Sant Adrià de Besòs

Totes les notícies


Demanem la millora de l'accessibilitat a la parada d’autobús Av. Pi i Margall - C. Ricart

Des de fa temps els veïns i veïnes venen queixant-se de la manca d'accessibilitat de la parada d'autobús que hi ha a l'av. Pi i Maragall amb C. Ricart. Aquesta manca d'accessibilitat suposa un risc de caigudes per les persones que pujen o baixen dels autobusos. Aquests riscos augmenten quan es tracta de persones grans o amb mobilitat reduïda.  Malgrat la xarxa d’autobusos està adaptada en la seva totalitat per a persones amb mobilitat reduïda, existeixen instruments municipals per a millorar l’accessibilitat de les parades d’autobús. Una de les més importants és a través de la instal·lació de plataformes que millorin la pujada i baixada del vehicle de transport. Per facilitar la implantació d'aquestes mesures, existeix un compromís de l’AMB per assumir el 50% del cost d’aquestes plataformes mitjançant la signatura d’un conveni. Demanem doncs que l'ajuntament busqui una sol·lució a la millora d'accessibilitat d'aquesta parada, ja sigui mitjançant la seva reubicació o com a sol·lució millor, la instal·lació d'una plataforma.

comunicat de premsa

ERC Sant Adrià demana la dimissió de tots els investigats per irregularitats atesa la manca d’explicacions i responsabilitats

Arran de les darreres novetats aparegudes sobre les presumptes irregularitats a les piscines del Marina-Besòs, en què es cita a declarar dos regidors del govern municipal en qualitat d’investigats (abans imputats), des d’Esquerra Republicana - Sant Adrià de Besòs volem manifestar el següent: El passat juliol del 2017 des d’ERC vam forçar la celebració d’un ple extraordinari per tal que l’equip de govern pogués donar les explicacions pertinents i en vam sortir greument decebuts. Aquell mateix juliol vam promoure la creació d’una comissió d’investigació que es va tancar en fals. Gran part dels compareixents no hi va concórrer o va acollir-se al seu dret a no declarar. No es va redactar cap informe de conclusions, com vam demanar des d’ERC, ni es van votar al ple municipal.  Respectem la presumpció d’innocència de tots els investigats, però pensem que la ciutadania de Sant Adrià mereix explicacions clares sobre el fet que la meitat del seu govern municipal estigui imputat. Denunciem, a més a més, que el cas d’irregularitats que ara ha ampliat el nombre d’investigats va comportar la pèrdua d’un equipament públic. Atesa la negativa de l’equip de govern a explicar-se davant de la ciutadania, segons ells per no anar en contra de les seves estratègies de defensa, els republicans creiem que Sant Adrià no es pot permetre aquesta situació de desgovern. Sens dubte, que els servidors públics mostrin aquesta manca d’ètica malmet la imatge de la ciutat.  Per aquest motiu, demanem la dimissió de tots els regidors investigats i de l’alcalde. Aquestes dimissions s’han de produir perquè la ciutat no pot tenir l’alcalde i alguns regidors més preocupats per les seves defenses que no pas pels problemes de la ciutat. Només si es donessin les explicacions pertinents  i hi hagués un compromís amb la transparència, ERC estudiaria altres sortides a la situació actual. Igualment, exigim respecte a la presumpció d’innocència dels tècnics municipals, funcionaris de carrera, que també han estat investigats en la causa, i que es veuen afectats per aquest cas.

Sant Adrià aprova un pla local de residu zero a instàncies d'Esquerra Republicana de Catalunya

Amb aquesta moció, aprovada per unanimitat, la ciutat haurà de crear un Pla Local per al Residu Zero i adherir-se a la Xarxa de Municipis de l’Estratègia Catalana de Residu Zero.   El ple de Sant Adrià va aprovar per unanimitat una moció que pretén que la ciutat vagi més enllà de la separació de residus i avanci “cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos”. Segons el regidor Rubèn Arenas “volem una ciutat que sigui capdavantera en polítiques de reducció de residus, perquè el millor residu no és aquell que es recicla, sinó aquell que no es genera. La nostra ciutat té un greu problema de civisme i netedat als carrers, no n’hi ha prou a canviar els contenidors, cal fer pedagogia entre la ciutadania i anar més enllà”. Un dels acords que van suscitar més debat durant el ple va ser la responsabilitat de TERSA en les emissions que es produeixen en l’actualitat, i la necessitat d’involucrar-la en aquest pla. Recentment una auditoria de l’ajuntament de Barcelona ha servit com a base perquè s’hagi presentat una denúncia a la fiscalia per mala praxi d’aquest gestor de residus. TERSA és una empresa pública participada per l’ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  Estratègia global La moció també demana participar de l’Estratègia Catalana Residu Zero, que procura tancar el cicle dels materials per transformar-los en matèria primera. L’objectiu d’aquí al 2020 és que el residu per persona sigui inferior a 1 kg/habitant/dia. També es vol que el mateix 2020 com a mínim el 70% dels residus generats siguin recuperats. Accions locals La moció també proposa accions locals, com el desenvolupament d’accions informatives que conscienciïn la ciutadania sobre la necessitat de reduir i reaprofitar. “Es tracta d’evitar el màxim d’abocaments i incineracions, i per aconseguir-ho hem d’augmentar la cultura de l’aprofitament i la reutilització” ha comentat Arenas.

Rubèn Arenas en un moment del seu discurs

Esquerra Sant Adrià proclama Rubèn Arenas cap de llista per a les eleccions municipals del 2019

Rubèn Arenas i Garcia ha estat reelegit aquest dissabte 19 de maig com a candidat d’Esquerra Republicana Sant Adrià per a les eleccions municipals que se celebraran el maig del 2019, per 32 vots a favor i cap vot en blanc.   La unitat de la secció local al voltant del candidat va ser indiscutible, i els militants i amics ha premiat la seva tasca com a portaveu tornant-lo a escollir com a alcaldable per a les futures eleccions municipals. En el seu discurs de presentació Arenas ha reclamat l’orgull de ser adrianenc: “Vull que Sant Adrià sigui la ciutat de les oportunitats, de l’aposta en la recerca i en la instal·lació d’empreses d’energia verda, la ciutat del memorial del Camp de la Bota, una ciutat amb futur”, i ha carregat contra la manca de lideratge de l’equip de govern actual: “Sant Adrià ha de creure en les seves possibilitats, ara no les veiem perquè tenim un Equip de govern que no té projecte de ciutat i un alcalde que no té prou lideratge per enfrontar-se als enormes reptes d’aquesta ciutat”.   En el seu discurs, el ja alcaldable, també ha destacat el projecte inclusiu d’ERC, en un moment en que els partits del 155 acusen l’independentisme de supremacista. “Som un partit que mai pregunta quina llengua parles a casa, ni on has nascut, som una casa on hi cabem tots. No som nacionalistes, som republicans i tothom que vulgui caminar cap a la República, en definitiva cap a majors quotes de llibertat i justicia social té un espai al nostre vagó”. Dinar de germanor La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor entre els assistents a l’assemblea i les persones que van fer d’apoderades a les passades eleccions del 21 de desembre, en què Esquerra Republicana va aconseguir uns resultats històrics a Sant Adrià, erigint-se com a tercera força política a la ciutat i segona força a la majoria de barris.  

Can Serra

Procés d'elecció de cap de llista a les eleccions municipals del 2019

El proper dissabte 19 de maig del 2018 a les 11.30 h al Museu d’història de la immigració de Catalunya (Carretera de Mataró, 124) celerarem  l’Assemblea Local d’ERC - Sant Adrià de Besòs. En aquesta assemblea escollirem la persona que haurà d'encapçalar la llista electoral a les municipals del 2019. El procés de presentació de candidatures està oberta i qualsevol persona que desitgi presentar-se com a precandidata haurà de lliurar a la Comissió Organitzadora, com a mínim vint-i-quatre (24) hores abans de l’Assemblea, el formulari adjunt amb els avals de com a mínim un 20% de la militància al corrent de pagament (6 signatures).

Camp de la Bota

Posicionament sobre el futur del Camp de la Bota

Arran de les darreres informacions aparegudes sobre la construcció d’un hotel a l’espai a on ara hi ha la placa en record dels afusellaments del Camp de la Bota, des d’Esquerra Republicana - Sant Adrià de Besòs volem manifestar que debat de l’hotel no ens farà oblidar el que és més important per nosaltres que es la creació d’un espai de memòria de primer ordre que dignifiqui les 1.700 víctimes. 8 demandes clau respecte el Camp de la Bota 1. L’actual espai que ocupa aquest recordatori, i l’estat lamentable de conservació del mateix, no són dignes d’un espai a on van ser represaliades més de 1.700 persones. 2. La construcció d’un hotel en la zona que ocupa actualment el Camp de la Bota és el resultat del pla urbanístic de la zona i de no tenir la propietat del terreny, existeixen interessos privatius que són posats per davant de la memòria. Un pla que, per no ser presents al consistori en legislatures anteriors, Esquerra no va poder votar. 3. En els plans inicials hi havia un petit espai reservat per allotjar la placa i el panell informatiu actual. Ens mostrem totalment contraris a aquest plantejament, ja que significaria arraconar la memòria dels represaliats. 4. Davant dels dubtes que en els darrers mesos han sorgit sobre l’emplaçament concret del denominat “parapeto” (espai on es realitzaven els afusellaments), demanem que el Memorial Democràtic determini el punt concret on es van dur a terme els afusellaments. 5. Demanem, així mateix, que en el punt exacte que es determini s’instal·li una placa commemorativa com s’està fent arreu d’Europa a l’estil de les llambordes Stolpersteine, i si es possible per les limitacions de l'espai, es construeixi l'espai memorialistic que reclamem. 6. La dignificació del Camp de la Bota passa per la creació d’un espai de memòria de primer ordre, no només l’adequació de l’espai actual. S’ha de traspassar l’àmbit municipal i convertir el Camp de la Bota en un lloc de referència a nivell nacional, un espai de país.

Posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent. Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat. La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones. Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl. Espanya i Gràcia, la finalització de les línies L9 i L10 en el seu tram central o la unió de les xarxes de tramvia per la Diagonal, entre d’altres. Totes elles són necessàries i garantirien una millor intermodalitat de manera que l’oferta i els temps de trajecte serien molt més competitius i eficaços, essent la connexió del tramvia per la Diagonal una de les inversions més econòmiques en relació al retorn social.

El públic va mostrar cartells demanant la llibertat dels presos polítics

L’Ajuntament de Sant Adrià aprova la moció d’ERC, SAeC, MES i PDeCat per l’alliberament dels presos polítics amb el vot favorable del PSC, EUiA-ICV i No Adscrita

La moció ha prosperat amb el vot favorable de 15 regidors i cinc vots en contra. En el primer punt la moció qualifica de “desproporcionada” la mesura de mantenir en presó els càrrecs electes i líders d’entitats sobiranistes i demana la seva “excarceració”.   Tarda de missatges i trucades per acabar de polir un text que aconseguís sumar el màxim de suports, més enllà dels previsibles vots del “bloc sobiranista”. Al final s’ha arribat a un acord i PSC i EUiA-ICV han donat llum verda a un text que demana l’alliberament dels presos polítics en presó preventiva. En el text l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs “expressa el seu desacord per desproporcionada la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants d’Ómnium i ANC, tot demanant la seva excarceració.”  Aquesta excarceració ha de servir, diu la moció, “com a pas necessari per evitar agreujar la divisió entre la ciutadania de Catalunya i per afavorir el diàleg”.  El text també fa referència a les darreres ordres de presó per Romeva, Forcadell, Rull, Turull i Bassa, i “mentre aquesta excarceració no es produeixi” l’acord inclou “exigir l’immediat trasllat” “a centres penitenciaris catalans i cessar aquest càstig social afegit que significa l’allunyament penitenciari i que vulnera drets reconeguts pel Dret internacional”. La moció també té un record per als familiars dels empresonats, amb qui “expressa la seva solidaritat”.  Per als regidors d’Esquerra la moció ha estat una gran tasca conjunta de tots els grups que hi han votat a favor, que han fet aportacions i concessions, per arribar al consens necessari per aconseguir la seva aprovació.