Sant Adrià de Besòs

Notícia

ERC Sant Adrià aprova una moció per ajudar a les famílies en la despesa per la compra de material escolar i informàtic, malgrat el vot en contra del PSC en el seu finançament i l’abstenció en alguns punts de Ciutadans.

Moment de la intervenció en el Ple en defensa de la moció pel portaveu d'ERC, Rubèn Arenas
Moment de la intervenció en el Ple en defensa de la moció pel portaveu d'ERC, Rubèn Arenas
Els republicans aconsegueixen aprovar una moció malgrat el vot contrari del PSC al punt que especificava d’on treure els recursos per pagar la mesura, i amb l’abstenció de C’s als acords més importants.

Dilluns es va celebrar el ple ordinari d’aquest juliol, gairebé sense activitat. Com a punt central del debat polític hi va haver una moció presentada per ERC Sant Adrià amb l’objectiu de lluitar contra la desigualtat social en un escenari post-pandèmia, en un àmbit tan important com és l’educatiu.
 
La moció establia com a acords principals la creació de dues prestacions per a la compra de material escolar i llibres, per una banda, i, per l’altra, per a la compra de material informàtic i connectivitat. També es proposava fer front a aquesta inversió amb el superàvit de tresoreria del 2019, punt al qual el PSC va votar en contra i no es va aprovar, cosa que deixa en l’aire de quina manera es finançarà la proposta. Per últim, la moció proposava establir un seguiment i avaluació de les mesures perquè es puguin mantenir de forma permanent i no només durant la situació de crisi sanitària, així com que l’ajuntament actuï com a finestra única de la resta de convocatòries que puguin fer d’altres administracions.
 
Els republicans van aconseguir aprovar la moció amb el suport de tots els partits del consistori a excepció de C’s, que va mostrar-hi les seves reticències amb l’abstenció en els punts més importants. Així doncs, l’ajuntament disposa ara de l’encàrrec per crear aquestes prestacions i ajudar directament les famílies que necessitin suport per a les despeses que vindran en aquests mesos d’estiu referents a la tornada a l’escola del setembre, i que hagin tingut una disminució d’ingressos a causa de la COVID-19.
 
En Rubèn Arenas, cap de l’oposició i portaveu del grup municipal d’ERC, deia al finalitzar la seva intervenció: “Hem d’ajudar les famílies per garantir a tots els estudiants de Sant Adrià l’accès al material necessari per estudiar i aprendre; la bretxa digital no pot ser una nova excusa per penalitzar i crear diferències entre els futurs ciutadans de Sant Adrià.”

Altres votacions del Ple
 
Els republicans també van donar suport a d’altres votacions com ara la recuperació de la fiança dels antics concessionaris del poliesportiu Marina - Besòs i que significarà un ingrés important per al consistori.
En l’apartat de precs i preguntes, es van mostrar preocupats pel retard històric que porta l’aprovació del ROM, i van exposar la possibilitat de fer públiques les respostes als precs i preguntes del ple a la ciutadania per mantenir el retorn de tots els temes que generen inquietud.
ERC va acabar aquest apartat recordant els presos i preses polítics en un Ple més, recordant l’alegria del cap de setmana de veure’ls sortir en tercer grau però recordant que això no és la llibertat i que seguiran lluitant per aconseguir l’amnistia.