Sant Andreu de la Barca

Notícia

Creure en les afirmacions de l'alcalde Llorca comporta conseqüencies complicades.

#AccióMunicipal #LloguerAssequible
Pisos de lloguer IMPSOL
El passat dimarts, arrel de les queixes d'alguns adjudicataris dels pisos de lloguer de l'IMPSOL del Pla de l'Estació, vam presentar una instància. En aquesta vam demanar si els adjudicataris dels pisos estaven informats de l'endarreriment de l'entrega de claus. El problema és que en el sorteig del dia 29 de juny, l'alcalde Llorca va afirmar divereses vegades que a principis d'agost els adjudicataris ja tindrien les claus dels nous habitatges, malgrat encara s'estava pendent d'alguns tràmits en altres administracions. En l'últim ple, el dilluns 25 de juliol, i a instàncies d'una pregunta de la portaveu de C's, el senyor alcalde tornava a declarar que les claus serien entregades a principis d'agost, afirmant que si no era el dia 1 i era el dia 6 d'agost tampoc pasava res.
El problema és que la gent encara creu en la paraula d'un alcalde, i molta gent va planificar el trasllat d'habitatge per a principis d'agost. Parlem de persones que vivien en un altre habitatge i s'havien compromés a deixar-lo durant els primers dies d'agost. Una cosa tant important no es pot improvitzar de qualsevol manera. I el pitjor de tot, i es que no s'havia informat del retard i no se sabien donar explicacions concretes.
Arran de la nostra instància, se'ns va contestar al dia següent, dimecres 24 d'agost. La suposada resposta a les nostres tres preguntes: a la primera no se'ns explicava exactament el motiu del retard, aduint motius de vacances de personal en les administracions supramunicipals. La segona resposta era del força inexacte, ja que s'afirmava que s'havia comunicat a tots els adjudicataris el retard. Justament a partir d'aquell moment va ser quan es van començar a posar en contacte amb els llogaters, no abans. Ens preguntem perquè no s'havia fet abans, i si només s'actua davant la pressió mediàtica. No es pot jugar d'aquesta manera amb la gent. De la tercera pregunta en desconeixem la resposta, ja que no se'ns va facilitar.
Això sí, agraïm la rapidesa en la resposta i l'agilitat en posar-se en contacte per fi amb els adjudicataris i començar a adelantar tràmits per poder accedir als habitatges el més aviat possible.
Adjuntem la resposta enviada pels responsables municipals, i l'audio del ple del mes de juliol en el qual l'alcalde confirma les dates previstes. (Audio extret de la web de Radio Sant Andreu. Podreu trobar l'audio sencer al següent enllaç: http://www.radiosantandreu.com/audio-ple-municipal-sant-andreu-barca-25-juliol-2016/ )

  • Audio de l'afirmació de l'alcalde Llorca en ple del dia 25 de juliol