Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


El delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, visita Sant Adrià

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha fet una visita institucional a l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs amb el propòsit de conèixer de primera mà quines són les necessitats de la ciutat i de quina manera el Govern de la Generalitat pot ajudar a desencallar temes pendents i desenvolupar accions que millorin la vida dels adrianencs i les adrianenques.   El delegat de la Generalitat ha pogut copsar les necessitats del municipi en una llarga reunió amb l’alcalde de la ciutat, on han posat sobre la taula temes com ara la cohesió social, la seguretat, els reptes complexos del barri de la Mina o el futur d’un equipament amb ambició metropolitana i de país, com és l’espai de les 3 xemeneies.     A la tarda, reunió amb diferents entitats i el grup municipal d’ERC   Després de la visita institucional, i acompanyat pels dos regidors republicans a la ciutat, Rubèn Arenas i Antoni Vélez, ha visitat els estudis de Ràdio La Mina, l’Arxiu Històric de la Mina i el Camp de la Bota, així com l’edifici Polidor, on ha mantingut una reunió amb la Plataforma per a la Conservació de les 3 Xemeneies.   A la ràdio ha comprovat com avancen les obres del estudi principal, ha pogut conversar amb els seus impulsors i ha enregistrat una entrevista en directe on ha explicat el contingut de la reunió amb l’alcalde, així com de quina manera pot ajudar a desbloquejar aquells reptes de futur de la ciutat en els quals Govern de la Generalitat té incidència.   Juli Fernàndez ha volgut remarcar el seu compromís i el del Govern de la Generalitat amb Sant Adrià, en paraules seves: “Si sóc aquí és per ajudar a resoldre els problemes on la Generalitat pot actuar.”   En la visita a l’Arxiu, a més del seu impulsor Josep Maria Monferrer, ha pogut compartir també reunió amb la Paqui Jiménez i el Paco Hernández, membres de l’Associació de Veïns de la Mina i activistes per l’enderrocament de l’edifici Venus.

Mil espelmes per recordar l’1-O

El proppassat ú d’octubre d’enguany, la secció local d’ERC va organitzar un acte unitari amb la participació de les entitats i partits sobiranistes per commemorar el primer d’octubre català. L’acte va comptar amb el suport de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural, Súmate, Sant Adrià en Comú, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Moviment d’Esquerres i el propi partit que l’organitzava, Esquerra Republicana de Catalunya.  L’acte va començar amb l’encesa de mil espelmes a la plaça de la Vila de la ciutat, davant del consistori. Un dels moments més emotius de l’acte va ser, quan ja cremaven les espelmes, la posada en escena d’una urna del referèndum que es va realitzar l’any passat. Seguidament, van prendre la paraula totes i cadascuna de les entitats que van llegir un manifest consensuat per tots els actors titulat “Un Sant Adrià compromès amb les llibertats i la democràcia”. La seva lectura va tenir un punt àlgid quan es van recordar un a un els noms dels presos polítics i exiliats. Un Sant Adrià compromès amb les llibertats i la democràcia El manifest va posar en valor l’esforç col·lectiu de l’1 d’octubre de l’any passat, quan institucions, entitats i ciutadania van aconseguir, gràcies a un treball conjunt, que es posessin les urnes i que es dugués a terme un referèndum. També va incloure una clara repulsa a la situació dels presos polítics, exiliats i represaliats per haver fet aquest referèndum i, va lamentar que l’Estat espanyol hagi optat per la repressió en lloc de pel diàleg per solucionar un problema polític com és el català.  El text també va remarcar la República com a objectiu per garantir unes condicions de vida millors per a la ciutadania i una reivindicació del dret inalienable de Catalunya a l’autoderminació com a solució política al conflicte, sense abandonar cap via que pugui dur el país, tant aviat com sigui possible, a la consecució de la República per fer efectives aquestes millores que necessita.

Marta Vilalta reivindica el paper que ha de jugar Sant Adrià en la República durant el dinar de germanor d'ERC Sant Adrià

El dinar de germanor que celebren els republicans durant la festa major de Sant Adrià ha arribat a la seva tercera edició amb un centenar d’assistents. Enguany el focus ha estat posat en la repressió de l’estat espanyol i la tasca que han fet durant aquesta primera legislatura dins del consistori.   “La República s’ha de guanyar a Sant Adrià perquè sense Sant Adrià no hi haurà República”. Amb aquestes paraules cloïa el seu discurs el regidor Antoni Vélez, paraules que posteriorment feia seves la portaveu nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta. Vélez havia començat la seva intervenció amb un record per a aquells que no havien pogut celebrar la jornada, els presos i exiliats, i També amb un record especial per a l’històric militant Miguel Blanca, traspassat recentment. Acte seguit agafava el micro en Rubèn Arenas, que ha reivindicat la feina feta des de l’oposició en els darrers tres anys. Arenas ha denunciat la manca d’iniciativa política del govern actual: “Necessitem un govern que governi, que posi l’ajuntament al servei dels ciutadans i ciutadanes, i aquest projecte és el republicà”. Arenas ha posat com a exemple algunes mocions aprovades en el ple a iniciativa d’ERC, i que després el govern no ha complert, o que ho ha fet “per marcar la casella de fet, però sense cap visió de ciutat”. El portaveu d’ERC ha afirmat que el govern de Joan Callau viu instal·lat en la màxima de “qui dia passa, legislatura empeny”.  El paper de Sant Adrià en la República L’acte ha finalitzat amb les paraules de la Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana, que ha reivindicat el paper de ciutats com Sant Adrià en el moment històric que vivim.  Vilalta ha destacat que en alguns barris com La Catalana, el Besòs o La Mina, on històricament l’independentisme era inexistent, ara ERC sigui tercera força i fins i tot segona en algunes meses. Vilalta ha recordat que sense aquesta capacitat de sumar dels republicans no seríem on som ara, i ha animat els presents a seguir treballant per sumar, ja que serà a ciutats com Sant Adrià o Santa Coloma on naixerà la República.

Dinar de germanor 2018

Dinar de germanor 2018

Com ja és tradició, el proper dissabte 8 de setembre a la barraca del Jovent Republicà a la Rambleta, i coicidint amb la Festa Major de Sant Adrià, celebrarem el dinar de germanor d'ERC Sant Adrià en el qual ens hi acompanyarà la Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya. El preu del dinar serà de 2€ per tiquet. Els amics i membres de jovent republicà tindran dret a un tiquet gratuït. Els militants tindran dret a dos tiquets gratuïts. Reserva la teva plaça a https://goo.gl/forms/imme2D2BG32tI8102 o al 673 00 73 82.  

Esquerra Sant Adrià defensa al ple el dret al descans dels veïns en plenes molèsties pels festivals d’estiu

El ple de Sant Adrià ha aprovat per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana en què reclama garantir el dret al descans dels veïns i veïnes. Les queixes per les molèsties del recent Barcelona Beach Festival i d’altres festivals que es fan al Fòrum durant l’estiu han fet saltar totes les alarmes. La moció proposa endegar un pla de prevenció dels alts nivells acústics instal·lant sonòmetres a diferents punts de la ciutat. Els republicans demanen que els resultats d’aquestes medicions siguin públics i puguin servir per fer les denúncies pertinents si els festivals que es fan a la ciutat excedeixen els límits legals establerts. La moció va ser defensada per un representant de la plataforma AireNet, i va ser aprovada amb el vot favorable dels 21 regidors que formen el consistori. Per al regidor Rubèn Arenas “El descans és un dret fonamental de les persones, i amb l’arribada de l’estiu i festivals com el Cruïlla o el Primavera Sound, aquest es veu afectat per a les persones no només de Sant Adrià, sinó també de Badalona, Montgat o fins i tot el Masnou”. En el mateix ple ERC també ha presentat una moció per a la municipalització del poliesportiu Marina-Besòs.

Poliesportiu, Marina-Besòs

Esquerra Sant Adrià torna a apostar per la municipalització del poliesportiu Marina-Besòs

El ple de Sant Adrià ha rebutjat, en una votació per punts, bona part d’una moció d’Esquerra Republicana en que demana un estudi per conèixer els costos i quina fórmula legal hauria de tenir una gestió directa de l’Ajuntament del poliesportiu Marina-Besòs.   La moció reclama una també apostar per la municipalització del Marina-Besòs i Garantir, en la mesura del possible, la continuïtat de la plantilla actual de treballadors i treballadores en el futur ens. La moció s’ha votat per punts, dels que només ha prosperat el que demanva la continuïtat dels treballadors. El primer punt (que demanava fer un estudi d’una fórmula legal i costos) ha obtingut nou vots favorables (ERC, SAeC, ICV, MES, i regidora no adscrita), nou vots contraris (PSC, PP, PDeCat) i tres abstencions (CS), finalment el vot de qualitat de l’alcalde ha decantat la balança al no. El segon punt, que demanva apostar per la municipalització ha comptat amb 12 vots contraris (PSC, Cs, PP, PDeCat) i nou favorables (ERC,SAeC, ICV, MES, i regidora no adscrita). El tercer punt, que reclamava el manteniment dels llocs de treball en el futur ens, ha estat aprovat per unanimitat. Pel regidor Antoni Vélez “amb el seu vot contrari ha quedat clar que l'equip de govern aposta per tornar a repetir el model que no va funcionar i que ens ha portat fins aquí, d'empresa privada, pagant abans amb diners públics una posada a punt de la instal·lació”. En l’exposició de motius els republicans al·leguen que “durant la seva història aquesta instal·lació ha estat altament rendible a nivell econòmic per a les empreses que l’han gestionat, sense que l’Ajuntament tingués un retorn d’aquests beneficis”.  Des d’Esquerra denuncien que la provisionalitat actual, amb una empresa de serveis, “ha provocat que no hi hagi una continuïtat en la gestió que permeti una estratègia d’expansió real de la instal·lació, per captar socis, realitzar els canvis necessaris en el seu interior i garantir la seva sostenibilitat econòmica”.

parada autobús, accessibilitat, Sant Adrià,

Esquerra Sant Adrià reclama al ple municipal la millora de l’accessibilitat de les parades d’autobús

El ple de Sant Adrià ha aprovat  per 20 vots a favor i 1 abstenció una moció d’Esquerra Republicana de Catalunya que reclama la millora de l’accessibilitat a totes les parades d’autobús de Sant Adrià de Besòs.   La moció reclama una solució immediata en el cas concret de la parada de l’Av. Pi i Margall cantonada carrer Ricart. Tanmateix demana establir un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per instal·lar plataformes que facilitin l’accessibilitat a totes les parades de Sant Adrià on sigui possible. En el seu discurs de defensa de la moció el regidor Rubèn Arenas ha denunciat que “No hem sabut trobar cap compromís ferm per tal de fer un pla integral a totes les parades d’autobús”. ERC, a la seva moció, obre la porta a fer-ho per fases, prioritzant aquelles que tinguin major dificultat d’accés. El portaveu d’ERC ha afirmat que “és una moció de ciutat, que neix d’una necessitat urbanística del segle XXI, però és una moció que ha nascut de la reivindicació veïnal”.  Recentment els republicans han llançat un vídeo al seu canal de Youtube a on denuncien les mancances de la parada de bus de l’avinguda Pi i Margall. En el vídeo ERC proposa dues possibles solucions, traslladar la parada 100 metres més endavant, o la instal·lació de la plataforma per resoldre els problemes d’accessibilitat.  En referència a aquesta parada en concret, la seva situació ha estat un tema recurrent dels darrers anys en el Consell Municipal d'Accessibilitat, ja que és un dels punts negres en accessibilitat de la ciutat. Gràcies en part a la moció, l’equip de govern es va comprometre en el mateix ple a buscar una solució immediata i en un termini de setmanes. Els republicans es mostren satisfets i contents per l’anunci, però expectants que aquest es faci realitat i no quedi al calaix. Denunciar la desproporció en el cas dels joves d’Altsasu En una altra votació ERC Sant Adrià ha aprovat una moció perquè l’ajuntament manifesti “el seu malestar per l’ús desproporcionat de les acusacions de terrorisme que la Fiscalia ha realitzat en el cas dels joves d’Altsasu”, i afirma que “no pot permetre que es pugui aplicar a una discussió de bar que acaba en baralla els qualificatius de terrorisme o notabílissima gravetat”.

Demanem la millora de l'accessibilitat a la parada d’autobús Av. Pi i Margall - C. Ricart

Des de fa temps els veïns i veïnes venen queixant-se de la manca d'accessibilitat de la parada d'autobús que hi ha a l'av. Pi i Maragall amb C. Ricart. Aquesta manca d'accessibilitat suposa un risc de caigudes per les persones que pujen o baixen dels autobusos. Aquests riscos augmenten quan es tracta de persones grans o amb mobilitat reduïda.  Malgrat la xarxa d’autobusos està adaptada en la seva totalitat per a persones amb mobilitat reduïda, existeixen instruments municipals per a millorar l’accessibilitat de les parades d’autobús. Una de les més importants és a través de la instal·lació de plataformes que millorin la pujada i baixada del vehicle de transport. Per facilitar la implantació d'aquestes mesures, existeix un compromís de l’AMB per assumir el 50% del cost d’aquestes plataformes mitjançant la signatura d’un conveni. Demanem doncs que l'ajuntament busqui una sol·lució a la millora d'accessibilitat d'aquesta parada, ja sigui mitjançant la seva reubicació o com a sol·lució millor, la instal·lació d'una plataforma.

comunicat de premsa

ERC Sant Adrià demana la dimissió de tots els investigats per irregularitats atesa la manca d’explicacions i responsabilitats

Arran de les darreres novetats aparegudes sobre les presumptes irregularitats a les piscines del Marina-Besòs, en què es cita a declarar dos regidors del govern municipal en qualitat d’investigats (abans imputats), des d’Esquerra Republicana - Sant Adrià de Besòs volem manifestar el següent: El passat juliol del 2017 des d’ERC vam forçar la celebració d’un ple extraordinari per tal que l’equip de govern pogués donar les explicacions pertinents i en vam sortir greument decebuts. Aquell mateix juliol vam promoure la creació d’una comissió d’investigació que es va tancar en fals. Gran part dels compareixents no hi va concórrer o va acollir-se al seu dret a no declarar. No es va redactar cap informe de conclusions, com vam demanar des d’ERC, ni es van votar al ple municipal.  Respectem la presumpció d’innocència de tots els investigats, però pensem que la ciutadania de Sant Adrià mereix explicacions clares sobre el fet que la meitat del seu govern municipal estigui imputat. Denunciem, a més a més, que el cas d’irregularitats que ara ha ampliat el nombre d’investigats va comportar la pèrdua d’un equipament públic. Atesa la negativa de l’equip de govern a explicar-se davant de la ciutadania, segons ells per no anar en contra de les seves estratègies de defensa, els republicans creiem que Sant Adrià no es pot permetre aquesta situació de desgovern. Sens dubte, que els servidors públics mostrin aquesta manca d’ètica malmet la imatge de la ciutat.  Per aquest motiu, demanem la dimissió de tots els regidors investigats i de l’alcalde. Aquestes dimissions s’han de produir perquè la ciutat no pot tenir l’alcalde i alguns regidors més preocupats per les seves defenses que no pas pels problemes de la ciutat. Només si es donessin les explicacions pertinents  i hi hagués un compromís amb la transparència, ERC estudiaria altres sortides a la situació actual. Igualment, exigim respecte a la presumpció d’innocència dels tècnics municipals, funcionaris de carrera, que també han estat investigats en la causa, i que es veuen afectats per aquest cas.