Sant Andreu

Notícia

Debat sobre la Diagonal, presa de contacte

Una de les opcions de la Diagonal
Una de les opcions de la Diagonal

El debat sobre la reforma de la Diagonal ens va ocupar el passat dilluns en que vam discutir sobre els molts aspectes que cal considerar en relació a aquesta iniciativa; a partir d’un torn obert d’intervencions es van aportar perspectives i anàlisis molt variades i hi van participar en Ferran Garcia i l’Alfred Puig Rodó que van aportar la seva experiència i coneixement al debat.

La situació actual és incòmoda per als vianants i insostenible pel que fa al trànsit privat i el transport públic, extremadament lent i poc útil, i l'estretor de les voreres és un factor negatiu per als comerços i per a l'entorn de l'avinguda. És oportú plantejar la reforma.

Dit això però, no qualsevol reforma. Durant el debat es va parlar de mobilitat -semaforització, triples cruïlles, integració del transport públic i coherència de la xarxa ortogonal d'autobusos, tramvia, etc.-, d'entorn urbà -de l'arbrat especialment- i preservació cultural -mobiliari urbà i fanals d'època, àmbit modernista-.

I es va parlar, i molt, de participació. L'argument del cost en contra de la celebració de la consulta va ser confrontat amb l'oportunitat d'implicar la ciutadania i la necessitat que el procés participatiu sigui genuí, que no es limiti a rebre declaracions d'intencions genèriques sinó que estimuli les propostes, informi àmpliament i faculti la ciutadania per a intervenir en la presa de decisions.