots els grups s’hi han adherit. Tot i això el seu portaveu, Rubèn Arenas, ha volgut agrair el suport rebut: “vull agrair a tots els grups que no hagin fet partidisme i s’hagin sumat a aquesta moció, convertint-la en una moció autènticament de ciutat”. El text referma el compromís de l’Ajuntament de Sant Adrià amb l’execució del Pla Especial de Reordenació i Millora del Barri de La Mina pel que fa a l’enderroc de l’edifici Venus. També insta els òrgans de govern del Consorci del Barri de La Mina a presentar un pla de treball en el termini més proper possible, per evitar la postergació del projecte. El text aprovat proposa “crear una mesa de seguiment del procés donada la complexitat del mateix, integrada per tot el Consistori, on es puguin anar abordant les respostes concretes a les problemàtiques que puguin sorgir en el devenir de l’execució del projecte”. També insta totes les administracions que integren el Consorci del Barri de la Mina a implicar-s’hi activament. També reclama als grups parlamentaris del Parlament que facin allò que estigui en llurs competències per aplicar-ho. Per a Rubèn Arenas, “hem d’entomar l’enderroc de Venus amb valentia i posar fil a l’agulla perquè no s’allargui més en el temps. Portem vora quinze anys des que es va aprovar el seu enderrocament i encara no s’ha dut a terme. Els veïns i veïnes viuen en una constant agonia i unes condicions inhumanes”.  Contra les detencions arbitràries El ple ha rebutjat, per contra, l’altra moció dels republicans, en què es rebutjaven les detencions arbitràries a independentistes, arran de les detencions del proppassat 16 de gener.

ERC Sant Adrià mostra la lluita històrica del poble mapuche

La secció local de Sant Adrià de Besòs d'Esquerra Republicana ha organitzat un acte divendres 1 de febrer a la biblioteca de Sant Adrià (Plaça Guillermo Vidaña i Haro s/n) a les 19 hores. L'acte comptarà amb la participació d'Ana Surra, diputada al Congreso i Claudi Villagra, secretari de nova ciutadania d'Esquerra Sant Adrià. La presentació i cloenda correrà a càrrec del regidor Antoni Vélez i el canidat a l'alcaldia Rubèn Arenas. Es finalitzarà amb una actuació musical. En el mateix conèixerem la lluita històrica del poble mapuche i els seus paral·lelismes amb la lluita del poble català. Veure acte »

Antoni Vélez, Rubèn Arenas, Ernest Maragall, Lourdes Arrando i Trini Capdevila

Esquerra Republicana presenta el seu pla per als barris de l’Eix Besòs

Els candidats d’ERC a Sant Adrià, Rubèn Arenas, i a Barcelona, Ernest Maragall, han presentat aquest diumenge un pla d’acció per a l’anomenat Eix Besòs, un espai entre les dues ciutats que, segons els republicans, s’han de construir “amb òptica republicana”. Aquest pla ha de fructificar en un ‘compromís pel Besòs’ signat a banda i banda del riu per les dues ciutats. En el seu primer acte com a candidat a l’alcaldia de Sant Adrià de Besòs, el republicà Rubèn Arenas ha defensat “un projecte que s’ha d’articular des dels barris, amb visió de ciutat metropolitana, però que també és un projecte pel país: un projecte que es diu República”. Per a Arenas “República vol dir igualtat, que els veïns de les dues ribes del Besòs, sigui quina sigui la ciutat a què pertanyen, siguin ciutadans de primera” i per aconseguir-ho el candidat d’ERC ha insistit a “recuperar drets perduts de la classe treballadora, conquerir drets nous, lluitar en favor dels drets civils i democràtics de tots els ciutadans, pensin com pensin, o lluitar contra el canvi climàtic”. Arenas ha cridat a fer República des dels barris: “la suma dels barris republicans ens donaran ciutats republicanes, i quan tinguem ciutats republicanes, la República serà imparable”. Rubèn Arenas ha defensat que Esquerra Republicana de Catalunya és el garant d’aquest canvi: “La República vol dir construir-ho tot de nou i Sant Adrià ha de tenir un paper cabdal en aquest canvi de 180 graus, que passa indefectiblement per un canvi a la nostra pròpia ciutat”. Punt de trobada El candidat d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha trencat el mite de la frontera; “no venim al punt de frontera de dos barris, venim al punt de trobada”. I per fer-ho ha fet una crida a “arremangar-nos” per sentir-nos orgullosos i treballar per les nostres ciutats i la seva gent. “Els nivells de desigualtat són inadmissibles i ho hem de començar a canviar des dels ajuntaments.

ERC Sant Adrià presenta una moció per l’abolició de la monarquia que PSC, PP i Cs tomben

El ple de Sant Adrià ha rebutjat, una moció d’Esquerra Republicana en que demanava garantir la convivència, la llibertat d’expressió i l’abolició de la monarquia. El PSC s’ha posat al costat del PP i Cs per fer valer la majoria monàrquica del consistori.  Per 10 vots favorables i 11 contraris el ple de Sant Adrià ha rebutjat una moció dels republicans que qüestionava el paper de la monarquia en el conflicte català. La mateixa moció també demanava “Refermar el compromís amb els valors republicans i apostar per l’abolició d’una institució antidemocràtica com la monarquia”. Altres punts de la moció condemnaven la repressió dels drets fonamentals i reprovar les amenaces d’aplicació de l’article 155, d’il·legalització dels partits polítics catalans i la judicialització de la política. La moció ha comptat amb el vot favorable de tots els grups tret del PP, Cs i PSC que han fet valer la seva majoria per evitar que prosperés. Els republicans han criticat la falta de coherència dels socialistes, que cada 14 d’abril hisen la bandera republicana a l’ajuntament però voten contra l’abolició de la monarquia. El candidat d’Esquerra a Sant Adrià, Rubèn Arenas, ha criticat l’existència de la monarquia: “es tracta d’una institució de naturalesa antidemocràtica, a la qual s’hi accedeix per dret de sang i no per dret de sufragi passiu de la ciutadania en igualtat de condicions”; i ha lamentat el paper del monarca: “el proppassat dia 3 d’octubre del 2017, el rei Felip VI va ignorar el seu paper d’àrbitre dins del sistema i es va alinear amb aquells que van colpejar i reprimir la ciutadania durant l’1 d’octubre del 2017”.  Arenas també ha lamentat “la incapacitat de les institucions de l’Estat per donar una sortida política a les demandes de la majoria del poble català, no complint d’aquesta manera amb la subjecció d’aquestes institucions a la voluntat democràtica de la ciutadania i posant en perill la convivència i la pau socials”.