Santa Margarida i els Monjos

Totes les notícies

Majoria per al sobiranisme. SEGUIM....

Felicitem-nos!!!, l’independentisme ha guanyat de nou i ho ha fet augmentant el nombre de vots malgrat tenir candidats a l’exili o empresonats, malgrat el setge policial i al joc brut de les institucions. El sobiranisme ha superat la xifra de votants del 9N i de l’1 d’octubre. A SMiMonjos entre Junts per Catalunya, ERC i la CUP han obtingut el 45,4% del vots (1.923). Els partits unionistes, partidaris de l’aplicació de l’article 155 (PP, PSC/PSOE, i Cs), han obtingut 1.883 vots. En aquestes eleccions, S.MiMonjos, va mostrar un comportament polític i social diferent a la majoria de municipis de la comarca. A SMiMonjos Cs va ser la força més votada i va treure el 27,7% dels vots (1.147). Cs es va beneficiar d’un terreny adobat per una política socialista exercida durant els gairebé 40 anys de govern municipal amb un creixement desmesurat del municipi, d’un repartiment arbitrari i electoralista de les subvencions, d’un menysteniment per la catalanitat, o d’un obscurantisme de la gestió. Aquestes actuacions socialistes els hi han comportat una pèrdua important de vots. El PSC, que a les eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2012 havia obtingut el 18,81% dels vots, l’any 2015 en va obtenir el 17,27%, i aquestes eleccions ha obtingut el 14,3% en una clara i continua davallada. Una participació record (82,8%) va ser l’expressió d’un poble digníssim que no s’arronsa. La república ha guanyat al 155.  

PLE MUNICIPAL 30 OCTUBRE SMiMonjos

ERC i la CUP denuncien la manipulació informativa de l’Ajuntament. Al Ple municipal de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, celebrat el passat dilluns dia 30, ERC i la CUP van posar de manifest, amb multitud d’exemples, l’ús partidista que fa el partit socialista dels mitjans de comunicació a la revista municipal Nosaltres o als mitjans electrònics editats per l’Ajuntament. Tan ERC com la CUP denuncien la manipulació informativa dels comunicats de premsa que no reflecteixen la realitat del municipi, de les informacions dels Plens que distorsionen la realitat, en la publicació de cròniques dels actes segons l’entitat organitzadora, i una flagrant vulneració dels drets de participació dels partits de l’oposició als mitjans gràfics o electrònics municipals. ERC va demanar que l’ajuntament complexi la legislació actual i elabori el reglament obligatori que regula les condicions d’accés i ús dels mitjans per part de tots els regidors i dels grups. Es va demanar que durant el temps d’elaboració del reglament quedin suspeses totes les activitats comunicatives del consistori. La CUP va anunciar que, després d’haver denunciat repetidament la discriminació informativa, abandonava la Comissió de Comunicació ja que no es compleix la llei ni es garanteixen els drets d’igualtat. El PSC de SMiMonjos vota no a la suspensió de l’article 155 a Catalunya. ERC va presentar la moció de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència contra l’aplicació de l’article 155 que suspèn l’autonomia de Catalunya i que ha estat aprovada a la majoria de municipis de Catalunya. La moció d’ERC va rebre el suport de la CUP i de Convergència. El passat diumenge el PSC ja va mostrar la seva aliança amb el Partit Popular i Ciutadans i el seu suport a  l’aplicació de l’article 155 i va assistir a la manifestació de Barcelona. Els socialistes de SMiMonjos van argumentar la seva negativa a la moció contra el 155 perquè no reconeixen el Referèndum de l’1 d’octubre, ni les posteriors lleis del Parlament.

Suspès l'acte de demà

A Santa Margarida i els Monjos hem suspès la festa-berenar per la democràcia de dissabte 23 a la tarda. Hi ha moltes maneres de prohibir un acte. A l’Ajuntament de SMiMonjos no consideren que estiguem en campanya electoral i ens exigeixen una assegurança, amb una cobertura de 300.000 €, per una activitat musical d’una persona que toca gratuïtament. Per dignitat suspenem l’acte i convoquen a tots els veïns i veïnes a la concentració del diumenge a 2/4 d’11 a la plaça de l’Església d’Els Monjos.

SUSPÈS EL PLA D’URBANISME DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

El passat dilluns 10 de juliol, amb la sala de sessions plena de gom a gom, es va celebrar un Ple ordinari a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Al Ple, i davant la sorpresa dels assistents i dels grups d’ERC i la CUP, la majoria de govern va informar de la suspensió de les llicencies municipals de construcció degut a que el Tribunal Suprem havia suspès el Pla Municipal d’Urbanisme. ERC i la CUP van demanar la celebració d’un ple extraordinari sobre el tema, proposta que va ser desestimada pel grup de la majoria. Al mateix ple, els socialistes amb el vot de Convergència, va fen valdre la seva majoria i es van negar a fer un estudi sobre la recollida d’escombraries, la selecció de les mateixes, els contenidors, etc,  que permetés conèixer el parer ciutadà i avançar cap a la recollida domiciliaria i selectiva i així disminuir la quantitat de brossa produïda, tal com proposava ERC. Les xifres de recollida selectiva del municipi es troben molt allunyades del 60% de recollida selectiva que preveu la directiva marc de residus. A més, el propi ajuntament reconeix que les dades  que ofereix són enganyoses ja que “s’inclouen com a residus recollits selectivament els residus voluminosos, de fustes i de runes recollits a la deixalleria”. Amb un ampli i tens debat es va aprovar la moció presentada per Bosc Verd, la Plataforma contra la Incineració i d’altres veïns del municipi, en la qual es demana a la Conselleria de Territori i sostenibilitat perquè paralitzi la utilització de residus com a combustible a la planta d’Uniland . El govern municipal va presentar i aprovar amb el vot de Convergència modificacions pressupostaries que inclouen -de nou-partides de més de set-cents mil euros destinades al Castell de Penyafort, edifici que no se sap perquè servirà, ni existeix cap pla d’usos, i al qual ja s’han realitzat les obres de consolidació imprescindibles. ERC i la CUP es va abstenir amb les modificacions pressupostaries.

SMiMonjos, el municipi amb més bars

Santa Margarida i els Monjos és un municipi peculiar amb 38 anys de majoria absoluta del mateix color polític. ASMiMonjos s’arrosseguen greus dèficits jurídics com la inhabilitació de l’exalcalde i de la secretària, el POUM suspès pel Tribunal Suprem espanyol, o amb una intervenció de les Nacions Unides declarant il·legal la incineració de residus a la cimentera. A SMiMonjos hi ha una majoria de govern que repetidament incompleix amb el deure informatiu i el respecte a la oposició a qui fins i tot ha negat els drets mínims que marca la llei perquè pugui realitzar el seu treball.   SMiMonjos és un municipi ric amb unes rendes familiars baixes. Degut al seu parc industrial SMiMonjos disposa d’un important pressupost municipal, 8.782.764€ el que correspon a 1.205€ per persona (Vilafranca 1.091€ persona, Gelida 981€). La renda familiar disponible és de 86,9€ (Vilafranca 99,8€, Sant Sadurní 103,4€). A SMiMonjos es mantenen uns percentatges d’atur superiors als de la comarca. L’atur registrat durant aquest mes de maig, segons dades de la Diputació de Barcelona, ha estat del 13,11% , superior al de Vilafranca 12,22%, al de Gelida 13,03%  i al de Sant Sadurní 8,33%.   Aquestes contradiccions haurien de comportar una gestió dels pressupostos capaç de fer que aquesta riquesa generada per les industries repercutís directament als veïns mitjançant la creació de nous llocs de treball, de formació laboral, cultural, etc, etc.... Contràriament al que seria desitjable el govern municipal ha fet de les festes, les subvencions, el lleure... una formula de gestió.    Darrerament s’han conegut les dades del nombre de bars oberts als municipis de l’Estat. Segons publica la Federación Española de Hosteleria, a l’estat espanyol hi ha 2,8 bars per cada 1000 habitants. Barcelona té 4.261 bars el que representa 2,6 bars per cada mil habitants, Tarragona 2,5, Lleida 2,4 i Girona 2,3.  Al Penedès, Gelida té 1.24 bars per cada mil habitants, Sant Sadurní 2,13, Vilafranca 2,21 bars per mil habitants.

SUBVENCIONS DIPUTACIÓ PER COMMEMORACIONS

Informació sobre la convocatòria de subvencions de la Diputació de Barcelona a favor d'Entitats sense ànim de lucre per a activitats excepcionals/singulars i esdeveniments commemoratius, per a l'exercici 2017. Activitats excepcionals / singulars relacionades amb l’organització de congressos, simposis, jornades, cimeres, totes elles d’àmbit internacional i de repercussió local a la demarcació de Barcelona.  Activitats excepcionals / singulars relatives a matèries transversals de repercussió local a la demarcació de Barcelona. Esdeveniments relacionats amb commemoracions singulars múltiples de 5 a partir dels 10 anys, tots ells amb repercussió local a la demarcació de Barcelona. Esdeveniments relacionats amb commemoracions singulars de 25 anys, 50 anys, 75 anys, 100 anys, és a dir commemoracions singulars múltiples de 25 anys, tots ells amb repercussió local a la demarcació de Barcelona.  El termini de presentació de sol·licituds fins al 7 de juny de 2017 inclòs. http://www.diba.cat/presidencia-subvencions  

Salvem el Foix

ERC de l'Alt Penedès inicia la campanya Salvem el Foix. Amb la presentació als Ajuntaments de la Conca del Foix d'una moció, ERC comença la seva campanya per a l’estudi de la regeneració de la conca del riu Foix, una de les més contaminades de Catalunya. La conca del riu Foix és un riu estacional i altament contaminada segons totes les anàlisis efectuades (Diputació de Barcelona, Universitat de Barcelona, etc). El Foix rep com a principal aportació les aigües residuals de la EDAR (depuradora) de 13 municipis de l’Alt Penedès. Aigües que provoquen greus episodis de pudor i d’insectes a totes les poblacions de la llera del riu, especialment a l’estiu. ERC proposa que es millori la depuració de les aigües residuals habilitant les estacions depuradores actualment aturades, es construeixin noves estacions  per la depuració, que la Mancomunitat realitzi un Pla Estrategic de l’Aigua a l’Alt Penedès i al Garraf, la recuperació del bosc de ribera i la realització d’un estudi per la regeneració mediambiental del Pantà del Foix.   

Populisme municipal de pa amb tomàquet

El populisme no és d’esquerres ni de dretes, ni liberal, ni conservador. El populisme és una estratègia de màrqueting per obtenir el vot. Populisme i electoralisme es confonen i convergeixen en el mateix objectiu. Els socialistes sempre han tingut a Catalunya temptacions populistes, agreujades actualment pel reduït espai electoral en el qual s’estan movent. Allunyats, per voluntat pròpia, del procés sobiranista, tan sols els hi queda el populisme per mantenir les quotes electorals. El seu populisme es manifesta obertament als ajuntaments del Penedès on encara mantenen majoria. Els exemples omplen tots els plens i decisions. El passat diumenge els ajuntaments de Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos i Castellet i la Gornal, on governa el PSC amb majoria, van fer la festa inaugural d’un itinerari al que anomenen enllaç històric dels tres municipis i, amb el menyspreu habitual i antidemocràtic per la oposició, no se l’hi feu conèixer aquest acord intermunicipal fins el moment de la inauguració. Sens dubte, aquest comportament és una falta de respecte a  la democràcia i als regidors i regidores que per voluntat del poble representen als ciutadans. Una practica massa habitual, en aquest ajuntaments, tallats pel mateix patró de la supèrbia i del caciquisme, d’unes majories  acostumades a  manar i poc acostumades a governar. Els regidors d’ ERC, malgrat les greus dificultats que ens imposen,  lluitem  dia a dia per defensar les politiques socials i els drets basics dels veïns i les veïnes del municipi i del país. I ho fem en uns ajuntaments on la majoria practica el xeflis, la festa pagada, i les subvencions subsidiàries que fan que les entitats i les persones siguin dependents de la majoria consistorial. Una practica molt avantatjosa  per uns pocs que volen conservar el poder a qualsevol preu.  La vella política te els dies comptats. Per fer avançar un municipi la gent vol polítiques reals, democràtiques, transparents, agosarades i pragmàtiques.