Sant Boi de Llobregat

Notícia

Esquerra presenta a l’Olivera el llibre “Els Altres Andalusos”

El Casal l’Olivera va acollir, en un acte organitzat per la secció local d’Esquerra a Sant Boi el passat 24 de novembre i davant més d’una cinquantena d’assistents, la presentació del llibre “Els Altres Andalusos. La qüestió nacional de Catalunya”.

En la presentació, el portaveu del grup municipal d’ERC a Sant Boi, Josep Maria Cervelló, va destacar “els valors republicans que emanen del llibre, on el sentiment col·lectiu de ciutadania és un concepte voluntari, en què cadascú decideix a quina comunitat vol pertànyer”.

Per la seva banda, els autors Pedro Morón i Lluís Cabrera van fer una forta crítica a la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña (FECAC) i al seu president Francisco García Prieto en destacar que “Aquesta federació i el seu president s’erigeixen com a representants de tota la ciutadania provinent d’Andalusia que resideix a Catalunya, quan en el fons només tenen legitimitat per representar a les entitats que hi estan associades”. Altrament, van reivindicar que els partits catalans i, sobretot, el PSC-PSOE i CiU, deixin de cercar vots en aquests sectors de població, cedint-los subvencions i donant suport a un discurs que “no fa més que buscar la divisió de la societat catalana, fragmentant-la entre els nascuts a Catalunya i els catalans i catalanes nascuts a fora, ja sigui a Andalusia, a Galícia o a Tànger”.