Santa Margarida i els Monjos

Notícia

Lluita contra la contaminació, policia de proximitat, fiscalitat progressiva. Eixos d’Esquerra per Santa Margarida i els Monjos

Fa uns dies hi ha hagut unes eleccions generals. A Esquerra estem contents pels resultats obtinguts arreu de Catalunya. Esquerra ha guanyat, anava de llibertat. A Santa Margarida i els Monjos hem doblat el nombre de vots i tècnicament hem empatat amb l’altra llista més votada. Aquets resultats ens empenyen, una mica més si cap, per seguir treballant i millorar  els resultats a les eleccions municipals per portar l’ aire fresc que necessita l’ajuntament.
 
Després de 40 anys del mateix govern municipal, d’una mateixa manera de fer, és el moment del canvi. És el moment per un altra manera de gestionar l’ajuntament. un altra manera de fer. Cal portar la democràcia i la transparència a la casa de la vila, per escoltar i per parlar amb tots els veïns i veïnes. Hem d’administrar l’ajuntament amb voluntat de servei i respecte a tothom, et votin o no et votin. On la Casa de la Vila sigui de tothom i no d’uns pocs. Voldria recordar que durant la legislatura passada, els de la majoria s’han negat a donar copies de les claus de la Casa de tothom als regidors de l’oposició. Cosa inaudita i antidemocràtica que no conec a cap altra poble que hagi passat. Aquí tan sols ells es consideraven els amos.
 
Soc conscient que democratitzar l’ajuntament no serà senzill, i que haurem de començar per fer d’una manera immediata  una auditoria per tal de conèixer la realitat econòmica i administrativa. Auditoria  imprescindible després de 40 anys del mateix govern, de la seva tradicional falta de transparència i de les inhabilitacions de l’anterior alcalde i de la secretaria.
Paral·lelament haurem d’emprendre mesures contra la greu contaminació atmosfèrica, la contaminació de les aigües subterrànies i les del Foix, i la contaminació acústica.
Tenim molta feina a fer però una de les primeres serà modernitzar el cos de policia municipal per tal que esdevingui una policia de proximitat al servei del ciutadà, que l’allunyi de l’actual imatge de policia sancionadora.
I a partir d’aquí ens podem posar a parlar de baixar els impostos. Som un municipi ric de famílies pobres. No hi ha cap raó perquè no s’adaptin els impostos i les taxes a la realitat econòmica del municipi. En la mesura del possible hem de baixar-los en funció de les rendes dels veïns i les veïnes.
Ens cal descentralitzar l’administració, obrir el Centre de Dia que la Generalitat va fer i l’ajuntament manté tancat. Cal posar a disposició dels veïns i les veïnes les escoles velles de la Ràpita. Ens cal recuperar la història i fer un casal pels joves, Crear una emissora de radio al servei de tothom, etc, etc....
Hi ha molta feina a fer, però es molta la voluntat de servei. La candidatura d’Esquerra és la de la il·lusió i del treball. Està composta per persones joves i grans, representativa de les diferents localitats que composen el  municipi, dels diferents sectors socials, de diferent formació i de diferents orígens. Som més d’una vintena de persones. Totes elles i ells formen una candidatura que estima el país i el municipi, que tenen ganes de que l’ajuntament sigui transparent i de fer de la Ràpita, els Monjos, Cal Claramunt, Cerdenyola, Puigdeser, Ferran, Cal Rubió pobles dignes. Però per fer-ho ens cal el vostre vot.
La candidatura d’Esquerra, aquesta candidatura, és l´únic vot útil. La única que pot portar l’aire fresc que el municipi necessita.