Sant Boi de Llobregat

Notícia

L'investigador Manel Esteller i l'Associació Catalana pels Drets Civils, guardonats del Premi Joan Sardà 2018

El Casal Joan Sardà, després d'una llarga deliberació entre diverses propostes, ha donat a conèixer els guardonats de la dotzena edició del Premi Joan Sardà, que des del desè aniversari de la mort de l'històric militant republicà, es lliura en dues modalitats: Compromís Social i Compromís Nacional. Amb aquesta distinció, Esquerra Republicana de Sant Boi vol posar en valor la tasca de persones, entitats i col·lectius que amb la seva acció contribueixen a fomentar els valors republicans.

El premi al Compromís Social del XII Joan Sardà és per l'investigador santboià Manel Esteller. Els seus treballs científics li han valgut el reconeixement mundial i s'ha convertit en un dels abanderats en la lluita contra el càncer; contribueix així a millorar la qualitat de vida de molta gent i a avançar socialment, demostrant que la recerca ha de ser un pilar fonamental del desenvolupament d'un país.  El Compromís Nacional el guanya l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada per familiars dels presos i preses polítiques i exiliades, però oberta a tothom qui vegi vulnerats els seus drets civils. La seva tasca de visualització de la repressió de l'Estat i la seva lluita perquè els nostres líders polítics empresonats no caiguin en l'oblit són mereixedores del nostre reconeixement.

L'entrega dels guardons es realitzarà en una cerimònia que tindrà lloc en el marc de la Festa Major de Sant Boi i que serà oberta a tota la ciutadania.

Fotos: Diari Ara i web de l'Associació Catalana pels Drets Civils